JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Tuesday, January 4, 2011

TRAGEDI 3 JANUARI



Assalamualaikum ..
aku rase lama betul la tak menghupdate. padahal baru 2-3 hari
lagi kesian aku akan tidak dapat nak update selalu sebab aku kena terima kenyataan bahawa kolej aku xberapa suka+benci+dengki dekat berukband aku. haha
kesian kolej lak kena. bukan bukan line area sini la xkuat lah.
aku guna p1 wimax. tue coverage kurang kottt. kott? haha
tittle mcm sedih tapi korang janganlah dah ready nak sedih baca entry nie
propaa je lebih nie. hahaa
tragedi la sangat :D

aku niat dihati nak update on 3 JANUARI
tapi apakan daya , i was sooo busy *busy la sangat.

okay, aku nak share kegembiraan aku pada hari jadi aku yang tak seberapa nie
malam before hari jadi aku lagi aku dah dapat hadiah
ayah aku yang bagi. yang tak suprise tuu aku tengah onlineee . tetibe aku rase rumahh jadi senyap. aku pandang la belakang nak tengok kenapa
an, tetibe aku tengok si widya dok pegang beg kertas yang untuk hadiah leh bukak tutup tuee. tahutak? tahu xpelahhhh xpenting pun.
spontan aku tertanya
"apa tue? "
semua diam . xbagitahu pun. aku pandang screen laptop balik.
mula aku confuse kenapa an. sebab tue satu suasana yang aku tak dapat nak digambbar melainkan korang yang pernah rase. for sure ramai yang pernah rase kan :)
lepas tue tetibe aku tersenyum sorang depan lappy T__T
sebab aku rase tue hadiah aku. aku yakin sangat . sebab aku kenal taktik ayah aku nak bagi present kat orang nih. hehehe
then, lameee sikit, aku dok pack barang aku nak balik kolej esok tue.
ayah aku panggil and bagi beg kertas tue =)
see, tak berapa nak suprise kan. heee . xpe
but then, aku terkejut sebab aku dapat kotak warna hitam. guess what?? apa yang ada dalam kotak tue?


perasaan time tue malu2x kucing nak terima hadiah ingat an rantai emas putih yang baru sebab yang lame terlalu halus dan akan cepat putus rasenya.
hahaha
tapi berangan je lebeyyyy


xdelah sebenarnya ayah aku bagi pendrive je :)))
memang kena la, sebabnya aku nie mmg seorang kedekut kalau nak beli barang2x mcmnie.
kalau bab shawl, inner, aksesori, kasut, baju, make up aku MEMANG tak kedekut except kalau aku memang dah tengah pokai . time tue aku akan kedekut akan tentang barang2x yang aku bermurah hati nak beli nie. eh faham tak nie? hehe
senang citer aku xsuka guna duit aku beli barang2x mcm pendrive segala nie.
since pendrive lame pun ade orang yang bagi, but now sedang tersimpn rapi bersama coretan lampau sebab tak boleh nak guna dah. everything is over ;)
so that, better i keep silent. eh tetibe.
ahaha
simpan je leklok kan. nak buang sayang. kalau diberi kesempatan nak bagi balik la. sebab benda tue boleh guna balik kan. kita bukan anak orang kaya nak pakai buang melainkan memang dah rosak. kalau dah rosak korang memnag patutu campakkkkk kan je kat dalam laut china selatan. LAUT tue je k :D
lain tak boleh.

lepas tue, ayah aku selitkan duit dalam kotak pendrive tue. tuk beli novel BAHASA INGGERIS.
aku yang mintak sebenarnya. hehehe
tapi sampai sekarang tak beli. hmmm, thats y aku xsuka bagi duit suruh pegi beli sendiri sebab mesti takkan terbeli. aku kedekut la bab nie wei.
and at last duit tue lesapp. shhhhhh :D
papepun hadiah tue aku suka sangat sebab cantik kot pendrive leh klip macam handbag aku gituuu walaupun bukan kaler pink . xpelah. tapi kalau dpat pink lagi best best kan ;)

then esok pagi aku gerak balik kolej. sabri datang amik dia nak hantar aku,
aku suruh dia yang hangkut beg-beg aku. hehe
konon nak bermanja la. dia gelakkan aku sebab aku bawak bantak busuk pink comel aku dengan putera katak tue. hampessss.
dia nak pegang aku xkasi. hehehe
*malu nyahh ~!

then lepas dah hantar aku, teman dia minum. mula nak makan dia lak wat hal tak nak mamam.
grrrr, dah tue aku bergegas pecut 1000km/sejam naik ke kelas. yes first kelas im late :D
bad attitude in my first classes :(
sepatutnya kelas 11-1 , aku pun lupa first day sesi temu meramah meramas je
11.15 kelas dah habis. then aku contact balik sabri niat hati mmg nak dia datang balik kat aku. hehe, then dia taye nak jumpe syakir tak? (anak buah dia) waaaa
gua nakkk la weiiii, anak buah dia comel gilarsss :)))

pas dah sampai umah kakak dia. main2x dengan syakir beramah mesra dengan kakak dia.
akak dia ajak makan kfc. pegiiiii laaaa. walauuu punnn maluuuu :P :P :P :P
TETIBE !
tetibe part nie aku eksaited nak citerrr nie.

aku nampak BUTIK EDAST la weyyyy.
haaa, jeles la tueeee. haha
aku baru tahu umah kakak dia dekat dengan butik edast. mmg sukaaa la aku nak pegi sane selalu. hehe. nnti bawak wirda lagi ek abang ;)))
before masuk kfc aku pergi menghabiskan duit di sana dulu.
aku beli inner je. dan bunga besarrr warna pink.
cantik sangat sangat sangat
aku gilaaaa sekejap kat dalam tue. yg bestnyerr owner dia ingat aku lagi. hehehe
malu i'ssssss :D
tue la rase bertuah sangat birthday aku :))
dapat pegi edast. klu edast tahu time tue birthday aku dia bg free tak wei shawl , aksesori segala?
hahaha
dan keismpulannya, aku mengguna duit novel beli benda alah tueeee kat edast. hehehe
kannn aku dah ckp. novel tak nampak benda lain lak yg dapat :))
takpe, still sukaaa sangat.

then pegi puchong plak umah abg dia jumpe wife abg dia. dia sorg je tak kawin-kawin lagi. ntah la dia, dengar citer 2013 :D
HAHA
then pegi pasar malam kat serdang dan akhirnya BALIK :)
hampir kul 11 malam kot aku balik. best sangat.
TERIMA KASIH
abg n kakak n abang dia n kak su (kak ipar sabri)

*semasa dirumah abg dia aku dipakse mandiiiii oleh sabri.
mengada2x la dia tueeeeeeeeeeeeeee!
so aku cuba test and try la biasakan diri dengan adik beradik dia.
kakak dia mmg supporting gilasss la. hampir satu hari aku xbukak tudung. hehe
at last mase dia dengan abg dia main takro baru aku bukak tudung. perghhh time tue rase
LEGA
hahahahahahahahaha

dan aku juga rase birthday nie la aku dapat banyak wish :)
hadiah aku xkisah sangat sebab aku nie bukan jenis yang suka mneyambut2x semua nie termasuk TEPUNG AND TELUR .
aku anti dua tue melainkan wat kuih muih je :))))

ni antara nama top 10 yang wish kat phone aku :))
  1. family
  2. sabri
  3. rowzy
  4. bell
  5. nadia khan
  6. ammar
  7. kak fatty
  8. unit 5-1
  9. najihaha
  10. kak ira (fruit story) hehe
yesss

dan terawal dia facebook

  1. nur farah adibah
  2. widya ameira
  3. adlam go green
thank you yang lain2x jugaa, semalam balik cuba nak habiskan balas korang punya post tp apakan daya line yang lembab dan lembap tue membuat aku semakin ngantukss
yg paling penting mulut aku pun senyum2x balas post korang ala korang kat depan aku. HAHA
mengadaaaa kan.
then tadi aku usaha gak pegi cc. at lasttt habisss jugak.
yang best sekali wanita-wanita cantik dan gorgeous dan top sudi wish tau
seperti :
  1. fatin suhana
  2. ida mansor
  3. cik epal
lelaki plak :
  1. bangku kosong hasrulhassan
  2. mel romeo
  3. firdaus hafiz (ahmad nur) --> ex +BFF kak atin :)
klik sini untuk membaca post yang dibuat oleh hencik hasrulhassan sesambil tengok older post dia . hehhee


besarr kan? hehehehe
bak tengok full lawa-lawa singgah la blog dia ;)

bangku kosong siap wat entry lagi pasal birthday aku. tp aku xsempat nak komen sebab semalam nak try komen tak dpaat :((
but i really appreciate it
SERIOUSLY yela cuba korang pikir aku sapeee je nak ada blogger lain wat entry psl birthday aku. kannnn? bertuah betul aku on 3 januari walau umur kawan2x yang lain banru meningkat 18 aku suka melalu usia 19 .
*ayat nak sedih. hehehhe
takpe, jiwaaa muda bak kata sisi lyaaa rite?
yang penting aku ada banyak azam sempena tahun baru dan umur baru :)

nak jadi lebih matang dan tidak cepat touching!
HIDUP HATI MESTI KENA KERING
T__T

banyak lagi azam aku nih. biar aku sorang je tahu. korang yang sudi cuma mendoakan je k:)
thanks again
*__*


p/s : akhirnya dpt juga akuuuu update blog :)
next entry? hmmm hentah la. btw , aku suka kelas baru aku. hehehe
lagi semangat nak belajar ;))))





5 comments:

Nadia Khan. said...

!\yeayyy! ade nama saya la. hehe

p/s: yang, btw i prvte blog buat smntre ni tauuu.

once again, happy birthdayyyyy! :D

wirdawahid said...

mestilah. num 5 lagii tuu :D
okies dear :)
dah xprivate let me know okayy :)

BIG THANKS FOR U DEAR :D

IDA said...

wirda, ade jelah tmpt komen..apa yg xde pula..aduh..bace entry wirda ni ida jd segan lur..huu..cume wish je pn..neway suke lagu kat blog wirda :)

wirdawahid said...

ada ekk? nanti wirdaa pegi skodeng balik ek> hehehe
apa nak segann plak akak :)
wish tue pun dah cukup buat wirda :)
thank youu. :D

IDA said...

welcome wirda :)