JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Tuesday, February 1, 2011

pelajar malaysia di egypt sedang dalam kesusahan, kenapa kita boleh gelak2x lagi?



*copy paste version

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ke
tengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.
Okay, wanna know the truth??

  • Airport di Alexandria dah tak boleh pakai
  • Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
  • Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
  • Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
  • Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.



and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(


p/s : this is copy paste version puye entry. tujuannya untuk sebarkan benda yang korang semua perlu tahu. mungkin boleh membantu mereka. thanks encik wootwoot kerana membenarkan copy and paste enrty nie.

7 comments:

E.d.Y said...

semoga semua rakyat malaysia kat sana selamat...malaysia nak hantar kapal TLDM...harap2 la benda tu betul

wirdawahid said...

aminnn, insyaAllah:)

Kudin Nz said...

same2 kte doakn supaya selamat sume..

wirdawahid said...

kudin : aminnnn :)

Un Phat Lee said...

risau gak.ramai member kat sane.haih

Syaza Raihana said...

semoga rakyat malaysia kat sane selamat..

amin~

wirdawahid said...

un phat lee : semoga mereka selamat. berita terbaru dengar cerita dorang nak gerak ke dubai beberapa jam, kemudian terus flight ke malaysia. minta2xlah betul :)

syaza : aminn :)