JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, January 13, 2011

BLOGGER GEGARKAN "U"



ehem2x..
Assalamualaikum

mesti korang tengok header cool nie pun dah tahu kan siapakahhh beliau.
aicecece ala, blogger otai malaysia nie laaa.
sekarang hencik ben nie nak ada sesi temu murahh eh silap temu ramah dengan den
eh pun silap. HAHA
sesi suai kenal dengan para blogger dari golongan student2x nie la.
kan, majoritilah dikira ramai gak student IPTA/IPTS yang ade blog dan dengan autonyer bergelar blogger
macam best je kalau orang kata," oh kamu blogger ek?"
angkat kening sikit tanda bangga. bhahaha :D

so hencik ben nak tahu la beberapa detail yang janganlah terlalu detail pasal sesiapa je yang mahu menyertai kalau kamu/anda rase student dari IPTA/IPTS dan seangkatan dengannya. namapun
BLOGGER GEGARKAN "U" . :)

okay seperti tercatat di header tue nama full saya lah :P

belajar mana? jurusan? tahun?

okay wirda belajar kat kolej unikop, gombak dekat dan sangat dekatd engan batu caves :P
kolej unikop nie separa IPTS separa IPTA.
sebab asalnya IPTS tapi pengajian kerajaan tanggung dengan hebatnya bergelar separa IPTA.
kolej ni under uitm, so apa yang student uitm buat, itulah yang kami buat. yang bezanya adalah tempat belajar sahaja.
masih lagi jagung, maksudnya mdua dan baru dalam jurusan diploma in accountancy di tahun 2 :D

asal mana? umur?

okay asal dari tanah merah kelantan, bukan pasir mas ;( hehe
tapi since dari kecik atau nama comel dipanggil baby lagi dodok k.l sebab ayah posting sini. dulu ayah kita acekarrr :P
umur sekarang 19 tahun 10 hari sudaaaa,
birthday kita baru lepas 3 jan lepas. nak kasi hadiah belum terlambat lagi kot. HAHA

kenapa amik jurusan tue?

okay accountant adalah BUKAN cita2x wirda.
tapi sebab dah sebati dengan account nie *bajet pandai mengira
dari sekolah amik course nie dan rase ia agak menarik untuk diambil.
*jawapan mcm org xde wawasan
jap nak tukar jawapan.
amik jurusan perakaunan nie sebab , akaun nie satu bidang yang mencabar jugak bagi wirda.
sebab dia sentiasa dan senantiasa bermain dengan nombor. walau orang kata jurusan nie pemikiran tak terbuka sebab alih2x buat benda yang same, tapi bagi wirda jurusan ini lebih cool dari yang lain.lagi satu sebab wirda nie xsuka membaca dan menghafal . jadi kira amik jalan senang la kira2x nie *tapi xhebat jugak kira2x.haha
tambahan pula bidang nie ade skop kerja yang luas, dengan kemahiran yang kita ada kita boleh wat bisness sendiri klu kita tak jadi accountant.
orang kata boleh cari makan walau persaingannya agak sengit jugak laaaa dalam pekerjaan nie.

cita-cita?

okay wirda sebelum2x nie bercita2x nak jadi guru. aicece
tapi attitude yang garang cam xsesuai jadi guru dan mengambil keputusan untuk jadi accountant , dok dalam bilik wat kunci kira2x, penyata pendapatan sorang2x. hehehe
sebab tue la wirda katakan accountant BUKAN cita2x wirda tapi atas sebab dan dasar2x yang telah diberikan di atas bersetuju untuk menjadikan bidang ini sebagai cita2x wirda:)

okay done.
abg ben pesan jangan terlalu detail kang ade peminat follow plak. hikhik

thank you :D

14 comments:

sayangku said...

sggh tgok budak ipt. huhuhu

wirdawahid said...

heeeee. thank youuu,
budak ipt (ini pelajar terbaik) hekhukhak.
*perasaan .

puteri cahaya. said...

singgah blog comei nie.. siap memeriahkan lagi followers cun kat sini.. meh singgah ke blog akak http://ainblogger.blogspot.com/2011/01/blogger-gegarkan-u.html

apezs shah said...

salam

so jadi cikgu akau lah boleh je kan hehe..;)

apezs follow here.

wirdawahid said...

puteri cahaya : terima kasih puterii :)
will do ;)))

wirdawahid said...

apesz : hahaha, xbolehh jugak. tak reti mengajar org + garang nak mampuss. hahaha
thanks:D

Lulu caldina said...

Study bebaik..ngee..
Good luck..

aZIEra itu aKu.... said...

gud luck eh...4low kamu....:)

E.d.Y said...

macam2 segmen mamat ben ni kan..kretif

wirdawahid said...

lulu : thank youu. iteww nak study leklok sem nie. doakan itewww selalu rajin ekk? hehehe
muaxoxoxo

wirdawahid said...

aziera : thank youuuu ;DD

wirdawahid said...

edy : kannn, sampai tak tersempat nak join. nie kali kedua join. yang banyak2x tak cukup tangan nak join. tapi klu selalu join banyak manfaat dapat wooo. berbaloi2x orang kata . hikhik. :D

ku izzati said...

salam perkenalan dr UKM

http://kni2907.blogspot.com/2011/01/blogger-gegarkan-u.html

wirdawahid said...

hello:D
salam perkenalan dari unikop jugaa :D