JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Monday, August 27, 2012

bertabahlah..Allah itu sentiasa disisimu :)



just sharing with others from youtube.

kadang, masalah atau dugaan buat kita lupa, siapa yang menghendaki ia berlaku.
sampai satu masa, sesuatu akan menyedarkan kita. 


1 comment:

Shazwan Azizan - wanblur said...

aku datang lagi. hahhaa


Dulu masa aku kecik-kecik, aku selalu rasa nak hafal sifir 1X1 hinggalah 1X11 adalah impossible. Banyak nak mampos kot. Dalam sifir 1 jer pun sudah ada 13 hafalan. Nie tak kira dengan sifir hingga 11. Susah.

Lama-lama lepas kena teruk time belajar. Kena diri memanjang dalam kelas sebab tak dapat jawab. Pak aku tak mau sign rekod profile sebab matematik dapat tanda MERAH. Selalu balik lambat kalau cikgu mths buat kuiz. Sapa jawab betoi, balik cepat. Damn.. tekanan jiwa. Sedih.

Lama-lama,
usia makin meninggkat remaja (bukan tua). Masalah dtg dan datang. Tekanan dtg mencurah2 mcm chipsmore. Kena marah. Stress. Nak nangis?? apa barang.. Kena lalui jugak sekolah rendah yg cikgu pilih kasih untuk budak pandai. sabar. Berusaha. Itu kuncinya.

Sama dalam dugaan dalam hidup nie.
Sabar dengan dugaan itu. Dan berusaha untuk menjadi lebih baik.

Kadang-kadang kena take time, aku selalu pikir 5 tahun akan datang. Apa yg kita dah jadi. Then pikir balik, apa yg best2 tentang masa itu. cuba lah..

create your beautiful future frenx