JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, December 14, 2012

MY LITTLE PRINCESS 12/12/12 :")

ASSALAMUALAIKUM............

noted that i was excited to update blog! to share someone special from Allah. He gave to me and family a little princess baby 121212. yeay! ALHAMDULILLAH. semuanya berjalan dengan selamat. mom and baby also sihat walafiat. sempurna dan indah ciptaan Allah. i love my lil princess!

sapa punya baby yang wirda dok heboh tu? lolololo. haha, act my adik yang no 3, which mean bawah saya la kan. dah kawin. yeyeyeyeye dia dah kawin. everyone keep asking me the same question. repeat the SAME QUESTION. WHY? masalah ker? haha, i sedih tau uolsss tanya banyak kali. sebab..........i nak jugak. hukhekhik.

bila dapat tahu widya pregnant. yaAllah, saya tak boleh tahan kesabaran untuk cepat-cepat la deliver. padahal time tu baru 2 months. im addicted with baby! aahhh semua baby anak i la.huehue
then, day by day, month by month. keep patient. *eceh macam kau pulak yang pregnant wirda!*
tetibe rindu perut buncit widya.haha

the best part bila baby tu dah capai tahap matang, so baby dalam perut dia punya movement makin banyak andddddddddddddd ganas! haha. aku selalu bersembang dengan baby dalam perut. contohnya " baby, ni mama wir! jangan degil nanti mama pukul!!!" ahahaha. ok baby boleh nangis bila dengar. sometimes, aku usap perut widya and main cak cak with baby and SOMETIMES aku kejutkan baby mcm ni "bahhhhhhhh!!!!!!!!!!!!" . i dont know how baby punye condition masa tu. im sorry my princess. mama terlalu geram and tidak sabar! hahaha. widya juga suka suka suka record guna phone bila baby tu bergerak. fuyoooo, mcm main roller coaster tau baby tu! perut mcm ombak, senget sana,senget sini. besar sebelah, and i can touch her body tp xtau la which part. tp i can feel! hehehe

then, bila menunggu hari untuk deliver, lagi la terseksa. sampai tanya "bila kau nak bersalin widya?" LOL
act dia dah overdue lebih kurang 5 days, so that nurse kata if 11/12/12 tak bersalin jugak dia kena tahan wad. and memang tak bersalin. why baby tak nak keluar? lol, baby pun pandai tau nak pilih tarikh lahir cantik-cantik. untung budak zaman sekarang, since dalam perut lagi dah pandai. finally, doc decide untuk bersalin paksa because takut effect pada baby. and the day is.........................

12/12/12

yeay! my lil princess dah keluar melihat doniaaaaaaa. hari widya dalam labour room. aku usaha untuk masuk and tunggu sampai dia bersalin. but sadly, guard dekat hospital ampang kata xboleh. hanya SUAMI sahaja dibenarkan tunggu. rasa mcm time tu jugak nak tukar jadi suami widya. sob sob. so balik la dengan kesedihan yang melampau-lampau. rasa nak menangis, rasa nak marah semua orang! *oh teruknya* on the way balik, hubby dia kol cakap widya dah bersalin. yaAllah mcm nak melompat aku dalam kereta. tapi aku lupa nak tanya gender.haha. before this hampir 5 kali scan tapi xnampak. biasanya kalau tak nampak perempuan. hehehe. then widya kol. SEE? after a few minutes bersalin she called me. oh suara dia sangatlah perlahan, nampak kepenatan dia tu.

esok pagi-pagi aku ikut husband dia pergi  hospital konon nak tolong hantarkan barang baby yang tertinggal, tp sayangnya sekali lagi. hanya boleh hantar sampai luar, xdpt jumpa widya and baby. kena tunggu kul 12.30pm. time tu pukul 10.45 am. fine gigih aku tunggu dgn wawa (dia teman aku balik dari kolej).
and lastly! its 12.30! berebut naik lift tau,.hehe

 terus snap pic baby! yeayyy so cute my lil princess. nama? act tak confirm lagi. haha
isnin ni baru buat surat beranak. now mama n papa dorang tengah buat pemilihan.

 hari sama jugak la widya terus boleh discharge dari hospital sebab dia and baby takde masalah. Alhamdulillah, sangat senang. widya pun cara berjalan tak mcm org bersalin minah tu. ganas je jalan. ish risau tau x! 

 my lil princess, mama teramat-amat gembira and bersyukur. promise me untuk jadi anak yang baik. 

 baby tidur, masa merengek berebut aku and mak nak tolong diamkan dia.hahaha. yaAllah happynya! 


bila dia dah depan mata. asyik cakap kat dia  "ni ke yang selalu mama main acah-acah? ni ke yang selalu tendang perut mama dia? ni ke dia? anomnomnomnom" *tium pipi dia*

 orang ramai kawin tarikh 121212, tapi kitaorang dapat hadiah bayi perempuan dari Allah pada tarikh tu. Alhamdulillah. syukur. now tengah rindu dekat dia since dia kat kajang rumah nenek dia. and me kat kolej. jumpa jumaat depan! tadi mama belikan legging. kita pakai dengan rompers k? yeay! aaaaa kalau dah baby girl memcam la aksesori nak pakaikan. siap diaaa! :")

semoga membesar dengan sihat my sayang! susu ibu terbaik dari ladang. hekhekhek :'D

p/s: before baby keluar, nurse nak tengok dah terbuka berapa cm. masa dia masukkan tgn dia kat bawah tu, nurse terpegang tangan baby! hahaha. tgn dia dok kais kis gitew. bila nurse nak pegang sekali lagi dah xde. kemain dia! mungkin dia cakap "cepat la keluarkan saya nurse, saya tak sabar nak jumpa mama-mama,papa-papa,abah,ma,nenek and abah saya ! gitew ;)

 

 

4 comments:

Nurmujahidah Ismail said...

hehehe,, seriously muja baca dari mula to the ending,, excitednye dia,, cepatla dapat yang sendiri pulak k,, hehe

www.mujadafewa.my/

wirda azurainie said...

haha, lambat lagi :")

Athirah Medan said...

Comeeel baby! Adik kau yang ikut pergi Masjid Tanah tu ke ? Ehem, lepas ni turn hang pulakk ;p

wirda azurainie said...

haah adik aku yg tu la. masa dia pergi irine kawin tu pun dia tgh mengandung act. haha. ahaks, doakan la tahun depan kerr ;p