JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, August 14, 2011

1 SEN TUE KAU BOLEH MEMBEBEL TAU TAK

Assalamualaikum

disaat ini aku tengah duduk atas katil sambil bersandar di dinding bilik beralasakan bantal.sakit-sakit pinggang yang aku rasa tapi aku gigih dengan mata yang tak berapa nak bukak untuk update blog. laptop aku, aku letak atas riba/peha aku juga beralaskan bantal. motif?
*pertama nak bagi tinggi dan senang nak menaip
*kedua aku dengar citer kalau letak atas peha nanti boleh menyebabkan kemandulan sebab haba yang dihasilkan menganggu kesuburan.erk? betul ke? tak tahulah sama ada ianya betul atau mitos, baik aku mencegah.

PERTAMA , pernah jadi kat korang situasi macam ni

*tengah sms*

"awak dah balik ke?"

tet tet tet ..

"da"

"esok awak kerja pukul berapa"

tet tet tet..

"3"

"eh esok kita berbuka puasa sama-sama nak tak? yela kitakan dah lama xjumpe, xsabar nak dengar cerita terbaru awak"

tet tet tet..

"k"

huarggghhhhhhhh, nak marah ni, nak marahhhhhhh sangat! kot ye pun mesej tue 1 sen je pun, jangan la balas pendek bagai nak terbelit urat lidah aku membacanya -,-
xde yang lagi pendek ke nak balas tue? agaknya la kan, kalau leh kerat lagi perkatan2x tue CONFIRM lagi pendek kan dia akan balas. huarghhhh !

FIRST *tadi pertama nie first* layannn
aku xsuka sebab aku nie jenis mesej PANJANG-PANJANG
aku suka, aku tak tahu kenapa. mungkin sebab aku rasa, wah mesranya aku, wah peramahnya aku.what ever.yang penting mesej aku mesti nak stock panjang2x, xkira la kau nak cakap pasal, dah makan? aku akan balas juga sepanjang yang boleh. so bila dapat respon HANTU macam nie, agak-agak MOOD korang nak mesej bertambah2x ke atau rasa macam nak cakap
"apesal la aku ada num handphone kau?'
-,-

okay, mungkin ada setengah orang nie, dia xminat mesej, so thats y dia akan balas seringkas yang boleh. tapi korang mungkin boleh ADJUST dengan perkataan "k" ---> "OKAY"
atau pun "3"---> "pukul 3"
PUN DAH CUKUP BAGI AKU :)
ini balas yang amik mase tak sampai satu saat adik aku si wirna tue pun boleh, satu perkataan je pun. korang tahu tak dengan 1 sen tue korang boleh MEMBEBEL sebanyak yang mungkin? bercerita sehebat yang mungkin? tahukah anda? huehuehueuhe
*mcm bagus je input yang aku kasi ni*
tapi panehhhhh gak hati, kita sedapp dok membebel dia tetap balas cenonet macam tue je, oh gosh, mane pergi perasaan ekau ni derrr? LOL !

aku mengaku aku pernah gak try anta cara "k" bagai tue, tapi tetibe aku rasaa diri aku macam artis plak, macam tak cukup masa nak balas mesej "k" je yang mampu. muehehehe
so untuk mengelakkan perasaan perasan tue , aku balas la panjang2x sikit.
cth : " okayyyyyyyyyyyyyyy"
haaa, kan sedap mata memandang walaupun nampak macam kau suka/kau malas.
ahh gasak la, janji kau nampak la sikit care pasal mesej aku. nie buat mesej ayng aku antaa macam hangin je, hangin la badan aku -,-

pesanan penaja : bersyukur 1 sen tu weyyyyyy. kang nak2x time kredit xde, baru mencanak nak 1 sen nak bagitahu mak raya nie xdapat balik mesia.muahahaha

yela, org yang balas pendek2x nie, dia menggunakan KREDIT YANG LEBIH dari biasa. sebab dia balas pendek, minda dia mungkin nak ckp banyak, so dia akan cakap tuk next mesej.GRRR
heyy derrr, next mesej tue orang dah masuk topik lain la derrrrr
LOL !

p/s: kau kau dah tak tahan nak berak tue takpelahhhhh.di maafkan, ni kau tengah relax2x goyang kaki atas kerusi makan pejadahnya balas pendek? RAJIN sikit derrrrrrr !

thanks for reading !


7 comments:

kaizen said...

kdang2 terase gak bler org lain buat camtu kat sy... ngeh3....

QuiNn ZhOuRa said...

entry ni khas utk bf je ke semua org ni? hehe

♥ Nazratul Hidayu ♥ said...

xsuka jgk org balas pendek2 nee... bek xyah balas.. rugi jee... :)

hamzah ian said...

comel sungguh tuan blog

wirda azurainie said...

kaizen : kihkihkih, semua org terasa kot kalau org wat cm tue kan :'(

quinn: umum :D

nazratul: kannnn, kita oun xsuka.haishh camne nak ubah dorg nie> ekekeke

hamzah, lari topik nie ^_^

yayath said...

haha...nice entry..betul la..rase kalo org balas pendek2 tuh macam menganggu dorang je rasa..terus rasa x de mood nak msg..muahahah:)yath pun suke msg panjang2 nih^^

Farhani said...

mmg menarik entry ni..