JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, February 26, 2012

HAPPY BIRTHDAY MY BUDDY!


Assalamualaikum


hari ni hari ahad. aku stay rumah je. plan awal nak g tgk wayang dgn hencika abg citer adnan sempit 2 tapi memandangkan semalam kami dah balik lambat. ye balik lambat. gara-gara surprise birthday party my friend! hehe
best gilaaaaa, firstly HAPPY BIRTHDAY SHYLA !
semoga apa yang kau inginkan tercapai. bahagia selalu. dimurahkan rezeki serta mendapat jodoh awal. hekhek :P:P:P

ini adalah last minute punya planning. kitaorg decide untuk celeb dengan superstar,wangsawalk memandang dekat situ adalah rate harga yang paling paling paling affordable la org kata.
so after aku booking bilik, si suha (merangkap kawan sekolah aku jgk sekali dengan shyla)
adalah ketua program *dah mcm kat department kat kolej aku je ketua program*
so dia plan untuk bawak shyla jenjalan malam tu. katanya nak pergi uptown and selayang mall. then shyla text aku tanya aku pergi ke tak join dorg. aku cam xtahu nak jawab apa, then aku terus call suha nak ckp mcm ni. setelah aku confirm
kan kepada shyla bahawa aku tidak ikut serta, terkelihatan suara *even text* hambar dia dengan ketidak hadiranku dengan alasan nak tengok wayang dengan cik abg. nampak mcm pntgkan bfla dr kwn nak2x birthday dia. rasa kan kauuuuuuuuuuuu. haha


yang aku nih. sibuk betul la ingat kan AHAD MALAM. rupanya SABTU MALAM means that hari sabtu malam ahad. grrr, seb baik la aku tanya suha balik. kalau tak akulah pengspoil rancangan.bukan aku tak ingat birthday dia ye, tp aku ingat kan nak celeb hujung2x gituh, terpikir gak asal x buat kul 12 tepat.hehe aku silap ghupenyer.yang pergi semalam semestinya aku dan cik abg aku, suha, shyla dan bfnya, kak eja merangkap kakak saudara shyla yang comel! beserta anak
sepupu ayah aku iaitu aina merangkap kawan kelas shyla n suha semasa ditingkatan6.

pada mulanya, aku ingat surprise untuk kek sahaja rupanya bf shyla yang lebih senang dipanggil "silau" nih pun buat surprise untuk girlfriend dia. hehehe
dia sengaja cari gaduh dengan shyla malam tuh. shyla gerak awal dengan suha and ain. yang lain gerak asing sebab tak nak nampak terlalu "aneh disitu" jadi aku ikut join kak eja dtg lewat sedikit. rupanya si silau follow kak eja. hehe
after dah berkumpul, dah pasang lilin, suha kata shyla tengah enak "melalak" jadi kami secara senyap2x meyelusup masuk dan muka terkejut "beruk" dia kelihatan melihat aku disitu. itu takpe lagi, sekali silau masuk dengan pegang kek, suara kejutan dia semakin galak. huahua
aku tahu shyla nak nangis tu sebab terharu. after nyanyi lagu birthday, sesi bergambar dimula serta diteruskan dengan nyanyian oleh "pelbagai" suara. termasuk aku yang sumbang ini juga menyumbangkan lagu :P


bukan main laju aku masuk kek tuh dlm mulut. suha and shyla sempat lagi bersuap menyuap. kek tuh sedappppp, comel plakkk tuhhh. hehe
tapi SUHA DAN RAMBAT BAWAK BALIK RUMAH. keciwa tolak org nak bg.huahua


wirda yang bermata empat, suha dan birthday girl pada malam tadi merangkap hari ini.
*asal banyak betul perkataan merangkap aku guna? kau hingat comel ke? fuiiii*


haa sebelah kanan sekali tulah aina. act kitaorg nih dah lama xjumpe. last jumpe masa aku tadika KOT, then selepas berbelas tahun xjumpe, malam tadi baru jumpe :)
kenapa aku fendek? =,=

ternyata rendah itu comel
*guna rendah sbb tak nampak harsh sgt*
hihihiohihihihi

tu semua gambar masa nak balik. satu perkara yang aku tak leh lupa. shyla UP kan lagu DANGDUT suruh aku duet dengan dia. dia dah tahu aku malu nak nyanyi depan sabri. bg lak dangdut. jatuh la saham i nekk. haha.aku dengar sabri ckp dalam hati
"sedap gak suara awek abg nih" huahuahua *syok sendiri*
nahh, aku lak buat-buat la first time nyanyi lagu nih. "eh betul ke? eh camnih ke? "hekhek
tapi shyla kantoi kan " eh bukan kau nyanyi ritu okay je kan?" damn you =,=
ahaha, shyla nan silau sweeetttt. dah lama tak nampak mereka berdua tu yang aku terasa seronok. last jumpe silau pun mase form 5 dulu la kot. oh ya, silau pun satu sekolah dengan kami.


niee haaaaaaa, abg yang kaki karok. tp semalam xnyanyi pun. dia ni pemalu sangat! =,-
dlm kete bising kata nak nyanyi la, xckup masa la, boleh lak ajak memain pg karok lagi.hehe
depan orang segan, xde orang naik tanduk.huahua
then, lepaskan gian nyanyi dlm kereta sahaja ye hencik sabri.

awak adnan semfit bila pulak? postpone hari selasa? grrrrrr T__T


okay la, ini je yang mampu update! apa-apa pun.
HAPPY BIRTHDAY AGAIN shylaaaaaaa (malulaaaa)
^_____________________^

Saturday, February 25, 2012

HARUS ULANG TAYANG ! (:

Assalamualaikum

dengan sedikit segan dan malu. saya nak mintak anda semua yang baca entry semalam sila lupakan apa yang saya update. tidak ada sedikit keraguan atas ugutan-ugutan perempuan yang tak serupa perempuan.hohoho (:

apakah tajuk sebenar atau lebih tepat tujuan sebenar atau lebih detail isi sebenar entry kali ni? adakah ingin mengulang tayang tayangan ombak rindu? oh tidak. cerita itu sudah tidak hot untuk saya. sekarang kempunan nak tengok cerita azura tapi pakwe kita kata xnak.sebab macam jiwang sangat. then saya nak tengok dengan sapa? fuuuiiiiiiii
takpe! tunggu filem "CANTIK" keluar. kalau dia nak tengok saya pulak xkasi. apa pasal? asal cantik je awak suka kaannnnnnnnnnnn? DUSHHHHHH! *tumbuk perut buncit dia*
okay sesungguhnya saya sedang melalut. sila menyampah 2 saat. 2 SAAT SAHAJA~!
lebih sila mintak maapp.


ulang tayang saya disini lebih kurang fleshback kesah/kenangan sekolah dulu-dulu
terasa SANGAT LAMA sudah habis sekolah. tapi umur xdelah beza sangat. 20 dan 17 xjauh sangat. tapi itu namanya RINDU (:

TADIKA

waktu tadika aku adalah seorang budak perempuan yang berambut panjang sampai ke pinggang.ayah aku suka betul aku berambut panjang. adik-adik lain semua rambut pendek. nampak tak ayah aku sayang aku lebih? *PANGGG*
pagi-pagi sebelum pergi sekolah naik bas sekolah ketot kaler kuning mak aku akan siapkan anak dara dia dengan mengtocangkan rambut anaknya. hari-hari tocang. kadang-kadang tocang satu, kadang-kadang tocang dua.
memang sampai aku sendiri naik bosan, tapi mak aku kata, baru nampak kemas. sebab bila tocang rambut takdelah nampak serabut sangat. dengan mencuba style baru, mak aku belikan aku sarung sanggul. ala yang sanggulkan rambut lepas tu masukkan rambut dalam sanggul tu. ada reben corak2x. tapi maklum lah sekolah mana boleh pakai warna sembarangan. jadi aku pilih kaler hitam.
satu hari.......kawan kelas aku kata
"rambut aku lagi panjang dari rambut kau"

aku seakan berapi disitu. kerana bagi aku, rambut aku lagi panjang dari dia. jadi aku bersuara.
"mana ada! rambut aku lagi panjang dari kau la. ni aku ikat, kalau aku lepas lagi panjang"
okay bergaduh 5 minit aku disitu. terpikir gak aku time tuh, malu nak gaduh pasal rambut. tapi mulut aku tetap lancang mempertahankan rambut aku.huahua
start dari situ seakan ada batu yang menghalang untuk aku berbaik dengan dia. sebab RAMBUT. huahua T_T
asalnya aku ada seorang PENDIAM dan PEMALU. serius tak tipuuuu..



SEKOLAH RENDAH

kenapa font ni besar? abaikan. mata aku sedap memandang. sekolah rendah aku juga teruskan dengan perangai pemalu dan pendiam aku. rehat sorang-sorang. kawan ajak BERLAGAK tak nak join. dalam kelas diam. tengok je kenakalan pelajar laki-laki *skema gila ayat*
satu hari, masa amik report card, cikgu REPORT kat ayah aku. aku ni BAIK.
malu aku tau! =,-
TAPI dia kata aku tak bergaul dengan rakan-rakan lain. balik tuh ayah aku tanya
"kak, kenapa tak bergaul dengan kawan-kawan lain"
*rindu pertanyaan ayah aku yang comel tuh. masih terngiang2x caring dia pasal anak dia. auuchhhh *ngadeeeenyerrrrr*

lantas aku menjawab
"mane ada, kak kawan laaa. cikgu tu yang tak nampak."
salahkan cikgu.huahuahua.
bermula dari situ, aku terus active dengan rakan-rakan kelas sehingga aku rasa aku la pelajar perempuan yang paling bising dalam kelas. *malu*erk?
itu cerita darjah 1-2.
ini cerita darjah 6. start darjah enam sekolah pagi kadang-kadang aku membonceng motor bersama ayahku yang lengkap berpakaian uniform tentera darat. masa itu aku rasa, HANYA AYAH AKU yang paling hensem pakai baju uniform tuh. bangga bila sampai sekolah kawan-kawan tengok ayahku yang hensem.hekhekhek
tapi satu hari aku berjalan kaki, naik bukit, turun bukit, naik tangga, turun tangga, masuk longkang. okay itu tipu. bila sampai ke kelas. baru nak eltak beg.aku diterpa dengan sebuah kerusi plastik *NASIB BAIK PLASTIK* budak lelaki kelas aku BALING KE ARAH AKU terkena tepat dijari-jari runcingku. aku xpasti dia sengaja atau tidak.yang penting aku menangis kesakitan kerana SAKIT la!! pffttttt.
ibu jariku bengkak. lantas aku baling balik kerusi itu kepada dia. namun dengan pantas dia mengelak.lantas aku geram, aku capai beg sekolah dan patah balik ke pintu gerbang sekolah sambil menangis kesakitan dengan tujuan BALIK RUMAH :P
yeayyyy bolehh ponteng sekolah. huehuehue
dalam perjalan tidak sampai lagi 10 minit sampai rumah *berpeluh2x wa time tuh*
motor KRISS ayah aku berlalu dihadapanku.terkejut BERUK aku time tuh. bermulalah drama bercerita sambil menangis kepada ayahku. marah benar beliau sehingga kol sekolah tanyakan hal tersebut. dalam hati aku ketika itu
" abah, pg2x mcm ni mana la cikgu tahu akan kejadian ini" tapi mampu berkata dalam hati. lepas tu ayah aku kata "naik abah hantar ke sekolah" aku seperti mahu speaking je dengan ayah aku mengata kan
"dad, dont u know that i want skip my class today!"huargghhhhhhh
frust tertonggeng2x aku sbb kena patah balik ke sekolah. malu siottssss dengan kengkawan. dah balik tapi patah balik. sampai kesekolah aku dipanggil oleh cikgu kaunseling. bagi aku bilik itu hanya untuk pelajar yang bermasalah. lantas hati aku mencarut2x apesal lak aku yang kena?????? sesampainya aku disana, aku dah tengok budak lelaki tersebut sedang duduk dihadapan cikgu kaunseling aku. cikgu azman nama dia. rindu cikgu! hehehe
aku diarahkan duduk bersebelahan cowok muka penyu itu! rasa macam nak tarik je kerusi duduk sebelah cikgu berhadapan dengan muka penyu itu. tapi rasa melampau la pulak. huahuahua
ditanya disoal dijawab akhir sekali ceramah.
dalam hati aku, tak pasal-pasal aku kena ceramah. cikgu kata
"wirda awak tahu tak..." blum pape lagi aku kata tak tahu. cikgu sambung.
"sakit yang wirda kena tadi itu sebagai penghapus dosa-dosa kecil wirda"
aku macam BETUL KE CIKGU? bangga hari tu dosa kecil aku terampun.huehue
tapi disebabkan kejadian itulah aku tahu hikmah disebalik kesakitan yang Allah turunkan kepada hambaNya.

kesakitan itu penghapus dosa-dosa kita :')

selepas itu, bermaafan dengan muka penyu itu. muka penyu itu ada dalam friendlist fb aku. tapi aku tak pernah pun tegur dia. huahuahuhuhauhuaa


bersambung.......................................


Friday, February 24, 2012

TANPA MOTIF, AKU TERPAKSA REDHA.



"Aku taw ape aku nk buat!!"


"Suke hati ko la pompuan gler n bdh...aku ,cahaya nur..tetap ngn strategi aku

hahaha...ko mrepkla ape yg ko nk mrepek..bodohh"


"Ko cye sgt kt laki.bdhla ko ni mgkuk hayun!!skunk aku nk kaco bf ko yg ko sygg

2,blh?"


"Aku nk bkwn ngn bf ko la bdh!!ngn ko ape dpt...habuk je bangang!!opps..sory

..huahua:)>"



"Sy akn ttp kaco bf awk2"



antara mesej yang dia hantar.
apa yang aku boleh buat ialah BERDOA.
semoga Allah lindungi hubungan aku dari kejahatan perempuan nih.
semoga hati kami kuat tempuh apa jua yang " bakal" berlaku.
saling percaya kena sama-sama kuat sekarang.


AWAK, KUAT TAU!!! KITA PERTAHANKAN HUBUNGAN NI SELAGI KITA MAMPU.

Thursday, February 23, 2012

SHE'S BOTHER MY RELATIONSHIP AGAIN

Assalamualaikum

short entry!

perempuan yang pernah aku ceritakan dulu come back and try utk ggu hubungan aku.

last ayat aku

"tolong jangan ganggu KAMI lagi"

she's replied

"kalau saya nak ganggu KAMI lagi mcmne?"

serius aku tak tahu apa motif dia, sampai sanggup buat fb baru untuk berkawan balik dengan bf aku. sedangkan suami dia sendiri dah tahu hal kecurangan dia.
degil dan xserik plus tak bersyukur!
tapi AT LAST TERKANTOI..
aku rasa dia patut malu. atau dia..... xde ke......................... ;)

kuatkan kami yaAllah. semoga aku mampu bertahan.
last but not least

i really hate damn much this kind person! really really really really! fullstop!!
if you one of this kind person. please click "x" at the top right side to get out from this blog!
^____________^


thank you
...................