JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Tuesday, March 29, 2011

FINAL MENJELMA DUGAAN MENDATANG

Assalamualaikum
sila senyum yewww sesiapa yang sedang mengodam blog aku nih, senyum nampak gigi tau, sebab senyum xnampak gigi korang boleh wat mukaaaaa xcomel korang untuk aku .
* muka nak mengejek aku la tuewww kan*

oopsss, tak baik bersangka buruk pada anda semua, oh ya maafkan saya yeee sebab saya HANYALAH MANUSIA biasa, bisa marah dan juga bisa bersalah.
tapi andai bersalah dituduh bersalah saya hanya bisa berdiam dan bersabar.

berbalik pada cerita FINAL EXAM aku yang memang comel tarikhnya 20 APRIL ni tapi paper aku start 23 APRIL nie aku memang rasa takut dan rase down la sekejap before ni
yela 6 subjek yang perlu aku usung ke sana ke mari perlu jawab dalam masa 10 HARI FINAL EXAM
whattt? macamne aku nak prepare ni? macam dah xcukup masaaaa je,
haaa itu la ekauuuu, suruh start dari dulu, sibukk dengan mukabuku kauuu, azam tahun lepas bukan mainnn lagi, leh goyang orang yang mendengarnyaa, last2x hampesssssss.
uiiitttt, sape cakap aku hampesss? aku xjaab lagi final, aku xcuba lagi.
kau masih ada peluang wirda tapi kalau setakat nak target dekan tue tido selubung selimutttt la kannnn, yuuhuuuuuuu

so far wat mase nie aku tengah sibuk untuk habiskan silibes and semua kuiz and test dan ade juga yang dah dapat carry mark, so yang dah dapat carry mark tue aku dah leh target lah banyak mana yang aku perlukan untuk final nanti.
minggu nie aku CUKUP busy sebenarnya, nak diikutkan aku sebenarnya dah xde mase nak pegang laptop, tapi tue laaa kan, konon nak lepaskan tension la, sekali lepaskan tension 3jam depan laptopp , hamikkk kau, kalau aku study 2 chapter dah lepas. aicecececece...;p

minggu nie direct busy tapi aku still nak curi masa untuk melawat kawan aku, my classmate last sem, dia xcident and dengar dari kawan-kawan lain dia sangat teruk dan kena tahan kat hospital besar selayang selama 3bulan! ini bermakna dia kena extand sem...hurmm, dah la final nak dekat, dugaan afiq.kuat k...semua yang berlaku ada hikmahnya
dalam hari khamis petang aku akan pergi sana melawat dan sornag kawan aku yang gila-gila sikit membuat lawak

wirda : wa kita bawak buah sikit nak,..
wawa : itulahhh, aku ingat nak bawak baju baby kat diaaaaa.

*APAKAH?*

hahaha, okay dia cuma nak tarik perhatian . *wa aku tahu kau baca blog aku, tangan kat bahu mata pandang atas* HAHAHA

okay itu untuk dugaan yang kawan aku kena tempuhi
takpe, semua tahu dia kuat dna boleh tempuhinya

oh ya, aku juga berasa diuji apabila aku merasakan diri ini difitnah
yessm mungkin bunyinyer macam menuduh, tapi kita yang berada dan berdiri ditempat kita
so aku rase i know much better than the others
papepun, kau nak perli banyak mana pun kat aku, nak tuduh seguni mana pun kat aku
aku yakin Allah sentiasa disisi aku, sebab tue aku sabar, sebab bila aku sabar Allah tambah sayang pada diri kita
aku diam bukan bermakna aku nie TAKUT dengan kau walau kau TUA setahun je dari aku
prinsip aku , aku hormat pada yang hormat aku
so kalau kau rasa aku xhormat kau sebagai senior, kau faham-faham sendirilah ye
sendiri cari pasal dengan tiba-tiba
lagi satu, kau boleh pikir kot, nie masalah orang lain, yang kau nak over kenapa? dah tue nak kaitkan dengan aku dan nak mengungkit.
oh so sweet kau nie yeee wahaaaaiiii kak seniorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kat asrama dulu, dekat-dekat SPM dan mase tengah percubaan SPM pun aku dah diuji, kena tudun benda yang xmasuk akal, memang aku baran, aku xdapat kawal emosi, aku marah, benda aku xbuat tapi ornag cakap aku buat.
bila aku pikir balik syaitan bertepuk tangan dengan reaksi aku, orang sekeliling pandang rendah kat aku, jadi kali nie, aku lebih relax hadapinyaa, chill..
benda nie kalau layan xkan habis, dan kau akan berhenti bila kau akan penat
kalau kau rasa tak puas hati sangat dengan aku, just faca to face dengan aku, xjauh mane pun kita..so kau boleh SENARAI kan salah aku kat kau, sampai kau buat aku macam nie
so kalau BETUL aku SALAH aku sendiri akan minta maaf kat kau okayyy

so sekarang final nak dekat, aku kena pilih antara satu
so aku pilih final dari gaduh saiko yang kau sedang jalankannn ;)
pesanan terakhir, memang susah rasanya nak maafkan kau, memang sekarang kau kata kau tak hingin pun aku maafkan kau, TAPI ingat kau akan dahagakan kemaafan tue apabila di akhirat kelak. so kau fahamlah ayat aku ni, tue pun kalau kau baca, lepas kau baca nak perli aku depan2x sebab aku tulis kat blog pun, up to u la beb

tuhan beri kita dugaan , bukan bagi sesuka hati,
Dia beri kita dugaan sebab dia tahu kita mampu atasinya kerana Allah itu Maha Mengetahui:)

okaylah, aku nak teruskan misi menghapal aku, besok malam kuiz .
lalalalalalalalala


wasalam ;)

4 comments:

Ifti Larina said...

gud luck kak wirda. lantak p apa depa nak habaq!! rindu ahh dgn kak wirda <3

wirdawahid said...

syg, memang akak wat xtauu je ;p
rinduuu kamu jugakk, nanti akak cuti sem kita sembang2x sampai lebammm yeww ;p

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

hai makcik...

lame xnmpk...

all the best k..