JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Wednesday, January 12, 2011

selekeh pakai tudung tak ber-IRON ?


Assalamualaikum
mood pepetang cam gini memang mengantukkk gilasss,
tapi disebabkan malas betullah nak bukak lens so aku amik keputusan nak on9 sampai lebam
cakap pasal lens, tauu dak semalam aku tengah syiokk2x bersiap nak g dating. aicece, blog aku nie dah banyak kot perkataan dating. weks :P
tamau tamau tamau.
grrrrrrr

lepas tue pakai lens jenis yang non-colour. hikhik.
so memang bestt gilerrr la kan bila lens jatuh dengan power sehebat 500++ untuk mencari lens secomel itu ann.
gerammm gilasss, pepagi lagi wat xde mood
so at last confirm2x la tak jumpe, terpakselah bersiap tanpa lens dan memakai spek je yang mampu. aku bukan xnak pakai spek. tapi aku dah selese dengan lens, aku nak gonyoh2x mata ke ape ke an, senang klu x, dengan spek2x aku gonyoh2x.
*alasan tak kukuh :P
then beli lens baru dimelaka.

pastu tetibe cari2x selongkar2x godam CELAK/EYE LINER plak yang tertinggal kek umahhhh
adoiiyaiii tau x, eye linerr tue bagi aku nyawa tuk pmpuan kot.
nyawa? overrnya. haha
tapi betul la, eyelinerr tue penting kot klu xnak make up sangat an, calit je eye liner dah nampak lain sikit muka an dari tak calit papeeee pucatt je muka.
lelagi muka aku, mmg akan pucatt confirm ngonfirm la.
so sekali lagi aku redha dan pasrahhh
*psstt semalam pegi melaka dengan si dia

dah balik balik k.l , dia nak anta aku balik rumah. bukan kolej. memula rase malas tapi memikirkan celak. aku turuti. huhuhu

lately nie aku tak berapa nak active blog okayy
apetah lagi nak menjengah blog korang.

okay dah banyak kot melalut.
jom zasss ke topik yang sebenar dan mutakhir.

pasal tudung A.K.A hijab/shawl
dah macam2x jenis trend fashion style dah kann. ape lagi perkataan yang seumpama dengannya la kann, ade yg crumple2x lah, anting2x la,pelangi2x la, bling2x tak nak kalah.
warna nak mengancam dan menarikk je. kan kan kan?
so memang sakit mata lelaki nak menengoknyaaa, yela klu x, takdenya blog lensarosak tue nak buat entry pasal tudung wanita zaman sekarang. mak orang pun pakai warna yang auummmm gituuu tau :P

so aku wat mase nie lebih suka shawl yang plain n simple lagi laaa.
ade gak adik aku punya bercrumple2x warna2x dah memacam warna dah sampai klu org kata dari jauh tue dah macam alien. sape cakapp tuee?????? lepukk kang!

ade satu shawl aku suka dan dari aku beli sampai la nie tak penah nak mengiron. haha
selekeh kan bunyinya, akak2x bilik aku ckp.
kedut la wirda, xiron ke. hikhik
aku tak tahuu nak bgthu mcmne.
sebab dari awal aku beli mcm tue dan aku rase aku nak kekal kan.
shawl itu ialah shawl anting2x a.k.a GIPSI klu nama scientificnyerrr.

sebab apa aku xsuka iron sebab nanti dah tak nampak ala arabb gituu :P
aku tengok shawl yang macam tue dorang ironn bila pakai kurengg la beb
betul ke apa aku ckp nie? tp tue pada pandangan mata aku la.
bukan sebab aku malas ke apa, tapi ade advantge jugakk klu dah lambat gilerrr an rembat je shawl tu pakai xdelah nak iron2x bagai. leceh kot. dan klu kat rumah nak tengok aku pegang ironn memang jaranglahhh. baju pun kekadang aku x iron. HAHA
haippp aku tipuuu je, hingat aku nie selekeh sangatt ke? grrrrr
baju tue iron la yang mane perlu iron . lagi2x nak g kelas. kena la kemasss baru semangat nak belajar. aiceeee :P




nie salah satu pic mengadaaaa aku konon cantik la tueee.
nie bukan tudung gipsi nie tudung manik2x maniculerrr tue. hekhek
haa, ala kodut2x berlapis cmnie la aku sukaa :P
ala, senang citerr shawl yang pakai kat blog/fb nie kecuali yang licin2x la kann memang xberiron :P
so nak basuh , basuh la shawl dengan berhemahh supaya tidak kodut, lagipun buat apa nak berus sampai tercabut bulu berus tue, korang pakai shawl kat kepala bukannya dekat kaki :P
rendam gonyoh2x dengan tangan sudaaa, yang masuk mesin? hurmm, perlu diironn la kot. agaknya dah teruk benorr kodut klu mcm tue.

okay tue je content sebenar. korang tak nak cuba? haha
cubaa la ;)
tapi pastikan hanya shawl gipsi and manik2x tue je.
yang lain gua tak jamin. nampak mcm apa jgn marah den pulokk :P
ke ade shawl lain yang korang pernah buat? share la tikitt ;)

okay nak layan fb balik. ;)


thanks for reading ;)


4 comments:

abad said...

salam...kat afrika dan makkah...ramai pakai tudung x gosok....masih ok....yang penting pakai tudung dari isteri PM xreti guna tudung....

E.d.Y said...

kalau org cantik, tudung xiron pun nampak cantik..huhu

wirdawahid said...

abad : haah kan, org arab asalnya mmg tak iron tudung ;) oh itu saya setuju. tp bukan isteri PM je tapi ramai lagi orang2x korporat mcm tue.
tapi apa yg sedang hangat di twitter ttg beliau la ;)

wirdawahid said...

edy : oh macam tuee ek? habislah lepas nie org cantik tak iron tudung dahh. lalalalala :D