JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, February 28, 2013

CARA PENGGUNAAN PURE MARINE COLLAGEN

Assalamualaikum

sejak entry tentang PURE MARINE COLLAGEN wirda publish ramai yang inbox tanya macam mana cara penggunaan pure marine collagen ini. selalunya kalau sempat wirda akan selitkan instruction sekali dengan parcel atau wirda akan inbox mereka secara detail tapi untuk bagi uolss semua nampak. jadi wirda update kat blog ok ? :)

satu yang anda kena tahu pure marine collagen gred AAA ini mempunyai bau yang maha hebat berbanding pure marine collagen gred AA. baunya hanyir, sebab itu juga lah sebenarnya gred AAA ini lagi bagus berbanding gred AA.tapi! jangan risau, kita mempunyai beberapa cara untuk menghilangkan bau tersebut.

CARA BASUH DAN PENGGUNAAN

  1. Basuh kolagen mentah, ramas-ramas seperti basuh beras sebanyak 5-6 kali (termasuk untuk hilangkan pasir pantai yang masih ada pada kolagen)
  2. rendam kolagen mentah yang telah dibasuh SEMALAMAN
  3. keesokkannya, buang air rendaman tadi dan basuh sekali lagi 5-6 kali
  4. campurkan sekitar 100gm kolagen mentah dalam 2 liter air kosong untuk direbus
  5. rebus dengan api yang perlahan dalam 3-.45 minit. kacau sehingga HANCUR
  6. boleh juga dicampurkan dengan gula atau madu
  7. untuk hilangkan bau hanyir ketika merebus, boleh masukkan sedikit daun pandan. 

*NOTE : JANGAN CAMPURKAN DENGAN LEMON ATAU ASAM KEPING SEBAB NANTI PURE MARINE COLLAGEN TAK MENJADI

CARA MAKAN
  • cara makan pula sangat ringkas. amik 2-3 sudu sehari iaitu, selepas bangun tidur di mana perut masih kosong atau setengah jam sebelum tidur.
  • jangan amik pure marine collagen secara berlebihan dalam satu hari sebab ia akan mengakibatkan sakit kepala
  • boleh dimakan begitu sahaja atau campurkan dalam minuman seperti ribena, orange, manggo (kecuali minuman bergas)
  • elakkan pemgambilan minuman berkafien seperti kopi dan teh dan juga minuman bergas dalam tempoh 3 jam pengambilan pure marine collagen kerana ia akan menyerap vitamin C, kolagen dan glutathione dalam badan kita
  • perbanyakkan minum air kosong untuk melancarkan pembuangan toksin dalam badan.

CARA MEMBUAT MASKER

seperti sedia maklum, pure marine collagen ini bukan sahaja boleh dimakan ia juga boleh digunakan untuk bahagian luar. seperti masker.

  • cuci wajah dengan bersih dan bilas
  • amik sedikit gel kolagen yang telah dibekukan dan ratakan di seluruh muka
  • biarkan selama 20-30 minit
  • boleh di bawa tidur atau bilas
  • amalkan setiap hari, dan akan lihat kesannya dalam masa yang singkat 
NOTE: UNTUK KREATIF ANDA JUGA BOLEH CAMPURKAN GEL KOLAGEN TADI BERSAMA TOMATO ATAU PUN MADU


ORDER : WHATSAPP/SMS - 012-9356395 / INBOX FB / EMAIL AT WIRDAWAHID@GMAIL.COM

1 PAKET RM20
2 PAKET RM25

PRICE INCLUDE POSTAGE

NOTE : ANYONE YANG NAK BELI BORONG UNTUK TAMBAH SIDE INCOME ALSO BOLEH BORONG DARI SAYA. TQ

No comments: