JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, December 27, 2013

STUDY WEEK

Assalamualaikum. 

the worse study week ever sepanjang aku study nih. aku memang menempah maut ni.
lagi 3 hari nak paper, i didnt prepare anything. aku dah kata aku tak leh study kat rumah. gilo wei gilooo. ni lagi satu lupa nak habaq, last minute aku terpaksa balik kl sebab takde sapa kat rumah sewa. takde daya aku nak stay sorang-sorang dalam hutan tu. so balik la ke kl.

sekarang ni rasa menggelatar seluruh badan ghisau nak mampuih pasai tak study hape lagi ni. okay la, bukak la jgk buku, tapi skip-skip. lepas tu ada yang baru tajuk 1 baru *sekarang la* tapi sempat pulak hupdate blog. sebabnya aku ngantuk ni. tak tahu kenapa neskafe *elak tulis huruf antara x dengan v* sebab xleh tekan. wahahaha. so malas gila nak bukak skrin keyboard tu. 

okay la, doakan aku and kengkawan boleh tempuh exam ni dengan baik. aku nak study sesungguh nih! semangat sebab baru dapat green light baru. weeehoooo! 

babai engkorang, tido jangan over meleleh ayaq liuq. ingatlah orang yang tengah pulun study, tapi takyah nak bawak aku masuk mimpi sangat la. koser aku jadi pelakon tambahan engkorang. selamat malam dunia. 
mimpi indah. read doa before sleep *dah serupa hape dah*

genait uols!

Saturday, December 21, 2013

STUDY WEEK : SEM 4 #ACC20

Assalamualaikum

baru lepas bergelut dengan kehidupan yang sangat sangat busy. has been busy sejak 2-3 minggu lepas. semalam last kebusyan. Alhamdulillah, everything went well. rasa macam dah lepas final. padahal, baru habis kelas semua. final belum lagi nia. tapi takpe, kuatkan semangat untuk habiskan sem 4 ni dengan buat yang terbaik

sekarang dah start study week. maksudnya, final dah tak lama, nak dekat dah. lagi 9 hari nak final. tanjat tak? tanjat tak? haha. so study week about 1 week. for this time, aku buat pengorbanan untuk tak balik kl sebab nak prepare. kena prepare awal-awal sebab awal-awal aku memain. ha gitew. kawan-kawan aku semua balik rumah amsing-masing. aku tak join sebab aku tahu, rumah bukan tempat aku study, aku kalau sampai rumah tu terus buat diri macam free gila padahal busy gila babeng pun. 

paper start 30 December 2013 dan akan berakhir pada 15 Jan 2014. oyeah! 
"ma and abah, tahun depan baru kak balik okay"
ayat macam lambat gila lagi nak balik rumah. haha. tak sangka, dah nak masuk tahun 2014 dah pun. huu
tapi tak dapat rasanya nak menikmati akhir-akhir tahun ni. sebab kena study fokus betul-betul. first time sambut tahun baru dekat tempat orang, rasa macam sedih gila. first time sambut birthday (pada 3 Jan) nanti TANPA sesiapa-sesiapa yg pernah ada dgn aku dulu dengan family. huhuhuhu :'(

takpe takpe, pengorbanan. i'll make sure, lepas je habis final, aku nak berjimba. mungkin aku nak brcuti kat kedah rumah abang aku. haha. siappp kau wei, aku nak booking satu bilik nanti! 

btw, Alhamdulillah, wife abang aku merangkap kak ipaq aku dah pregnant! yippiiii. seronok nak dapat anak menakan lagi *tetiba cakap utara*

okay la, ini saja aku nak update blog yang terbiar lama. nanti kalau aku rajin *KALAU* aku nak update pasal cerita wedding kawan aku pulak ye. 

kepada semua pelajar UITM. selamat menikmati study week anda! study for your future!

tata
^_____________^
tekun menjawab test MAF 420. sempat si dhiya ni amik gambar. haha