JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Monday, March 18, 2013

KENAPA DENGAN AKU?

Assalamualaikum

minggu depan start final exam. final exam ok. final exam. tak paham? FINAL EXAM OKAY!
eh, kenapa cepat sangat masa berjalan ni. makin nak final, makin mengular pulak aku ni. bukanla mengular apa, kalau dulu "biasanya" la aku akan kurangkan aktiviti sosial aku. tapi sekarang ni aku cam endah tak endah je. mungkin faktor final sem. jenis tak sabar nak habis exam.

sebenarnya aku pelik dengan diri aku. memang lately ni aku TERSANGATLAH BUSY nak mati ok. tapi tak mati lagi la. nak je baru. huhu. so aku merasa perubahan  yang aneh dalam diri aku. 
maksud aku kat sini, orang sampaikan A dekat aku, aku faham B? padahal benda tu remeh sangat. contoh situasinya ialah

wawa: wirda font guna ARIAL tau.
wirda : okay

masa dah siap print semua, aku tengok tulisan lain. baru aku teringat dia kata ARIAL bukan  NEW TIMES ROMAN. benda tu aku nak kata careless boleh juga. takpelah, still boleh accept lagi

ada beberapa situasi pulak dimana otak aku set nak buat benda A tapi aku buat B. contohnya ialah

- aku nak guna jubah hitam. aku LANGSUNG TAK INGAT aku banyak baju hitam even bukan jubah pun ia tetap loose macam jubah. tapi aku pergi gigih jumpa kawan aku konon nak pinjam jubah dia. dalam perjalanan balik tu. baru aku teringat, eh aku ada jubah la at last aku pakai jubah sendiri.  haih

- aku nak basuh sudu lepas makan. dah letak dalam sinki, tapi aku pergi amik balik and nak buang dalam tong sampah pulak. nasib baik aku perasaan benda tu sudu. kenapa ni? isk :'/

- aku nak gantikan plastik sampah kat dalam bilik aku kat kolej. selalunya plastik tu aku gantung dekat tombol pintu je. tapi DALAM TAK SEDAR aku pergi gantung plastik sampah tu kat tempat sangkut kain baju. waktu tengah makan tu aku baru perasan tengok plastik sampah takde. aku cuba ingat balik sebab setahu aku, aku ah ganti dengan yang baru. cari sekeliling bilik rupanya salah sangkut. wuwuwuwuwu

adakah disebabkan terlalu banyak keje nak kena settle kan. atau aku dah nyanyok? omaiii, muda lagi kot nak nyanyok.

hmmm, harap study week and masa tengah jawab exam aku tak macam ni. please wirda please! :"(

p/s: minggu ni dah start study week. kengkawan. lets struggle for final sem!

4 comments:

SHAZWAN AZIAN said...

good luck kakak. good luck exam dan study

wirda azurainie said...

okay adikkkkkk! ;)

Syimir said...

ayoooo.. byk sgt berfikir niee! hiks.btw,all da best for your final :)

wirda azurainie said...

huhu. mungkin. thank you ! ;)