JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Saturday, April 26, 2014

FAMILY DAY BACCSA

Assalamualaikum

baccsa stand for Bachelor in Accountancy. masa mula-mula aku masuk degree, bila KP tanya course apa, aku cakap account. pastu kp ckp. baccsa? aku cakap tak. account.hahaha, pastu kp cakap sama la tu. so dari situ baru aku tahu account panggil baccsa. kekadang melampau diorang panggil bakso. ish.xbaik tau tu. nama course kita tuuu. tararararataraaaa :p

hari ini bersamaan 26 April 2014, baccsa uitm segamat buat family day bertempat di uitm segamat. menarik kannn? haha, kitaorang buat kat padang ragbi je pun. tapii, wa cakap luuuu, memang havoc and happening okayyy! bila join tadi rasa macam kembali kecik. hewhewhew. 


 its me today! 
gambar ni membuatkan aku nampak tinggi. jadi i loikeee. walaupun tak berapa nak terang benderang gitew.

dekat padang sebelum majlis bermula. lepak lepak dekat tempat kitaorang parking kereta dulu. breakfast bagai semua, biasalah, nak curik tenaga nak main game kann.


laaa lupa nak show gambar dari rumah. eksaited dan bertenaga kan kami. haha. apasalahnya support fakulti sendiri untuk sem last di segamat ni :D

 eeee, aku tak sangka ada gambar macam gini. hahaha. 

 classmates & coursemates & housemates & roomates :')

classmates & coursmates & housmates & roomates :')

Unikopians in Uitm Segamat :)
friend forever ok? *klik klik matewww*

 hari ini aku active sangat. aku join main galah panjang, tali skipping, bowling padang, main straw, terompah
sampai penat tahap cipan dah. bebetul memeriahkan majlis. kawan-kawan yang lain pun semua join main tu yang best, takdelah satu group duduk bawah pokok ke apa kee, xfair la kann. hehe. 


 bermonopd with the team! kami team hijau. team hijau sangattt mesra alam serta cargas pantas dan tangkas! love team hijau :D

why you do this to us? why?? seb baik nampak gambar aku and dhiya je. hmm, okay laaa kan. kacauu je pijol ni. 
satu je aku takkan pernah masuk adalah cari gula-gula dalam tepung. euwww, hate ittt! so tadi terlepas, sebab pakai contact lens kan. hehe. lepas tu pengumuman siapkah juara diakhir majlis tu. of course la team hijau menang! yayyyyyyyyy, tapi hadiah semua samaaaaaaaa. hahaha. berlari kitaorang ramai-ramai kedepan nak amik gambar sambil pegang hamper. 

time tu semua dah kena tepung sebab ada yang buat muka innocent tapi tangan pegang tepung. grrrr, aku yang tak suka ni, terpaksa la suka lari-lari main baling tepung sebab nak balas dendam punya pasal kannnn. hehe. yang penting aku berjaya baling tepung kat depan muka syam. awesome bukan? hewhewhew! 

gambar baling tepung hamper semua kat camera exco. makanya, xdelah nak share dekat sini. hehe. yang penting,sem terakhir ni nak create bebanyak kenangan.sayang nak tinggalkan dorang semua. segamat in the best place! dulu benci sekarang suka. tak kenal maka tak cinta. dulu iye iye tak datang segamat. kononnya tak duduk jauh dari family and tunang, sekarang, sayang pulak nak tinggal. 

btw, batch aku ramai yang terpilih untuk pindah ke puncak alam. so, orang puncak alam. sudi tak terima kedatangan kami this coming september? sila bentang karpet merah ok. hakhakhak.

dear classmates, coursemates, housemates, & roomates
there is no ending for our friendship. even kitaorang semua dah pindah puncak alam, we still classmate & coursmates seperti sem pertama kita disini. keep in touch tu yang penting. jangan la sombong dengan kami semua. mesti nanti rindu nak berdrama dekat whatsapp group, bahan-bahan orang semua. hehe. 

ok uols, jumpe kat kelas besok. lol. haha

cant wait for the dinner with baccsa!
^____________^

Friday, April 25, 2014

BRICK MANSIONS LAKONAN TERAKHIR PAUL WALKER

Assalamualaikum

haaa kauuu, kemainn tajuk besar dia terang bendarang takyah nak suspen suspen. direct terus kan. haha
mungkin akud ah kehabisan idea untuk letak tajuk, apatah lagi untuk karang blog kasi tak bosan *bukan blog kau dari dulu lagi bosan ke?* BIADAPPP yee? hahaha. okay letsegooo to the real story!

dari masuk sem 3/3/2014 baru hari ini 25/4/204 aku first keluar weekend kat segamat ni. selalunya balik rumah je oiiii. kalau takde common test semalam, aku rasa dah cabut balik umah dah punnnnn :P takpe takpe, minggu depan hari rabu kita cabut lepas kelas kul 3 tu. oyeahhhh! so memang plan dari malam sebelum tu lagi nk pergi tengok wayang since tak tahu nak buat apa kan. so saja la aku ajak dhiya pegi tgk citer tu. yes dia ON! 



 eh banyak pulakkkkk gambar mukadimah dia. since ni blog aku kan. takpekann korang? haha. hello sajaa nak bgth uolss weolsss dah tak pakai okay camera 360. selamat tinggal! bahahaha. apa yang penting kau confidentttt jeee! hahaha :p

 tudiaa letak poster bagi kasi lagi korang tak sabar nak tengok! hehe. 
korang pergilah tengok sendiri, kang aku citer xbest la pulak  kang. aku dah cakap best tu kira okay la tu kan. hewhewhew

 syukri in the houseeeeee! our classmate.

 semua eksaited nak bergambar guna monopod dhiya durani ni. *eh aku macam cool je*

 happy face baby face sooo fake. EH????? hahaha

besok ada family day BACCSA, so marilah kita makan bakso! :P 
tak sabar nak balik nextweek! 

uols yang belum tengok, baru nak pergi tengk, baru nak masuk panggung, baru beli tiket selamat menonton!
hidup akan lebih ceria jika anda layan perkara yang menggembirakan. sapa yang tengah sedih tu, klu dah solat,dah baca al-quran, rasa nak sedih balik. bukak laptop carilah bahan yang boleh buat korang ketawa, dengar panggilan hangit kewwww, cikgu zaidi tu lawak tuuu :P atau dengar lagu gadis jolubu lepas tu try nyanyi!! AWAS! jangan dengar lagu meruntun jiwa dan perasaan! hahaha *eh kenapa bagi pesanan macam ni niii?* 

hehe. takpe, sebab kita tak tahu kan perasaan orang. luar happy face dalam sad face. who knows? *jari lentik* hahha


Friday, April 18, 2014

WIRDA MEMBEBEL

Assalamualaikum semuaaaaa
selamat ketengah malam kepagian. jam menunjukkan tepat 3.40 minit pagi. tapi aku masih lagi berteman handphone, laptop, bunyi keyboard yang sedang ditaip-taip sekarang ni dan bunyik kipas (rumah saya takde aircond, tak macam rumah kome semua) 

tepek gambar sendiri kat blog sendiri korang takde masalah kan? :'D

tak boleh nak tidur, banyak benda difikiran. sekarang ni tengan cuti sem. habis kelas, ahad ni terus ada quiz and test HARI HARI sampai hari khamis. COMMON TEST u knowwww, banyak percent dia tu. tapi as usual  bila duduk rumah, mana boleh nak study, just overview cenggitu je, dengan harapan balik sabtu ni pulun semua. kau rasa aku mampu? ntah. aku sendiri kurang pasti. pemalas tahap cicak berak kapur dah ni. dah gatal nak kawin sangat kot wirda ni. tu yang malas mengaji. *gaya orang orang tua* hahaha. 

okay aku tak gatal ye. aku cool je. cumanya, rumah bukan tempat aku belajar laaaa. dari dulu lagi kan. so apa yang penting kerjaaasamaaa! Inshaa'Allah boleh buat. lepas tu fikir, bila nak pindah puncak alam ni? dah tak sanggup nk cuti jumaat sabtu. haish, ahad walaupun satu kelas je, tapi tetap menganggu jadual pergi balik kl-segamat, segamat-kl :P 

lepas tu fikir, camne nak jadi cantik macam  atita haris ke, kak migha orang utagha keee. eh bukan tak bersyukur. lumrah oghang peghengpuang memang sukeng bendeng yang cantingggggg :P

paling utama, selalu tanya diri sendiri, bila nak berubah imej ni wirda? bila nak sempurna kan apa yg sepatutnya disempurna kan. uhuk. Inshaa'Allah, slow slowww kannn. kena sorok baju yang lelama ni, jgn kasi pakai *tapi pakai jugak bila dah habis geledah semua almari aku, adik aku bla bla bla*. so my fiance, sila belanja baju baru untuk saya! :D

cakap pasal tunang aku tu, rindu pulaks. hahaha

OKBAI UOLS. wirda nak layan lagu, lepas tu wirda nak tidur, kalau wirda tak tidur jugak, uols semua jerit dalam blik uols cakap "WIRDAAAA CANTIK COMEL CUTE MIUT TIDOOOOO LAAAAAA!!" kuat kuat tau, sebab wirda takut wirda tak dengar. nanti sian kat korang. hahhaa. Ya Allah, apa yang berlaku ni? apa yang aku taip ni. dah banyak sangat melalut niiii. rasanya perlu stop menaip tapi tangan ni lincah pulak duk menaip ni. apa yang terkeluar dekat minda terus tulis. eh kena stop ni. eh tolong la. eh . *PANGGGGG*

OKBAI UOLS KALI KEDUA!