JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Wednesday, January 5, 2011

KAU INGAT ORANG SUKA KE?

Assalamualaikum

hello ~!
malam nie aku xde benda nak wat even aku tahu aku dah start kelas dan paling tidak , dah boleh start baca buku yang aku dah beli. dah boleh review balik apa yang aku belajar dalam kelas tadi.

tapi semua tue aku akan buat sekejap lagi, beri ruang untuk aku meluahhhhkan perasaan yang semakin mengelodakk. *mengadaaa sangat .

kenapa ye, kita manusia perlu ada sikap
"aku tak suka dia, xleh nak tengok muka dia .." blablabla

hadooyaiiii, habis tue. orang suka ke tengok kau?
kalau kau xsuka orang tue , ntah2x lagi banyak kot yang xsukaa dengan kau.
kenapa sampai xleh nak tengok muka? keji sangat ke muka dia?
aku pun xdelah perfect sangat. memang pun dah nama pun nobody's perfect tul tak. tapi at least try to become perfect even tak perfect. boleh paham tak apa yang kau nak sampaikan?

papepun, nak judge ke, nak kutuk ke, nak menyampah ke, nak benci2x ke, nak api2xkan ke
let say if kenal dulu dia tue macamne.
adil ke kalau kau yang suka nyampah2x orng tindas2x tak tentu pasal tanpa dia perkenalkan diri dia, apetah lagi kau nak berkenalan.
Allah tu Maha Adil
koau wat kat orang macam tue, macam tue jugaklah kau akan rasekan nanti.
yang beza cuma masa dan waktu

punca sifat dengki atau tidak matang ?
aku confuse dua tu tapi aku rase dua2x tue ada kena mengena. betul tak?
kalau kau xdengki-dengki segala memang takkan timbul la benci2x,nyampah2x,api2x segala nie
dan kalau kau matang xdenyerr kau nak pegi cari masalah dengan orang tue.
dah tahu tue keje budak2x umur lima tahun je main benci2x segala nie nie.
so umur dah banyak tapi main permainan budak umur lima tahun?
apa kau rase ? malu tak? ishhh, nampak sangat childish tu :D
aku rasekan, kalau korang hilangkan sifat-sifat tak baik tue dengan senyummm je dengan orang tue, puji la dia sikit walau kau tahu kau tak nak puji dia.
tapi ia akan membantu menghakis sikap buruk tue.
okay memang tue dipanggil hipokrit tapi aku rase itu satu permulaan bagi kau merasai feedback dari orang berbanding kau dok mengutuk, mengeji dan bagai2x lagi laaa.

papepun semua atas niat sameada nak berubah atau tidak.
bumi pun aku rase makin sihat kot kalau wabak seperti ini dapat dikurangkan :)
*mood : life style yang sihat sambil menghirupp udara segar dengan semua mata tertancap dan senyum ke arah kita dan kita menghadiahkan mereka dengan senyuman yang paling terbaik dari ladang sehingga pipi merasakan sangat lenguh.

kau tak nak ke rasa semua orang sayang kau?

No comments: