JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Saturday, October 29, 2011

MAKE UP AND CONTACT LENS



Assalamualaikum
haiii ebelebadi ! haiyoyoyoyo lamaaa xupdate blog. *maknanya lama la aku xmelayan
perasaan* amikkkk kauuuuuuu~
haha, yela,kalau tengok pada previous entry mostly about my heart.cewaahhhh. okay now, tutup kisah tue semua, wirda nak bawak korang ke satu tempat. kat mane? haaa tunggu la sattt na. korang tak perlu bayar pun pergi tempat nie :'D

make up, seperti semua sedia maklum bahawa make up dan wanita sememangnya tidak dapat dipisahkan. even seseorang tue tak suka make up pun dia TETAP akan make up. betul x? tapi ada jugak sesetengah orang yang suka make up kan orang, tapi tak suka make up diri sendiri, suka di make up tapi tak pandai make up diri sendiri dan kedua2xnya. takpe! xde masalah tue semua. semuaaaanya bisa diatur kok :D

disini wirda nak bagitahu anda semua, kepada sesiapa yang mencari peralatan make up atau ingin menambah keperluan make up dia. jangan rasa segan dan rasa silu untuk terus contact wirda by FACEBOOK WIRDA AZURAINIE atau korang jugak boleh like page online shop wirda di link W&W GORGEOUS BOUTIQUE. kami disini menawarkan pelbagai pakej,set dan semestinya HARGA yang sangat BERPATUTAN DAN MURAH.
tak percaya? pergi lah usha dulu.
contoh yang wirda boleh tunjuk antara salah satu set yang kami provide


SET GORGEOUS
RM110 ONLY!!


rm60 ONLY!


haaa, this one MOST POPULAR!
ramai yang akan order set ini. rm45 ONLY!
jimatkan?
wirda ada jual naturactor original and tk ori. so korang sendiri boleh decide nak yang mana :)
kalau nak beli satu2x pun boleh jugak kawan :)
oh ya, kalau make up korang semua boleh pergi usha kat facebook adik wirda.sebab kat sane complete! semuanyaaa ada.dari eyeliner,mascara,foundation, eyeshadow,brush and bnyk lagi tau ! WYDIA MYRA. haa just klik link ini and terus pergi usha kat album dia.serius korang boleh rambang mataaa bebbbbbb.
oh ya lagi satu, kan tadi wirda ckp ada orang suka make up tp tak pandai make up.JANGAN RISAU! kalau korang betul2x berminat jom join kelas make up

anyone yang berminat nak join class make up ?

class basic to advance .

tempat : ampang

tarikh : 26/11/2011

masa : 10a.m - 4.p.m

yuran : rm100 only

free : sijil , nota and breakfast .

belajar bridal make up n dinner make up .

*peralatan disediakan

haaaa, suka x? kalau suka dan berminat nak attend boleh pm wydia tue terus okayyyy ;D
insyaAllah wirda pun akan berada di sana,sebab wirda time tue dah start kelas. so wirda akan cuba menyelinap untuk join kelas tue jugak ;)

so sebarang pertanyaan tentang make up, korang boleh terus pm wydia la senang. sebab wirda lebih kepada handle contact lens :D

oriteee, jom tengok apa yang ada untuk contact lens ni!

perhatian : promotion stilla available and tarikh valid hingga 31 october~
apa promotionnya? oh taktahu lagi ke, meh wirda bagitahu
SEMUA CONTACT LENSE wirda jual dengan harga rm24 ONLY each pair. buy 4 free 1 with price rm22(each) haaaa, jimat x? dah la dapat murah, dapat free lagi,and dapat murah lagi.heee

now semua ready stock and banyakkkkk sangat new arrival.jangan risau.new arrival kita tak mahal pun. harga lebih kurang je syg2x ;)
buat masa ni harga paling mahal rm34. haa mahal ke tu? hihihi
korang semua boleh klik link fb wirda and tengok kat album. album adik wirda pun boleh jugak.mane la tahu tak puas hati tengok album wirda. atau ada jenis lens yg tercicir akt album wirda. boleh la refer kat dia.paling mudah like je page kami tu k :)

sesiapa yang nak jadi agent/whosale/pre order pun boleh :)
just pm wirda. semua harga pun sangattt la murah untuk korang.
pssst: korang beli mahal2x pun kualiti dia sama je ponggg.huhu
jadilah pengguna yang bijak .aicecece

okay sekarang wirda nak umumkan, after 31 october wirda akan adakan satu CONTEST.CONTEST apa? buat masa ni biarlah rahsia. tapi semestinya berkenaan dengan make up and contact lens. nak dpt make up and contact lens free x? hihihi
jadi tunggu wirda umumkan bila contest itu akan bisa dilancarkan :)

okay la, sampai sini sahaja entry wirda kali ini memperkenalkan barang yang wirda jual dan prmotion serta contest yang bakal wirda laksanakan.
nak keterangan lanjut boleh inbox wirda okay :)

happy buying people !

Monday, October 17, 2011

SANGAT TERHARU!

Assalamualaikum

memang saya akui, positive mane pun saya tulis kat blog nie, itu hanya untuk motivate diri sendiri, saya jugak manusia biasa yang kadang-kadang perasaan "down" menyelubungi diri ini. saya akui saya sangat sedih. kesedihan saya nie dah lama berlarutan, sehinggakan saya dah terbiasa dengan perasaan ini. insyaAllah, saya kuat hadapi dugaan ini. saya tahu saya kuat dan saya mampu! fullstop.

saya terharu, bila kawan-kawan facebook banyak beri kata2x semangat, kekuatan dan nasihat :) sangat terharu!
sedangkan mereka mungkin hanya kenal saya hanya pada nama tapi mereka mengerti perasaan saya, mereka faham apa yang saya rasa. mungkin sebab kami perempuan :)
terima kasih ayien chan, anis spartan, nur hazirah zainal azman, mia mansor dan mungkin ada lagi yang saya terlupa untuk sebut. tp tak bermakna saya lupa kebaikan anda semua ;)
sesungguhnya saya post dekat fb tue, bukan la nak mintak simpati atau untuk anda kasihan kan saya, tapi saya cuma nak luahkan perasaan saya, sebab saya tak tahu nak luahkan kat sapa.
sedih bukan? hahaha;)

insyaAllah saya PASTI dengan JANJI Allah :)
sinar kebahagian untuk saya akan muncul
^__^

nak dapat pelangi kenalah redah hujan kan kawan2x ;)
saya sedang redah hujan ni kawan-kawan, tak tahu bila hujan nie nak berhenti, tapi saya akan tetap redah untuk sang pelangi yang indah! :)

Sunday, October 16, 2011

I DONT KNOW WHY BEING LIKE THIS


Assalamualaikum

heyyy there, dah tengah malam..apa pasal tak tido lagi? aku? aku baru bangun tidoo laaa so for sure la mata segar lagi..

well tonight i just want to share something that i think there is something wrong with me.

i call him, i talk with him, i laugh, but...after i end call i felt sad
the question is WHY? hmmmm
dia rasa tak apa yang aku rasa agak2xnya ek? or mungkin aku xpayah kol dia sangat la kan.
nanti wat diri sendiri je sedih kan? argghh susah sangat nak define hati nie mcmne kan.blurrrrrr
satu mesej dari awak sudah cukup bahagiakan saya.

tapi xpe, i am strong enough to face it.

seriously i dont like being ignored and i dont like being forgotten especially by YOU! ;(

Saturday, October 15, 2011

OKTOBER SALES SEASON!


Assalamualaikum

yeahhhh when 12 am above PASTI akan update blogggg ^__^

okay, kali nie bukan update nak citer pasal masalah, perasaan, geram, loya2x,nak muntah bagai tueee, tapi wirda nak bagitahu you all semua ada berita baikkkkk
puyoooooo...

wirda akan adakan "OKTOBER SALES SEASON" for CONTACT LENS !
yeahh, siapa yang belum tahu, wirda menjual pelbagai jenis contact lens korea dan sekarang banyak sangat new arrival untuk korang semua :)

semua harga lens tersebut rm24 ONLY!
dibawah adalah antara lens yang berharga seperti di atas.


FAIRY LENS (normal price rm34)


BARBIEDOLL 400 (normal price rm34)



NATURAL3TONES (normal price rm28)


PUFFU3TONES (normal price rm28)


CELEB NUDY (normal price rm28)



SUGAR CANDY (normal price rm28)

KIRA-KIRA (normal price rm30)

ada lagi picture yang saya tak upload seperti :-

ACE BLACK
PRINCESS NUDY
DREAMY I
CRYSTAL I
POP C DARK
POP C LIGHT

yang paling mengembirakan anda adalah if u buy 4 u will get FREE 1 with price rm22 each !
tengok? dah la dapat free, dapat murahkan lagi harga diaaaaaa..hihi
so what are you waiting for? macam mane nak beli?
okay hantarkan butiran anda kepada wirda di facebook WIRDA AZURAINIE
(name, contact num,address, type lens)

tadi wirda ada cakap akan dapat free kan? okay yang free you all boleh pilih antara
POP C DARK/LIGHT, DREAMY I and CRYSTAL I

more purchase less price. saya tahu anda suka ! ;)

happy buying people :)

p/s: the price not include postage.

Friday, October 14, 2011

DIA MAIN SINGGAH-SINGGAH2X!


Assalamualaikum


lately nie, suka nauu aku update blog malam2x butaaaaa cam gini kan? ntah ada ke tidak yang baca. hihi. kesahhh?







okay itu je nak update! lalalala ;p

good night peeps! :)



p/s: saya harap mulai hari ini dan seterusnya akan menjadi yang lebih baik untuk "dia"
i will try my best.....and i hope you too :)

Thursday, October 13, 2011

BACA MESEJ SEBELUM TIDUR


Assalamualaikum

yeahh, today..hmm not today but just nowwww, mood aku dah kembali okay ;)
tapi before tue hangin jugak la kan, because BUDAK SEKOLAH *i like to keep mention you are BUDAK SEKOLAH* well, i dont know why..bukan sebab hina or else, NO. tapi sebab kau yang berani ganggu aku and maki aku kat WALL kau.oh yupsss, lupa WALL kau. well, lets just forget about this. because, aku xnak bertekak dengan budak sekolah. lagi2x nak pmr. just focus on ur study first. and then learn how to be "PERAMPAS" orite? ;) lol !
perempuan mcm nie la yang ramai perempuan tak suka okayy.this is fact!
maaf mukadimmah yang berangin sikit :)



lets start!

rasa-rasa korang kan? kan? kan? berapa ramai yang baca mesej SEBELUM TIDUR?
yeayyy! ramai-ramai. so aku pun xterlepas. even mesej tue menyakitkan pun aku baca. then baru leh tidur. tapi yg wajibnya la kannn, baca mesej. bila korang dah ready landing atas katil, dah selimutkan diri,dah amik posisi tidur korang and start pegang phone then first sekali bukak is MESEJ. am i rite peopleee??? ;D then lepas baca, letak phone kat sisi korang..and tutup mata. wake up pagi esok CARI PHONE lagi tewwwwwwww..hahaha
just for what? check takut2x ada mesej. xde mesej? hampa? sambunggggg tidooooo, ada mesej? senyum, then reply ;p (klu mesej dari sayang2x korang laaaa kan, baru reply)
kalau mesej dari kawan2x " wei, kau ada nombor blablabla..." aaaaaa, time2x bangun tidoo nie la dia nakkk kannn, mmg TAK LA AKU nak bagi time tueee. muehehehehe, tapi lau dia ckp urgent aku bagi la. xpun, kawan korang mesej "pagi nie kelas batal" HAHA. xheaven kau?
aku terus tido balik weyhhhhhh! xpayah balas. dah bangun baru ckp "thanksfor the info"
agak2x jahat x aku? muehehehehe

kadang-kadang kenapa jadi mcm tue ye? dah jadi satu habit tau, kadang2x sampai habis mesej tue dibaca..hebatkan? haha, so lelaki becarefull kalau2x korang ada berjanji apa2x ke kan, buatnya lupa, si GF baca balik, teringat pulakkkkk kannn, dushhhh! *sape suruh tak tunaikan janji* hihi
padahal mesej yang kita baca tue bukannya apa sangat tapi tabiat kan, tengok hp before tidur, kadang2x tengok gambar, padahal dah berjuta kali tengok gambar dalam hp sendiri, pun buat jugaaaaaaa. hmm normally aku rasa girl je yang buat macam nie. lelaki ada habit mcm nie jugak ke? dan mesej yang first akan jadi tumpuan aku adalah mesej yang orang aku sayang la. walau dah 2 hari xmesej (mesej yang 2 hari lepas la maksunya) PUN BACA. tiap2x malam baca mesej sama? bosan kan? sedih x? MEMANG PUN. APTB :'D
tapi tapi tapi tapi, tak bermakna mesej dalam hp aku tak bertukar berhari2x dengan mesej baru aku baca mesej orang lain (adik aku) NO WAY...aku mmg xsuka baca mesej orang, so sebab tue aku xsuka orang baca mesej aku, even xde apa pun, tp tetap privacy bagi aku ;p

yeahhh, btw tue je nak update! weeeeeeeee


p/s: masalah tak boleh tidur aku semakin menjadi2x. perlu ke aku makan ubat batukkk? uhuk!


Wednesday, October 12, 2011

SEJENAK SEKETIKA


Assalamualaikum

tahu kan, hidup nie tak lekang dari masalah, ujian dan dugaan. semua itu adalah kemanisan dalam kehidupan bila kita dapat menghadapinya dengan positive. menggunakan akal yang rasional dan bukan emosi semata-mata. betul, berkata-kata memang mudah tapi untuk melakukan sedemikian kita memerlukan satu "kekuatan" supaya kemanisan hidup dapat dirasai. kadang kita rasa kita tak mampu untuk hadapinya walhal Allah lebih mengetahui tentang apa kita tidak ketahui dan segala ujian dan dugaan yang diberikan kepada kita adalah berdasar atas kemampuan kita. bila kita kata kita tak mampu, kita salah sebab sebenarnya kita mampu! itulah satu perkara positive yang kita selalu kena tanamkan dalam diri ini.

pengalaman membuatkan kita menjadi lebih matang, kesalahan membuatkan kita belajar dari kesilapan. kita ada hati dan kita ada akal. perlulah kita menggunakan keduanya sekali. tidak semua keinginan hati akan dapat kita perolehi. dan tidak semua kata-kata akal fikiran boleh kita ikuti. masing-masing berkai rapat dan memerlukan antara satu sama lain.

setiap masalah yang kita hadapi PASTI ada jalan penyelesaiannya. bagaimana caranya kita perlu memohon petunjuk olehNya , kita perlu mengambil kira semua aspek dan setiap hati yang terlibat. mungkin saya juga terlupa bahawa masalah yang saya sedang hadapi adalah sangat senang dan selesai bila saya memaafkan orang yang telah menyakiti saya. kenapa perlu saya menyeksa diri saya untuk berendam kan air mata setiap malam? jika asyik mengenang nasib, tapi tidak mampu untuk mengubahnya, kita jugak tak kemana. mengubah nasib kita tidak hanya dengan cara kita melepaskan apa yang kita telah miliki tapi MEMPERBAIKI agar lebih sempurna tentang apa yang telah kita miliki. kerana mencari kesempurnaan sampai kapan pun kita tidak akan dapat justeru itu kita perlu memperbaikinya agar menjadi yang sempurna.
jangan mencari sesuatu yang sempurna,bahkan sempurnakanlah sesuatu yang kita miliki.
melupakan sesuatu yang sakit apabila disakiti adalah satu perkara yang sangat payah. tapi bila kita fikir, apa yang kita dapat jika hidup kita terlalu mengenangkan kesakitan itu? tidak mustahil ia akan menjadi dendam untuk seseorang. menjadikan kita hilang kawalan dan akal jahat mula menguasai diri kita.

"just forget what hurt you in the past but never forget what it taught you"

its not easy as ABC to forget what hurt you. tapi apa yang perlu kita ambil dari kesakitan itu adalah pengajaran daripada kesakitan itu. apa yang kita pelajari dalam setiap perkara yang berlaku. ia menjadikan kita lebih matang dan tabah untuk menjalani kehidupan ini yang penuh dengan tanda tanya apa yang akan berlaku untuk esok,esok ,dan esok. jika kita masih mampu bertahan, kenapa kita perlu berhenti ? tutup buku lama dan bukak buku baru? adakah buku baru itu akan 100% akan dihujani dengan pelangi?
move on...its just a chapter in the book so dont close the book, just turn to the next page.
because when u read back your book, you will know how strong you are
okay, awak betul..sampai bila nak memaafkan? :)
kita juga tidak berhak menghukumnya, itu urusan dia dengan Allah, kita adalah orang yang dizalimi, kita hanya perlu memohon kekuatan dan berdoa agar dia diberi hidayah atas perbuatannya, dan SUATU HARI dia akan sedar. ingat Allah itu Maha Adil.

like seriouly i tell you , i need to stop being emotional about everything, because it make my problem become worse.

p/s: just move on..forgetting is difficult but remembering is worse.

Tuesday, October 11, 2011

insya-Allah


TIDAK BERTEMU MATA
TIDAK BERTEMU SUARA
TIDAK MENGUNGKAP JANJI
TIDAK BERMADAH CINTA
CUKUPLAH KITA MENGINGAT ALLAH
CUKUPLAH AKU TAHU KAU PUNYA AGAMA DAN IMAN
SOAL HATI DAN PERASAAN BIAR MASA YANG MENENTUKAN
HATI KITA ALLAH YANG PUNYA
HATI KITA ALLAH YANG JAGA
ANDAI TAKDIR HIDUP BERSAMA
PASTI ALLAH PERMUDAHKAN JALANNYA



insya-Allah

Sunday, October 9, 2011

BERJIMBA DI MELAKA !


ASSLAMUALAIKUM!

hi semuaaaaa, gigih nie padahal penat dari melaka tak habis lagi. biasa la oran macam saya nie tak leh dok diam, nanti mula la otak nak fikirkan benda yang menyakitkan so lets say buat something yang mengembirakan diri sendiri.am i rite guyssss?

today aku dengan seorang KAWAN, ulang suara KAWAN yeeee kawan2x :P
berjalan2x ke melaka, walau aku nie sekolah kat melaka, dah berjalan ke MP, DP , KOTA A FAMOSA agak la banyak kali kan, tapi aku still nak pergi somewhere, ikutkan nak pergi jauhhhhhhhhhhhh lagi dari KUALA LUMPUR! tapi apa kan daya kata hati jangan diikut sangat. sejauh mane berlari bayangannya tetap ada. apa yang penting atas diri kita untuk kuat hadapi ni :)

thanks kepada HAZWAN MANSOR penuntut di UITM LENDU jurusan MASSCOM
*perlu ke aku bagitahu detail?* hahaha
dia sudi temankan aku untuk ke melaka dan berjalan2x
WALAU pun dia senanya study kat melaka je kannnnn. nasib kitaorang baik hari ni sampai-sampai ke bandar tasik selatan tiket tetap ,bukan la tepat sangat kira xpayah tunggu la kan terus gerak :)
dah tue boleh la dia wat promosi tiket tue harga rm9.20 je kotttttttt.haha berbeza la mase aku sekolahtue harga rm12.50 kottttt. rupanya PROMOTION. bgaus2x :P


sampai melaka dalam fikiran aku
"lama gila tak jejak MC"
aku tak tahu walau MELAKA tue negeri yang banyak menyakitkan diri aku, tapi aku xboleh lepas untuk tidak pergi kesana.
hmmmm


okay sebelah yang tengah sengih tu la hazwan. mu
ka cina kan? haah mata SEPET! suka mengacau oranggggggggggggggg :(

sampai2x kitaorang naik bas ke mahkota prade. jalan2x, bany
ak SANGAT jalan sampai aku pun lupa area mane. tapi xpergi mane pun. DP ,MP, KOTA A FAMOSA


nie aku tak ingat kat mane, sebab kitaorang bukan turun bas kat betul2x MP pun, turun kat tempat beca berkumpul banyak-banyak. tengok aku beli topi bajet macam pelancong datang dari jauhhhhhh..hahah. sebab topi tue la pergerakan aku terbatas :P



haha, aku kesian la kat si wan nie, aku asyik suruh je dia amik gambar aku :P
aku penah ada dah gambar kat sini senanya, tapi apasalahnya kannnnnnnnn...
itu yang berlipat tue bukan perut aku okay! haha, bajuuuuuuuu tue yang berlipat. kot la ada yang salah paham :P
i slim okayyyy :P


sebab tue la aku murah hati nak amikkan gam
bar dia sekali. ekekeke
mcm cinaaa kan? SEPET!



pastue main bowwwlinggggg, padahal kat k.l pun ada bowling :P
sebabnya kitaorang dah xtau nak buat apa dehh, cam biasa la. KALAH. ;p
pastue main game, main game kete dengan di wan. pun KALAH ;p
memang nasib aku laaaaaaaaaaaa.

time kat padang nie panas gila. namanya pun tgh2x hari buta duduk kat padang tue kannn



haa nie dah xtau malu. wan yang suruh wat cenggini wehhhh ;p



nampak tak senanya topi kemana mata aku kemana? grrrrrr
silau u knowwwww!

nie gambar dia. ada yang cantik. tapi xnak korang tengok.t engok je gambar dia yang inie. HAHA
*kejammmmmssss*

xdelah, xlarat nak uploadddd la. semputttttt..pfffttttt

nie pun actually sepatutnya publish semalam sebab aku perginya smlm tapi tetibe ada problem datang menganggu (noisy) aku pun just saved sahajoooo....

apa-apa pun even semalam penat, buatkan aku tido awal dan otak xsempat nak berfikir apa yang terjadi pada diri aku. hari nie, seriously aku tidooooo je. aku pakse untuk tido sebab aku xnak fikir. tapi bila aku bangun aku fikir jugak masalah dan dia :(
xsabar nak amik lesen. mungkin boleh wat aku lebih busyyy.KOTTT la:)


Saturday, October 8, 2011

TAK MAMPU BERTAHAN

aku ingat bulan tujuh lepas adalah bulan terakhir aku diuji. sangkaan aku meleset. aku diuji lagi dengan kenyataan yang menyakitkan. kenapa? susah sangat ke nak bahagia? jahat sangat ke aku ni? atau salah ke atau terlalu setia UNTUK KAU? bertubi2x penipuan yang dia lakukan terbongkar. dan aku berdoa semoga sampai disitu episod menyakitkan tapi hari nie, aku dapat lagi berita yang menyakitkan. perempuan mane yang sanggup tengok dan tahan air mata kalau dia dapat tahu orang yang dia sayang bergelak ketawa dengan perempuan lain sambil pegang tangan? cuba cakap? sape? perempuan mana yang sanggup biarkkan perempuan tue simpan baju orang yang kita sayang? selama ENAM TAHUN aku fikir, aku seorang yang berhak ke atasnya. tapi aku silap. selagi belum ada ikatan sah, dia berhak buat begitu, tapi dia tak BERHAK UNTUK MELUKAKAN HATI AKU SAMPAI BILA-BILA! yaAllah, kau kuatkan la diriku untuk lepaskan dia pergi, bantulah diriku ini yaAllah. terlalu banyak petunjuk yang telah kau kurniakan padaku kenapa aku terlalu degil hati ini untuk menerima kepahitan dan kepedihan itu? kenapa aku terlalu sayangkan dia sehingga diri sendiri yang merana? dulu hubungan dia dengan adik angkat dia, sekarang hubungan dia dengan adik kepada adik angkat dia. KENAPA? mcm nie awak sia2xkan enam tahun kita? mcmm nie awak kata nak kembalikan kepercayaan saya pada aWAK? dan mcm nie ke awak janji untuk bahagiakan saya dan tak nak tengok an dengar saya menangis lagi? apa yang awak nak sebenarnya MOHAMMAD SABRI?
"kita tidak tahu kita kuat atau tidak selagi kita tak laluinya"
kata classmate aku(kak afrah) bermain2x dalam minda. tapi aku takut. aku tkut aku xmampu. dah ramai kawan-kawan nasihat kan untuk lepaskan dia. kenapa aku degil? kali ni aku tak mampu bertahan, sayang mane pun kita pada seseirang, kalau dia tidak menghargai jangan kita sia2xkan. aku BENCI kau sabri ! kau dah hilangkan kepercayaan bukan terhadap kau seorang, tapi pada SEMUA lelaki. maaf. mungkin disebabkan emosi yang terlalu mengawal keadaan aku ketika nie. what u give u get back sabri. one day kau akan rasa mcm pedih dan kecewanya perasaan aku. termasuk la perempuan tue. kau akan jumpe benda nie balik.
aku SANGAT percaya akan hukum KARMA.

THANKS FOR EVERYTHING!
aku kena kuatkan hati aku untuk ini supaya aku tidak disakiti lagi. biar sakit kali nie daripada sakit berkali-kali.

Friday, October 7, 2011

eeeeee TAK SUKA TAU TAK!


eeeeeeeeeeeee! dah lama aku pendam nieeeee!
TAK SUKA ! TAK SUKA! TAK SUKA!
paham ke tidakkkk? MELUAT kau tauuuuuuu x. erggghhhhhhhhh!

haishh nasib baik aku mampu sabar lagi tau ! yang penting AKU TAK SUKA!
fullstop.. JANGAN NAK MARAH AKU SEBAB AKU LUAHKAN KAT BLOG ATAU SEBAGAINYA! ITU HAK KAU. KAU NAK MARAH KAU PERGI BERAMBUS!!!



P/S: xadil !

CUTI SEBULAN LEBIH

Assalamualaikum

yeahhhhhh, apa habaq semuaa? sihat ka? ni haaaa ceq nak habaq yang ceq dah habis periksaaaaa. kalau budak "unibersiti kata" dah habis paper gituuuu..
bila habih? tudiaaaa sibuk nak tau awat? ceq habih 4aribulan hari tue. baru la nie ada peluang dan mase nek mengepdateeeeeee :P
hang tau dak ceq la nie dah pandai cakap kedah. ceq sukaaaa sukaa sukaaa sangat bahasa utara nie. maklum la ceq orang timur :P
*bahasa timur pun xberapa nak lepas sibuk belajar bahasa utara orang*
HAHA lol -,-

tau x sepanjang tempoh exam berjalan, dalam bilik aku, aku la orang yang tak berenggang dengan MEJA STUDY
serius sem nie sangat mencabar dan susah. dengan jadual dia yang gap tak banyak. huh
apa2x pun, insyaAllah dan doakanlah semoga result saya nie baik2x sahaja. semoga xde yang repeat. serius itu yang paling menakutkan. huhu

time exam jugak la aku diberi dugaan. bukan dugaan apa sangat pun, tue haaa dugaan bercinta2x tue, gatal sangat nak bercinta kannnn...effect la emo time study. but Alhamdulillah aku boleh overcome semua tue :)

now plan untuk cuti apa? okay first plan nak pergi genting. tapi sebab lately nie cuaca asyik hujannnnn, so mcm takut la plak. padahal lg best kan? sebab makin sejuk la genting tue. and now tengah daha progress untuk buat LESEN KERETA. yes baru nak amik. apesal gelak? cepukk kanggg -,-
tapi sekarang habiskan masa dengan menghabiskan novel, skrg tgh baca novel karya aina emir bertajuk hanya kita berdua. so far hasil aina emir memang tidak mengecewakan! yeahhh. seperti karya sebelumnya sesuci cinta :P

oh ya sekarang nie aku gila dengan inai kuku. wowww, asal nak oren sikit aku mesti tambah bagi nampak merah. lol. mcm cantik je aku tengok.muahahaha! :P

orite, after cuti aku akan masuk sem 4 :)
lasi tinggal 2 sem aku akan habis diploma perakaunan. semoga dipermudahkan jalannya untuk aku buat parents aku gembiraaaaaaa :)
biasalah, makin naik sem subject makin tough. but its okay, orang lain mampu kenapa aku xmampu? bukan senang nak berjaya dan bukan susah nak gagal. tepuk dada taya la matlamat diri sendiri :)

anything interesting i will update soon :)

take care people
^__^

Saturday, October 1, 2011

INVITATION FORM MEMEY DAN NORMAN..


Assalamualaikum
walaweyyyyyy, agak lama jugak la xdapat singgah di blog sendiri, so apatah lagi kalau blog orang lain kannnnnnnn
okay actualyy now tengah mood final exam. i more paper to go! yeahhhh~
like seriously final exam for this semester is hard for me. ssudah sangat mencabar keimanan.cewahhhh!
sangat sangat rushing ditambah dengan perangai den yang suka study LAST MINUTE !
next paper this tuesday paper LAW 240 :)
so for those student ACCOUNT at branh or franchise UITM
good luck for our LAST PAPER for this sem!
and then cutiiii dalam sebulan lebihhhh.. yeahhhhhh!
plan untuk cuti? NANTI~~~~

oriteeee, tujuan nak update nie nak wish CONGRATES FOR suhaiza suhaimi (memey) & norman hakim yang baru sahaja bergelar suami isteri. setelah menghadapi pelbagai rintangan dan cubaan yang mungkin tertulis untuk anda berdua.
past is past. start your new life.
seriously im not your fan -.-
but sangat terharu bila di jemput untuk menghadiri majlis kawin memey di johor. tapi sayang tak dapatd atang because on that day 25 september ada paper :)
whatever pun, thanks for invite, and alhamdulillah semuanya berjalan sperti yang dirancangkan?

card nie nama widya because guna fb widya.
card dia sangat OHSEM okayyyy. walaweyyy, *nak buat mcm nei jugak la* boleh?

okay suka sangat belakang card nie..

ini pandangan dari hadapan card yewwwww, macam anak dara dan teruna kawin jee. hikhik
yela norman pun nampak muda kannnnn~

semua dah settle, kontroversi mereka pun harap telah dihentikan. beri masing2x space yang baru untuk meneruskan hidup. termasuklah bekas isteri norman, abby abadi. serius! abby seorang yang KUAT! janganlah ada yang mengata dia dan sebagainya, sebab kita xde kat tempat dia jadi kita tak berhak untuk mengata itu dan ini. sebab kita hanya memandang dari pandangan mata kasar serta cucukan dari media. ;)
apa-apa pun

SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK SUHAIZA SUHAIMI & NORMAN HAKIM
semoga berbahagialah kalian hingga akhir hayat. harap tiada lagi hati yang terluka :)


p/s: nie cerita lama nie baru nak update KANNN? hahaha