JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Wednesday, March 27, 2013

ORANG KETIGA AKAN DIPENJARA?

Assalamualaikum

masih lagi dalam exam mode. maka jangan nak suka sangat la. haha
tapi nak mengular sekejap, sebab tajuk hari ini sangat sangat sangat la tertarik menarik kau memang dabooommm!

sapa baca paper hari ini angkat tangan! *xangkat tangan*
maaflah, saya memang la tak sempat nak baca paper disebabkan banyak sangat input entreprenuership yang perlu saya baca untuk menjawab exam petang tadi. Alhamdulillah, selesai dah satu paper. next paper hari ahad pulak. weeeee ;)

eh berbalik pada cerita and tajuk asal. hari ini dengar cerita dalam paper ada cakap majlis agama kuatkuasa undang-undang kepada orang ketiga yang punca keruntuhan rumah tangga boleh dipenjara 3 tahun! maka AWAS!

so sempat baca online sahaja

aku percaya ada certain people mesti tak setuju dengan undang-undang baru ni. well, aku juga percaya, apa yang mereka buat ini berdasarkan rekod penceraian yang semakin meningkat terutama dalam kalangan pasangan muda. maka, ada baiknya juga. kadang hidup ni, kalau takde undang-undang memang lagi ke laut. tapi orang perempuan juga perlu ingat, lelaki layak berkahwin 4 jika memenuhi syarat. maka pandai-pandai la jaga diri dan keluarga.

 ok chawwwwww!

1 comment:

maitimie said...

what the rules???

rasa nak gelak je >_<