JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, June 2, 2011

APA PASAL LEMAH SANGAT NI???

Assalamualaikum
hello people.
aku baru je balik dari rumah then sempat pergi kelas kul 4 tadi. kelas pagi aku skip.
kenapa? sebab suka hati aku la nak skip ke tak. lalalalalala
*dalam hati nangisssssss sebab RUGI !*

masuk nie dah 3hari aku demam :'(
selalukann, aku nak dapat demamm susahh sangat. xpercaya tanya kawan-kawan aku masa kat asrama. kita aku kuat la. mungkin disebabkan dok kata aku kuat tue yang la nie manja sangat badan nie. hari firs balik kolej aku dah sengal-sengal badan daaa, tapi cam biasalah, seperri sem sem sebelumnya..memang aku akan rasa macam tue. aku akan demam sekejap je. contoh malam teruk gila nak tidoo xleh an, besok pagi tue dah boleh kuatkan diri bangun mandi pergi kelas. tapi nasib aku beruntung semalam kelas pagi cancel. kul 4 je ada kelas semalam. so boleh la aku rehat lebih sikit walau pergi kelas muka macam mintak blusherrrrr and lipstickk je kat kengkawan1x.haha
then balik kelas. aku sangat xlarat. SANGAT! then aku terus tidoo -,-
aku kan jenis susah nak sakit, so ubat-ubat bagai ni aku memang jarang ada, lagipun eksyen la konon demam ni boleh baik sendiri tanpa ubat. ta[i dah melarat sampai 3hari . aku kalah dengan ubat. semalam balik, mak aku dah bisiing
"org demam pergi klinik, makan ubat, blablablabla..."
fine -,-
sentap nokkkkkk. kita xnak ubat. kita nak diaaaaa jaga kita.
*MENGADA TAK?*

then balik, sebab aku an ade adik kecik, wirna allyscha tue. kebetulan dia demam so widya la yang jaga aku. thanks widya. dia belai2x aku. sampailah aku larat juga lah hari nie walau badan nie sengal-sengal ubi je nie. nak jalan pun macam orang lepas pantang je aku rase.
*widya, aku dah upah kau dah tau jaga aku..tengkiuu cayangggg. kau mmg sabar la dengan aku. hikhik. nasib baik aku xsuruh kau tukarkan pakaian aku. hukhuk *

bangun pagi2x kepala pun dah xberat macam malam tadi. yess, aku rasa aku kena gagahkan kaki untuk pergi kelas FAR200 (account)
mana leh skippppp, ternganga2x aku dalam kelas kang. tapi kelas maf(costing) aku dah skip, sob sob
tapi nasib baik teori je belajar.* JEEE???* wah2x, huhuu
at least boleh baca sendiri, tak paham taye kawan baik aku si wawa yang setia dengan aku tueee
oh ya, aku xsentuh apa-apa makanan lagi dari pagi.
minum air je, tekat pahit perut lapar, cemana tuee?
semalam pun makan tgh hari je, tue pun xhabis. tapi aku try2x timbang 48 jugak.hukhuk
then nak pegi kelas kul 4 tadi aku beli air soya n buah sengkuanggg tapi tue pun tak habissss
nak taye aku yang mengada ke perut ke tekak yee?
aku rase macammmm penatt sgt, tapi takut muntah bila pakse. sebab aku geli nak muntah dan aku xsuka muntah
*nanti ngandung harap tak muntahhh..eeuuwwwww*

macam biasalah kalau dah sakit , org tersayang ada disisi kita, xdisisi pun ditelepon 2-3 mesej pun xpe. tapi aku? non adoooooooooooooooooo!
*marah*
btw girlsssss, mengada ke akuuu? ke mmg aku xleh mengadaa dengann dia? oh ya, cenggitu sedih laa aku bila sakit hari-hari yang akan datang. dengan family je la ekk bolehhhh manja nenada2x? ohhh kesian aku -,-
xpelahhhhh, xmengharap pun *walau dalam hati SANGAT! mengharap*
oh ya, aku demam aku xsuka g klinik so aku makan panadol active fast. nak bagi fastttt2x sikit cergasss memekakk kat bilik balik.
yang aku pelik aku nieee, apesal aku lemah sangatt badan nie cepat demamm? environment ke punca nya?
oh bebbbb pleaseeee laa, aku penat kott. dah la masa final pun aku demammm jugaa :'(
nak start sem pun nak demam jugaaa kee?
okayyy aku kena sabar, nie ujian kecil dari Allah :)

doakan aku sihat-sihat selalu yeww dan sihat lepas nie dah xsakit lagi.
sebab aku baca dari status

Orang muslim yang mendoakan orang lain secara diam-diam, akan disambut malaikat dengan berkata: Semoga untukmu juga (HR. Muslim)



Sometimes, Allah breaks your spirit to save your soul...Sometimes, HE breaks our heart to make us whole...Sometimes, Allah allows pain so we can be stronger...Sometimes, Allah sends us failure so we can be humble... Sometimes, Allah allows illness so we can take better care of ourselves... Sometimes, Allah takes everything away from us so we can learn the value of everything HE gave us... :)

so secara kesimpulannya, berbalik dari title blog aku saat nie.
kenapaa?? jawapannya ialah :

sememangnya, aku adalah insan/hamba yang lemah.

so people do take care of ourselves.
jangan ingat kita selalu sihat dan jarang sakit sebab itu kita abaikan kesihatan kita sebab kita fikir kita kuat. walhal kita lupa yang bahawasanya ada yang lebih kuat dari kita iaitu
Allah S.W.T

okay enough ! TAKE CARE PEOPLE!

P/s : wirda juga mendoakan kalian semua sihat dan cepat sembuh jika sekarang korang sedang diuji :)

4 comments:

HazHand said...

sian si wird anih! DEMAM!
men air hujan ke ape hah!
len klai jgn bnyk kuar mlm..its not good!

heheh,hasif di sini~

wirdawahid said...

ceit, hengat sapeee la tadi. haha
okayyyy tp ada kelas malam, nak kuar mknnn? cemaneee? ;(
mane ada main air hujan ......

wirda di sini.

hasrul hassan said...

Kawin cepat2 .. hehehe ... nanti ada orang jaga .. weee... adehh larikkkkkkkk

wirdawahid said...

hahahaha, xhabis2xx dia dengan kawinnn.lalalalala ;p