JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, September 15, 2013

MINGGU PERTAMA DI UITM SEGAMAT

Assalamualaikum

maaflah readers yang agak-agak bosan tajuk aku tak habis-habis post pasal Uitm. macam la kau sorang je masuk Uitm. ye dok? hikhik.  takpelah, biar la kita punya belog, suka hati kita la nak post apa pun kan. kita tak kacau URL awak pongggg. ahaks

minggu pertama kelas. biasalah kelas pun tak lama. sebagai mukadimah, perkenalan la sajo kan. untuk sem 4 ni, aku amik 8 subject. hmm, act banyak jgk kot. sebab masa diploma tak pernah amik 8 subject, tapi tak semua 8 subject tu ke final. maka, tenang sikit hati ini. 

kelas malam. aku baru tahu, degree ni, kelas malam adalah perkara biasa. huhu. maklum la, masa diploma, kelas malam hanya ada bila perlukan kelas ganti sahaja. tapi ni tiap malam rabu kami ada kelas. kelas dia besttt. yang tingkat-tingkat tuuuu :P hahaha 

kami suka sangat bergambar. aku tak tahu kenapa jadi sangat active bergambar macam gini rupa. fera bajet model, dhiya konon boleh terbang letewwww, jat bajet tekwando. aku sorang terencat sikit gaya. haha. 

GENG HANTU HIJAU
satu rumah, satu kelas. haa, senang kan? :)

budak kelas kitaorang aku rasa, dorang pun nyampah kot, sbb asyik bergambar jeeee keje. hahaha :p

dah la kitaorang masuk-masuk kelas, keluarkan hp, sembang kat group whatsapp. lepas tu mula la tak leh tahan gelak, gelak macam nak pecah perut. apa yang kelakar pun aku tak tahu. tapi antaranya bila si dhiya kata sakit perut then kitaorang semua beraksi concern sorang jadi nurse which is fera, sebab kat bilik dia sorg je yang ada macam -macam ubat, tetiba keluar cerita beranak nak bagitahu konon hebatnya masa kini boleh bersalin melalui telefon saja. melampau tak? hahaha

masing-masing ada karakter yang memain peranan penting dalam harian. ada tukang gelak, tukang bahan, tukang bertukang. aku tak tahu mana dorang dapat nama, sampai dorang panggil aku mak buah. kongajo betul. tak komersial langsung nama tu. haih la anak buah >.<

dalam kelas mandarin. amboiii, propa je lebih noks :p

dalam kelas yang cancel. sebab lect kami sakit. doakan lect kami cepat sembuh dan diberi kudrat mengajat kami. ameen!

dalam Library Tun Dr Ismail

propa kali kedua >.<


lepas kelas terus pergi one segamat, untuk beli tiket balik kl. and now tengah ada kat kl la. besok petang balik segamat balik. 

bulan depan baru balik kl, masa abg aku kawin. sebulan 2x je balik. kalau tiap-tiap minggu balik pokai la kan. hidup berdikari macam gini la, kena la tahan rindu semua tu. konon-konon wa dah biasa gitew >.<

tata semuaaaaa :)

4 comments:

Mysara Ab Rahman said...

dr pe mai tgok wirda ni slalu balik umah ni..heee...rndu nyer ngn uitm!! mai baru g uitm rabu ri tu wt clearance..tgok gmbr2 wirda serius rndu nk study blik

Mek Onie said...

bila tengok gambar awak ni kan,tetiba teringat zaman study dulu,rinduuuuuuu :(

wirda azurainie said...

mai : hahaha. memang pun. dulu masa diploma. every weekend balik rumah kot. tu sebab dekat je gombak ngan ampang. ni ampang segamat, haih pikir jgk la nak balik tu kan....hehe. marilah buat lawatan rindu akt uitm ni. hiks :)

wirda azurainie said...

mek onie : kannn. zaman belajar zaman paling best kot di alam donia ni. haha. simpan kenangan belajr leklok. nanti dah xleh nak patah balik. hihi