JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, December 14, 2012

MY LITTLE PRINCESS 12/12/12 :")

ASSALAMUALAIKUM............

noted that i was excited to update blog! to share someone special from Allah. He gave to me and family a little princess baby 121212. yeay! ALHAMDULILLAH. semuanya berjalan dengan selamat. mom and baby also sihat walafiat. sempurna dan indah ciptaan Allah. i love my lil princess!

sapa punya baby yang wirda dok heboh tu? lolololo. haha, act my adik yang no 3, which mean bawah saya la kan. dah kawin. yeyeyeyeye dia dah kawin. everyone keep asking me the same question. repeat the SAME QUESTION. WHY? masalah ker? haha, i sedih tau uolsss tanya banyak kali. sebab..........i nak jugak. hukhekhik.

bila dapat tahu widya pregnant. yaAllah, saya tak boleh tahan kesabaran untuk cepat-cepat la deliver. padahal time tu baru 2 months. im addicted with baby! aahhh semua baby anak i la.huehue
then, day by day, month by month. keep patient. *eceh macam kau pulak yang pregnant wirda!*
tetibe rindu perut buncit widya.haha

the best part bila baby tu dah capai tahap matang, so baby dalam perut dia punya movement makin banyak andddddddddddddd ganas! haha. aku selalu bersembang dengan baby dalam perut. contohnya " baby, ni mama wir! jangan degil nanti mama pukul!!!" ahahaha. ok baby boleh nangis bila dengar. sometimes, aku usap perut widya and main cak cak with baby and SOMETIMES aku kejutkan baby mcm ni "bahhhhhhhh!!!!!!!!!!!!" . i dont know how baby punye condition masa tu. im sorry my princess. mama terlalu geram and tidak sabar! hahaha. widya juga suka suka suka record guna phone bila baby tu bergerak. fuyoooo, mcm main roller coaster tau baby tu! perut mcm ombak, senget sana,senget sini. besar sebelah, and i can touch her body tp xtau la which part. tp i can feel! hehehe

then, bila menunggu hari untuk deliver, lagi la terseksa. sampai tanya "bila kau nak bersalin widya?" LOL
act dia dah overdue lebih kurang 5 days, so that nurse kata if 11/12/12 tak bersalin jugak dia kena tahan wad. and memang tak bersalin. why baby tak nak keluar? lol, baby pun pandai tau nak pilih tarikh lahir cantik-cantik. untung budak zaman sekarang, since dalam perut lagi dah pandai. finally, doc decide untuk bersalin paksa because takut effect pada baby. and the day is.........................

12/12/12

yeay! my lil princess dah keluar melihat doniaaaaaaa. hari widya dalam labour room. aku usaha untuk masuk and tunggu sampai dia bersalin. but sadly, guard dekat hospital ampang kata xboleh. hanya SUAMI sahaja dibenarkan tunggu. rasa mcm time tu jugak nak tukar jadi suami widya. sob sob. so balik la dengan kesedihan yang melampau-lampau. rasa nak menangis, rasa nak marah semua orang! *oh teruknya* on the way balik, hubby dia kol cakap widya dah bersalin. yaAllah mcm nak melompat aku dalam kereta. tapi aku lupa nak tanya gender.haha. before this hampir 5 kali scan tapi xnampak. biasanya kalau tak nampak perempuan. hehehe. then widya kol. SEE? after a few minutes bersalin she called me. oh suara dia sangatlah perlahan, nampak kepenatan dia tu.

esok pagi-pagi aku ikut husband dia pergi  hospital konon nak tolong hantarkan barang baby yang tertinggal, tp sayangnya sekali lagi. hanya boleh hantar sampai luar, xdpt jumpa widya and baby. kena tunggu kul 12.30pm. time tu pukul 10.45 am. fine gigih aku tunggu dgn wawa (dia teman aku balik dari kolej).
and lastly! its 12.30! berebut naik lift tau,.hehe

 terus snap pic baby! yeayyy so cute my lil princess. nama? act tak confirm lagi. haha
isnin ni baru buat surat beranak. now mama n papa dorang tengah buat pemilihan.

 hari sama jugak la widya terus boleh discharge dari hospital sebab dia and baby takde masalah. Alhamdulillah, sangat senang. widya pun cara berjalan tak mcm org bersalin minah tu. ganas je jalan. ish risau tau x! 

 my lil princess, mama teramat-amat gembira and bersyukur. promise me untuk jadi anak yang baik. 

 baby tidur, masa merengek berebut aku and mak nak tolong diamkan dia.hahaha. yaAllah happynya! 


bila dia dah depan mata. asyik cakap kat dia  "ni ke yang selalu mama main acah-acah? ni ke yang selalu tendang perut mama dia? ni ke dia? anomnomnomnom" *tium pipi dia*

 orang ramai kawin tarikh 121212, tapi kitaorang dapat hadiah bayi perempuan dari Allah pada tarikh tu. Alhamdulillah. syukur. now tengah rindu dekat dia since dia kat kajang rumah nenek dia. and me kat kolej. jumpa jumaat depan! tadi mama belikan legging. kita pakai dengan rompers k? yeay! aaaaa kalau dah baby girl memcam la aksesori nak pakaikan. siap diaaa! :")

semoga membesar dengan sihat my sayang! susu ibu terbaik dari ladang. hekhekhek :'D

p/s: before baby keluar, nurse nak tengok dah terbuka berapa cm. masa dia masukkan tgn dia kat bawah tu, nurse terpegang tangan baby! hahaha. tgn dia dok kais kis gitew. bila nurse nak pegang sekali lagi dah xde. kemain dia! mungkin dia cakap "cepat la keluarkan saya nurse, saya tak sabar nak jumpa mama-mama,papa-papa,abah,ma,nenek and abah saya ! gitew ;)

 

 

Wednesday, December 5, 2012

ASSALAMUALAIKUM

Assalamualaikum

apa khabar kengkawan? sihat ka? lama betul tak update and merapu kat blog. haha
ritu last update pun pasal tips peperiksaan. now dah habis cuti sem. kelas pun dah bermula. sem ni sem akhir saya sebagai student akaun.makanya, doakan saya dan rakan-rakan grad on time. seriously, sem ni haruslah lebih serius dan kerja lebih keras sikit. 

terasa kekok pulak nak menaip.weeee, xde ayat yang sesuai untuk digunakan kot.hakhak.
Alhamdulillah, sementara cuti semester tempoh hari, macam-macam dah berlaku kat diri ini. hmmm, kita amik positive la apa yang telah berlaku. Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-hambaNya. namun untuk jadi positive pun kita perlukan kekuatan. tak henti berdoa agar semua kuat. InShaa'Allah kita semua akan perolehi kebahagian yang sebenar. yang penting yakin dengan semua kerja Allah. sebab Allah tak kan buat sesuatu yang sia-sia. pasti ada hikmah disebaliknya :)
hari tu, sebulan jugaklah deactive fb, ada sebab-sebab yang tertentu. yang penting, terasa macam dah xde hati nak berfb, tapi xpelah. kita jadikan fb tu satu platform untuk kita kongsi perkara baik. sekarang ni, saya banyak lepak kat twitter. kalau sudi, follow la. tapi jangan suruh saya follow balik. saya memilih sikit. hikhik. (@wirdaazurainie )

kesempatan ni, saya mohon maaflah kalau saya ada buat salah dah silap dengan blogger,kawan-kawan fb,kawan-kawan sekolah, kawan kolej, lecturer, kekasih hati (eh?) , orang yang pernah sy marah2x, yang pernah kenal wirda azurainie la senang kira. dalam sengaja atau pun tidak. harap kosong2x. kalau saya ada berhutang dengan uollss ke, sila la tuntut. boleh je inbox fb, atau email dekat wirdawahid@gmail.com

takut, kita tak tahu ajal kita bila. takut la kembali "di sana" bawak dosa dengan manusia. dosa diri sendiri pun tak tertanggung. huhu. salinglah memaafi. saya pun memaafkan sesiapa saja yang pernah menyakitkan diri ini. tak perlu berdendam, semua berlaku atas kehendakNya, kita xboleh nak mempersoal atau pun nak merungut. amik semua positive sebab tak semua sempurnakan. 
lagipun semua tahu, buat salah dengan Allah boleh mintak ampun dengan DIA, tapi kalau buat salah dengan manusia, kita kena mintak maaf dengan mereka dulu. tapi kalau kita dah mintak maaf, tapi depa takmau maafkan nak buat mcmne, benda ni,kena ikhlas. kekadang kena pujuk diri sendiri supaya maafkan dia. saya pun lalui benda sama juga. tiada paksaan, asal hati ikhlas ;)

heboh juga la pasal boikot barang2x israel tempoh hari. bagi saya, itu adalah satu usaha kita membantu saudara kita disana. saya pun tengah cuba untuk boikot. contoh mcd,coke,starbuck(mmg xpnh minum pun sini.haha), nestle (product ni bnyk,cuba slow2x), maybeline,and etc.......
selalunya yang paling susah rasanya mcd la kot. sebab semua dah terbiasa, tp kalau saya, saya amalkan cemnih. bila terasa nak makan, teringat apa dorg buat kat saudara kita. banyak budak kecil kehilangan ibu bapa, meninggal, mak ayah hilang anak. hidup dalam ketakutan. mmg ada cerita, katanya mcd malaysia, income dia hanya utk malaysia. tapi setahu sayalah, ilmu yang saya belajar, even dia bukak franchise kat sini, israel tetap dapat "royalty". terpulanglah kat individu masing2x. yang dah mencuba ni at least ada jawapan bila kena tanya kelak. InShaa'Allah. 
SAVE GAZA! TERUSKAN BERDOA ;)

InShaa'Allah tiada lagi entry luahan perasan yang "keterlaluan" ;p

have a nice day people. tingkatkan kualiti harian hidup anda. setiap hari baru adalah hadiah untuk kita dari ALLAH S.W.T. maka bersyukurlah, masih ada peluang dan diberi kesempatan untuk memohon keampunan. 


p/s : jaga diri, jaga hati, jaga iman :")