JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Saturday, April 26, 2014

FAMILY DAY BACCSA

Assalamualaikum

baccsa stand for Bachelor in Accountancy. masa mula-mula aku masuk degree, bila KP tanya course apa, aku cakap account. pastu kp ckp. baccsa? aku cakap tak. account.hahaha, pastu kp cakap sama la tu. so dari situ baru aku tahu account panggil baccsa. kekadang melampau diorang panggil bakso. ish.xbaik tau tu. nama course kita tuuu. tararararataraaaa :p

hari ini bersamaan 26 April 2014, baccsa uitm segamat buat family day bertempat di uitm segamat. menarik kannn? haha, kitaorang buat kat padang ragbi je pun. tapii, wa cakap luuuu, memang havoc and happening okayyy! bila join tadi rasa macam kembali kecik. hewhewhew. 


 its me today! 
gambar ni membuatkan aku nampak tinggi. jadi i loikeee. walaupun tak berapa nak terang benderang gitew.

dekat padang sebelum majlis bermula. lepak lepak dekat tempat kitaorang parking kereta dulu. breakfast bagai semua, biasalah, nak curik tenaga nak main game kann.


laaa lupa nak show gambar dari rumah. eksaited dan bertenaga kan kami. haha. apasalahnya support fakulti sendiri untuk sem last di segamat ni :D

 eeee, aku tak sangka ada gambar macam gini. hahaha. 

 classmates & coursemates & housemates & roomates :')

classmates & coursmates & housmates & roomates :')

Unikopians in Uitm Segamat :)
friend forever ok? *klik klik matewww*

 hari ini aku active sangat. aku join main galah panjang, tali skipping, bowling padang, main straw, terompah
sampai penat tahap cipan dah. bebetul memeriahkan majlis. kawan-kawan yang lain pun semua join main tu yang best, takdelah satu group duduk bawah pokok ke apa kee, xfair la kann. hehe. 


 bermonopd with the team! kami team hijau. team hijau sangattt mesra alam serta cargas pantas dan tangkas! love team hijau :D

why you do this to us? why?? seb baik nampak gambar aku and dhiya je. hmm, okay laaa kan. kacauu je pijol ni. 
satu je aku takkan pernah masuk adalah cari gula-gula dalam tepung. euwww, hate ittt! so tadi terlepas, sebab pakai contact lens kan. hehe. lepas tu pengumuman siapkah juara diakhir majlis tu. of course la team hijau menang! yayyyyyyyyy, tapi hadiah semua samaaaaaaaa. hahaha. berlari kitaorang ramai-ramai kedepan nak amik gambar sambil pegang hamper. 

time tu semua dah kena tepung sebab ada yang buat muka innocent tapi tangan pegang tepung. grrrr, aku yang tak suka ni, terpaksa la suka lari-lari main baling tepung sebab nak balas dendam punya pasal kannnn. hehe. yang penting aku berjaya baling tepung kat depan muka syam. awesome bukan? hewhewhew! 

gambar baling tepung hamper semua kat camera exco. makanya, xdelah nak share dekat sini. hehe. yang penting,sem terakhir ni nak create bebanyak kenangan.sayang nak tinggalkan dorang semua. segamat in the best place! dulu benci sekarang suka. tak kenal maka tak cinta. dulu iye iye tak datang segamat. kononnya tak duduk jauh dari family and tunang, sekarang, sayang pulak nak tinggal. 

btw, batch aku ramai yang terpilih untuk pindah ke puncak alam. so, orang puncak alam. sudi tak terima kedatangan kami this coming september? sila bentang karpet merah ok. hakhakhak.

dear classmates, coursemates, housemates, & roomates
there is no ending for our friendship. even kitaorang semua dah pindah puncak alam, we still classmate & coursmates seperti sem pertama kita disini. keep in touch tu yang penting. jangan la sombong dengan kami semua. mesti nanti rindu nak berdrama dekat whatsapp group, bahan-bahan orang semua. hehe. 

ok uols, jumpe kat kelas besok. lol. haha

cant wait for the dinner with baccsa!
^____________^

3 comments:

fasha said...

wahhh bagusnya buat family day kan.. tempat akk tak penah buat pon.. seriously rendu gilaaa time blaja..

Zee Kelasik said...

Even though Segamat tu hutan.. a lot of memory you can create.. miss that place...

yasri yusof said...

baby sihat dlm perut tu ad tndang2 tak? from syam macho kacak bergaya comel cute swag urban uitm segamat