JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Saturday, March 29, 2014

KISAH W&S : lapar dan dompet

Assalamualaikum!

kali ini aku tak pedulilah, orang nak annoy ke, nak kata apa ke if aku share cerita aku dekat blog. ahaks. this is my blog. cerita yang aku share pun Inshaa'Allah, biasa-biasa sangat yang tak menganggu sensitivity rakyat Malaysia. maka dengan itu jangan pasang wajah yang cemburu. LOL. tetibe lagu indon tu ada dalam minda aku. haha. 

aku nak separate kan next time, if aku tengah citer pasal aku and en tunang aku akan bagi tajuk tepi tu KISAH W&S. okay meluat tak? meluat sila tekan pangkah :'D

memandangkan johor dah tukar cuti mingguan dari sabtu ahad ke jumaat sabtu. hmm, bagi aku susah jugak la, sebab kita duduk kl. bila balik kl, jumaat orang keje, tapi bagusnya, in case ada benda yang perlu diselesaikan kan kann...baguslah, mcm bank ke, sekolah ke tak tutup :)

minggu ni aku balik ampang lagi :'D
dari start masuk sem baru sampai la ni, tiap tiap minggu balik ampang, kopak la bapak aku nanti. ada kang dorang suruh aku tak balik. haha. melampau. ajet ajet anak anjewwww padahal tak pun. kita dah ada tempat manja baru *LOL* 

even minggu ni balik pun, family takde. takde orang kat rumah. sebab nak settlekan benda kan, kena la jugak balik. but i promise nextweek tak balik. hehe. so bila dok rumah sorang, makanan lauk ke nk masak takde kensss. nak masak maggie tengok tak leh bukak dapur tu. hmm, aku pun, whatsapp, "xde gas ke?" ayah aku reply dia cakap ma tutup gas. bukak lah. hah, sudoh! kawe dok pandai. maka, kawe surrender wat maggie, pas tu, sari sutok dop make. masa sampai kl sabri amik tanya dah makan belum, cakap dah. juai mahaiiii lagi. lps tu whatsapp en tunang, ngadu lapar. kan dah kena marah :P time tu pulak dah pukul 12 ke 1 cam tu. so kita tido la tunggu besok :)

esok tu, pepagi lagi tunang kesayangan dah kejut suruh bangun. 
"dah mamam belum?"
baru bangun
"dah"
"mamam apa?"
"mamam buah"
"nak mengencing je tahu, siap la cepat"
"hmm, nak pegi mana?"
"pegi mamam la"
bayangkanlah, tengah sedap tido pepagi suruh bangun ajak keluar makan, nak tak nak, bangunlah jugak, dah ada orang offer nak bawak keluar makan, kang tolak kena marah satu, lapar pun satu jugak. dua la jadinya kan? haha. okay terus bawak makan nasi kandaq baq hangggg! hewhew. dalam otak aku, nasi lemak pun okay. aku jenis makan nasi sekali sehari takpe, xmakan nasi pun xpe, janji something yang heavy boleh ganti nasi. simple je aku. selera bila ada duit je lebih sikit. haha

hari tu, pergorbanan sangat sabri buatkan aku, rasa nak menangis terharu. dengan hujan lebat. yaAllah angin kuat kot time tu, aku risau. dia datang jugak rumah..sebab mintak tolong belikan tualawanita  hahaha. kelam kabut dia, sebab tak penah belikan. aku pulak sangat la dah urgent kateko :P :P 

hari ini punya cerita pulak, pergi kuala selangor, rumah mak sedara sabri puye mak mertua. haa gitew. jalan jauh baru sedar tak bawak dompet. kena marah lagi. sebab cuai >.< siap nak anta kat pusat imegresen lagi. sampai hati. yang aku nak tergelak ialah.... bila aku dahaga sangat nak air. dengan kesian aku cakap la
"abg nanti nampak kedai jual air berhenti ek? wirda dahaga la"
dengan spontan gila babun dia tanya aku 
"ada duit tak?" 
eeeeee geramnya aku. time time ni la dia nak kenakan aku. hahaha. sedih kot rasa >.<
aku pun tersengih-sengih cakap takde duit. abg belanja wirda. hahaha
lepas tu sengaja xnak berhenti ada kedai jual air. aku pun buat la drama merajuk.
"abg..wirda nak air..air mineral yg rm1 pun jadilah..nanti wirda bayar balik" 
haha. alolo :P lepas tu..........sekian xleh cerita ler camne dia pujuk. nanti korang muntah pulak. haha. i love you fiance! :)

selalu kalau tol, aku ada duit kecik aku hulur. tadi sabri xde duit kecik. dia mintak "dua inggit , dua inggit" aku jejoget dalam kete "bestnyaaa jalan tak bawak dompet niiii" haha. fair and lovely right? 


tak tahu kenapa, sejak tunang ni. aku jadi sensitif. sabri gurau kasar sikit pun nak terasa. mengadakan. pening sabri layan aku. haha.

abg je yang boleh handle wirda. and same goes to me! pe'el sabri ni aku perati jeee. hmm,dia seorang yang cerewet. padan muka kau wirda. siap ah dah kawen nanti. hahaha. 

love youuu :')


1 comment:

Anonymous said...

Comel sgt cite ni.suke3.sweet.hehe -lin