JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Monday, April 22, 2013

REALITY TV GADIS M2....PART 2

Assalamualaikum

sambung dari entry lepas. sebenarnya takde seprais apa pun sambungan ni. haa haa haa nak pegi mana cursor tu? nak tutup terus ke? ala dah alang-alang bukak ni, baca je la sampai habis dulu. sampai hati uollsss baca bila best je. huhu.

okay pada 13 april 2013 tu, aku ada interview dekat kelana jaya pasal gadis M2 pukul 9.30 pagi. sebenarnya jujur lagi aku memang dalam dilemma. dalam-dalam dilemma pun aku pilih gak baju mana yang nak pakai, penat juga perah otak nak pakai baju mana, sebab dia xnak yang bercorak+hitam putih pun xnak kan. so memang malam tu aku mix and match baju la citernya.

bila dah settle baju, tengah dok relax-relax layan fb, aku terfikir pulak tujuan asal aku. kenapa aku nak pergi sana? apply pun bukan atas kehendak aku. i mean aku apply sesaja and tahu xkan dapat, and aku pernah cakap kalau dapat pun aku tak nak pergi.  tp malam tu aku memang decide nak pergi dah la since baju semua nak sediakan kannnnn....

tapi tapi tapi..........last minute aku decide aku tak pergi :)

yeeee, aku tak pergi pun interview and photoshoot ituuu. sebabb? sebab aku rasa, aku tak ada alasan kukuh nak bagi kenapa aku pergi sana? takut terpesong niat sebab nak popular je -_-
maka dengan itu aku bertindak untuk memudahkan proses pemilihan diorang dengan tidak menghadirkan diri. mihmih. bagi peluang kepada mereka yang betul-betul minat. aku tak kata aku tak minat, aku minat, tapi aku xserius. lagipun, aku sedar aku tak layak lah nak bertanding dengan mereka yang jauh lebih berpotensi, cantik dan bijak. hehe

tercalon tu pun aku dah cukup bangga dan seronok. cukup la. lebih-lebih nanti lupa diri pulak. mihmih. lagipun, ramai yang pesan, dunia ni sementara je. nak kejar nak kemana kan? betul tu. even ayah sendiri pesan agar tidak bertentangan dengan agama. lebih baik mencegah dari merawatkan. kita tak tahu dunia tu macam mana. ayah pernah masuk dunia tu, mungkin dia lebih mengerti :)

sorry ke pada yang suggest untuk apply and berharap sangat aku pergi, tapi decide tak pergi last minute. sebenarnya aku was-was xnak pergi ni, sebab kat email tu dia tulis 'WAJIB' so mlm tu aku kol la salah sorang dari mereka, dia memang galakkan aku datang, kata cuba cuba cuba. tapi bila dia kata xdatang pun takpe, aku dah lega. at least xdelah merosakkan urusan dorang nanti kan.

thanks juga kepada FAMILY, KAWAN-KAWAN yang bagi support. ma, widya, winie, wawa , ros yang selalu dengar keluhan aku. sama ada nak pergi ke tak. and setiap kali tu jugak la dorang bagi support untuk pergi and cuba.tapi macam ne hebat punya support pun, bila kita tahu kemampuan diri kita, kita tahu nak decide apa kan. hehe

so berakhirlah cerita realiti tv gadis m2 aku. mihmihmih.
thank you semuaa!
^___________^

sorry lambat publish sebab connection baru ada. mihmihmih :)

Saturday, April 13, 2013

REALITY TV GADIS M2....

Assalamualaikum

baru je update status kat facebook yang mengatakan ada satu entry akan aku kepam. sampai masa aku publish. hikhikhik. so tarikh update entry ini ialah 19 march 2013. publishnya? aku sendiri tak tahu. hoho

sebenarnya aku tak tahu tajuk apa yang sesuai untuk entry kali ini. nak kasi gempak pun ado. nak kasi biasa-biasa pun ada. nantilah aku fikir. apa yang aku nak update and share dengan readers ialah..............

jeng jeng jengg.....
dalam sebulan yang lepas, someone asked me untuk try apply untuk masuk rancangan televisyen gadis m2 kat astro ria tu. aku memula memang la excited bila ada orang suruh aku masuk. tapi excited aku tu sebenarnya bercampur dengan perasaan rendah diri. rasa tak layak and confident la nak masuk rancangan tu. nak kena berhadapan dengan ramai orang, and ramai lagi gegadis cantik kan. katakan la. aku kata KATAKANLAH kan..aku tercalon. hoho. segan la aku sebab rasa memang tak de competent langsung untuk masuk rancangan gadis-gadis mcm tu. aku ni dah la rock-rock sikit. *tetibe wat tangan rock tu sambil muka mengenyehhhh*

tapi papepun, sebab dia suruh kan, so why not la aku cuba. lebih kepada mencuba nasib je la. aku LANGSUNG tak harap pun dapat masuk rancangan tu. okay memang tak dapat pun. HAHA
aku pun lepas apply anta profile aku, dalam beberapa minggu la kan. aku dapat email kata aku tak tercalon. dia kata profile aku akan simpan untuk masa akan datang punya rancangan. lol. tak sedih pun. aku baca macam tu email then aku tutup cam tu. lepas tu xdelah istilah frust ok. aku menjalani kehidupan aku seperti biasa.
TAPI

satu petang tu, tengah aku syok tidur, tetibe ada nombor tak dikenali telefon aku. rupanya yang telefon tu adalah orang yang incharge dalam percalonan ni la. nama dia ****. nama terpaksa dirahsiakan

****: assalamualaikum
wirda: waalaikummusalam
****: ni cik wirda azurainie ke? (dia sebut nama belakang salah tapi dah wirda aku iyekan je la)
wirda: haa ye saya (cover suara bangun tidur)
****: saya nak bagitahu, cik wirda telah terpilih masuk dalam rancangan gadis melayu musim ke 2
*aku terdiam kot. bukan dah settle ke?*
wirda: haaa? *sambil gelak* iye ke?
****: iye..3 april ni akan diadakan photoshoot untuk calon. nanti gambar tu akan masuk dalam metro untuk di vote.
wirda: ohh yeke..okay-okay thank you ye.

lepas habis perbualan tu. aku gembira la. tipuu ahh tak gembira kan. tak pernah tercapai dek akal ok! tapi aku terus check calendar. boleh ke aku pergi? sebab aku exam time tu. and.....................

bersambung.......................aku tak tahu nak pergi ke tak sekarang ni. aku tak tahu nak terima ke tak offer ni. kekangan masa menjadikan aku serba salah ditambah dengan rasa tak layak. terasa kalau terima akan memalukan diri sendiri. haha. teruk kan? ok la kita tunggu la cmne keputusan sebenar-benarnya. 

tadaaaaa! bersambung wehhh..

lepas daripada tu, aku dapat kol lagi untuk confirm kan kehadiran aku, sejujurnya niat aku memang nak cancel takmau pergi dah. alasan aku sebab ada exam. then boleh pulak dia suruh pilih 3 tarikh dari yg dia sediakan. aku tak tahu pulak boleh pilih tarikh, last-last aku pilih la tarikh 13 april 2013. maksudnya HARI ni la kan? muahahaha


nak tahu aku pegi ke tak? tunggu next update la ek! bahaha.
^-------------^

Wednesday, April 10, 2013

SAYONARA FRIENDS....

Assalamualaikum

hari tu kecoh la aku nak exam, tengah exam pun boleh mengular update  blog kan. lepas second paper terakhir, terus tak leh nak main-main. langsung laptop tak disentuh. pandang pun tak, sebab tak sempat. sekarang ni hari ni tadi aku dah habis payyyperrrrr! yeayyy Alhamdulillah habis jugak exam yang menyeksa jiwa raga selama ni. rasa free gila. rasa macam nak nak buat semua benda tak yang takde pekdah yang sempat nak buat masa exam. haha. nampak tak betapa gembiranya saya bila exam dah habis. exam kali ni habis dia lain sikit. happy gila gila campur dengan sedih banyak-banyak

since ni exam yang terakhir (INSHAA'ALLAH) mohon unikop tak panggil aku lagi, harap result nanti baik-baik sahaja. kita dah usaha, doa dan tawakal je la kan. tapi doa jangan stop ok! doa mampu mengubah segalanya! hihi. jadi aku akan dan bakal berpisah dengan kawan-kawan. melihat sorang-sorang kawan seperjuangan balik ke rumah masing-masing. rasa sayu dan sedih.dapat lagi ke jumpa dengan dorang? even ada kawan yang tak rapat sangat pun, still lagi rasa kehilangan, sebab kami semua FAMILY OF ACCOUNTING CLUB BATCH 6! like seriously will missing u guys semua. nanti mana tahu, ada masa kita wat reunion ok. tak pun lets gather on kak afrah's wedding ok! kawin uoolsss jangan la lupa jemput saya. begitu juga saya.hikhikhik *senyum gatal*

selama hampir 3 tahun, bersama, bermasam muka, bergumbira, bergelak ketawa, bercakap be;akang! (HAHA), bergeram bersama. tiba masa pertemuan itu melalui fasa perpisahan, tapi diharapkan perpisahan ini, bukan perpisahan selamanya. ada rezeki kita juma okay. kalau tak panjang unmur, takpelah, jumpa disana disana disana ;)

terima kasih kawan-kawan. TERIMA KASIH. terima kasih atas segala ilmu yang telah pun dikongsi bersama. makan minum. pakai je tak. eh pakai ye juga, syra puye jubah aku tak pulangkan.haha. terima kasih atas segala kenangan yang kita dah cipta bersama. rasa macam baru je kita induksi, baru je masuk kelas nak belajar math dengan miss hamidah, nak kenal FAR 100 dengan sir marwan. tapi hakikatnya, kita baru je lepas habis SEM 6! YEAY! 
betul la, bila tiba masa nak meninggalkan apa yang kita ada selama ni, mula la rasa nak sedih, mula la rasa tak puas nak menikmati. papepun, kita perlu juga untuk meneruskan kehidupan, ada yang nak sambung belajar lagi, ada yang nak kerja terus, ada yang nak kawin. macam-macam perancangan. semoga uoolsss semua sukses dalam kehidupan ok! jangan lupa wirda :)

kepada lecturer tersayang, sama ada yang dah berhenti ke tidak, ilmu lect-lect semua tak mampu nak balas. bila cakap terima kasih rasa macam tak cukup je setakat tu. InShaa'Allah akan guna ilmu yang diberikan dengan sebaiknya. hanya Allah yang mampu membalas segala ilmu yang dah dicurahkan. kesabaran mengajar kami, melayani karenah kam. maaf juga kalau ada yang terasa hati dengan wirda. kot la kan, kita tak tahu. hehe. TERIMA KASIH SEMUANYA :)

kepada abg ayam, mak cik ayam, kepada kedai india,soon hin, 7eleven, kedai hijau, kedai janggut, kedai aladdin, restoran mama ita, pistachious, stationary, kedap pak cik, cc hijau, cc putih, cc purple , farmasi, moi sup. terima kasih mengisi perut dan keperluan saya selama menjadi pelajar disini. hihihi

kepada junior ku di UNIT 5-1. kakak senior mu yang  suka terperap dalam bilik nak cakap akak sayang uollss. nanti akak datang sana bila free ok! study rerajin tau. good luck untuk last paper korang semua ok. doakan akak tak patah balik kat unikop. dah buat ucapan mcm ni, klu patah balik malu la. hahahaha. InShaa'Allah tak.huhu

terima kasih dan mohon maaf atas segalanya.