JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, February 25, 2011

*PAYUNG EMAS*

Assalamualaikum
jiwa aku yang sedang menaip untuk menghupdate blog sangat berserabut
mula-mula nak update tentang perasaan aku, konon nak meluahhkan laa.
*jangan pikir aku dimadukan plak*
tapi, tetibe aku terbawa untuk ceritakan dan kongsi dengan blogger lain semua tentang payung emas tue dengan lebih mendalam.
bagi lelaki, aku nak dorang tahu apa perasaan seorang wanita apabila keinginannya untuk mendirikan masjid sekali lagi dengan wanita lain.
memang baik, tapi hati wanita yang seperti tisu nie tetap akan rapuh dan kecewa bila keinginan itu diperkatakan. walau senyuman yang terukir sambil menjawab *boleh* dalam hati ia tetap wanita, manusia yang punya hati yang rapuh.
tapi InsyaAllah, selepas aku baca satu entry dari satu blog ni aku menjadi sangat tersedar dari dunia sementara ini . apa yang penting kita perlu tahu matlamat hidup kita yang sebenar.
hanya wanita yang kuat iman dan kesabaran sahaja yang mampu mengizinkan suaminya berkawin lain. sebab bukan apa, takut ikatan yang baik tue berakhir dengan pergaduhan dan sebagainya , tapi jangan risau segalanya ditentukan oleh Allah. segala dah tersurat dan pasti yang ditentukan olehNya ada hikmah yang kita belum nampak.
bagi aku itu satu ujian yang besar bagi wanita yang bergelar isteri.
memang aku xkawin lagi dan rasa macam xlayak kot nak berceritakan akan hal ini.
tapi sekadar berkongsi rasa. tapi semestinya la kan sebagai seorang wanita, pastilah tidak ingin perkara seperti ini berlaku kan, tapi andai tersurat dan tertulis dan takdir untuk menghadapi ujian seperti ini, aku rase mereka adalah orang yang terpilih :)
kerana berpeluang membuktikan keimanan dan kesabaran mereka terhadap penciptaNya.
andai ungkapan aku salah sila la tegur yee :)
pasti setia wanita yang melaluinya fikir yang mereka tidak cukup baik untuk suaminya
bagi aku, selagi kita tahu dan sentiasa cuba yang terbaik untuk menjadi isteri solehah, maksudnya kita bukan seperti yang kita maksudkan . sebab ini dikira ujian :)
yelah, berkongsi kasih, sape nak kan? sedangkan kasih sayang ibu bapa kita terhadap adik beradik lain pun ada je yang dengki, along terlebih la, angah terkurang la, acik terbiar la .
tapi lagi beruntung andai suaminya itu adalah seorang yang bertanggungjawab, jadi jangan cari suami , cari calon bapa untuk anak-anak kita masa akan datang.
suami senang, tapi sebagai bapa belum tentu mereka boleh melaksanakannya jika belum bersedia.
begitu juga dengan lelaki, nak cari perempuan biarlah yang tahu menjaga diri sendiri, anda sendiri, keluarga dan paling penting boleh menjadi seorang ibu.
terutama dari segi mendirikan solat :)
*saya ingin seorang lelaki yang sering mengingatkan saya untuk solat*

oh ya, korang semua pasti teringin nak baca kisah tersebut di blog tuannya sendirikan?
actually aku xkenal dia pun, member aku SHYLA yang suruh aku baca dan aku sukakan blognya, disamping berblog , boleh menjadi satu terapi untuk kita berfikir seketika.
tidak la hanya dengan gosip2x artis luar dan dalam sana sini
mengata sana sini , betul x?
dan penggunaan bahasa yang best tue la buat kau rasa blog nie macam novel seketika :)
yup, sapa ada blog2x yang citer ala ala novel sedih, meh la kongsi dengan wirda.
i loikee ;D


sila klik disini untuk terjah ke blognya dan mula berhati sayu :)

maaf empunya blog kalau andai saya dikira menceroboh. tapi sekadar berkongsi :)
salam perkenalan dari wirda
^^

Thursday, February 17, 2011

KSP YANG SEMPOI




Assalamualaikum
hi sahabat! hi blogger ! :D
yeahh, aku sukaaaa la guna ayat nie, coz ada satu perbezaan di situ mungkin.
nak tahu apa? oriteeeee, *lu pikir la sendiri*

malam ni, dengan bersumberkan *masuk air* wirda
sebagai owner blog nih nak cerita
all about KSP

atau dengan kata lain


*sebut betul2x kat belakang tu yee, PERAK bukan ***** :D

macam biasalah, dulu saya mula-mula berblog atau nama sedap sikit, bergelar blogger rajin jugaklah masuk segmen menyegmen nie, but since ...dah terlalu busy *tipuu kot bab ni* so i have no time to spent more time kat blog nih, tapi aku still godam blog orang, just malas nak update or join any contest or segmen.
TAPI
tetibe aku jadi terSUKA bila ada sorang brader femes amouss kat SAHABAT BLOGGER nie anjurkan satu segmen yang mane wat satu entry
pasal dia ! PASAL DIA HOKEYYYY!

okay, if korang tetiber berminat nak join segmen nie
first of all korang kena ikut syarat yang telah diperekakan oleh beliau ;)

ni syarat-syarat KSP :-
1-follow blog KSP*nada paksa*
2-letak header KSP dalam entri korang..
3-watla entri tentang KSP.apa2 ja yang korang taw tentang KSP*ada gambar ngan KSP lg sempoi*
4-linkkn ke entri ni..
5-ltakkn url korang kt komen ni.*mcm biasala*
6-tajuk entri:KSP yang Sempoi:) k



okay jom start

wirda dah pun follow, mestilahhhh kan, saya kan ASSIS diaa :)
sekian terima K
ASIH

orite, inilaaa dia header KSP yang korang perlu letak kat setiap entry if u all rase nak join :D


KIRIN SELAMA PERAK, hurmm camne leh kenal tue xingat la..*sorry*
tapi di mana kami kenal semestinyalah di SAHABAT BLOGGER yang merapatkan hubungan antara blogger2x lain, selain itu mengeratkan hubungan silaturahim kita sesama manusia, aicececce, terima kasih kepada admin SAHABAT BLOGGER ye,
kalau x, xjumpe la saya dengan abg kacak lagi baik budi pekerti ini.hehe
(jangan nak sengih sangat la KSP)
kitaorang selalu balas-balas komen tau!
then satu hari tue dia ajak lepak, so we all uar-uarkan sesiapa yang nak join lepak , seperti entry yang sebelum ni, xperlu kuulang semula kerana this is all about KSP :)

first meet dengan dia, oriteee dia cam sangat bertanggungjawab.
okay xkisah la korang nak cakap apa, sebab cara dia tu nampak cam dia nie seorang sahabat blogger yang baik, even first meet cara pergaulan kitaorang dah macam lama kenal, so xhairan la saya agak mengada2x sikit dengan dia.BHAHAHAHAHAHA

yang paling best tentang KSP dia XPANDAI PUJUK ORANG, so orang cam wirda nie memang KUAT MERAJUK MACAM PEREMPUAN *ayat ciplak niii*
so memang sampai dia, malas nak merajuk, so big thanks for him, sebab dah dapat hakis sikap merajuk wirda sikit2x. hehehe
kalau x dulu, silap cakap je merajuk. awwww *Menyampahhhh nokss *
lepas tue, dia sukaaaaa marah wirda.
marah bila wirda xwat assgment tapi sibukk dok lepak gaya cam orang xde kerja.
hehehe, tengah syiiokkk komen adess, dia lak datang komen
*off dulu, wat assgemntttttt*
lebih kurang tuee la ayat dia. hehehe
yes, waaaa baik, wa ikut cakap dia.
aku pegi off chat then main komen lagi. grrrrrr, dia perasan jugakkk HAHA
mmg best laaa kan,

dia jugakkkk SUKA BAHAN orang .
okay rasanya nie semua tahulah kan, nie kan kerja part time dia
so better korang be carefull, cara dia bagi salam perkenalan mase aku mula2x join SB pun agak GRRRRR jugakk la kan, rase nak cakap je
*kau mamat mane nih main buli2x aku? kau tak kenal aku ke?*
hahaha, confirm2x la ramai yang tak kenal, sebab tue aku xcakap :P
tapi aku suka, xbosan, best. kalau dia xde memeriahkan SB alaaa wa rase bosannn laaaaaaa, kalau dulu, sampai tak tidoo layan SB nih! kihkih
bukan layan KSP, layan SB
*actually two in one*

korang ada jumpe dia depan2x tak? apa yang korang suka? hehehe
aku nih review betul2x pasal dia ekkk? lantakk laaaa, gasak r sape suruh wat segmen bestt cam gini. hehe
aku suka part dia senyummmmm dan part mukaa dia bila DIA YANG KENA BAHAN. haha
orang kaki bahan , bila sesekali kena bahan best jugak kan?
korang patut tengok muka dia time dia kena bahan, so bahan-bahankan la dia yewwww.

oh ya, dia cakap kalau ada gambar lagi bagus kan? oriteee, nihh hamikkk KSP gambar kita berdua di saat KEMBALI PULANG.
haha, ooppss, kitaorang pernah kena gossip gara-gara musim SKANDAL di SB dulu. HAHA
tapi tue semua lakonan semata-mata, aku ada gengster, dia ada ..................... tetttttt
suruh dia jawab sendiri.



banyak actually gambar kitaorang *bajett betul ayat nih* HAHA
tapi xkan nak letak semua an, makan hatilah peminat-peminat dia nanti.
hehehehe

okay la, aku xnak la wat entry panjang2x kang KSP tak habis baca lagi dah blahh cam tuee je. :D

so selama aku kena selama nie. hehehe
BEST , KAWAN YANG BAIK , KELAKAR , duduk dengan dia xbosann la. ade je bahan dia nak bercerita dan menjadikan satu bahan dalam satu adunan lantas mengorengnya dengan rangup, terus menjadi perbualan ramai kerana kerangupan dia. dan jadilahhhhhhhhhhh KSP *gaya iklan coco crunch *
siyes, aku xtahu apa aku melalut.
okay wa chaooowww dulu!

thanks for reading! tata :D


p/s : bestt la citer sal ornag nih. ceciter ceciter pasal aku lak? HAHA

Wednesday, February 16, 2011

PHOTOSHOOT MUSLIMAH SEMPENA MAULIDUR RASUL


by : cik sha

Assalamualaikum
*aku tengah ponteng kelas nih* ssshhhh
diam diam diam sudaa yew
semua umat islam telah menyambut maulidur rasul,
dulu kalau kat sekolah, hari maulidur rasul, confirm dah siap sepanduk, dah hias lawa2x, kaler2x, then berarak selawat ke atas junjungan nabi Muhammad S.A.W .
tapi since dah habis sekolah, dah xde dah macam tue, semua wat sendiri je :)
tak berjemaah dah cam sekolah.

sesambil tue, aku telah menghadiri satu event photoshoot muslimah :)
organizernya ialah sis fienaz
photoshoot ini sempena maulidur rasul, tengok tittle pun dah tahu kan
semua talent perlu ada disana pukul 8, dah aku pepagi 5
.30 lagi dah bangun kejutkan abg sayang tuee, bukan excited tp takut lambat.hamboiii, kalau pegi kelas xde lak takut lambatt kauu ekkkk wirda :Dgrrrrr

sesampai, aku and sabri pegi breakfastdulu, then dia anta aku
sampai ke rumah sampan, hurmm agak jauhh jugak laa ye nak sampai ke rumah sampan dengan berjalan kaki.sesudahhh dapat baju jubah oleh jubah elegent by nessa radzi( nessa shoppe) , tudung oleh ayunar hijab shawla dan aksesori oleh aisha humaira, dan telah dimake up olehhh kak Gy atau nama facebook fauzianita Gy
shoot bermula dengan ....


by : monoroyos semproyos
semua talent yang hadir.
semua cantik-cantik wei, segan
aku time tueeee. huhu
tapi dorang xsombong ;)

by nallie green
mase nie ngah segan lagi. hehehe

by sheriza nazir
yes, time nih aku dah bolehhh dah sikit ;)


by : abg jay

by : mizzciela adlan

by : sheriza nazir

nie part time last. mereka sumeenya best and sproting, siap suruh wat gaya2x yang lucuu lagi tuh. hehehe
banyak gambar yang semuaaanya aku suka la. tapi xkan nak masukkan semu. kang korang
membebel kata loading la plak :)

thanks kepada semua photographer yang hadir and shoot wirda :)
kepada mua, dari make up sampai balik kita lekatt ye. hehe
kepada kawan2x yang lain jugak ;)

kali nie, shoot photoG semua suruh aku senyum, haha.
muka aku xsesuai senyummmmmmm, so dpaatlah hasil muka yang nak gelak gituuu.haha
sebelum tue abg senpai dha pesan jangan senyum, wat muka serius la kalau leh. hehe
papepun, aku sukaa sangat! :)

*okay nak sambung wat keje. tata~! *

p/s : kepada yang wirda xsebut nama nak ucapkan terima kasih, bukan xnak mention tapi terlupa mungkin dan jugak ada yang xtau nama u all. hehehe :)
terima kasih tuk semuaaaa la, especially pada kak fienaz, sponspor,photoG,mua dan kawan2x :)





Sunday, February 13, 2011

PERLU KE AKU TERUSKAN ?

Assalamualaikum

beb, tidoo ke apa sekarang ni? bangunnn la. subuh mari sudahhh la.
meh sini kaji emosi saya sekarang, tolong2x apa yang patut,

aku keliru la dengan emosi aku sekarang . perlu ke aku bagitahu korang tentang emosi aku? atau perlu ke korang baca tentang emosi aku? tapi perlu ke korang wat tak tahu dengan emosi aku? hahahaha, tolong la korang, aku terseksaaa wooo cam gini.
i want myself :(

dulu aku jenis yang minah kepoh, pok pek sane pok pek sini, sampai dulu pernah gak la aku dapat nama komersial JOYAH , kau ada? non adooooo la kannn. so xpayah la nakw at muka bila dha xde tueee. bersyukur je laaa. hahaha

tapi sekarang? sumpah sekarang aku skema. semuanya start habis spm xsilap, aku dah rase la yang aku xbanyak cakap, maybe aku pikir sebab aku xjumpe kawan2x an, so aku rase xkan nak menggedik dengan orang tak kenal. tp rilex dulu, then dah sambung blaja aku lagi+++++ sneyap, okay aku pikir maybe sebab aku baru nak kenal dorang, fine..aku biarkan lagi, tapi sekarang dah SEM 2 dik non, xkann nak senyap lagi kot?
maksud aku senyap ialah, aku jarang mulakan perbualan atau wat gila2x aku nih. oh ya aku seorang yang gila gila tapi bukan gila.
then aku jumpe SB, tanduk, taring semua dah kuar,best gilerrrr, bila aku dok lepak situ, aku dapat rasakan diri aku, sebab tue aku suka lepas sana. tp mustahil lah aku nak lepas sane selalu, aku student, ada tanggungjawab lain yang lagi penting kot.
tapi cmmneee yeee aku nak hilangkan perangai xsenonoh aku nih?
kadang aku termenung sorg2x apa yang aku pikir pun aku xtau, aku rase cam aku ada masalah la,tapi an koran gjangan gelak plak, tapi aku tak tahu apa masalah aku.
aku xselesa dengan perangai cam gini, ramai member leh terasa kot dengan perangai aku nih. aku ingat member aku ajak g makan kot, aku cam xberapa nak layan, aku just senyumm je, dia dah malu then dia pun terus g tempat lain, aku g kat dia aku taye dia aku lain ke? dia cakap ye. akak bilik aku pun taye, kenapa aku sekarang diam xhavoc cam duluuu la.
masalahnya aku xde jawapan pada soalan2x mereka.
so cmne nih? korang rase apa masalah aku sebenarnya? kalau nak ckp sal kawan, siyes kat kolej aku mmg xde kawan baik, kawan biasa2x je, aku kawan dengan semua orang, bukan aku sombong tapi aku masih mencari kawan baik tue. sampai sekarang tak jumpe. kemana bakal kawan baik aku? sebab tue orang kata horoskp capricorn nie dia berdikari :)
mmg lah xleh caya sangat benda2x cam gitu, tp siyess dah kalau ada yang betul :D

kadang aku balik rumah pun, aku xceria..komunikasi dengan parents pun dha xberapa sangat dah sekarang.
sekarang tengah try to get it back :)
aku xnak hidup cam nih, SUMPAH aku cakap, hidup cam ni bosan, kadang nak ketawa satu ahri mmg susah, sebab tue aku sangat menghargai SB :)
SB MAKE ME SMILE EVERYSECOND :)

emosi budak umur 19 nih mmg mcm nie ke? bila akan berakhir? bosan laaaa :(

Tuesday, February 8, 2011

LEPAK BERSAMA SAHABAT BLOGGER









Assalamualaikum

*mood bahagia, almaklumlah baru dipinang dan dirisik lalu disisik lantas disisih

*hehehe, gelak sopanggg

ggg

panjang nie nak citer entry kali nie tapi nasib baik aku nie ade belas ehsan lagi

aku update ala kadar je entry kali ini, xnak panjang2x kang hot macam FAIZAL HASNI sape nak jawab mak?haha ahad lepas, bape ari bulan korang tengklah kalendar sendiri, aku diajak,diinvite,diseru,diminta untuk turut serta dalam satu event gilang gemilang yang dipanggil sebagai lepaking.bukan gathering pun , dia cam lepak-lepak manja dengan otai SB .

saje nak tau lebih mendalam tentang SB nie, thats y saya

budak baru dalam SB nih mau jumpe otai2x untuk mendapatkan maklumat dan memahami konsep SB dengan lebih medalam

*tipu semua nih*

aku baru join SB rase memnag xsampai seminggu la derr, tapi aku rase cam, aku lahir2x je dah ada kat SB dah macam kawasan aku aku buat, as long korang senang dengan aku

lagipun aku tak langgar peraruran *jelir lida

h pada sape yang wat muka*

so, tetibe otai *bajet otai nih ajak lepak. nama dia aku tak penah taya lak kenapa nama dia macam tue, tapi papepun aku senang kok sama nama dia <3>

kitaorang lepak kat wangsawalk, al tempat bese aku pegiiii tueee nada berlagak

yang join wahhhhhh nama dia cukup gah di arena SB

cik bulat, gah tak? gah tak? gahhhhhhh kann :)


kyerull yang menjadi blog pilihanpada minggu ini tueeeee

fahmi mahat yang agak pemalu aku rase :)

dan dan dan dan dan

ehem ehem

KIRIN SELAMA PE

RAK

haaaaa , nama dia lah yang akucakap sampai sekarang aku tak penah nanye

pasnie, kena banyak bertanya tentang dia nih :D
hahah

*sorry u guys, aku nak link tatapi line berukband

kat kawasan kolej nih lemmmmm sikit.

tengok aku nak follow apa berita TERHANGAT kat SB yang melanda diriku dan dirimu *alamak pas nie kita nyanyi lagu ni lak ek lalink. HAHA

oh ya, aku bawak adik aku teman aku join dorang, mula

ajak NADIA KHAN dia plak

ada hal ;(
so, we had cancel then adik aku r
eplace tempat NK . hahaha

pas tue cik bulat plak dengan orangggg terrrrrsayangg :D

sampai sane kitaorang jumpa kat A&W , kami sampai tengok nampak cik bulat sedang dodok.

*alahai tang mana bulat? kecik comellllllll je cik

bulat nih rupanya. hehehe

then, lepak2x situ jap, sembang, mengumpat, mengutuk kitaorang decide main bowling.

yess, bowling for sure aku kalahkan kalau main bowling. aku penah menang pun sekali mase aku main dengan kawan aku si bell yang lemah lembut. aku an ganas dan kasar leh la menang *cam tue lak ek? hahaha, tapi bila KSP beraksi digelanggan bowling. perghhh gua terduduk gelak2x la weyyy sebab ......... _ _ _ _ _ _ _

_ . *sambung sendiri, gua xsamp

ai hati nak cakap*

hehehe, and at last ? korang tengok lah sendiri.

yang aku bangga jap sebab aku jalankan untuk

cik bulat punya sayang, aku dapat STRIKINGGGG, eh silap strikeeeee *bangga, masih ada lagi nih.

tapi sayammmm, time aku punye turn xpenahhh lak dia nak strike, hampesss .. niat untuk menang dan mengalahkan KSP tidak kesampaiannnnnn.

oh ya tak lupa jugak dengan si kyerull yang kononya sedang bahagia dengan NISA KAY

itu menjdai photogra

pher i u know

ww

*nisa kay dia selalu nak amik gmbr i, malu i *(saje bagi peperangan antara mereka, tgh jeles lagi nih)

bhahahaa, oh SB sedang hangat dengan MAIN-MAIN CINTA yewww, so guys, please understand our feelingis currently JIWANG :D

kesian dia hampir 90% (kyerull) sembuh dari eksiden a few months ago.

tangan dan kaki dia patah so xleh join dan hanya mampu tekan klik,kliokkk,klishhhh butang DSLR dia tue tuk amik gambar kitaorang.

fahmi mahat pula setiaaa menemani nak menolong KSP membayar bowling, hehehe

dia boleh tahannn wooo main bowling. yang penting memang dia menang:P


kemudian karoke senarai lagi aku dengan ehem-ehem

*dua insan
*gurau berkasih

ehem-ehem kasi kat aku
*kembali pulang

^__^

pas tueee dah agak penat kitaorang pun balik dan bergambarrrr .

penat jugaklah kaki aku , dah la pakai heels setinggi 5inci punya nak tak nak nampak ketot/pendek.



P/s : sorry entry kali ni agak serabut dengan environment yg tak best, *xlehblah..internet siputt. so inilah hasilnya :D

salam

going to class :D


lalink jaga diri yewwww. HAHA

Monday, February 7, 2011

MULALAH NAK BUSY KANNNNNNNN



Assalamualaikum
sangatt lewat, dan lewat yeeeee waktu ini untuk menghupdate blog. tapi aku rase nak update jugak sebab rasa macam nak luahhh je semuaa yang ada.
kadang ada sangattt topic nak di perbebelkan kat sini tapi yelaaaaa kemalasan menguasai diri itu lebih berkuasa dari segalanya

SEGALA BENTUK CUTI DAH HABIS
so for sure ramai gila dah balik ke kehidupan lama korang. hahahaha
sodapppp korang relax goyang kaki sambil on9 balas-balas komen, yakay ,sakat kat sahabat blogger
haaaa, mekk kau sekali cuti dah habis, jangan mimpilah nak jadi burung hantu atau omputih cakap overnite dengan SB lagi yewwww blogger2x nakal dan comel ^____^

cuti nie memang singkat tapi bagi aku rasa lama gila.
aku rase cam gitu macam xbest ke cuti nih? hurmm lebih kurang lah
sebab aku nie jenis naik lemak tau dakk , sekali dah dodok relax jangan harappplah kan aku nak aktif rajin balik. sampai sekarang shhh, pelan2x nak cakap nie kang KIRIN SELAMA PERAK dengar marah kang, assement comel aku tuh tak siap lagi, padahal dah jam 4 pagi maks ;(
memang berjageeeee yeww aku memalam pepagi cenggini
mood pun dah kurang nak beramas mesra dengan korang dah sebab cam tension sikit kot
so, next time jangan la bagi cuti banyak sangat, i n
aik lemak hokeyy
"bagi betis nak peha"

aku perasan habit aku sekarang nih, dah jadi silent reader sejak dua menjak join SB , tapi aku xsuka komen, hehehe
ade gak aku komen tue kira korang bertuah la tuh. hahaha
DAN satu lagi habit aku plak aku xsuka updatee dah .cisssssss
sape buat aku cam gini nih? aku suka baca blog orang sampai blog aku terbiar bersawang, berkulat sampai aku sendiri tak terlarat nak bersihkan balik, kesian korang2x yang datang blog aku tinggalkan jejak. dah aku bala
s sikit2x :)
thanks yaaa, semalam perasan ada 17++ la followers, tapi hari ni terus 188, wah mendadak. sape punya keje nih? haha
mungkin FH punya kebaikan kot.
thanks tapi papepun, aku xnak la koran follow aku sebab blog aku cantik *perasan, gambar aku smart*perasan lagi , lagu aku sedap*perasaan ,suara aku sedap* ehehehe nie punn lagi perasan, yelaaaaa baru pas berduet dengan KSP rase lebih berkeyakinan nak berduet dengan FH plak lepas nih. hahahaha

lepas tuekan korang, aku nie mmg suka baca blog orang tapi aku xsuka lah baca entry dialog. ntah, mungkin bagi sesetengah korang rase best, tapi aku rase cam malasssssssnyaaaaaa.
kalau omputih maybe sedap sikit aku bace dengan sleng berlagak aku tuh. hikhik

so, xleh wtpelah memang aku malassss bukan xsuka MALAS hokeyy.

macam2x GA la, pastue apa benda la yang join2x wat entry tue, aku bukan malas nak join, tapi aku malas nak wat entry, kalau ade sesape nak watkan so aku terima dan suka dengan ^_________^
*merujuk gambar di atas :)

so senang citer semuaaanya malas .
esok kelas aku kul 11 pagi, tapi before 9.15 lect aku nak aku submit assgemnt.
lol, baru nak tido lebeyy sikit, almaklumlahhhh dah tiap2x malam berjaga jadi burung hantu kat SB, aku nie dah boleh jadi security gurad dah kat SB tue, xde sesape nak lantik ke? haha
wat part time gituu
ohh yeee, aku jadi rajin plak sapa2x orang nih since amsuk SB , dulu bukan tak rajin, tapi malas
aku rase lebih menghargai kawan-kawan alam maya aku :)
sebab diorang yang menceriakan dan menyenyumkan hari2x akuu.
thanks, tapi jangan wat taik kat aku sudaaaa. haha

so, by tommorow everyone's getting busy .
jomm semangat kembali ke sekolah, ke u, kolej, tempat kerja :)
ada cuti lagi kita gila-gila lagi yewwww

okay aku nak stop sini je, aku nak smbung wat assgemnt pasal syarikat segala nih.
selamat tidur semua


Thursday, February 3, 2011

DARI K.L - MELAKA UNTUK LUNCH JEEEEE..

Assalamualaikum

heyyyy, sekarang saya daH sah jadi sahabat blogger (SB)
wahhh, best la amsuk groupppp tue, sebab semuanya sportinggg habessss
tapi adee je yang sedang merajuk dengan wirda ;(
*sedih , sedang nangis sambil lap air mata guna cadar. haha

thanks syafiq rosli sebab add wirda join group tue.
SB punya penangan lagi hebat dari FB :D

okay, hari ni, plan sebenarnya aku nak pegi JALAN TARRRRRRRR nak rembat shawl-shawl yang menarik tertarik dan ditarik ---> *tarik oleh aku

TAPI
semuaaaaaa, semuaaaaa okay,semuaaaaaanya CANCEL !
*start bengang tapi still cover2x

pagi2x lagi sidia call suruh siap nak AJAK KELUAR
xkisahh lagi laa, joinnnn jelahh sebab awal lagi, ingat nak g sane tgh2x ari keee an.
letih mulut aku bertaya nak g maneee, dia tak nak jawab.
rupaaaaanya dah sampais eremban baru AKU TAHU dia nak pegi MELAKA
hamboiiiii, PUNYA SELEKEHH hokeyyy aku dress up sampai melaka ..siap round2x dalam parkson lagi, hahaha
*segann makkk sebenarnya
tueee la, mesti dia malu jalan dengan aku, len kali bgthu..kannn dah pakaiiiii xsenonoh. macam nak g kedai cina kat rumah aku jeee aku dress up sebab bila kuar dengan dia memang aku sempoiiii gilassss la. tapi dah nak g melaka, xkan laaa nak pakai comot2x ? grrrr
apa kan daya. haha
then yang paling sakit hati, ppegi sane dia dengan kawan dia , kawan aku jugakk la, kawan abg aku jugakkk la. hahaha
xtau nak pegiii mane, last2x dah lapaaa an. pegi lahhh melahappp sekejap.
THEN BALIK.
sangatt cool hokeyyyyy dorang nie.
sumpessss gue tak nak ikuttt dah ;(
jalan tar aku pegi sabtu nie lah..

dekat melaka tadi, ramai gilaaaa orang dekat dataran pahlawannn
raya cinaaaa an
oh ya, jeling2x jugak mane tau terserempak dengan irine nadia marcello ! bhahahaha
*berangannn
kalau jumpe punn, mungkin aku menyorokkk dalam beca mungeee mungeee yang cantikk tue :D
supaya nampak berserilah sikittt hakuu. hehehe

ohhh ye, itulahh ceritanyaaaa.
korang rase bosan2x, dah xtau nak lunch kat maneeee kat area k.l nie pegilahh melaka cam aku.
xpun g JB keee, kelantan terus pun xpe. pas lunch balik la. hahahaha

*MOOD : SEBAL

Wednesday, February 2, 2011

PENCARIAN MODEL BERTUDUNG



Assalamualaikum
yeayyy, bersuaaaaa kemabli dengan mood yang ceria.
sila ceria bagi yang xceria sebab ceria itu penting untuk ceriakan hidup anda
get it?

short entry i guess,
just nak mintak jasa baik anda semua yang cun melecun, gorgeous tahap maksima, hensem tahap ayah aku. hikhik.


wirda ada join satu contest kat fb nie
oh aku sekarang suka betul contest2x bagai niee ek. xsalah mencuba nasib kan kawan2x?

contest tue namanya yang seperti di atas la.
so korang yang lain-lain yang belum like my pic bolehh la like gambar saya yang sememeh dan tak sedasyat gambar contestant yang lain ;)

okay caranya ialah korang like main page dulu sila klik di bawah

second korang dah boleh like gambar saya , juga sila klik di bawah :D

harap korang dapat support saya hokeyyy :D

thanks you so much ;)

Tuesday, February 1, 2011

pelajar malaysia di egypt sedang dalam kesusahan, kenapa kita boleh gelak2x lagi?



*copy paste version

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ke
tengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.
Okay, wanna know the truth??

  • Airport di Alexandria dah tak boleh pakai
  • Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
  • Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
  • Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
  • Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.



and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(


p/s : this is copy paste version puye entry. tujuannya untuk sebarkan benda yang korang semua perlu tahu. mungkin boleh membantu mereka. thanks encik wootwoot kerana membenarkan copy and paste enrty nie.