JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Tuesday, March 29, 2011

FINAL MENJELMA DUGAAN MENDATANG

Assalamualaikum
sila senyum yewww sesiapa yang sedang mengodam blog aku nih, senyum nampak gigi tau, sebab senyum xnampak gigi korang boleh wat mukaaaaa xcomel korang untuk aku .
* muka nak mengejek aku la tuewww kan*

oopsss, tak baik bersangka buruk pada anda semua, oh ya maafkan saya yeee sebab saya HANYALAH MANUSIA biasa, bisa marah dan juga bisa bersalah.
tapi andai bersalah dituduh bersalah saya hanya bisa berdiam dan bersabar.

berbalik pada cerita FINAL EXAM aku yang memang comel tarikhnya 20 APRIL ni tapi paper aku start 23 APRIL nie aku memang rasa takut dan rase down la sekejap before ni
yela 6 subjek yang perlu aku usung ke sana ke mari perlu jawab dalam masa 10 HARI FINAL EXAM
whattt? macamne aku nak prepare ni? macam dah xcukup masaaaa je,
haaa itu la ekauuuu, suruh start dari dulu, sibukk dengan mukabuku kauuu, azam tahun lepas bukan mainnn lagi, leh goyang orang yang mendengarnyaa, last2x hampesssssss.
uiiitttt, sape cakap aku hampesss? aku xjaab lagi final, aku xcuba lagi.
kau masih ada peluang wirda tapi kalau setakat nak target dekan tue tido selubung selimutttt la kannnn, yuuhuuuuuuu

so far wat mase nie aku tengah sibuk untuk habiskan silibes and semua kuiz and test dan ade juga yang dah dapat carry mark, so yang dah dapat carry mark tue aku dah leh target lah banyak mana yang aku perlukan untuk final nanti.
minggu nie aku CUKUP busy sebenarnya, nak diikutkan aku sebenarnya dah xde mase nak pegang laptop, tapi tue laaa kan, konon nak lepaskan tension la, sekali lepaskan tension 3jam depan laptopp , hamikkk kau, kalau aku study 2 chapter dah lepas. aicecececece...;p

minggu nie direct busy tapi aku still nak curi masa untuk melawat kawan aku, my classmate last sem, dia xcident and dengar dari kawan-kawan lain dia sangat teruk dan kena tahan kat hospital besar selayang selama 3bulan! ini bermakna dia kena extand sem...hurmm, dah la final nak dekat, dugaan afiq.kuat k...semua yang berlaku ada hikmahnya
dalam hari khamis petang aku akan pergi sana melawat dan sornag kawan aku yang gila-gila sikit membuat lawak

wirda : wa kita bawak buah sikit nak,..
wawa : itulahhh, aku ingat nak bawak baju baby kat diaaaaa.

*APAKAH?*

hahaha, okay dia cuma nak tarik perhatian . *wa aku tahu kau baca blog aku, tangan kat bahu mata pandang atas* HAHAHA

okay itu untuk dugaan yang kawan aku kena tempuhi
takpe, semua tahu dia kuat dna boleh tempuhinya

oh ya, aku juga berasa diuji apabila aku merasakan diri ini difitnah
yessm mungkin bunyinyer macam menuduh, tapi kita yang berada dan berdiri ditempat kita
so aku rase i know much better than the others
papepun, kau nak perli banyak mana pun kat aku, nak tuduh seguni mana pun kat aku
aku yakin Allah sentiasa disisi aku, sebab tue aku sabar, sebab bila aku sabar Allah tambah sayang pada diri kita
aku diam bukan bermakna aku nie TAKUT dengan kau walau kau TUA setahun je dari aku
prinsip aku , aku hormat pada yang hormat aku
so kalau kau rasa aku xhormat kau sebagai senior, kau faham-faham sendirilah ye
sendiri cari pasal dengan tiba-tiba
lagi satu, kau boleh pikir kot, nie masalah orang lain, yang kau nak over kenapa? dah tue nak kaitkan dengan aku dan nak mengungkit.
oh so sweet kau nie yeee wahaaaaiiii kak seniorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kat asrama dulu, dekat-dekat SPM dan mase tengah percubaan SPM pun aku dah diuji, kena tudun benda yang xmasuk akal, memang aku baran, aku xdapat kawal emosi, aku marah, benda aku xbuat tapi ornag cakap aku buat.
bila aku pikir balik syaitan bertepuk tangan dengan reaksi aku, orang sekeliling pandang rendah kat aku, jadi kali nie, aku lebih relax hadapinyaa, chill..
benda nie kalau layan xkan habis, dan kau akan berhenti bila kau akan penat
kalau kau rasa tak puas hati sangat dengan aku, just faca to face dengan aku, xjauh mane pun kita..so kau boleh SENARAI kan salah aku kat kau, sampai kau buat aku macam nie
so kalau BETUL aku SALAH aku sendiri akan minta maaf kat kau okayyy

so sekarang final nak dekat, aku kena pilih antara satu
so aku pilih final dari gaduh saiko yang kau sedang jalankannn ;)
pesanan terakhir, memang susah rasanya nak maafkan kau, memang sekarang kau kata kau tak hingin pun aku maafkan kau, TAPI ingat kau akan dahagakan kemaafan tue apabila di akhirat kelak. so kau fahamlah ayat aku ni, tue pun kalau kau baca, lepas kau baca nak perli aku depan2x sebab aku tulis kat blog pun, up to u la beb

tuhan beri kita dugaan , bukan bagi sesuka hati,
Dia beri kita dugaan sebab dia tahu kita mampu atasinya kerana Allah itu Maha Mengetahui:)

okaylah, aku nak teruskan misi menghapal aku, besok malam kuiz .
lalalalalalalalala


wasalam ;)

Tuesday, March 15, 2011

TSUNAMI DI JEPUN TERCATAT DI DALAM AL-QURAN

Assalamualaikum
update untuk pengetahuan dan berkongsi dengan para pembaca diluar sana tentang dan rahsia kejadian bencana alam baru-baru ini yang berlaku di jepun
semua yang berlaku telah tersurat dan tersirat
diambil dari blog


terima kasih kerana mengizinkan untuk berkongsi :)


1. Tarikh yg berlaku adalah pada 11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
2. so dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.
3. Jawapanya Jujuz ke 14 Quran.
4. Dan bulan 4.

Rahsia angka tahun ini : Jujuz 14 Ayat Quran ke 4.

Rujuk di Quran.

1. Jujuz 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke 4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya".

2. Rahsia seterusnya yang menunjukan Malapetaka ini akan berlaku di Jepun ialah dengan kedudukan Jepun dan Wilayah Seedai pada kedudukan geografi bg ( Jepun : Latitiude 36, Longtitude 138)

so dlm 1432, 14 dh di ketahui Jujuz Al Quran. maka yang di pecahkan 14 || 32 so di pecahkan lagi 3|2 ,so now secret no adalah 3.

di ambil pula lokasi latititude dan longitude.

3+6+1+3+8 = 21
so next 2+1 = 3
proved *. yg di maksudkan dengan no 3 adalah negara jepun.

Dan di dalam jepun jugak terdapat banyak wilayah.. maka wilayah yang akan di turunkan malapetaka itu ? Wilayah Seedai pada kedudukan geografi Latitiude 38'15 dan Longtitude 140'53

makan 3+8+1+5+1+4+0+5+3 = 30
so next 3+0 = 3.
*proved wilayah yang tuhan maksudkan dgn angka 3 adalah Wilayah Seedai di Jepun.

3. Rahsia seterusnya dengan tarikh 6

msa yang di laporkan oleh Jabatan Metrologi Rusia.. gempa bumi berlaku pada masa 1446 waktu Jepun..

so 1+4+4+6 =15
so next 1+5 = 6
*proved 6 membawa maksud masa yang akan berlaku.

4. Dah yang seterusnya 1432 apabila di pecahkan 14||32, kini di ambil pula angka 14 dan di pecahkan 1||4 , maka angka satu boleh di kelaskan sebagai permulaan hari. maksudnya di dalam Islam Jumaat adalah hari pertama dalam minggu itu. so angka satu memberi maksud malapetaka itu akan berlaku pada hari Jumaat.

5. Lihat.. betapa benarnya ayat al quran. segala yang di nyatakan tetap berlaku. walaupun suduh berabad kitab Quran di turunkan.

6. Walaupun zaman berubah sejauh mana sekalipun.. Al-Quran tetap bagi sepanjang zaman.
7. Di percayai banyak lagi rahsia yang masih tidak dapat di ketahui di dalam tarikh ini. namun sekadar ini pun telah membuatkan kita lihat dengan mata kita sendiri betapa mulia Al-Quran. dan segala yang di ungkapkan di dalamnya
8. WauAllahhu Allam.

Di persilakan untuk share. bg mengingati kite kembali tentang segala perkara yang terkandung di dalam Al-Quran adalah benar buat selamanya. mahupun di dunia atau pun akhirat.

SEMOGA MEREKA SIHAT

Assalamualaikum

pernah dengar tak naluri seorang ibu terhadap anak-anak itu lebih kuat dari naluri seorang bapa
kerana ibu yang mengandungkan kita selama 9bulan 10 hari dibawa, kesana kemari walaupun berat telah mencecah 2-3 kilo.

bila dah besar, ibu mana yang tak risaukan seorang anak yang mereka semua tahu berada dalam keadaan yang berbahaya
ibu mana yang xsedih yang mengenangkan bagaimana keadaan anaknya disana
ibu mana yang tidak bisa tidur kerana terlalu memikirkan kesihatan anaknya di sana

tapi
kenapa anaknya tidak pernah cuba untuk telefon kepada ibunya?
cukuplah sekadar 20sen menggunakan telefon public dan mengatakan
"assalamualaikum, ma , abg sihat je disini, jangan risau"
anda terputus talian kerana duit telah habis, sekurang-kurangnya hati si ibu boleh tenang dan tidak akan berasa risau lagi memikirkan anaknya , kerana si ibu tahu anaknya kuat dan dalam keadaan baik

hari-hari berita "menghupdate" maklumat terkini tentang pusat latihan polis (PULAPOL)
tapi si ibu hanya mampu mendengar suara pembaca berita dan mampu membaca surat khabar untuk mengetahui berita terkini tentang isu yang mengakibat seorang daripada mereka meninggal dunia akibat virus kencing tikus

macamne dengan keadaan abg saya? kami sekeluarga risaukan dia,
kenapa dia xboleh kol untuk sekejap? atau memang dia xpunya masa, atau tidak dibenarkan untuk telefon keluarga?
hurmm, semoga abg wirda dan kawan-kawan dia yang masih critical dan dalam icu berada dalam keadaan sihat dan semoga cepat sembuh.

YaAllah lindungilah mereka semua

*semoga mereka semua sihat*

Thursday, March 10, 2011

LAMA GILERRRR !

Assalamualaikum

alhamdulillah, bersyukur ke hadrat illahi dengan izinya telah membukan hatiku untuk menghupdate blog yang dah lama terabai dan kelihatan sangat kurang kasih sayang.
memang aku owner yang tak cukup baik, kalau ada business layan macam nih dah lama lingkup siap roboh sendiri bangunan tue kot.
habis semua investor, creditor yang penting CUSTOMER aku lari, xlupa jugak dengan supplier product and services aku.
lepas tue hutang creditor xleh bayar, kebetulan aku wat business sole trader,hampesss ..habis semua harta aku kena rampas.

HAHA, mentang2x sem nie kau belajar tentang business, entry pun berbaur business jugaaa.
okay, aku terus terang k, aku memang busy dan rase xcukup masa untuk aku luang kan masa aku even sebentar dengan blog nih, sem nie memang rushing gilerrrrrrr
cepat la berakhirr weiiiiii, lambat lagi ke?? erk, tapi final xready lagi nih. okay2x takpe, pause kan sekejap bolehh takkk dik nonnnnnn?
aku bukan bajet busy tau, tapi aku memang bajet+poyo lagi nih, bayangkan la..soalan essay business pun akuterkapai2x nak jawab nak merapau hentah hape-hape ntah pun fail , inikan plak nak mengarang kat blog, so wasting my time * nada sangat angkuh*

TAPI
petang nie, aku ada ruang untuk bernafas dan baring dan relax sekejap, sebab semua tuh dah berakhir SEKETIKA.
besok ada test, malam nie r study, NEXTWEEK ada manyakkkkk2x testtttt.
*positive*
ohhhh saya memang sukakann testtt TANPA HINT...haahaha, KORANG! doakan lecturer gua baik bagi hint lebihhh2x dan melampau2x tau, lau boleh bagi soalan test terus jawab kat asrama pun gua xkisahhhh.haha *demand lebih supplier naik* masuk microeconomic plakk dahhhhhh.

orang kata kalau kuat belajar, makan banyak.
erk betul ke? patut la aku nih asyik2x nak makannn je
*Nak bagitahu aku kuat belajarrr la nih* Hahaha
DUSTA ke KUSTA? erkkk? hehehe
pagi tadi je aku makan bihun goreng berserta air cincau, then habis aku beli nugget *walaupun aku xsuka nugget tapi mengidam nak makan plak tadi *
then tengah hari aku kenyang so aku xlunch aku beli air soya je, balik aku beli ayam gorengggg besarrrrrrrrrrr beb ! *sedap*
malam plan nak makannnnnnnnnnnnnn, macam2x ada pizza free tak g amik lagi kat domino's,
teringin nak melantak dengan rakusnya mcd, aku jenis yang makan semuaaa so aku xmemilihhhh burger aa yang nak dimakan, asal namanya mcd aku tibai, korang nak belanja aku secara suprise xpayah risau2x nak tahu and takut nak beli feveret aku apa, aku memang makan semua *masalahnya ada kee? erk*
pastue nak makan bihun tomyam dengan carrot susu, makanan kampung punnnn tangkap lelehh jugaaaa kan? perghhh, sedap2x..
aishhh macam2x la, yang ada kat unikop nie walau aku dah berjuta kali makan, aku nak makannn semuaaaa. camne nih? apesal kuat sangat nafsuuu nih? erk? hahaha
tapi nasib baika ku nie berjimat, pandai simpan duit :P
hehe, tapi selalu simpan kat cashier, sekarang nak simpannn dalam bank sendirii hokeyyy.
cashier ! i xnak bagi duit kat u hokeyyyy, tapi i nak barang tokeee u boleyyy? kihkih

aku ada pegi satu ceramah nih. *tetibe*
hehehehehe
RAJA SHAMRI
korang kenal x? xkenal silaaaaa la berkenalan. dia sangat best dan saya boleh cakap saya KAGUM dengan semangat, usaha ,positive dia, ketabahan dan kesabaran dia beserta matlamat dia. kitakita??? *sebut dengan laju sambil angkat kening*


aku ada bergambar dengan dia, tapi aku xupload sebab kemalasan menunggu uploading
kalau aku free aku show off k. haha
masalahnyaa, gambar tue terlalu comel dengan muka dia dok sebelahh aku. hehehe
maluuu tau, menggigil2x aku jumpe dia, senyum bibir aku bergetar2x nampak xbetapa eksaiteddddddddnya aku bila dapat berdiri sebelahh dia sambil dia wat muka comel bergambar dengan aku?
*dia wat dendan semua orang macam tue jangan risau* kihkih
tapi lau korang nak kenal dia, type je raja shamri (fan page)
atau raja shamri III (account personal)
dia pakai spek tau, jgn korang tersalah like or add plak.

ehh sampai sini la. so the main idea untuk entry nih adalah,
dah lama gilaaasssss aku xupdate.
macam ne korang yang study spent time tukkk blog korang ekk?
kebetulan blog aku bukan jenis bergossssipppp segala, almost about me riteeeee?hehe
sebab aku memang xminatttttt ;)
kalau jumpe depan2x nak gossip aku minat...kihkih.
k la u allll kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi *melodi * <--sebut dengan tone dia k.
renung2xkan dan selamat beramal *ayat nih xkan xtau kottt*
lumrah manusia, manusia mengata manusia *ayat raja shamri*
orang yang selalu dihina,dicaci akan menemui kejayan *pun beliau*