JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, July 21, 2013

IJAB KABUL

Assalamualaikum

tujuan update blog just nak bagitahu, bila korang masuk blog wirda, kalau rasa hambar, dengar la lagu kat atas tu, just tekan play. harap lagu tu pun tak hambar la. buat masa ni, wirda suka lagu tu. tapi terbalikkan, perempuan bagi kat lelaki. haha. 

jom mengarut jap.

hi selamat hari ahad semua. pergi mana je hari ni? pagi tadi wirda keluar dengan shyla pergi sogo. jalan-jalan. ramai jugak la orang, tapi malam lagi ramai kan. confirm tak bergerak langsung nanti. yela, sekarangkan semua orang tengah sibuk nak cari baju raya, kasut raya semua yang berkaitan dengan raya la. belum lagi pergi sehari sebelum raya. rasanya, boleh pengsan. sebab time tu la orang kasi discount kaw-kaw punye

tapi dari susah-susah. baik tayah kot. choice pun maybe dah berkurang, kalau ada yang berkenan mungkin size pulak takde kan. so baik start beli sekarang, harga pun takdelah beza sangat kot. 

wirda dah beli baju raya tadi kat sogo. beli peplum. bila tengok balik, macam orang nak tunang je baju tu. bahaha. alaaa, sensitif la pasal tunang/kawin ni. sedih. haha
btw, wirda dah decide wirda nak sambung belajar. tak lama pun kan 2 tahun setengah tu. nanti dah habis, kerja dengan gaji pun InShaa'Allah okay la nak compare dengan diploma ni. 

sebabnya ramai sangat cakap dekat wirda, diploma takde pape, tak boleh pergi jauh. ada limit. even ada pengalaman banyak pun, and boleh buat kerja yang orang degree buat, tetap tak boleh  naik. betul jugak. so apa salahnya, umur muda lagi. nanti senang kemudian. InShaa'Allah. 

so sekarang ni, wirda tengah ubah mind set untuk fokus study. bukan duit dan kawin. hahaha. harap orang tu sanggup la tunggu kita. jangan kawin dulu!! haha. 

duit untuk shopping, beli itu ini, semuanya dah kena stop. kena fikir untuk study. maklum la, kita bukan dari keluarga yang berada. biasa-biasa saja. maka kena la berjimat sikit. tambah-tambah degree kan banyak nak pakai duit. 

btw, sapa tahu biasiswa apa yang wirda boleh apply untuk degree? wirda masa diploma dulu dah apply MARA. so kalau nak apply sekali lagi agak-agak boleh tak?

kalau boleh selain PTPTN la tau. thank you!

 
terakhir sekali. gunalah product camera 360. pasti tidak mengecewa. takpayah tunggu 3 hari. on the spot dah cantik. ekekeke.

6 comments:

fasha said...

huuu..anyway gudluck degree nnti..buat bagos2 kay..struggle hard..em biasiswa try bank rakyat..kalo result bgos cer try jpa..huu... =D

wirda azurainie said...

thank you kak fasha. lama tak nampak akak. hehe. okay will do the best. oh bank rakyat boleh ek. ok2x, nnti wirda try. tq lagi :)

Mysara Ab Rahman said...

wirda bley apply g MARA klu masuk ipts..mai dip guna MARA then ble degree masuk IPTA, MARA mmg xbg guna...

wirda azurainie said...

ohhh i see. thank you mai! :)

Fienazzuki said...

Good Luck!!!
Tekanan dunia degree but just follow the flow la kan???
Ayat last terbaik!!!
#camera360

wirda azurainie said...

fiena, thank youuu. yeah yeah. masa untuk stress kan diri. hehehe.