JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, July 28, 2013

HEART=HURT

Assalamualaikum

since dapat offer degree kat uitm segamat lagi, aku kerap nangis. aku kerap termenung, aku kerap  berfikir. aku tak nak duduk berjauhan dengan family dan dia. aku dah lama tak berjauhan. aku tahu mula-mula memang tak biasa, tapi ntah la. hati aku sebenarnya still berat nak pergi sana. kadang aku rasa, aku sedang memaksa diri aku ke sana. padahal, hati meronta-ronta minta jangan pergi.

kadang timbul rasa menyesal sebab pergi apply degree, sedangkan aku tau planning aku nak kerja. sekarang, aku takut kalau aku tolak, aku dah tak dapat peluang ni lagi. 

dari semalam menangis. mata sampai bengkak, nak keluar dengan kawan tadi pun segan. so cancel je la. malas nak panjang hal and nampak macam orang tak terurus and lemah. 

aku tahu ini semua dah ditentukan, tapi buat masa ni, air mata je jadi peneman aku. aku paksa kan diri, penat aku cuba positive, tapi benda sama yang ada dalam minda aku. 
"kalau aku pergi sana dengan terpaksa dan sedih, aku takut aku akan membazir masa dan duit"

apalah yang Allah nak bagi dekat aku tu disebalik kesedihan dan keterpaksaan ini kan. mesti best. aku cuma harap, aku dapat kekuatan nak habiskan dua tahun setengah dengan baik. aku tak nak ada apa-apa masalah lagi-lagi masalah cinta.

ya Allah, give me a strength to complete my responsible.

3 comments:

Anonymous said...

ada peluang. Baik teruskan. Daripada orang yg nak tapi tak dapat. CInta dan sayang dari keluarga dan seseorang akan kekal sekiranya mereka ikhlas sayang dan cinta. manusia semakin pandai. manusia semakin berlumba2 untuk belajar. So, belajar selagi ada masa dan peluang. Cinta. Kekal andai ia untuk kita.

PSWB

Anonymous said...

Be strong wirda :)

Buat solat istikharah mintak petunjuk mana yg baik buat wirda ok. Jangan nangis2 n sedih erk.. :D

wirda azurainie said...

anonymous :PWSB. teruja nak tahu siapakah ini. hehe. terima kasih atas nasihat awak. kita cuba letak smgt utk sambung. xlama pun, 2 thn je kann.hehe

anonymous : InShaa'Allah. tak nangis dah. saya tahu Allah da aturkan yg terbaik. just follow on the track. kan? hehe. terima kasih :)