JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, February 22, 2013

BLACK SEED (HABAUTUS SAUDA)

Assalamualaikum

minggu lepas wirda ada teman kawan wirda si ros tu pergi NSK selayang untuk survey harga raw material untuk assignment entrepreneurship. (ENT). tapi sekarang ni bukan nak citer pasal harga raw material. usah kau bimbang sayang~~~

masa nak balik tu, singgah la kejap kat satu kiosk.? kiosk ke? ha boleh la kan. singgah situ sebab dia ada jual jus kismis la, madu bagai untuk kesihatan dalaman dan minda. kat situ dia ada sediakan minuman jus kismis untuk rasa. amik la satu rasa. muka memang tak malu pun. sodap haih. 3x aku mintak tambah. kahkah. ok tipu.biasanya nak rasa je, sebab member aku si wawa ni dah ada da pun jus kismis so xdecide pun nak beli.hukhuk.ala org dah bagi rasa,apa salahnya kan. rezeki dia kita tak tahu. betul x? kot la pergi sana xterniat nak beli, tiba-tiba terbeli :)

pastu tanya macam-macam la kat dia pasal setiap product yang dia jual. dia pun sungguh ni explain. wirda dah terasa macam tak beli ni memang serba salah pulak. lepas tu ada satu botol kecik tu. teringin sangat nak tahu hape benda. then ia bagitahu. itu "HABAUTUS SAUDA". ohhh hape benda la dalam hati ni. dia biji kecik-kecik. kecik sangat-sangat macam pasir kasar tu. haa bukan pasir pantai. haa mcm tu la. oh ya, orang yang jual tu lelaki. hensem. SO? :p

then, dia terangkan la function habautus sauda. antara benefit yang kita dapat dari mengamalkan habautus sauda ni dia melancarkan serta menguatkan immune system badan kita, tingkatkan memory, concentration and alertness, dia akan balance kan hormone dalam badan kita serta buang toksin dalam badan kita. 

terfikir jugak, macam mana nak makan, sebab dia tersangat halus. and berapa lama boleh tahan kan? then dia kasi ktiaorg cuba juga. memula aku tak nak amik sebab tak tahu apa rasa, takut tak leh telan. dah tengok depa ni pi amik kan. amik la try. cara dia kan. memula dia kata bukak penutup botol kemudian telan semua sekali. sumpah la aku terkejut time tu. biar betul kau???? kemudian dia gelak. memain je, dia kata. EH! COMEL pulak kau ni. lempang lelaju kang baru tahu. haha

dia kata nak makan amik 7 biji sahaja dan kunyah, lepas kunyah terus minum air. kalau terlebih biji pun takpe, tapi afdal 7 la. aku terpikir, camne la nak kira 7 biji tu kan. dah la kekecik.haha. rasa dia aku boleh telan, rasa cam lada hitam gitu. aku mmg dah biasa makan lada hitam macam tu, sebab dulu masa mengaji, kalau salah baca, ustaz suruh kunyah lada hitam.haha. niceee :p





habautus sauda ni botol je kecik, tapi tahan 3-4 bulan. harga dia pun tak mahal. hanya RM15 sahaja. aku nak beli, habis ros n wawa pun beli. so total botol yang kitaorg beli 3 botol la.
yang penting 100% natural la kan. sapa yang amal kan ni? sejak amalkan ni, badan tak rasa letih.pegi kelas pun Alhamdulillah boleh fokus lagi la melainkan aku memang sengaja tidur lambat untuk kelas pembacaan. makan habautus sauda ni setiap pagi jangan skip. lepas bangun, sebelum gosok gigi, makan dulu kunyah and minum air. kemudian baru pergi mandi. minima makan benda ni 3-4 kali sehari. jangan lebih sebab nanti badan jadi panas. haaaa, aku share je benda ni. kot la korg nak amalkan ke kan. tapi aku tak jual la. aku jual benda lain.hahaha

niaaa, sapa nak beli pure marine collagen gred AAA secara borong wirda ada jual. 


1kg (belum siap pack 100gm setiap satu) = RM60
1kg (siap pack 100gm setiap satu) = RM70

2kg ke atas ada discount okay! :)
thank you ♥

inbox je wirda kat fb okay. nak email pun boleh. 
wirdawahid@gmail.com

okay itu sahaja untuk malam ni. dadatatadudu
^__^

No comments: