JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, May 26, 2011

BEWARE WITH BEWARZ




Assalamualaikum

one word yang boleh aku cakap
"AKHIRNYAAAAAAAAAAAA"
tauuu x berabad berjuta tahun aku cuba untuk sign in blog nie, tau la aku nie jenis pemalas nak update, tapi xpayah la nak main cak cak cak dengan aku
habis semua orang aku taye, hehe terima kasih pada yang sabar terutama ABANG KIRIN SELAMA PERAK .hahah tu la dia, time2x nak ada cerita, time2x nak abadikan kenangan, time2x nak bercengkerama dengan kau laa kau wat hal! ish, tinggalkan kau terusss baru tahu.
xpayah nak jadi blogger bagai nih.okay dah terover, tipu jee semua tueee.kuhkuhkuh

BEWARZ? korang tahu ke apa benda tue?
kenapa nakk kena BEWARE dengan BEWARZ?
hahaha, semuaaanya akan aku rungkaikan
*mcm bagus jee kau nie wirda, ada lak org kisah kau nak rungkai ke tak nak. OKAY FINE -,-*

BEWARZ nie sebuah kumpulan atau sebuah persahabatan yang terjalin since sekolah di tingkatan 3 *cecece, dah lama tinggal sekolahhh niiii*
kitaorang nie berada dalam satu kelas iaitu 3 Amanah
perwatakan kitaorang memang comel-comel *tetibe*
kat situ la kitaorang mula bersahabat, menangis, bergelak, bergadoooooooo, segalaa ber yang ada kamu dah laluiiii kecuali tetttt.haha
Bella
Erawr
Wirda
Ain
Rowzy
Zaff

itulah nama ahli kami. dulu kat sekolah agak tekenal la kumpulan kitaorang, bukan satu sekolah kenal pun, dalam kalangan kawan-kawan je laaaaa ;p

then form 4 kitaorg da bawak haluan masing2x, ayah aku dah pencen dari menjadi tentera so berpindah ke ampang. erawr berpindah ke s.alam. bella ke kajang. yang tinggal hanya rowzy , zaff dan ain.
yesss disitu la bermula sedikit kerenggangan kami.
lagi2x aku dengan bella tinggal kat asrama *bukan same asrama*
kitaorang hanya contct by phone, and since ade fb bagai nih which is after form 5 baru kitaorang rapat semula.
tapi bukannya kitaorang tak pernah berjumpa pun selama berpisahh, ade tapi setahun sekali atau dua tahun sekali.heee

then 24 mei 2011 betul2x birthday BELLA
"HAPPY BIRTHDAY BELLA ! "
kitaorang decide nak jumpe, yesss tarikh tue dipilih sebab tarikh tue la semua tak busy n free dan ade la yang sanggup skip kelas semata-mata for BEWARZ! so touched :D

kitaorang berjumpe kat sunway pyramid...dan aku yang xdok area situ pun sanggup terbang ke sanaa tauu! sebab RINDU gileerrrr dengan bewarz nie. agak lmbt aku ,rowzy n zaff sampai yang mana erawr n bella dah smpi sebab diorang dekat kebetulan tmpt belajar bella kat subang je.
sampai2x dah berkumpul terus snap picture. suruh kakak yang jaga kedai yang tengah kemas-kemas kedai dia tue tangkapkan gambar kitaorang.

bella, wirda, zaff, rowzy, erawr

aku ngan bella je berani suruh akak tue snap kan, nak harapkan dorang, dok gelak2x kat belakang tueee. haha.
wahh rinduu balik la nak membebel kat korangggg! muah!

nie depan lif mase nak turun pergi makan. mula nak main ice skating, tetibe lak cancel sebab semua tak pandaimai. aku lagilah tak penah main benda alah tue. malu la. dok jatuh2x, orang kat atas dok tengok2x. mestidalam hati dok kutuk kita kan. okay fine tak payah ckp la, kita tengok je the end nih -,-
time nie aku dengan muka tembok suruh seorang abang comel.awwww
dia kerja kat situ yang bawak beg2x customer apa ntah nama dia, erk? aku pun xtau dia bawak apa sebenarnyasuruh dia snap kan picture kitaorang. boleh lak dia kata
"posinggggg" hahaha
aku nak gelakk kot, see? disebabkan nak sgt memanjaa dok tengah2x semua ada pasangan, aku je xde. pas nieaku xnak dok tengah dah la klu bergambar dengan dorg. sob sob *TAK JANJI* haha

alhamdulillah berjaya sampai untuk metengkedarah.
laparrrr nokk, aku dari pagi, eh tak pagi aku dah makan tapi lunch je belum. nie pun dah petang, kan aku cakapkitaorang sampai lambat. mula aku n rowzy tak gtau la kat bella n erawr yang kitaorang tak makan lagi cozdorang cakap dah makan.
ntah la, aku pun xtau kenapa tak nak bagitahu dorang, padahal perut dah nyanyi lagi biebierrrrr dahhh.
sesampai je kat bowling sebab plan kedua nak main bowling tengok ramai so aku saje suggest
apa kata kita minum2x ke, lepak2x daripada dok berdiri sini, ceit, padahal umpan dorang pergi makannnnn.
haha, dorang lak, hurmmm okay je tapi muka macam tak okay je la kann, masing2x dah kenyang.
nampak la baskin robbins bagai tue, ajak makan ice cream pun xberapa dapat sambutan la
kepala angguk tapi xsampai ke sana.haha
aku pun xtau kenapa, then duduk lepak2x baru la si rowzy nie bagitahu, wirda lapar
ceit, muka sebesalah aku nengok dorang tuh
hahaha, saat masing-masing pandang antara satu sama lain, ada lah berminit keadaan tue
haha, aku nie ntah cmne malu sangat nak mengaku lapar, selalu xmacam nie. huhu
last2x rowzy kata
"AKU LAPAR" tapi tangan dia tunjuk kat aku. xleh blahh kann. hahaha

yeayyy! makannnnnn :D

erawr minum je, bella makan ice cream !

oh nie dalam lif

after makan erawr terpaksa balik because her "beau" (BF) dah sampai tuk pick up dia.

then, sementara tue, si bella nie xhabis2x dok pujuk aku main benda alah yang aku malu dan takut. aiseeyymannn, kesian sebenarnya aku nengok dia. keputusan aku 50/50

last2x, termakan pujuk dan rayu dia. akhirnya main jugaaaa aku menatang nih.
perghh wa ckp sama lu, wa rase hebat la.
hikhikhik
bukan apa ce tengok gmbr bawah nie, smart la plak kasut dia, ghase nak bawak balik pakai jenjalan voolehhh tak?
*jakun tak aku nie korangg???* haha
aku mesti wat muka poyo di atas supaya bewarz yang lain gentar.
best wehh mainn, memula tue nak jatuh r, sebab licin gilaaaa.
bella ajar aku cara main, padahal aku tau sangat main sebab kecik2x dulu aku juara kasut roda bawah blok rumah aku dulu..haha
memula bergantung pegang2x gak kat tepi, then pusing beround2x dengan bella, rowzy, zaff
last2x aku xpegang.hehehe.
bestt gilaaa, bajet betul aku time tuh, aku rase bewarz yang lain mesti rasa nak balik jeee.haha
aku kata kat dorang nak pegang rekod first time main xnak jatuh. walau agak hampir2x aku selamat jugaaaa ;p
tapi satu je aku malu, aku nie suka mnejerit kecil *jerit gedik*
so aku malu r, mesti orang lain kata mengada betul nak jerit2x, org main xde punn jerit2x
fine -,-
then ada sekali tue aku terpaksa kepit mulut aku xbagi menjerit. sob sob
yang aku xboleh terima adalah.......
BELLA jatuh terbaring dipegangan aku. konon nak main sesamaaaa la kann
tapi aku xingat mcmneee tapi aku dah try pegang dia tapi aku xboleh nak selamat kan dia.
boleh landing plak dia kat situ, kitaorg gelak2x laaa.haha
best la, orang first jatuh si zaff tue, kihkih *gelak lagi nihhh*
aku dengan rowzy maintain.
yang penting mmg aku over pun main time tue, sampai dorang cakap yang tak nak main tue lak yang bole pandai main. hahaha. lajuu tawwwwwww !


nie gmbr before main. mereka berdua la yang jatuh. ngeh ngeh ngeh

papepun babe i really miss u guys !
korang memang best dan ingat jaga hubungan kita selama-lamanya beb :)
heee, zaff n rowzy ingat tauuuuuu nanti aku kawin hadiah nak yang besar2x sahaja.
meisn basuh ke, one set katil bilik tidur sekali ngan bilik air ke.hahaha
*nak cover bajet la katakan*
zaff kau xleh kawin lagi tau selagi rowzy tak kawin, xelok langkah bendul. lalalalala~~
yang paling tua aku la dalam group nie -,-
bukan tua apa , bulannn jeeeeee...

okay secara ringkas nie la bewarz :D
oh ya i got souvenier from e-rawr coz dia baru balik dari switzerland
tapi lupa nak snap pictureee. hee
thanks e-rawr ! rinduuu kau yang xberubahh dari sekolahh lagi.
sukaa gelakk je apa orang cakapp hee
sweet u knowwww!

bella, suka tengok gelagat kau jatuh! will missing u dear ;p

that all ;P

2 comments:

gadis kepastian said...

best nya...tetiba windu kekwan msa sek dlu..huhu

wirdawahid said...

heee, sgt besttt smpi rasa xnak berpisahhh :)
contact la merek ajak meet up ;p hee