JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Tuesday, June 10, 2014

IBM SHOWCASE

Assalamualaikum...

hollaaaaa! aku rasa, semester ni tersangatttt busy kalau nk compare dengan semester lepas. sebabnya sem ni banyak sangat cuti seminggu seminggu. hehe, lepsa tu mula la test semua berderet kan plus buat kerja last minute kann, memang macam lipas kudung la buat kerja. tapi Alhamdulillah, everything went well. kita je nampak susah benda u, tapi bila kita dah lalui,dah lepas. sebenarnya kita mampu tangani. so ucapan saya pada hari ini ialah jangan cepat give up dalam buat apa sekali pun! hehe :)

IBM sebenarnya salah satu subject yang bacherlor of accountancy kena amik. international business. so kitaorang diarahkan untuk memilih SME company untuk di interview. lepas tu present with the product masa dekat showcase tu.


 alright, gambar atas ni hari kami interview owner bahulu'd bayu ni. dari segamat, terus ke gombak untuk interview. Alhamdulillah, owner dia sangat baikk and sanggup layan karenah kitaorang ni. hmm, nasib baik dah berkeluarga. *LAH* haha

 yayyy! we are completed our task :)
simple, nice and cute our mini booth. decorated by us.
bahulu'd bayu boleh seearch ye untuk maklumat lanjut, if ada antara uols nak order untuk wedding as goodies bag, bahulu'd bayu provide this service! 5 filling include original boleh pilih :)
chocolate, strawberry, blueberry, pineapple and original

 kitaorang booth yang pertama di datangi panel. mula-mula cam blur tak tahu nak buat apa, tapi set mind buat ala santai santai supaya ada jawapan ikut logic kens. haha. thanks panel yang kasi tips untuk next question by other panel. hehe :)

 of course la ada pic bergambar dengan booth sendiri. bila lagi. ye dokk? haha

 because them is too cute!

 after done present to two our panel. its time for round the hall for a food! haha
setiap booth makanan kitaorang try, lepas dahaga singgah booth cute ni untuk minum secawan coffee. coffee diorang sedappp!

 having acah-acah hi-tea.lul.hehe. kena la propa sikit kensss. kiri kanan pegang makanan. tadi my housemate bukak booth ice cream! yeahhh, so nyummy! :D

 lepas tu amik makanan kat booth sebelah. booth amirul, kitaorg punya classmate. okay sedap! boleh bawak ke kelas lagi ok. haha

adik-adik habang habang hakak hakak beli la CD yang original. hahaha. oh tidakkk, be original of you. pun boleh la kannn. huhu

rasa lega bila showcase ni dah settle. tinggal test je lagi ni yang berderet. esok malam pun ada test, tak larat sangat nak study malam ni. konsep redha boleh x? hahaha

final is around the corner. tinggal lagi 2 minggu lebih sikit la nak final. jadual final pun boleh tahan nak buat tercekik otak ni. *so hiperbola*
ada 3 paper yang killer paper berderet without no gap you knowwww! so how to manage? gosh, nak tak nak kena study awal kan. pray for my final exam ok uols!

thanks my team member beri kerjasama yang sangattt impress! less than 1 week, we managed to complete the task. hehe. *nampak takk sangatt last minute*

jom study untuk test esok malam! nasib student, malam itu indah untuk study. ahaks.
good night readers!

2 comments:

atigoh@gmail.com said...

amboi,ayunya cik wirda,ni blogger yg paling cantik berseri,yg tdk sy temui sebelum ni,hehe......

wirda azurainie said...

amboiii cik atigoh, melambung jap kita kena puji. hahaha. biasa2x je, dlm gmbr tu make up + cover2x je tuu. hehehe, btw thanks sudi jenguk blog usang ini. hehe :)

Inshaa'Allah, klu ada kelapangan sy akan update entry yg lebih berinformasi. tq ye :)