JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Wednesday, June 29, 2011

AKU MEMANG KETINGGALAN BAB HANDPHONE


Assalamualaikum

rasa macam dah lama je xupdate bloh
*ahhh bosan laa, ayat same je, tukar laaaa*

oh rasa macam baru tahu hari nie je yang aku ada blog
betapa aku x concern ttg blog sendiri :P

okay now secara ringkasnya aku nak taye pendapat anda semua wahai blogger ehsem ehsem and omey omey
memandangkan aku adalah seorang yang sangat ketinggalan dalam kewujudan pelbagai feature and design2x handphone yang BARU , jadi dengan langkah berjaga-jaga supaya tak memalukan diri sendiri, aku dengan rendah diri dan tawaduk ingin bertanya handphone apakah yangggg terbaik untuk bajet yang tak tinggi mane pun, kalau org kata nak beli BB tue memang xlepas la.
sebab kenapa aku nak beli murah lagi dari BB? padahal skrg dah mcm2x iphone4 la bagai dah keluar tapi still nak guna model lama? LAMA? lama sangat ke? mane lama dengan HANDPHONE MODEL 6800 aku yang sekarang?
*tutup muka malu*

aku guna handphone tue since darjah eh silap since TINGKATAN EMPAT dan sekarang aku berada di TAHUN/SEMESTER 3 di kolej universiti koperasi polis batu caves. gombak
hamekkk kauu, dengan alamat sekali aku type.
jadi adalah sesangat lamaaa dan masih lagi boleh guna handphone tue, MASIH okay, see? betapa aku nie seorang yang cermat dan berhati2x memakai sesuatu barang.
dalam tempoh tue, ayah aku dah berapa kali tukar phone, tapi anak dia? dia biarkan terkontang kanting. takpe, aku xnak menyusahkan kedua ibu bapa ku kerana mereka banyak tanggungan termasuk pembelajaran aku yang kadang tak CUKUP duit MARA -,-

aku nk citer sesuatu
mase sem lepas an, aku pergi la giant batu caves dengan akak bilik aku
then saje berhenti kedai phone, tengok2x phone, pastue nampak, eh murah je la hp samsung jenis apa tak, tapi mini ada kaler pink (touch screen) tahu tak yg manee? haaa yg tueee la, aku dah beria nak belui, duit time tue mara baru masuk, gedik dan gatal dan tangan nie, akak bilik aku pun same tak sabar nak tukar phone *padahal tak rancang pun nak beli phone*
then taye2x, dia nak trend in hp dia (akak bilik aku)
then aku dengan megah dan bersungguh t
anya la juga berapa kalau aku trend in dengan harapan nak dapat murah. wakakaka
*gelak dulu sebelum korg gelak*
"sorry dik, kita dah xamik hp jenis nie"
aku teruk errrkkk? dalam hati, keji sangat ke handphone nokia 6800 aku nih? sob sob
terus dengan malunyaa masuk dalam beg balik.
al kisahnya TAK BELI sebab aku kedekut :P

kisah ke dua kat giant jugak, nie dengan kwn2x, aku citer la, aku baru lepas 3G dengan incik hati
kau tahu dia ckp apa? SENTAP MAKKK
"eh hp kau ada3g ke?"
erk? aku rasa nak penyet2x je dia tue jadi ayam penyet :P
mentang dia pakai BB ...sob sob
tapi kira okay la, sebab 3g aku boleh tengok muka masing2x xde la pakai BB kena reflect kat cermin.ngeh2x
*kalau dia baca confirm dia marah aku, aku kutuk dia kat blog*

okay cukup la dengan al kisah yg menyayat hati tue, so skrg aku decide xnak dengan hp lama. terus terang aku malu -,-
mcm pakai 3310 la pulopp, kengkawa semuaa dah canggih, masuk kelas semua bukak lagu guna hp, konon nak bgthu speaker dia lagi
canggih dari aku
*ayat nak sentap je,*

penah sekali tue *adehhh citer lagi*
aku nak bluetooth lagu, then tetibe failed, aku salah kan phone org tue sebab aku rasa hp aku masih canggih lagi. kalau bluetooth pun xboleh mmg aku sumbat dalam lubang jamban.t hen xjadi bluetooht, cuba kat org lain, pun xboleh rupanya, aku puye bluetooth yg rosak, aku nak anta kat org xde masalah, aku nak terima dari korang je ada masalah. mane noleh, asyik memberi tak menerima -,-
hehehe

okay dah sebelum aku bebel panjang aku nak taye la korang yg ehsem n omey
C3 okay tak?
tue je la aku rasa bajet aku, nak lelebih tunggguuuuuu aku habis belajar, tak pun mintak demand sikit masa hantaran kawin. erk? kawin? -,-


Thursday, June 23, 2011

CONTACT LENS FOR SALE !


Assalamualaikum

hellooooo people !

okay, straight tothe forward, i just wanna tell you guys start from now, im selling contact lens (korea)
so for those who are interested to buy just direct PM wirda kat facebook okay :)
HARGA? sangat berpatutan dan MURAH!
yang pasti BELOW RM30 but not including postage ;)
this contact lens 16mm means that u all puyeee mata booolehh bOOoooooOOOoooolat kalau pakai
hehehehe
boleh CLICK untuk lihat contact lens yang cantik-cantik. more picture will be upload soon :)




happy buying guys ! take care ;)

Wednesday, June 22, 2011

KENAPA MOOD SUKA HATI NAK ADA KE TAK NAK ADA?


Assalamualaikum

aaaarrrrrrrrgggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhh!
rasa nak menjerit sekuat hati ! tapi aku xmarah, tapi dahi aku tengah berkerut mulut muncung sedepaaaaaaaaa
apa pasal ni? aku xtau la kenapa dengan akuuuuuu
tadi pagi okay je, bila balik bilik macam haremmmmmmmmm
haiiihhhh, hormone jenis jahat la aku rasa, then aku rasa better jangan tegur aku waktu mcm nie, aku mungkin akan termarah tapi sebenarnya aku xmarah
ohh mungkin aku nak lepaskan moody aku kat korang. buruk kan perangai?
grr, susahnya nak describe perasaaan sekarang ni



*xde gambar yg bad mood la*

aku rasa serba tak kena. badan sakit, mata ngantuk (okay tue silap aku sebab tido lmbt)
hurm, mungkin aku xcukup rehat kot. okay i need rest.
okbai -,-






p/s : kelas drama jap lagi kul 4 apa ghupeee la dengan takde mood nak berlakon. okay semoga bangun daritido jap lagi, mood aku okay.mmmmmmmmmmmmm

Monday, June 13, 2011

TAHNIAH IRINE NADIA DAN AMIRUL :)


Assalamualaikum

Alhamdulillah dan tahniah aku ucapkan pasangan paling suwiddd penah aku jumpe
IRINE NADIA MARCELLO dan VEL OLIVER
*nama pesbukkk lagi tau*

mereka telah pun selamat bergelar tunangan pada 12june 2011 bukan suami isteri lagi tau.hikhik
semalam majlis dirumah pihak perempuan di masjid tanah, melaka. (mestilah belah pmpuan -,-)
sebelum zohor majlis sarung menyarung dah usai.
semalam aku sampai agak lambat, bukan agak, tapi
memang punn. sesampai irine dok bergambar dengan keluarga dan tunangnya . aku telah dijemput oleh irine tuk menghadiri majlis dia semalam dan aku dengan semangat dan gagahnya dari k.l ke melaka sebab nak hadiri majlis dia. hikhik. fine aku kelihatan bersemangat. hahaha
aku pergi semalam dengan sabri je. so agak segan sebab tak kenal sesape kat sane kecuali keluarga irine, tue pun kenalkat pesbuk.hihi
itu pun dorang tak kenal aku. irine je la aku rase dia kenal. dia xkenal meh aku bagi satu lagi cincin habib jeweelllllllll ;p


hehe, cantikk gilaaaaa irineee wehhh. aku xtipuu,
kecik je dia disamping vel kan..hekhek.
time ni aku rase nak bagi lamaaa dia posinggg *sebab aku menggigil nak amik gmbr dia*
hahaha, tapi aku gagah kan dengan tak bernapas seketika takut kang dia halau aku balik ghumah -,-

*sorry la gmbr tak vogue cam dorg yg pakai dslr. aku je bawak kamera cinonettt yang lain semuaaaaa pakat nak besar2x, huhu


tu diaaa dah tunjuk cincin tunang diaaa, tak nampak? padan muka.
pi tengok irine punye pic, confirm nampak ;p

*kamera murahhh* touching lagi

adehhh, kurus kan irineee? muka aku bila ngan irine jadi pelik. grrrrrr
mungkin sebab duduk kott, yelaa dok atas pelamin dia, nebess aku dibuatnya.
sayanggg xbergambar dengan irine pose berdiri plak. maklum la semua nak bergambar dengan dia, aku xnak la dia penat.
kekeke, baik tak aku ?


kek hari jadi vel oliver. dah
tinggal yg tengah2x je, yang lain semua dah dimakan. hehe
weh weh weh kek dia smart gilaaaaa. bentuk dslr canon lak tue.
haa sebelah paling kanan tue aku kenal sara sabri kan? aikkk sabri jugaaa ;p ehehehe
aku nengok diaaa la paling busy menguruskan irine nie, hee, bertuah dapat kawan baik mcm
dia yewwww. comel si sara nie..yeahhhh

tengok cara irine senyum..xnampak? poodahhhh. kata kamera murah berhabukk lagi tue gambauuuu -,-
SENTTAP lagi ..

actually xkenal pun akak n abg sebelah nie, tapi irine puye pasal, xde hal la :P

tadaaaaa, tira medan and feeka pun adeee that day :D

eh ada lagi? erk, aku main upload je nie -,-

ini time nak potong kek tunang irine. superb la kek dia.
ngeh2x :D
kau adoooo?

tengok damiaaaaaaaaaaa tuh.hehe
eh damia dengan irfan comel gilaaaa.tapi malu la n
ak bergambar dengan diorg
erk? apakah? haha

nie gmbr memula xsilap aku, kesian gilaaaaa kat aku. dapat tangkap sipi2x je kauuu.
nak je aku cakap
"bagi laluan, bagi laluan, kamera mahal nak amik gambar irine dan pasangannya,"
tapi nasib baik aku xcakap, sebab tetibe tersedar diri plak -,-


tadaaa tiraaaaaaaa :)
memula aku dah perasan dah dia nie, ala dia mane nak perasan aku. -,-
at last aku tegur dia

wirda : eh ni tira kan *pura2 baru nampak* lalala
tira : "eh kenal ek?" mungkin dia berfiir sejenak siapakah aku -,-
feeka : nie wirda kan? sambil tersenyum .
wirda : eh kenal ke? *alamak, i dah feeling2x hotsetuppppp kejap*
then, tira masih lagi berfikir xsilap aku. then, and then and then terus misi mengambil gambar irine bersama. korang, maluu kottt kamera korang stok na
k ala ala gambargrapher jeeee -,-



okay ini la feeqa yang aku dok habaq tueee. cantik kan dia? lovely face ;D

okay then , itu sahaja lah gambar yang aku adoo. sikit kan? sob sob.
xpelahh, wedding dia nanti aku nak duduk betul2x depan pelaminn.
pedulik hape aku, sekali atas pelamin aku nak dodok.
HAHAHA
*uitt, buat perangai elok sikit, kang irine tak jemput kau baru tauu widaaaaa*
lalalalalalala

btw, congrates again irine, walau dah seminggu berlalu tetap ada jugak yg wish congrates :)
semoga berbahagia sampai hujung doniaaaaaaa.


*mungkin ayat aku "semalam" tue mengelirukan korang. nie entry dah lamaaaaaaaa update cuba tak publish. tapi hari nie nekad dan gatal jugak nak publish. niat nak tunggu irine update dulu, tapi dia punye supriseeeeeeeeeeeeee hanya dia yang tahu.hekhekhek ;p"

Thursday, June 9, 2011

PEROKOK ADA PERASAAN JUGA!

Assalamualaikum

hello people yang tengah lunch tue, makan apa jeee tueeee?
tadi aku dah makan after kelas tapi makan roti telur and roti tue lmbt sgt sedar2x dah waktu lunch. so that, anggap la itu makanan untuk lunch aku hari ini. wuuuuu

aku nak cerita tentang perokok. i dont care about bape banyak sehari dia merokok, berapa batang yang habis, berapa liter asap yang dia sedut dan berapa banyak duit dia habiskan untuk rokok dan lain lain. untuk pengetahuan semua, aku tak suka perokok . FULLSTOP.
tapi aku kena terima hakikat dan terima rokok dalam kehidupan aku because ayah aku sangat la perokok yang tegar. dan aku selalu marah ayah aku.
*durhakakah aku?* sob sob

apa yang aku nak ceritakan in tentang berapa ramai sahaja perokok yang respect org lain semasa berada di public? how many people yang sangat prihatin? aku xkisah kau nak merokok dan nak sedut asap rokok tue banyak2x bagi masuk dalam paru2 kau tue. tapi kau jangan la nak hembus betul2x kat muka orang yang tak bersalah. aku bercakap tentang PEROKOK YANG TAK RETI NAK RESPECT ORANG LAIN YANG TAK MEROKOK. so sila faham ayat aku.
yes i admit. dia juga manusia ada perasaan ada hati. xkan nak terus maki depan2x kang tak pasal-pasal aku plak yang kena hayun ngan dorg,bhaha
just now aku pergi makan kat satu restoran area kolej aku. then sedang aku bersembang2x sorg student kolej nie (lelaki) tgh hisap rokok and dengan selambanyaaaaaaa hembus asap tueeeee kat tmpt aku duduk. yes jarak dia terlalu dekat and no wonder la aku juga mnejadi perokok yang tak diiktiraf dan terhebat. sebab menyedut dan terus menelan asap ayng dia hembusnya.
hebat bukan? perokok pun xboleh nak buat mcm aku buat ;p

then aura-aura nak maki dah keluar tapi aku ingat mereka juga manusia, mesti malu untuk ditegur secara kasar di hadapan public. dan aku pun belum terlalu gila untuk memaki hamun org yg tidak dikenali dengan tiba-tiba. sesungguhnya aku ni penakut tapi aku tak takut ;p lalalalalalalala~~~
then untuk menghentikan semua nie aku bercakap dengan nada yang agak kuat, agak2x boleh buat dia dengar
"haaaaa, ni yg aku xsuka nieeeeee. xrespect org langsung"
dengan gigihnya dia padamkan api rokok tersebut dan sedut air kotak perisa milo.
alamak, comel la plak tindakan dia. muahaha
okay disini aku nak bertulkan kesilapan aku, mungkin aku boleh tegur dia dengan lebih baik, which is cakap dengan dia
"beb, aku xleh bau/sedut asap rokok, nanti aku boleh kena sawan terencat minda yang boleh berjangkit, apa kata kau hisap kau luar dari kedai ni?" ooppsss..hihi
no la aku cakap la leklok "please respect orang lain, *muka ganas dan sinis*"
eh tak tak aku akan cakap "encik, boleh bantu saya encik?" *pengaruh KARAK
eh xsesuai , cakap mcm nie la "awak, kalau nak merokok, merokok la kat luar. kita sama-sama hormat antara satu sama lain :)"
eh mcm tu boleh tak? erk, geli la plak. eh tapi tue je la paling baik kot aku rasa dari banyak2x dialog yang aku cipta tadi ;p
sebab dia manusia ada perasaan dan hati perut, mungkin dia boleh keluar sekejap dan sedut dan main la kau hembus2x kat luar sane then masuk la balik dengan tersenyum sambil sisa bau terlekattt kat baju dan mulut kau
*itu aku xkisah* kihkih

apa-apa pun budi bahasa budaya kitaaaaaaa .huhu
kepada perokok kami yang bukan perokok xkisah nak merokok. tapi apa kata kita respect each other. yang tak merokok hormat yang merokok dan memang tue tabiat dia dan hobi dia dan yang merokok pun kena faham, jangan wat bumi nie u all punya sorang. sama-sama menjaga hati masing-masing. so kalau rasa tengah merokok di tempat awak yang ramai orang especially ramai girl, sila la ke tempat lain untuk merokok. mostly girl mmg xtahan dengan bau tue, kalau aku, aku jadi sesak napassss bau benda alah tue. so kalau semua macam tue, xdelah yang menyusahkan antara satu sama lain. sebab semua orang tahukan, orang yang tidak merokok akan lebih teruk dari perokok disebabkan asap rokok yang perokok hembus tue.




okbai, take care people !

Thursday, June 2, 2011

APA PASAL LEMAH SANGAT NI???

Assalamualaikum
hello people.
aku baru je balik dari rumah then sempat pergi kelas kul 4 tadi. kelas pagi aku skip.
kenapa? sebab suka hati aku la nak skip ke tak. lalalalalala
*dalam hati nangisssssss sebab RUGI !*

masuk nie dah 3hari aku demam :'(
selalukann, aku nak dapat demamm susahh sangat. xpercaya tanya kawan-kawan aku masa kat asrama. kita aku kuat la. mungkin disebabkan dok kata aku kuat tue yang la nie manja sangat badan nie. hari firs balik kolej aku dah sengal-sengal badan daaa, tapi cam biasalah, seperri sem sem sebelumnya..memang aku akan rasa macam tue. aku akan demam sekejap je. contoh malam teruk gila nak tidoo xleh an, besok pagi tue dah boleh kuatkan diri bangun mandi pergi kelas. tapi nasib aku beruntung semalam kelas pagi cancel. kul 4 je ada kelas semalam. so boleh la aku rehat lebih sikit walau pergi kelas muka macam mintak blusherrrrr and lipstickk je kat kengkawan1x.haha
then balik kelas. aku sangat xlarat. SANGAT! then aku terus tidoo -,-
aku kan jenis susah nak sakit, so ubat-ubat bagai ni aku memang jarang ada, lagipun eksyen la konon demam ni boleh baik sendiri tanpa ubat. ta[i dah melarat sampai 3hari . aku kalah dengan ubat. semalam balik, mak aku dah bisiing
"org demam pergi klinik, makan ubat, blablablabla..."
fine -,-
sentap nokkkkkk. kita xnak ubat. kita nak diaaaaa jaga kita.
*MENGADA TAK?*

then balik, sebab aku an ade adik kecik, wirna allyscha tue. kebetulan dia demam so widya la yang jaga aku. thanks widya. dia belai2x aku. sampailah aku larat juga lah hari nie walau badan nie sengal-sengal ubi je nie. nak jalan pun macam orang lepas pantang je aku rase.
*widya, aku dah upah kau dah tau jaga aku..tengkiuu cayangggg. kau mmg sabar la dengan aku. hikhik. nasib baik aku xsuruh kau tukarkan pakaian aku. hukhuk *

bangun pagi2x kepala pun dah xberat macam malam tadi. yess, aku rasa aku kena gagahkan kaki untuk pergi kelas FAR200 (account)
mana leh skippppp, ternganga2x aku dalam kelas kang. tapi kelas maf(costing) aku dah skip, sob sob
tapi nasib baik teori je belajar.* JEEE???* wah2x, huhuu
at least boleh baca sendiri, tak paham taye kawan baik aku si wawa yang setia dengan aku tueee
oh ya, aku xsentuh apa-apa makanan lagi dari pagi.
minum air je, tekat pahit perut lapar, cemana tuee?
semalam pun makan tgh hari je, tue pun xhabis. tapi aku try2x timbang 48 jugak.hukhuk
then nak pegi kelas kul 4 tadi aku beli air soya n buah sengkuanggg tapi tue pun tak habissss
nak taye aku yang mengada ke perut ke tekak yee?
aku rase macammmm penatt sgt, tapi takut muntah bila pakse. sebab aku geli nak muntah dan aku xsuka muntah
*nanti ngandung harap tak muntahhh..eeuuwwwww*

macam biasalah kalau dah sakit , org tersayang ada disisi kita, xdisisi pun ditelepon 2-3 mesej pun xpe. tapi aku? non adoooooooooooooooooo!
*marah*
btw girlsssss, mengada ke akuuu? ke mmg aku xleh mengadaa dengann dia? oh ya, cenggitu sedih laa aku bila sakit hari-hari yang akan datang. dengan family je la ekk bolehhhh manja nenada2x? ohhh kesian aku -,-
xpelahhhhh, xmengharap pun *walau dalam hati SANGAT! mengharap*
oh ya, aku demam aku xsuka g klinik so aku makan panadol active fast. nak bagi fastttt2x sikit cergasss memekakk kat bilik balik.
yang aku pelik aku nieee, apesal aku lemah sangatt badan nie cepat demamm? environment ke punca nya?
oh bebbbb pleaseeee laa, aku penat kott. dah la masa final pun aku demammm jugaa :'(
nak start sem pun nak demam jugaaa kee?
okayyy aku kena sabar, nie ujian kecil dari Allah :)

doakan aku sihat-sihat selalu yeww dan sihat lepas nie dah xsakit lagi.
sebab aku baca dari status

Orang muslim yang mendoakan orang lain secara diam-diam, akan disambut malaikat dengan berkata: Semoga untukmu juga (HR. Muslim)



Sometimes, Allah breaks your spirit to save your soul...Sometimes, HE breaks our heart to make us whole...Sometimes, Allah allows pain so we can be stronger...Sometimes, Allah sends us failure so we can be humble... Sometimes, Allah allows illness so we can take better care of ourselves... Sometimes, Allah takes everything away from us so we can learn the value of everything HE gave us... :)

so secara kesimpulannya, berbalik dari title blog aku saat nie.
kenapaa?? jawapannya ialah :

sememangnya, aku adalah insan/hamba yang lemah.

so people do take care of ourselves.
jangan ingat kita selalu sihat dan jarang sakit sebab itu kita abaikan kesihatan kita sebab kita fikir kita kuat. walhal kita lupa yang bahawasanya ada yang lebih kuat dari kita iaitu
Allah S.W.T

okay enough ! TAKE CARE PEOPLE!

P/s : wirda juga mendoakan kalian semua sihat dan cepat sembuh jika sekarang korang sedang diuji :)