JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Wednesday, August 24, 2011

BELAJAR MENGUBATI HATI SENDIRI

Assalamualaikum

umum dah tahu blog nie style
"BLOG AKU, SUKAHATI AKU LA NAK TULIS APA"

so if u dont like, just leave this blog :)
if u all perasan actual date update this entry dah lepaskan? tapi baru publish :)
because that time xsempat nak publish.

pernah tak korang berada di dalam situasi di mana korang terpaksa termenung sorang-sorang dan taya pada diri sendiri
"apa yang perlu aku buat untuk kembalikan segala yang hilang?"
"perlu ke aku lepaskan ego aku dan mengalah kerana ingin pulihkan hubungan ini?"
"tak terfikir ke dia untuk kol aku and pujuk aku balik walau bukan salah aku?"

saat nie, BERMACAM-MACAM suara jahat yang akan keluar dan muncul untuk mengelirukan setiap jawapan kita. suara jahat saya refer kepada suara-suara syaitan yang memaksa kita untuk menjadi seorang yang SANGAT selfish !
dia akan cakap, tak perlu mengalah, kau kena ego sikit.. tak pun ntah-ntah dia dah ada orang lain so buat apa kau mengharapkan dia? cari je orang lain yang lebih baik.
padahal hati itu sangat sangat tetap hanya untuk dia seorang sahaja.
di situ kita akan terikut dan termakan sedikit demi sedikit kata-kata jahat yang membawa kearah kemusnahan! tapi sebab itu kita dikurniakan AKAL!
BUKAN OTAK SAHAJA TAPI AKAL :)
kita boleh fikir secara positif dan try cari jalan untuk menyelamatkan sesuatu hubungan bukan memusnahkannnya! jika kita tahu kita sangat sayangkan seseorang :)
sebab tue kita kena belajar mengubati hati sendiri. yup, perkataan lebih tepat jangan berkira, "dah 20 kali mengalah dengan kau, kau baru 2kali. so kau la patut kena mengalah."
hihihi
kalau mcm tue, rasanya masing2x dah kenal diri masing2x so xperlu jadikan isu " mengalah" menjadi isu utama. kalau sayangkan hubungan tersebut, cuba jadi YANG TERBAIK :)
selagi xde bukti seperti apa yang kita fikirkan, keep think positive.

bila ada dalam keadaan dilema seperti ini, banyakkan mengadu kepada Allah semoga tenangkan fikiran kita dari segala yang boleh merosakkan kita dan dia. sebab saya percaya, itu hanyalah ujian kecil dalam perhubungan. so jangan give up dengan ujian kecil tue !
sama-sama susah senang :)
keikhlasan akan terserlah


apa yang penting saya juga CUBA UNTUK JADI YANG TERBAIK untuk dia
KAMI cuba untuk jadi yang terbaik antara satu sama lain ;)

+ thinking is needed
^__^




p/s : bukan hanya dalam percintaaan, tapi juga dalam persahabatan dan kekeluargaan ;))

Tuesday, August 23, 2011

500 FOLLOWER? alaaaa amount yang cinenot je tueeeee.



Assalamualaikum
selamat pagi buta semua? ada yang tak tido lagi? sape tak tido lagi sila angkat kaki.
okay ramainyaaaaaaa yang tak tidoo lagi nie.buat apa je tak tido lagi nie?
sekarang nie wirda amik masa sedikit untuk update blog. mengapa saya yang tak tido lagi? yes , LATELY nie wirda sangat sangat sangat BUSY
jadual pack memandangkan nak kejar semuaaaaanya before raya. azab lepas raya pun dapat dirasakan kerushingannya, huhuu
tapi xpe, tinggal sebulan lebih je lagi nak habiskan sem nie, insyaAllah doakan wirda dan kawan-kawan berjaya habiskan sem nie dengan jayanya dan lulus dalam semua subjek :)
okay, btw wirda update nie bukan untuk korang semua tahu tentang jadual wirda yang pack, yang penuh dengan test,kuiz,presentation,assgemtn. oh nooooo.
tapi wirda cuma mahu membuat satu "perkecohan" dimana

.
..
.

.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
nampak x?
okay nevermind la kalau tak nampak. just nak ucap Alhamdulillah. follower wirda pada saat nie tepat 500 follower. seriously mungkin ada some blogger will laugh at me..y not, sebab benda nie pun nak kecoh kan? hihiihih, for me, untuk capai 500 adalah satu amount yang susah tambah-tambah lagi wirda bukan la seorang blogger sepenuh masa maksudnya wirda bukanlah dok update entry/cerita-cerita panas dan sensasi seperti orang lain yang ditambah dengan ada nama dalam dunia blogging. so rasa bersyukur, sebab dalam dok merepek sorang-sorang tue, ada jugalah yang sudi baca, follow, like, comment and wirda pun sangat hargai pada SILENT READER :)
walaupun u guys baca sahaja, for me its enough menandakan anda semua sudi baca. tidak lupa jugak kepada pengkritik tetap kita *tak diketahui*
juga sangat berterima kasih, tanpa anda SYOK SENDIRI la saya. BAHAHAHA

*padahal sekarang pun tengah syok sendiri.dah macam ucapan menang award. PADAHAL baru follower 500* okay foineeeeee.
walaupun orang kata 500 amount yang cinonet tapi bukan bagi wirda, untuk mencapai jumlah follower tue bukan lah sesuatu yang mudah untuk blogger lain follow blog kita, mesti dia dah buat satu penilaian yang MUNGKIN mencapai citarasa dia. WALAUPUN nilai follower sebenarnya BUKANLAH SEGALA nya :)

kalau nak tahu wirda dah hampir SETAHUN LEBIH berblog. ahahaha
tapi follower baru nak naik, hihihii
orang lain yang baru dua tiga bulan berblog pun dah jauh tinggalkan wirda means ramai pembaca :) itu semua atas usaha masing2x dan kebijaksaan mereka menguruskan blog mereka.

thanks kepada SURAYAH kerana beliau telah mengenapkan angka 500 :)

okay then , see u again ;)
THANKS FOR READING
^__^







Saturday, August 20, 2011

MY FRIENDS ALWAYS KEEP MENTION ME IS ANNOYING !

Assalamualaikum

haihhhh mengantukknya sekarang, dari pukul 10 lebih tadi xsilap dok siapkan assgemnt sekaligus practise for forum TODAY about 1.30 pm and until now masih gah mengadap facebook dan sekaligus BLOG.

well, sepanjang membuat assgemnt dengan my friends *because this is group assgemnt*
im not boring, tapi lebih segar bugar mata adalah, but now diorg dah balik bilik masing-masing and i feel LONELY -,-

what i can say for this entry is, my friends always keep mention me is ANNOYING !
muehehehehe, i love it. because i love to see your face when u looked at me with oblique view !

kalau boleh kann, bila dengan dorang aku nak buat seannoying yang mungkin sampai diorang rasa, "wirda, we need to talk" HAHA

bila masing-masing annoying ada lah PART paling best, sebab masing2x keluar ayat yang masing-masing boleh
SENTAP MAKKKKKK
nampak bergurau, tapi mcm betul je.kahkahkahkah

whatever friends ALWAYS think positive yeahh :)
because we will missing this moment.because every second we together is MEMORY :)

oriteeeeee, all in all wish me and my friends can perform better for our forum :)
insyaAllah :)



have nice weekend ~

p/s: yeayyy hari ni berbuka dengan hencik abang syg :D
macam dah duapulohtahun tak jumpe, sob sob

Sunday, August 14, 2011

1 SEN TUE KAU BOLEH MEMBEBEL TAU TAK

Assalamualaikum

disaat ini aku tengah duduk atas katil sambil bersandar di dinding bilik beralasakan bantal.sakit-sakit pinggang yang aku rasa tapi aku gigih dengan mata yang tak berapa nak bukak untuk update blog. laptop aku, aku letak atas riba/peha aku juga beralaskan bantal. motif?
*pertama nak bagi tinggi dan senang nak menaip
*kedua aku dengar citer kalau letak atas peha nanti boleh menyebabkan kemandulan sebab haba yang dihasilkan menganggu kesuburan.erk? betul ke? tak tahulah sama ada ianya betul atau mitos, baik aku mencegah.

PERTAMA , pernah jadi kat korang situasi macam ni

*tengah sms*

"awak dah balik ke?"

tet tet tet ..

"da"

"esok awak kerja pukul berapa"

tet tet tet..

"3"

"eh esok kita berbuka puasa sama-sama nak tak? yela kitakan dah lama xjumpe, xsabar nak dengar cerita terbaru awak"

tet tet tet..

"k"

huarggghhhhhhhh, nak marah ni, nak marahhhhhhh sangat! kot ye pun mesej tue 1 sen je pun, jangan la balas pendek bagai nak terbelit urat lidah aku membacanya -,-
xde yang lagi pendek ke nak balas tue? agaknya la kan, kalau leh kerat lagi perkatan2x tue CONFIRM lagi pendek kan dia akan balas. huarghhhh !

FIRST *tadi pertama nie first* layannn
aku xsuka sebab aku nie jenis mesej PANJANG-PANJANG
aku suka, aku tak tahu kenapa. mungkin sebab aku rasa, wah mesranya aku, wah peramahnya aku.what ever.yang penting mesej aku mesti nak stock panjang2x, xkira la kau nak cakap pasal, dah makan? aku akan balas juga sepanjang yang boleh. so bila dapat respon HANTU macam nie, agak-agak MOOD korang nak mesej bertambah2x ke atau rasa macam nak cakap
"apesal la aku ada num handphone kau?'
-,-

okay, mungkin ada setengah orang nie, dia xminat mesej, so thats y dia akan balas seringkas yang boleh. tapi korang mungkin boleh ADJUST dengan perkataan "k" ---> "OKAY"
atau pun "3"---> "pukul 3"
PUN DAH CUKUP BAGI AKU :)
ini balas yang amik mase tak sampai satu saat adik aku si wirna tue pun boleh, satu perkataan je pun. korang tahu tak dengan 1 sen tue korang boleh MEMBEBEL sebanyak yang mungkin? bercerita sehebat yang mungkin? tahukah anda? huehuehueuhe
*mcm bagus je input yang aku kasi ni*
tapi panehhhhh gak hati, kita sedapp dok membebel dia tetap balas cenonet macam tue je, oh gosh, mane pergi perasaan ekau ni derrr? LOL !

aku mengaku aku pernah gak try anta cara "k" bagai tue, tapi tetibe aku rasaa diri aku macam artis plak, macam tak cukup masa nak balas mesej "k" je yang mampu. muehehehe
so untuk mengelakkan perasaan perasan tue , aku balas la panjang2x sikit.
cth : " okayyyyyyyyyyyyyyy"
haaa, kan sedap mata memandang walaupun nampak macam kau suka/kau malas.
ahh gasak la, janji kau nampak la sikit care pasal mesej aku. nie buat mesej ayng aku antaa macam hangin je, hangin la badan aku -,-

pesanan penaja : bersyukur 1 sen tu weyyyyyy. kang nak2x time kredit xde, baru mencanak nak 1 sen nak bagitahu mak raya nie xdapat balik mesia.muahahaha

yela, org yang balas pendek2x nie, dia menggunakan KREDIT YANG LEBIH dari biasa. sebab dia balas pendek, minda dia mungkin nak ckp banyak, so dia akan cakap tuk next mesej.GRRR
heyy derrr, next mesej tue orang dah masuk topik lain la derrrrr
LOL !

p/s: kau kau dah tak tahan nak berak tue takpelahhhhh.di maafkan, ni kau tengah relax2x goyang kaki atas kerusi makan pejadahnya balas pendek? RAJIN sikit derrrrrrr !

thanks for reading !


Saturday, August 13, 2011

SALES CONTACT LENS !!!!!


Assalamualaikum

hi semuaaa, okay kali nie wirda nak bawak anda mengembara
nak tahu mengembara kat mane? tudiiiiaaaaaa, nak habaq mai nie
sekarang wirda tengah wat sales untuk contact lens yang wirda jual

NEW PROMOTION !
BUY 3 PAIRS FREE 1 PAIR !
dengan setiap pembelian 3 pasang ke atas anda akan mendapat harga promotion rm25 SAHAJA
tetapi, perlu diingatkan harga promotion tersebut hanya akan anda dapat apabila anda memilih untuk membeli contact lens yang berharga rm28 :)
kat mane nak refer? okay then, u guys semua boleh klik


untuk melihat seberapa banyak gambar-gambar lens yang anda berkenan di hati itu
maaf xmampu nak upload picture lens kat sini, sbb banyak sangat, so u all just pergi kat album k, sebab rasanya lebih konsisten :)
oh ya, JIKA album photo wirda xdapat u all tengok (disebabkan bukan friend list wirda)
just let me know (tinggalkan mesej) atau drop comment kat sini, sebab last two days wirda dah ubah setting untuk everyone tengok picture lens, tak tahu la jadi ke tak :)

oh ya berbalik pada PROMOTION yang masih lagi AVAILABLE
lens yang anda akan dapat free if buy 3 above is


pop c dark
*ramai puas hati dengan jenis ni*

pop c light
*sama dengan yg atas tapi dia light/terang sikit..SIKIT jeee*

dreamy
*this one pun not bad*

okay, tiga jenama lens tue yang anda akan dapat free, colour? depends on u. kita ada grey,brown,green,pink,blue

so what are u waiting for? place ur order to look gorgeous untuk syawal yang bakal menjelma ini

nak anta detail mcmne? haaa meh wirda ajar

hantar :-
name:
contact num:
address:
how many pair:
order:
total:

bahagian total tak perlu isi, wirda akan bagitahu korang okay :)

so kalau rasa 3 pairs terlalu banyak untuk dptkan harga rm25, u guys boleh share order dengan kawan-kawan :)
mudah bukan?

*noted: 3pairs in ONE ORDER
if korang order satu-satu even 10 pairs sekali pun, kita tidak terima ye dear :)
so make sure, bijak untuk dapatkan free lens tersebut :)
remember in ONE ORDER ;)

thank you :)





Friday, August 12, 2011

I LOVE YOU :)



Assalamualaikum

i love you
ungkapan ini hanya untuk awak tau :)

27 december 2006
awak melamar saya menjadi "girlfriend" awak
*saya guna perkataan melamar sebab baru nampak matang sikit*
^__^

30 december 2006
saya mengambil masa selama tiga hari untuk membuat keputusan . saya biarkan awak tertunggu. saya suka. lagipun awak tak memaksa saya pun, kita mesej macam biasa. cuma persoalan itu yang tak terjawab kita berdua buat seakan tidak wujud. sebenarnya kalau awak nak tahu, saya saja bagitahu minta masa, padahal jawapan itu dah ada, yela saya tak nak la nampak saya gelojoh.hihi. mula saya rancang nak terima lamaran tue on my birthday 3 january 2006, tapi entah kenapa saya rasa empat hari adalah terlalu lama untuk menunggu. *saya plak yang tak sabar jadi girlfriend awak* hihii
akhirnya on that day saya terima awak.
sehingga sekarang 12 august 2011. walaupun tarikh ini bukan la tarikh penting kita jauh sekali anniversarry tapi buat saya, menjalani hari-hari bersama awak setiap hari itu adalah hari yang paling istimewa. lamakan awak kita bersama. walau saya tahu pelbagai dugaan dan cabaran yang kita lalui. pelbagai karenah saya yang awak perlu hadap. tapi awak sabar. sudah lima tahun lebih kita bersama. tahun yang paling mencabar bagi awak adalah tahun 2009, dan saya pula tahun 2011. tapi kita tetap bersama. rasa itu yang menyelamatkan hubungan kita, walau pelbagai nasihat orang luar beri, saya tetap dengan hati saya, saya yakin dengan awak. saya tahu saya tidak salah orang dan tidak membuat keputusan yang salah ketika saya menerima lamaran awak :D

semakin lama hubungan nie berjalan, semakin sayang itu bertambah-tambah
semoga rasa antara kita kekal selamanya hingga ke akhir hayat dan bertemu di syurga suatu hari nanti :) saya nak awak juga walau di syurga nanti. insyaAllah. kalau awak tengok bidadari syurga siap awak. saya jeles tau wak :(

saya nak awak tahu dengan ikhlas saya sangat sangat la sayangkan awak tauuuu
*malu*
kalau boleh semua saya nak lalui dengan awak je, samaada dalam keadaan susah atau senang
semoga jodoh kita panjang :)

i love you so much !

p/s : mesti awak terkejut saya jiwang kan? WELL *bangga*

TUKAR SELERA


Assalamualaikum :)
apa khabar semua? *kenapa begitu skema sekali pertanyaan saya*
alhamdulillah dah 12 hari kita berpuasa, mesti anda semua menghitung hari untuk beraya kan? dah buat serba sedikit persiapan menjelang syawal tidak lama lagi? bagaimana dengan perkara paling penting terutama bagi wanita iaitu BAJU? dah siap ditempah dan dibeli?
tahun ni bertema apa anda semua beraya? tahun nie wirda bertemakan warna gorgeous walau tuan tak segorgeous mana pun.hihihi
tahun nie wirda dan sekeluarga bertema merah. tidak lupa juga dengan cik buah hati , kami sedondon.insyaAllah :)

oh ya, tujuan wirda update blog kali ini untuk bertanya pendapat anda blogger2 di luar sane tentang wajah baru blog wirda. unutk upgrade blog nie dah lama terpasang, tapi since sedikit busy jadi, wirda tak punye kesempatan untuk membuang sedikit masa kepada blog ^_^
jadi semalam, after done my assignment wirda terus sign in blogspot sebab niat awal dah cakap, kalau siap nie terus nak edit blog sedikit. edit tue, xdelah edit mane dan xsehebat mane, ia SANGAT simple, sebab wirda xberapa pandai untuk edit blog bagai nie, cukup la sekadar sedap mata memandang. jadi apa kata mata anda?

owner blog menyelit jap
^__^

berkenaan header, memang sangat noob wirda nie. jadi wirda hanya upload picture as usual yang mane hampir majoriti blogger edit header menggunakan photoshop. sob sob
saya tidak mahir akan itu, dah hampir berkali-berkali cuba untuk download photoshop dengan niat ingin cuba belajar mnegedit gambar menggunakan photoshop tapi selepas download tak boleh guna pun :(
jadi putus harapan disitu, dan bergaya seadanya la :)
hehehe
ada seorang blogger suggest guna PAINT .
yes i did tapi sangat buruk sebab saya bukanlah seorang yang kreatif yang berimaginasi tinggi
paling kurang pun dalam minda saya ingin menulis nombor-nombor yang ada di minda saya memandangkan saya mengambil jurusan perakaunan . kononnya nak menggambarkan diri saya.
oh kesiannya saya, mcm terdesak sangat kan sampai nak conteng2x nombor.hihi
okay la guys, anything just drop ur comment :)
*kalau sudi*


thanks for reading
^__^

Tuesday, August 9, 2011

SAHABAT SEJATI



Assalamualaikum

sekarang jam menunjukan tepat 3.08 minit pagi. tidak terasa mengantuk untuk saat ini kerana aku dah terus tertidoo selepas solat isyak tadi
*yeeee, hari nie xpergi terawih*

sementara untuk tunggu sahur nie, aku teringin sekali nak mengungkap satu perkataan
"SAHABAT"

semua orang mempunyai sahabat bukan? siapa yang tidak punya sahabat? ahhh tipulah.
jadi bagi aku, entry ini untuk semua orang :)
kalau bercakap tentang sahabat sebenarnya tidak semua suka. hal ini kerana pengalaman-pengalaman mempunyai sahabat yang bukan sejati. kenapa aku cakap bukan sejati? di mana sahabat tersebut mungkin pernah menikamnya dari belakang atau erti kawan makan kawan, mungkin sahabat yang tidak menghargai sedikit pun pengorbanan kita terhadapnya dan mungkin sahabat yang lupa diri selepas mencapai kejayaan atau populariti
MUNGKIN...

" apa yang kita alami demi teman kadang-kadang melelahkan dan menjengkelkan, tetapi itulah yang membuat persahabatan mempunyai nilai yang indah"

aku suka dengan ayat di atas. dalam setiap hubungan persahabatan, bila kita mengaku secara jujur, kadang-kadang terdapat sesetengah situasi membuatkan diri kita meluat dengan teman-teman kita, penat melayan karenahnya, dan juga mungkin kita rasa teman kita sangat "annoying" dalam omputih kata
tapi sedar tak kita, cuba kita hidup tanpa meraka selama SEHARI cukup la
rasanya hidup nie, berjalan dengan complete tak? tak kan?
itu sebab manusia dikurniakan pelbagai ragam, untuk mempelbagaikan kehidupan kita dengan ragam-ragam mereka semua
jika kita seorang yang bijak menguruskan ragam-ragam mereka semua, hidup kita tambah bahagia. tetapi kalau kita jadikan ragam mereka sebagai satu bebanan dan tekanan hidup yang seperti itulah yang anda akan dapat. kerana itu dalam mana-mana perhubungan pun
"terima seadanya" adalah satu syarat yang penting untuk declare "dia teman saya"
kenapa aku cakap syarat? sebab cuba kita ingat balik mula-mula kita berkawan dengan kawan baik kita, ada tak kita pernah taya dia atau kita cakap kat dia
"kau boleh terima ke sikap aku nie?"
atau
"selagi kau boleh terima aku seadanya, kita kawan :)"
hehe, macam sweet la plak ayat kedua tue sambil jari kelinking bersambung ^_^
walaupun pada hakikatnya kita tidak memerlukan syarat untuk berkawan, tetapi itu yang kita tetapkan dalam setiap perhubungan.

bila sahabat lupa diri bila dia mencapai kejayaan. dinasihatkan replay balik previous memories anda dan sahabat anda
siapa yang berada disisi anda ketika anda sakit? susah? sedih? tension?
siapa yang sering memberi nasihat ketika anda dalam keadaan kecelaruan, confuse, down?
siapa yang membuatkan hari-hari anda yang sebelum ini SUNYI digantikan dengan GELAK TAWA? mampukah orang lain melakukan ini selain teman anda? mampukah orang lain mengenali anda seperti teman anda mengenali anda?
ingat, ketika dia membantu dan berada di samping kita, kita hanya mampu mengucap kan "TERIMA KASIH"
not more than that, tak mampu nak bayar dengan setiap perhatian yang diberikan untuk kita
tapi kenapa semudah itu kita boleh lupakan tentang apa yang kita lalui bersama? lebih pedih jika sahabat itu BERKAWAN SEJAK KECIL. bagi aku, kesakitan ditinggalkan sahabat adalah lebih pedih dari ditinggalkan kekasih. mungkin sebab dengan sahabat kita SHARE EVERYTHING tapi dengan kekasih kita certain2x things je.
kat situ kita dah boleh nampak bahawa sahabat tahu everything about us.

bila kita berjumpa dengan seseorang dan ingin dia jadikan sahabat kita
kita kenal dia dulu melalui observation. selalu wat observation x?
dulu mase sekolah kelas kimia and fizik selalu aku wat observation ^__^
tapi tue observe benda lain, sekarang dah besar, more to observe PEOPLE
sebab sekarang PELBAGAI people yang muncul dalam kehidupan kita seharian
so that, we must be carefull to avoid diri kita menjadi mangsa manusia seperti itu

  • selalu ada di saat kita memerlukannya
  • sentiasa berada disisi dalam keadaan susah dan senang
  • menjadi penghibur di saat teman bersedih
  • menolong di dalam keadaan susah
  • tidak pernah menharapkan balasan
  • give and take
  • saling support each other
  • tidak saling meninggalkan
  • jangan mengkhianati
kalau rasa mereka ada ciri-ciri tersebut jangan ragu2x untuk jadikan mereka sahabat sejati. apa yang aku nak bagi tahu, walaupun sebesar zarah pengorbanan seorang sahabat yang mungkin pada kita, "alaaaaa, baru sikit dan kecoh"
please, seorang sahabat yang baik tidak akan mengungkit setiap pergorbanan dan pertolongan yang dia hulurkan tetapi keadaan ini akan berlaku bila dia TIDAK mahu kehilangan kawan yang dia sayang. hargai sahabat yang ada dengan kita sekarang, tak semua boleh memiliki sahabat. hal ini mungkin terdapat beberapa faktor dari experience dia lalui. perlu diingatkan nobody PERFECT so kita perlu saling meryempurnakan antara satu sama lain, berusaha untuk menjadi yang sempurna dan bukanlah mencari yang sempurna sebab mencari yang sempurna kita tidak akan menjumpainya sampai bila-bila.
andai rasa anda terlajak melakukan sesuatu yang salah, jangan segan, buangkan rasa ego untuk memohon maaf dengan sahabat anda, kerana sahabat sejati sentiasa menerima kita.


selamat bersahur
^___^




Sunday, August 7, 2011

EHHH kita COOL jeeeeeee...


Assalamualaikum

sabri: abg dapat kerja kat seremban (rumah kitaorg kat ampang)
wirda: huh?? (terkedu)
sabri: hmmmm (muka mcm frust tp mcm menipuuuuu pun ada) wakaka
wirda: dah tu awak terpaksa ulang alik la dari seremban ke ampang?
sabri: kalau mcm tue wirda nak, abg ikut je.
wirda: eh tak payah la, bahaya. dah tue? sewa rumah sane la?
sabri: mcm tue la kot.

jalan2x kat jaya jusco, sambil usha2x baju raya. dalam kete on the way nak balik.

wirda: betul ke awak dapat kerja kat seremban?
sabri: betul laaaaa, orang ckp betul la nie (muka serius)
wirda: sumpah?
sabri: umpahhhhhh *mcm tue je aku dengar*

last2x aku pakse dia, sebab aku tahu dia sedang menipuu tapi disamarkan oleh mukaa seriuss dia yg xleh blah tueeee

sabri: yelaaaaaa, orang dpt keje kat area k.l je la
wirda: weeeeeeeeeeee*dalam hati*

pastu aku marah dia sebab main2x kan perasaan machoo aku nie.
baru nak menitiskan air mata sbb bakal ditinggal2x kan tapi xjadi sebab dia berdusta.
wakakaka, awak ! nak keje jauh2x boleeee, tapi bawak saya sekali hokeyy.
lalalalala ~~


time tue rasa nak terjun dalam keteeee je. kihkih
bila aku dengar dia kena keje jauhhh, waaa aku dah pikir dah mcmne aku nanti? :(
dah lama xdok jauh2x dgn dia, bila berpisahhh cenggitu.adesss sakit jugaaaaaaaak tue! ^_^
sepanjang jalan kat J.J tue, kepala otak aku pikirkan dia kat seremban je, betul ke dia dpt kerja kat situ, dlm seminggu berapa kali je leh jumpe ek? ntah2x sebulan sekali?
mesti dah jarang contact, ahhhh PELBAGAI lagi la yg aku pikir.
baru aku sedar

i cant live without u sayang :'(
tapi depan awak mestilah kita COOL
sebab kitakan MACHOOO
^__^

LOVE YOU !


P/S: lately nie dia dah jadi stalker blog aku. huhu
maluuuu~~~
agak2x, klu tengok muka kitaorg dua ada harapan nak dpt baby comel tak? kihkihkih
*GATAL*

Wednesday, August 3, 2011

MENERIMA TEMPAHAN KUIH RAYA

Assalamualaikum

helloooo semuaaaaa, short entry :)
bgthu supaya korang senang :D

wirda menerima tempahan kuih raya kepada sesiapa yang berminat untuk beli :)
antara kuih yang wirda jual ialah:

  • ALMOND LONDON
  • TART NENAS
  • CORNFLAKES CHOCOLATE
  • CHOCOLATE CHIP
  • KUIH KACANG
PRICE:
30 biji = rm15
50 biji = rm25
100 biji= rm45

kepada yang satu kolej tue boleh la rasa dulu sebelum wat order supaya anda yakin order dengan saya :)
tapi kalau dah jauh, hehehehe. xdapekk la nak hulur tester ^__^


sesiapa yang berminat. pm wirda kat fb okay :)
just inbox wirda :)
I'll reply ur msg :D
wirda xguna email sebab wirda PEMALAS nak bukak email
lalalala :D


THANK YOU
^__^