JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, December 30, 2011

ITEM TO LET GO ! :)


Assalamualaikum


item to let go! yeahhh, hari ni aku nak let go beberapa baju/dress. aku nih memang jenis yang suka membeli baju itu ini, lepas tu tak pakai pun. kalau pakai pun sekali dua je. so aku pikir balik, baik aku let go kepada sesiapa yang berminat nak b

aju-baju aku tuh daripada aku simpan je dalam almari.

semua baju/dress yang aku let go ni berharga rm10 and rm15 ONLY!!!
so first come first serveyaaa~~~ :)


rm 10 ONLY
dress nih wirda penah pakai dalam satu sesi photoshoot :)
baru 2,3 kali pakai je kot and baru je beli. condition dia sangat elok lagi, kain cotton.


rm10 ONLY

condition baju ni still baik lagi, kain cotton sedap pakai,xpanas. yang penting baju ni labuh menutupi totttt.haha

rm15 ONLY!

haa, baju ni seksi sikit, tapi korang still leh pakai dengan inner or cardigan. pun 2,3 kali jugak pakai baju ni. condition dia masih lagi elok.dijamin! hehe
oh ya, kain ni pun jenis cotton k :)

okay buat masa ni, itu je baju yang wirda nak let go. ikutkan banyak lagi nih.tapi wirda let go yang ni dulu k. kalau yang berinat boleh direct inbox wirda akt fb k :)
baju ni memang limited edition puye, so kalau dah ada yang beli maknanya dah xde la.hehe
contact me through fb

TQ

p/s: harga yang wirda mention tu tak termasuk postage lagi tau :)


HAPPY 6th ANNIVERSARY



Alhamdulillah.

hari ni genap kita enam tahun.
mungkin agak lain perasaan menyambut ulang tahun kita kali ni
tapi masa tetap berjalan, dan hari tetap bersilih ganti.
kadang memang pahit kita nak telan apa yang baru kita lalui.oh bukan kita
tapi saya :')
susah sangat awak, tapi selepas dari itu saya yakin dengan pentunjuk ALLAH.
saya yakin dengan hati saya dan saya juga masih yakin dengan AWAK.
saya teruskan walau saya tahu,ramai orang akan berkata,ramai orang akan membangkang.
tapi mereka semua takde kat tempat saya.
mereka hanya memandang dengan mata kasar, tapi saya, saya merasai dari A sampai Z dan saya tahu , ini ujian untuk saya. pengajaran untuk awak.

peluang. setiap orang diberi peluang, walau dah terlalu banyak peluang yang saya berikan kat awak, tapi kali ni saya tetap bagi. selagi saya mampu,s
elagi saya kuat dan selagi yakin saya akan tetap beri awak peluang. sampai bila? saya sendiri tak tahu, tapi saya kena berani cuba sekali lagi. harus.
saya xnak sia-siakan masa kita selama ni. saya kenal awak macam mane.saya kenal awak dari zaman sekolah, saya tahu sikap awak, saya tahu attitude awak. sebab tu awak masih memiliki peluang dari saya

apa yang saya harap, awak hargailah peluang yang saya beri ni.
mungkin kali ni saya lebih berhati-hati,tapi jauh disudut hati, saya masih wirda azurainie yang dulu.
saya nak kita cuba sekali lagi, belajar dari kesilapan masing-masing.
cuba untuk belajar memahami,buang ego, setia,jujur dan insyaAllah sama-sama kita kumpul balik kepercayaan antara satu sama lain.
saya sayang awak, tapi andai kata apa yang kita usahakan ini semua sia-sia jangan rasa menyesal, kerana kita hanya merancang, yang menentukan semua adalah ALLAH :)
tersenyumlah dengan kententuan-Nya,pasti bahagia akan menyusul :)


semoga kita lebih matang tempuhi hari yang akan datang :)
semoga tahun depan jadi lebih baik dari tahun ini.
selamat tinggal 2011 yang menyakitkan. huhu

happy 6th anniversarry sayang. i love you :)

nama awak ,ada dalam hati saya di bahagian paling tengah dan makan ruang yang sangat besar! :)

saya tak boleh nak describe banyak mana sayang saya pada awak, tapi apa yang saya boleh buat adalah berdoa semoga sayang saya hanya pada awak dan awak adalah jodoh saya. jika sebaliknya, semoga Allah damaikan hati kita berdua dengan ketentuan-Nya :)

Wednesday, December 28, 2011





YA-ALLAH ANDAI DIA BENAR UNTUKKU, DEKATKANLAH HATINYA DENGAN HATIKU, JIKA DIA BUKAN MILIKKU DAMAIKANLAH HATIKU DENGAN KETENTUAN-MU. AMIN...


p/s: tak pernah hilang rasa "enam tahun yang lepas".

Sunday, December 18, 2011

KEBERKESANAN PRODUK MIRACLE TAB TAK BOLEH DISANGKAL!

Assalamualaikum

kali ini entry aku berbaur agak excited sikit tau! sebabnya ada benda baik yang aku nak share dengan korang. aku rasa mostly ramai yang tahu akan produk MIRACLE TAB yang sekarang tengah hot dipasaran. am i right?

aku adalah salah seorang pengguna produk miracle tab. belum cukup sebulan lagi pun aku guna, tapi aku excited nak share dengan korang hasil yang tak sampai sebulan tuh :)
before kulit aku memang sensitip, pimple tu orang kata sebahagian dari hidup aku.muehehehe
lepas tu, kulit aku sedikit berminyak tahu tak. dulu teruk tau berminyak but now dah kurang. tapi lepas guna produk miracle tab lagi lagi lagi la minyak tu dah kurang :)

lately nih,after raya aku perasan, aku suka tukar-tukar poduk tahu tak.sebab aku terlalu risaukan muka aku yang makin teruk ni tau, MACAM-MACAM dah aku pakai and semua tu aku tak pernah nak maintain disamping kesan dia bukan menambah baikkan tapi menambah burukan :( tiap-tiap hari aku rasa memang down gila, tiap-tiap hari aku pikirkan kulit muka aku ni. sampai satu hari tu aku just pergi je giant tu kata area kolej aku, then tetibe ada sorang akak ni buat jualan langsung and promote dia punya produk.daripada nak spend momey lebih kurang rm 10-20 je g giant aku habiskan rm 100++ untuk produk akak tuh!! kesan aku. HAMIK KAU T__________T *kecewa gilaaaa*
aku pakai xlama then terus aku stop pakai sebab makin teruk.ada kat biik air umah aku. nak? muehehehehe

pastu aku tukar lagi produk lain sementara decide nak pergi jumpa doktor. tapi tetibe dalam proses tu aku baca entry IRINE NADIA MARCELLO tentang produk MIRACLE TAB ni.
haish mengikut testimoni-tesmoni yang aku dah tengok. aku dah mula gatal tangan nak keluarkan duit untuk produk nih.mula aku ragu-ragu jugak,tapi aku cakap okay ni last aku try.xokay jugak aku g jumpe doktor.hahaha

at last aku decide jugak nak beli hujung bulan 11 hari tuh.kira aku start pakai produk ni awal bulan 12 la. tapi now baru 18 hari bulan kan? :)
berapa hari je,tapi kesan dia buat aku tersenyum :')

aku mula ingat nak pakai soap je (rm70) sebab soap memang ramai gilaaa orang pakai and bak kata irine larisss mcm goreng pisang. hamik kau, dengan ayat tuh pun aku dah boleh tersangkut.hihihi. tp bila aku terangkan kat irine kulit muka aku camne, dia suggest aku pakai HD (rm80) sekali sebab HD boleh mengecutkan jerawat.so aku decide nak pakai dua tu je.pil aku belum lagi try sebab xcukup duit T__T hahaha

hasilnya kat muka aku dah xde jerawat! :')
yang tinggal hanya parut. tapi mak aku perasan parut tu pun dah xnampak sangat macam dulu. kulit aku pun makin cerah,rasa tegang always yang paling penting kulit rasa lembut sangat :)
bila basahkan guna air je pun kan dah terasa lembut kulit sendiri :) serius wa tak tipu. benda ni korang kena alami sendiri, tak kan nak tengok je orang lain punya testimoni. jom kita wat testimoni kita sendiri.hihihi, paling tidak pun kita jugak boleh dapatkan kulit macam depa! muehehe

aku selalu cuci muka 3-4x sehari. kalau boleh rasa nak cuci setiap satu jam.OVER TAK AKU?
soap ni pun jimat tau, korang boleh potong-potong sebab soap dia besar, tak kan la nak pakai besar2x tu kat muka an, potong letak dalam bekas tertutup and KERING. HD tu pulak just tepek-tepek je kat muka after cuci. jangan pakai kapas, nanti kapas serap banyak membazir disituuuuuuu..hehehe *nih irine yang ajar*
apa yang aku nak share, tak kira la muka korang ada masalah ke tak kan, memang sesuai untuk pakai! memang best gila. benda ni aku takkan yakin post kalau tak betul aku just nak share bagi yang masih lagi mencari penjagaan kulit muka yang superb sebab aku sendiri dah alami:)
aku pun dah decide nak maintain dengan produk nih je.xnak pandang dah produk lainnnnnn! :)


kalau korang rasa nak try boleh la wat order, nak tahu lebih lanjut tentang produk nih bagi yang belum baca/tahu and beserta testimoni bergambar untuk korang:)

just KLIK the link :)

ORDER




thanks to irine again sebab perkenalkan produk nih. sangat PUAS HATI :)

p/s: kalau korang perasan testimoni yang gambar first tak silap aku ada sorg girl tu cantik gilaaa after guna produk nih.haaaaaaaaaa, aku nak muka cam dia la. lalalalalallaa ;p hehehe

I LOVE MIRACLE TAB!






Sunday, December 11, 2011

ALHAMDULILLAH,ALLAH MASIH KASIHKAN KU :')

Assalamualaikum

kadang-kadang saya terfikir, bila saya sedih saya akan sign in blog.luahkan kat blog. ada benda yang saya tapis, dan kadang-kadang ada benda yang saya tak tapis. sehingga saya terfikir, adakah saya menjual cerita sedih saya untuk mengaut simpati daripada pembaca? tapi kalau bukan di blog di mana saya boleh luahkan semua ni disamping mendapat feedback yang positif dan kata-kata semangat dari kawan-kawan? anggap sahaja la cerita saya sebelum ini sehingga ke entry ni adalah satu pengajaran untuk semua orang, jadikan satu teladan dalam menguruskan siapa kita hatinya. sebelum apa pun kita JANGAN LUPA ,kita perlu tanya pada diri kita sendiri SIAPA KITA DIMUKA BUMI ALLAH ini? saya sedih,sedih sangat, dulu terlalu hanyut dengan DUNIA CINTA YANG SEMENTARA. sampaikan kadang-kadang saya lupa Allah. ye, cinta itu membuatkan saya leka untuk mengingati siapa yang mencipta saya. tak sedar diri kan?

tapi ALHAMDULILLAH. bila Allah turunkan ujian untuk kita, bermakna Allah masih kasihkan kita, Allah rindu kepada kita, DIA mahu mendengar hamba-Nya mengingati-Nya, berdoa dan menangis kerana-Nya. ujian inilah yang membuat kita sedar dan insaf dengan semua ni. aku baru sedar, dunia cinta yang aku agungkan selama ini tidak seagung CINTA ALLAH KEPADA HAMBA-NYA SERTA CINTA HAMBA-NYA KEPADA ALLAH. sejujurnya saya akan cakap, jika suatu hari nanti pintu hati korang terbukak untuk bercinta, jangan pernah LUPA dan LALAI dengan cinta pertamamu sampai MATI.iaitu ALLAH. hanya DIA yang PALING ESA, KEKAL, DAN JUGA TIDAK PERNAH MENGHAMPAKAN KITA

bermula seminggu sebelum tarikh 29 november, saya diuji dalam perhubungan, dia mula lain dengan saya, dia kata dia busy,kerja,penat,xde mase,banyak nak kena fikir. saya faham,saya tak ganggu. tp satu hari ,hari selasa saya kacau dia jugak, bukan kacau apa pun, saya nak mesej dengan dia je pun. sebab kitaorang dah lama tak mesej, setiap hari selasa dia akan cuti dan saya rasa tak salah kot ajak mesej, saya tak mintak lebih pun. satu mesej dia xbalas. pukul 11 malam dia kol saya. dia mintak saya kejutkan dia bangun pagi besok sebab dia keje pagi. tapi saya sedih dia buat saya macam tu, saya kata saya xnak kejutkan. rupanya dia bagitahu dia jumpa kawan-kawan dia. saya tak kisah nak keluar tak bagitahu, tapi saya cuma terfikir,sampaikan hati dia biarkan mesej saya berkali-kali sebab saya tahu dia baca mesej saya.

masa kitaorang decide nak clash, alasan dia...dia xnak saya serabutkan kepala dia lagi. dia nak FOKUS PAPER YANG DIA REPEAT. dia nak belajar,lepas habis paper tu, BULAN JANUARI dia akan cari saya balik. mula saya rasa xpayah, 2,3 hari lepas tu saya mula simpan harapan dan rindu untuk tunggu dia kembali. TIPA-TIAP hari saya menadah tangan berdoa dilembutkan hati dia untuk kembali kepada saya seikhlas yang mungkin. saya terlalu sayangkan dia. enam tahun dah kami bersama, xde sape di hati saya selain dia. sehingga la hari jumaat lepas, saya masih berharap tapi malam tu harapan saya PUNAH. saya dapat satu mesej yang ada orang nampak dia dekat time square tgh shopping sambil pegang tangan dengan perempuan lain. mula saya tak percaya,sebab saya rasa dia pun tengah sedih sebab xde saya. tapi sangkaan saya meleset sama sekali. dia lelaki yang patut saya jauhi sejak DULU LAGI.
saya kol dia, saya tanya dia betul ke dia yang orang tu nampak, yes DIA MENGAKU. alasan dia, dia bukan ada pape pun dengan perempuan tu.kawan je kot. awak tukar nombor digi sama dengan perempuan tu pakai,mestilah,murah sikit nak mesej n kol kan? awak,ingatlah,hidup ini KARMA. saya tak nak,suatu hari nanti ada orang lain layan isteri awak macam mane awak layan isteri orang. AWAK SANGGUP? saya yakin dan saya kenal awak, awak tak kan sanggup.
awak kata awak busy kerja, wat overtime..rupanya awak lepak dengan perempuan tu after kerja.sebab saya selalu dengar awak ckp mcm ni " baik saya lepak kat tempat kerja je" saya tak fikir apa,sy kenal awak seorang yang sangat pemalu lagi-lagi dengan perempuan.out of my mind. saya jugak terkilan, kenapa awak tak bagi saya tengok hp awak malam itu sebab itu hp perempuan tu, awak...siap main tukar2x hp. kenapa? saya ingat awak TOLAK SAYA DEPAN ORANG RAMAI sebab nak selamatkan hp tu saje. dari situ saya tahu,awak sebenarnya dah buang saya. awak sanggup buat saya macam tu.

"abg syg wirda mcm dulu jugak,sabar ek sayang? abg rindu wirda...."

saya masih ingat ayat awak semalam bgthu saya mcm nie. mulaya saya faham keadaan awak dan maafkan awak.saya tetap tunggu awak. tapi MALAM SEMALAM saya dapat tahu perempuan yang bersama dengan awak jumaat lepas bukan perempuan yang saya sangka kan, tapi perempuan yang luar dari jangkaan saya. perempuan tu dah berkahwin dan mempunyai DUA ORANG ANAK. yaAllah pedih dan pilu sangat bila dapat tahu.air mata tak henti-henti keluar. saya terus solat,saya menangis dan mengadu sepuas-puasnya pada yang ESA.
awak, awak muda lagi,perempuan tu dah berumah tangga,dan ada anak.awak tahu kan semua tu? kenapa awak menganggu kebahagian rumah tangga awak? dan untuk perempuan tu,dia jugak tahu saya and awak,kenapa dia yang dah ada suami pun nak awak dari saya? :(
dia tak tahu dosa ke jika seorang isteri menduakan/curang belakang suami? semoga Allah bukankan pintu hati dia untuk insaf and sedar apa yang dia sedang lakukan.
tapi sesedih saya, tertulis kata SYUKUR dalam hati ini kerana Allah telah mengkabulkan doa-doa saya.Alhamdulillah, dalam masa yang SANGAT SINGKAT Allah telah tunjukkan beberapa pentunjuk untuk saya. Allah jugak telah tenangkan dan damaikan hati saya walau saya dikejutkan dengan berita seumpama itu. pengajaran, jangan pernah kita lupakan ALLAH dan sentiasa la mengingatinya kerana DIA juga akan membantu kita untuk memilih apa yang paling terbaik untuk hidup kita. SYUKUR YA ALLAH. aku menangis kerana aku juga masih diberi peluang untuk mendapatkan pentunjuk-MU.

saya redha dan juga ikhlasss menerima semua ini kalau awak lebih memilihkan perempuan itu,atau awak memilih untuk hidup sendirian tanpa saya. sebab saya jugak dah tak mampu untuk DITPU DITPU DITIPU. saya yakin Allah dah sediakan yang paling terbaik untuk saya. syukur, semoga insan itu bisa menjadikan saya wanita solehah.amin :)

saya kehilangan awak, tapi saya dapat KASIH SAYANG yang tak akan pernah berubah dari yang MAHA ESA. alhamdulillah. syukur yaAllah.

saya tak tahu apa akan jadi pada masa akan datang, tapi apa yang saya boleh buat hanyalah BERDOA. Allah dah aturkan untuk hidup kita,dan kita hanya perlu jalani dengan senyuman,sabar dan iman. jika awak memang jodoh saya, saya berdoa semoga awak berubah sikap.lebih menghargai apa yang awak miliki.jika sebaliknya,damaikanlah hati ini dengan ketentuan-Mu kerana kuyakin ada yang lebih baik menantiku :')

saya menangis lepas saya dapat tahu berita itu je, until now saya dah tak menangis :)
Allah dah beri saya satu kekuatan,ketenangan jiwa dan masih tersenyum mengenangkan semua ini. saya jugak tidak akan pernah menyesal mengenali awak dalam tempoh yang lama itu, kerana awak saya menjadi seorang yang sangat setia, sebab dari dorm2,masih budak kan? tapi awak ajar saya untuk setia, awak konkong saya sehingga saya pernah benci awak.tp sekarang saya bersyukur, saya menjadi seorang yang setia dan jujur saya katakan saya tak pandai untuk berpasang-pasang mcm orang lain buat. saya tak pandai,xsggup and xnak. biarlah hadir seseorang yang boleh menjaga saya sehingga akhir hayat, sebab saya jugak akan buat perkara yang sama.

saya sedih, awak dah kehilangan orang yang sangat sayangkan awak.
saya serahkan kepada Allah untuk episod saya yang seterusnya
jaga diri :')

Saturday, December 10, 2011

AKU BERHENTI BERHARAP

Assalamualaikum

sesungguhnya Allah tidak suka hambaNya yang terlalu berharap.
aku degil, setiap hari kata-kata harapan aku titipkan dihati, setiap hari aku yakin hati aku dia akan kembali kat aku. aku berdoa semoga hati dia lembut.Allah sayangkan aku, aku tahu, sebab dalam masa yang sangat dekat ni, Allah dah beri pentunjuk dan aku tahu jawapanya ialah BERHENTI BERHARAP

mungkin aku terlalu ikut perasaan, aku takut nak alami kehidupan seorang yang "single". aku sayang kenangan aku n dia, aku sayang apa yang telah aku dengan dia lalui. benda yang kita sayang tu la kadang-kadang Allah akan tarik dari kita. mungkin selama ni aku tak bersyukur dengan apa Allah dah kurniakan dalam hidup aku, atau mungkin "dia" hanya satu persinggahan untuk memenuhi memori hidup aku. semua yang berlaku Allah Maha mengetahui dan terlindung satu hikmah yang mungkin aku belum nampak sekarang.

sebelum balik ampang, saya ada tulis dalam diari saya. selepas kita berpisah, saya beli satu diari, kat situ dari hari pertama saya tanpa awak, hinggalah hari ini. hari ni saya tulis saya nak belajar terima kenyataan dan melepaskan awak. saya nak cari kehidupan yang boleh beri saya kebahagian. InsyaAllah. saya tulis, saya nak berubah. saya tulis, andai awak jodoh saya, sejauh mana kita lari pun, kita tetap akan bersama.

setiap sujud saya tak putus-putus mendoakan untuk awak dan saya, kalau betul takde jodoh saya mohon kekuatan atas ketentuanNya.

tapi saya dah dapat sesuatu yang saya cari selama ni. jawapan yang tidak boleh lagi disangkal.tiada lagi alasan. jelas awak, jelas sangat. saya PERLU BERHENTI MENGHARAPKAN AWAK, sebab saya PERLU beri ruang kepada insan yang Allah akan hantarkan kepada saya SUATU HARI nanti :')

kawan-kawan yang banyak support saya,banyak bagi kata nasihat untuk saya.
BIG THANKS
serius saya masih kuat,saya masih boleh bersabar dan yang paling penting saya redha :)

kehidupan banyak sangat warnanya, kadang putih,kadang kelabu,kadang hitam tiba-tiba muncul warna yang sangat cerah,terang dan bercahaya. di situ kita tahu, jika kehidupan tanpa dugaan dan cabaran, kita tidak akan tahu cara untul menghargai dan mensyukuri warna-warna yang indah untuk kita suatu hari nanti.
everything happen for a reason.

nak dapatkan pelangi kenalah redah hujan, saya tengah redah hujan ni kawan-kawan,tak tahu la bila hujan ni nak berhenti,tapi saya akan tetap SABAR dan BERDOA untuk pelangi yang indah :')



yaAllah sesungguhnya aku masih tersenyum dikala ini kerana kutahu kau sentiasa berada denganku.



Wednesday, December 7, 2011

TUHAN JAGAKAN DIA :')

Assalamualaikum

sebenarnya, hati ini nak sangat-sangat kuat lalui semua ujian ni, tapi kadang-kadang rasa lemah tu datang kembali di waktu orang semua tidur dan aku bersendirian.
hari-hari yang aku lalui, masa berjalan SANGAT LAMBAT. kenapa? sedangkan sebelum ni, masa bagi aku berjalan sangat pantas, sedar2x dah tiba waktu tidur, tapi sekarang aku menghitung masa tidur untuk lelapkan mata. lately ni dia selalu muncul dalam mimpi aku, tp sayang, dia jauh sangat dari aku.

buat masa ni, aku anggap masing-masing perlukan masa. aku perlu ubah kelemahan/kekurangan aku untuk memulakan kembali jika ada jodoh, jika tidak pun, aku redha dan kelemahan/kekurangan yang dah aku perbaiki itu aku akan serahkan kepada yang berhak suatu hari nanti sebab aku yakin, Allah dah sediakan yang terbaik untuk aku :')
janji Allah itu pasti:)

berharap? ye aku SANGAT berharap semuanya kembali seperti enam tahun lepas. di mana aku dan dia bersama. tp aku akan cube pujuk hati ini supaya tidak terlalu berharap. kalau aku tak mampu nak pujuk hati ini, aku kena bersedia dengan risiko akan datang dia mana ada dua, sama ada kegembiraan atau kekecewaan dengan pengharapan aku selama ni. tapi aku yakin dan orang sekeliling aku jugak yakin yang dia akan datang. doakan semuanya akan kembali seperti biasa,dan aku tidak lagi kesunyian mengenang kisah lama :)

even dia jauh dengan aku, even dia mungkin xingat aku,even dia sibuk dengan kerja dia seharian, aku tetap dan setiap hari doakan dia. bangun je dari tidur, aku doakan untuk dia, sebelum tidur jugak aku doakan dia. semoga dia dilindungi dan dipermudahkan dalam segala urusab. serta dilembutkan hati dia untuk terima aku balik. mungkin bagi yang tidak kenal dan tidak tahu apa yang dah aku lalui, mungkin akan fikir aku DESPERATE. but please, aku memang tak boleh nak paksa korang set positif ttg aku , entry aku n status2x aku kat facebook. tapi cuma satu yang aku boleh katakan, kau xde kat tempat aku. kau mungkin tak pernah lalui, atau kau terlalu kuat lalui semua ini sampai kau mungkin mengjengkel orang yg lemah mcm aku ni. kalau aku nak pengganti sekarang jugak aku boleh ada, tapi aku tolak dorang,sebab aku tahu hati aku diri aku terlalu BERHARGA untuk aku permainkan atau untuk saja-saja menghiburkan hati ini. biar aku hiburkan dan tenangkan hati ini dengan solat dan bacaaan Al-quran. tidak perlu untuk mencari lelaki lain untuk hilang rasa ini. aku yakin bila aku buat macam ni, lelaki yang tercipta untuk aku jugak akan rasa bahagia dan yakin dengan aku. insyaAllah.

hanya dirimu yang ku cinta
takkan membuat aku jatuh cinta lagi
aku merasa kau yang terbaik untuk diriku
*
walau ku tahu kau tak sempurna
takkan membuat aku jauh darimu
apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

walau ku tahu kau takkan sempurna
takkan membuat aku jauh darimu
apa adanya ku kan tetap setia kepadmau

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
dia kekasihku ’kan tetap milikku
aku sungguh sungguh mencintai
sungguh menyayangi setulus hatiku




lagu TUHAN JAGAKAN DIA by MOTIF BAND sangat menguatkan aku :)
suka dengar:)

Tuesday, December 6, 2011

BUSINESS BAGUS MANE PUN, CARA KAU KOTOR, KOTOR JUGAK LA!

Assalamualaikum

hari ni hari panas aku. PANAS !!!
kelas habis kul 12, suppose aku boleh balik topup tido aku tapi aku ketepikan sebab nak TOLONG member punya pasal. 2,3 hari lepas MINTAK TOLONG JADI PELAKON TAMBAHAN.

serius aku tak tahu detail tentang apa berlakon2x nie, tapi sebab aku ada kawan yang memang minat gila nak berlakon,secara rawaknya aku terus setuju.


sekarang aku nak korang faham situasi aku di mana seorang member datang kat aku, mintak TOLONG. then ,atas dasar member, aku TOLONG. on the way perjalanan bukan main cakap nanti kau kena hafal skrip, kena pegang itu ini, follow je apa yg dia cakap


AT LAST......................................................................................

rupanya aku n kawan aku mati-mati kena TIPU !!!
rupanya nak aku attend event BUSINESS kau :')
how nice u trick me and wawa babe :)
kau kena faham kat sini, business is business, pergi mane2x pun alasannya sama je, tapi yang membezakan KAU dengan BUSINESS kau adalah CARA kau. even produk kau bagus takat mana pun, kalau cara kotor kau trick people around u, u think twice what benefit u get???
macam pandang aku, sebagai MANGSA PERTAMA kau, aku kutuk habis2x kau weyh. kau berbusiness,produk kau BAGUS SANGAT.SERIUS AKU TAK TIPU. tapi kau MENJAHANAM kan business kau sendiri babe. please la, kalau nak orang attend event kau puye business, kau bagitahu secara jujur, kau terangkan secara basic pun takpelah, janji orang tu dah nampak figure dia even blur2x pun, takpun dah tahu NIAT dan TUJUAN dia ikut kau and kau bawak dia. wawa punya business, aku sendiri tak pernah join event dia sebab dia tahu aku xminat. so klu kau terangkan secara basic, tapi orang tak minat JANGAN PAKSA AND MAIN CARA KOTOR! at last apa kau dpt? MAKI macam aku bagi ni je la weyh :)

orang mcm kau la yg menjahanamkan nak memberi pandangan negatif terhadap business2x mcm kau. kau pikir logik la, kalau first invite dah kena TIPU,mcm mane next and next wey? orang boleh percaya ke weyh????
cara kau kasar n kotor babe, tipu kitaorg bulat2x,lagi kau tahu wawa minat berlakon, kau tahu tak apa perasaan dia??? JANGAN PENTINGKAN DIRI SENDIRI DENGAN GUNAKAN ORANG LAIN!! kalau 10 orang kau ajak kau buat cara macam ni pun, u get NOTHING !
sebab 10 orang yg pergi tu kena TIPU and mungkin 9/10 TAK MINAT langsung. so please, nak berjaya bukan senang, so jgn guna JALAN SINGKAT. kau pergi mane-mane pun kalau cara kau mcm ni, kau xpayah banyak cakap la. kau tutup mulut je weyh. DIAM. nak dapatkan kepercayaan untuk sesuatu business mcm kau ni bukan mudah. lagi2x business ni kena melaburkan DUIT. so kau fikirlah cara ELOK DAN SOPAN sikit okay. Allah kalau nak bagi rezeki tu bila-bila masa je dia bagi, cuma kita kena ikhtiar dengan jalan yang diredhaiNya.
kau mungkinn boleh senyum tak tahu perasaan aku n wawa, tapi aku bagitahu kau, SANGGUP KAWAN SENDIRI KAU BUAT MCM NI KAN? untung kau buat kawan sendiri, kalau silap orang , boleh mati kena belasah tau tak!!!!

kaya miskin tolak tepi. tapi cara CARA KAU INVITE kitaorang yang aku tekankan

thats all. tq.
tak puas hati denga entry aku kali ni jumpe aku.


Monday, December 5, 2011

i want YOU! ONLY YOU!!

Assalamualaikum

abgg...susah..susah sangat nak lalui semua nie
wirda asyik ingat kat abg setiap SAAT.
wirda nak nangis, tapi wirda tahan, wirda kuatkan diri ni. wirda set mind wirda abg dah tak nak kat wirda, tapi bila wirda set mcm tu wirda rasa sakit, sebab wirda ingat semua janji-janji abg. so wirda tukar, wirda set abg busy. sbb tu xcontact wirda, tapi abgggg..lama sangat abg. lamanya abg busy. bila abg free? wirda rindu abg :'(

wirda tengok ros and wawa,dorg happy je dengan life dorang, tp wirda? wirda terpaksa berpura-pura depan dorang yg wirda ni okay,kuat. tp sebaliknya,hati ni menangis2x. ros kata wirda tabah, dia nampak wirda siang je abg, malam sebelum tido dia tak tahu wirda macam mane. wirda sangat lemah.

wirda cuba tak nak tengok gambar abg, tp xleh,wirda rindu,wirda tengok jugak. wirda nak abggggg, kawan-kawan banyak bagi kata semangat, tapi wirda nie degil abg. wirda degil sangat.
ayah wirda selalu sebut nama abg, dia kata napa abg tak hntar wirda balik kolej la, mana abgg la, wirda tak tahu nak jelaskan mcmne, wirda kata abg busy, kerja.

abggg, nak macam dulu.
wirda nak abg je, tak nak orang lain. :'(

Friday, December 2, 2011

LIRIK LAGU LARA LAGI

Assalamualaikum



hanya sampai disini sahaja
kisah cinta kita berdua
tiada daya selamanya
terhenti di sini
biarku pujuk hati ini
merawat rinduku sendiri
setelah aku kau lukai
sedangkan kau tahu
kasih aku hanyalah untukmu
tiada lain dalam diriku
takkan berubah walau dipisah laut biru
cinta aku hanyalah untukmu
tak pernah goyah tak pernah jemu
takkan terpadam dalam hatiku yang milikmu
percayalah....
mungkin sudah suratan kita
terpisah sebegini saja
pasti di suatu hari nanti
kujejak bahagia



sedih bukan lagu ni? sejak dua tiga hari ni aku banyak luangkan telinga aku dengan lagu ini.
ye,memang akan mengundang lebih kesedihan menyelubungi diri aku, tapi aku suka :)
aku suka lagu ini. betul2x kena dengan apa yang sedang aku lalui.masih baru apa yang sedang aku lalui, so walau orang kata jangan layan sangat perasaan tu, aku tetap layan. mane tahu lepas ni Allah dah tarik balik perasaan sayang,rindu aku kat dia. so sekurang2xnya aku pernah terlalu menyayangi dan merindui dia :')

bila dengar lagu ni, teringat mase awak mula-mula sampai kat tasik titiwangsa, saya tunggu awak dari kul 5 petang tapi awak sampai pukul 8 malam. saya sedih sangat,takut dengan gelap disekeliling saya. saya dah kata saya nak jugak jumpa awak, dan saya tetap akan tunggu awak. awak lambat sebab jem. ye dia lambat sebab jemmmm!!! jangan bantah apa yang saya cakap ni :(

mula-mula sampai masing2x muka ketat, awak muka macam marah, saya pulak muka geram+marah. tapi muka saya berubah bila awak kata
"saya terima mcmne awak nak, saya dah fikir masak-masak baik kita kawan je"

saya terdiam, wajah saya berubah.
saya tanya niat awak jumpe saya untuk apa, rupanya niat awak jumpa saya nak putuskan hubungan ini. tp sebaliknya dengan saya, saya nak bincang dari hati ke hati masalah kita ni. kalaulah saya tahu, saya hanya perlu cakap dalam phone je awak, sebab saya tak nak awak tahu saya menangis. awk pesan kat saya
"wirda..pandang abg, satu je abg nak dari wirda"
aku taya apa then dia cakap
"abg tak nak wirda menangis"

terus air mata aku jatuh. sebak,sedih,hiba,sakit,kecewa,pedih semua perasaan yang ada hanyalah SAKIT!
saya lemah sangat-sangat,nak bangun dari kerusi tu pun tak berdaya, kemudian awak nak anta saya balik, tapi saya tak nak.
macam mane saya nak biasakan suasana kereta yang saya hanyalah EX GIRLFRIEND awak? :(
saya tak nak tittle tue, saya nak jadi GIRLFRIEND and FUTURE WIFE untuk awak!
awak paksa saya balik depan mata awak sebab saya tak nak balik dengan awak.
awak pujuk saya, awak kata
"abg janji walau abg dah tukar nombor, bulan 1 ni abg akan cari wirda. ni janji abg"

mase tu saya rasa, dah tak perlu. untuk apa?
awak kata awak terpaksa buat keputusan ni untuk sementara. cuma saya terfikir, awak boleh hidup tanpa saya kan? kenapa saya lemah sangat xbole? tadi saya keluar, saya tengok ramai pasangan mcm kita-kita dulu. terasa tangan saya digenggam oleh awak.TERASA awak :(
saya betul-betul rindukan awak. i always mention ur name even kawan-kawan macam tak berapa suka. bagi saya biarlah saya cube pujuk hati ni perlahan-lahan.
saya tak boleh teruskan hidup saya tanpa awak terus.lupakan awak terus. saya tak boleh!
awak cakap kat saya malam tu jangan nangis, nanti awak pun nangis, kalau dua-dua nangis sapa nak pujuk? saya pandang awak, saya tak mampu cakap apa, sebab bila saya bercakap dengan awak, air mata ni makin laju awak, makin laju dia turun, saya tengok muka awak, saya nampak awak tak sampai hati tengok saya macam tue, awak pujuk saya sampai la saya berhenti menangis, kemudian awak balik. lepas awak pergi,saya dengar bunyi kereta awak pergi
air mata saya jatuh lagi, saya tak dapat tahan and kawal.

ross selalu kata kat saya
"wirda, dah laaaaaa"
tapi saya buat tak tahu. bukan saya degil awak, tapi saya tak mampu nak simpan hanya dalam hati, kalau saya xbole luahkan kepada awak, biarlah saya luahkan pada kawan-kawan saya yang setia mendengar.
wirda suka tengok abg pakai cincin wirda tu. jari wirdakan kecik so abg pakai kat jari kecik abg tu, bila abg drive wirda selalu curi-curi pandang. dengan tangan abg yg putih tu bila pki nampak hensem. wirda suka. sekarang cincin tu dah ada kat tangan wirda balik. wirda selalu try2x masukkan kan jari kecik wirda konon-konon nak nampak macam abg :')
konon boleh tgk lagi abg pakai cincin tu, tapi tak sama punnnnnnnnnnnnn
bayangan je yang mampu mengingatkan wirda.


hari ni jumaat, selalu awak datang amik saya balik ampang. lepas nie, ayah saya pulak datang amik saya. maknanya hari ini saya and awak semakin dekat. makin kuat kenangan kita kat rumah saya tu, kat mane awak parking kereta bila tunggu saya, kat mane awak duduk tunggu saya, kat mane kita pernah gaduh....saya tahu awak sayang saya :')
saya kuat lalui ni awak, cume saya sangat rindukan awak
i miss you badly :'(

"nama awak, ada dalam hati saya kat bahagian paling tengah and makan ruang yang sangat besar"

awak tetap dihati saya sehingga rasa ini ditarik kembali daripadaNya :)