JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, January 14, 2011

senyum tak perlu bayar apa2x pun :D

Assalamualaikum
memandangkan ditengah hari buta cam gini agak mengantukkan
so apa kata kita senyummmm lebar2x sampai rse lenguhh tulang pipi nie. hikhik
aku rase mesti hilang ngantuk. exercise sikit.
tue exercise paling pemalas la orang kata.

SENYUM

aku sukaa benorrrr la kalau korang masuk blog aku nie, korang senyummm je.
walaupun korang xsuka, senyum sinis ke,senyum kambing ke, senyum ala siti ke, senyum jaclyn ke, senyum angelina jolieee ke.
xkisahh la asal nama je SENYUM aku suka :D

hari ini aku tak tahu nak citer camne, tapi yangvpenting aku happy.
even ade sorang tue dah mula berubah dengan aku , dan aku tak tahu nape, yang pasti aku rase sedih dan rase nak nangis.
tapi papepun sorang yang tinggalkan kita, masih ramai yang menunggu kita
insyaAllah
macamne pun aku xmengharap pun korang semua senang dengan aku.
biasalah dulu aku selekeh ramai suka, bila aku dah cam lain sikit semua nak lain dengan aku
apa niat korang hanya korang dan yang di atas sahaja yang tahu :)
papepun cam ayat kat facebook aku
"saya tak faham niat kamu sebenarnya, apa2x pun saya tetap macam dulu, mase pertama kali saya kenal awak "

so cmne pun pandangan kau terhadap aku, aku tetap kenal kau yg dulu. dan bukan yang sekarang :)

okay dah jangan sedey2x kesedihan yang berterusan akan mengstresskan diri kita
wirda! kehidupan ini sangat pendek untuk kau menikmati kesedihan seperti ini.
so that, please hargai setiap nafas yang kau ada untuk penuhinya dengan bunga-bungaan.

"kita tahu apa yang kita nak buat "
by my pretty senior = kak yana <3

aku gembira+happy (same je)
sebab ade la seseba yang aku rase belum boleh publish lagi kat sini.
nanti dah tiba masanyaaa akan aku share dekat sini sampai korang muntah2x. hikhik
yang penting , aku dah tak nak hiraukan mata2x yang menjengkelkan bila memandang aku.
aku nak jadi lebih bekeyakinan, mereka yang memandang dengan gaya yang menjengkelkan itu klu aku layan akan wat aku down atau lebih senang citer hilang keyakinan diri.
lelagi aku an student perlu la perform lebih sikitt nak markah lebih sikit. hikhik
*padehal aku nie mmg asalnya blur_stuckk je lebeyy ;)

jom la senyumm hari2x, tak banyak pakai tenaga,, xkeluar peluh, poket still kembung (bg yg kembung la)
orang sekeliling senang, tambahkan ceria+seri diwajah, rase paling vogue la kat memana pun. hahahahahahahha.

camne aku hadapi bagi mereka yang tak senyum bila aku senyum kat dorang?
hikhik
dah bese sangat dah nie kena
bila jadi macam tue, first aku akan pejam mata and senyum sambil kepit bibir *hahaha???
dan lebarkan senyuman, ala muka cam redha je.
kekadang dah malu dia xsenyum kat aku, aku akan alihkan kepala aku pelan2x g senyum kat ornag yg berdekatan. tp klu xde ornag kat situ
aku akan pura2x senyum sendiri konon ngah syiokk teringat kenangan ngan pakweee semalam la. alaa sweetnyerrr. gituu *kononyaaaa.
tapi klu orang senyum kat aku, then aku xsempat nak senyum then dia dah pandang tempat lain.
aku dah rase lain,
mesti pikir, "mesti dia pikir aku sombongkan?"
hikhik, so aku akan pandang dia balik dan SENYUM BALIK even dia dah tak pandang aku, dengan nama lain dia dah tak perasan, so jumpe next time aku pastikan aku yang akan start senyumm dulu.
lately nie aku agak murammm, ramai yang perasan.
so aku harap aku tak nak ajdi macam tue
tak payah pikir sangat benda remeh temeh nie.
yang penting hargai kehidupan kita
okay kawan2x? tamau nakal2x dan manja2x.
iteww manja bolehhh . hikhihk.


babababaiiii semuaaa :D



ngeeeeeeee :D *sengih

4 comments:

Azza Rynna said...

haha...rasenye kalo blog ni pon boleh like macam facebook teringin rasenye nak like entry niey..haha

wirdawahid said...

hehehe, dah try wat dah tp fail la yang.
nanti akakn cuba belajar nakw at tue. hikhik.
thank youuu tau :D

E.d.Y said...

teringat satu lagu pasal senyum tu...xingat tajuk dia apa

wirdawahid said...

ohh rasenyerr tahu kot :P
wirda pun tak hengat. heee.