JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Monday, January 31, 2011

PHOTOSHOOT DI I-CITY


Assalamualaikum

hellooo semua, sekarang nie aku dah jarang kat blog, apetah lagi nak menghupdate.
kata orang kalau takde cerita nak diupdate tak payah update
nanti ntah pape punyaaentryy la daaa
so sekarang nie akubuat macam tue la.
ade citer boleh dikongsi aku update, kalau xde, biarlah bersawang nyawang :)

sekarang nie aku sedang berholiday, al maklumlaaa persiapan tuk raya cina semakin dekat
*xde kena mengenaaa. haha
uitm bagi cuti seminggu, tuk study ke, rest ke, tapi aku pilih rest
hebat tak? sebabnyaaaaa aku terpakse rest, bukan sesajeee nak goyang kaki nenek oi. hahaha
aku tertinggal atau terlupa bawak buku time aku gelojoh balik rumah hari tue, so aku TERPAKSA relax kat rumah. kihkihkih
alasann tak munasabahhh langsung. padahal kolej dokatt je dnegan rumah aku. okay insyaAllah esok aku g amik. kalau sempat :D

okay tujuan aku update nie sebab for sure la aku ade ceritakan?
aku nak abadikannnn kat sini cerita dan pengalaman pertama aku :)
biarlah orang nak kata apa, sekarang aku xpeduli, kau dengar tak? aku xpeduliiiii. apaaa? xdengarrrr, okay faham kau pekak :D

28 januari 2011 bertempat
di i-city
event nie malam, dorang kata nak test power masing2xlah sebagai photographer :D
aku telah di invite oleh klon lisdawati. haha.

so aku rase, apesalahnya kan aku join je
haa,, actually most impressive make over contest kat ija nie la aku masuk
dapat nombor 3.
alhamdulillah:)
rezeki orangkata. heeeee


pimple aku sayang nak tinggal. abang aku suruh
tinggal kat rumah. tapi aku tak nak.
HAHA
aku suka pic nieee.
make up semua by nur anis
oh ya, masa kat i-city aku di eskottttt dengan abang aku and kawan dia (afiq)
mula aku dah lambattt tau nak smpi kat i-city, pastue kebetulan afiq nie bawak kamera dslr dia kata apa. xpe wirda kau xdpt g aku
leh shoot kau. hakkhakhak
nasib baikk xlambatt sangat :)))

okay la malas nak celoteh panjangggggg
layan gambar jelah ;D

serlahkan keayuannnmu :D

okay time ni agak dah hilanglah segan tue. hikhik
bajet macam bagus :D
kau adaaaa?

zyra , wirda , dan nadira
mereka lawa sangat :)
zyra macam artis (shasha elite)
nadira (sangat comel suaranya )
ohh sorry guys, merosakkan gambar.
baju aku ternaikkk la plak. grrrrrrrr

event nie habis kul 1, tapi aku habis shoot dalam kul 1.20.
hikhik
sangattt best okay event nie, photographer pun sumeeeeeee sporting habis.
siap tunjuk ajar lagi untuk aku yang budka baruuuuu je nak invovle dalam bidang macam nie :)

gambar nie diambil oleh

BUDAK JAHAT
dan
MOHD HAFIDZ

nak tengok hasil kerja dorang, serach je nama dorang nie kat fb.
confirmm jumpe :DD

yang penting aku xsabar nak shoot lagi :D
terima kasih mua kak anis sebab sudi touch up mukaaa kita :D
puye payah nak tutup pimple tue.hikhik
papeun kita suka make up dari akak. nampak garang
sesuai la, photographer pun dok sibukkkk suruh aku wat garang, asal aku nak senyumm dorang tak kasi. tau la gg tak cantik. hakhakhak
aku lagi sukaaa xsenyum :DDD

terima kasih photographer, budak jahat, kak april yang comel , mohd hafidz (kak april punye ), hikhik, edone shahir , (gambar yang belum diupload, nnti dah upload kita tengokk sesamaaa ye ), abg baju hijau time tue, siyes tak ingat nama, tp mengata cukup hebat. HAHAHAA
*dia kata aku pakai tudung saji. grrrrrr
koreograferrr, aicecece, ape ekk nama abg tue? hikhik
dia banyak bagi tips, katanyaa kita main dengan artisss je kalau nak belajar pose nih. hikhik :D
korang memang best and sporting habessssssss.
hope can see u all again :D

Wednesday, January 26, 2011

IRINE NADIA MARCELLO DAH READY NAK NAIK PELAMIN?

Assalamualaikum
helloooo semuaaa
lama gilaaaa aku tak bukak and menziarahi blog aku sendiri,
so blog orang lain apetah lagi an
kemalasan sedang menguasai diri aku, study nie pun lemau2x sikit nih.
tak leh jadi, aku kena wat something, maybe sorok laptop bawah katil, konon2x tak tahu laptop kat mane. haha

sape kat sini tak kenal irine nadia? haha
agak maluu kot an soalan aku tue, para2x blogger, facebokers,twitters and yg xde apa2x sosial network pun kenal irine nadia marcello kan.
betapa fofularnya dia, dia same je baya dengan aku 19.
tapi betul ke dia dah ready nak kawin? hikhik
kawin awal la bagusssss, kata orang tua-tua la ;)

tapi sekarang tue belakang citer la an, sebab sekarang kat mane2x tengahh heboohh nie pasal cst production and lrkl.
tahu tak apa tuh? haaaa, xtau pegi taye kat wall irine. hikhik
irine telah menyertai satu contest
"what's hot is gettin hotter"
tajuk contest yang dipilihnya ialah
"my dream wedding"
klu tengok pada hadiah, aku awal2x lagi tarik diri, bukan hadiah tak berbaloiiii tapi lebihhhhh dari berbaloiiii hang tauu dakkkk !
so, thats y aku tarik diri. hikhik. confirm2x xmenang *menyerah sebelum mencuba*
tak bagus2x jangan ikut attitude ini.
sekarang untuk vote irine nadia telah dibuka so korang yang sudi dan baik hati dan rase irine boleh menang apa kata kita sesama undi dia :)
oh saya dah, so korang apa tunggu lagi ?
aku yakin dia bolehh menang punyaaaaa, peminat dia 10k +++ *or lebih ke?
so aku sasarkan dalam banyak tue jugakk la orang like dia. hikhik
semoga rezeki dia untuk menang dan capai dream weddingnya :)
nanti bolehh duduk meja vip untuk para blogger. aicecece..

so, kira dia dah ready la tuee an nak kawin,
aku kalau menang pun, walau umur aku 15 pun aku kawinn je kot aku rase.. haha
yelahh nak wat sendiriiii makan duittt banyak gak ann bajettnya.
kalau korang blur lagi, kenapa perlu irine yang menang ke apa k an.
try korang bukak blog dia untuk bace entry dia
tentang my dream wedding
sangatt best dream weddingnyaaa :D


papepun irine kata dia nak korang ikhlasss vote dia.
yelahh, kalau korang tak ikhlas vote dia, dah la untuk mase depan dia, hari bahagia so lain macam an kan
so taye pada hati sendiri, ala nie kira tolong menolong :)
puas hati tau dapat tolong orang dengan ikhlas :)

korang boleh la klik kat sini untuk vote irine nadia marcello
tekan butang LIKE

VOTE CEPAT2X TAUUU
SEBAB TARIKH MASANYA SANGAT SINGKAT
SEHINGGA 31 JANUARI JEEE !
LAST PUKUL 11.59 PADA TARIKH ITU.


semangat kesukanan bersama2x! tetibeee :D

p/s : irine dok pesan ingat nombor 52 ! 52! 52!
buat masa nie undian irine telah mendahului yang lain sebanyak 726. so korang jangan lupa vote
irine tau!

yang benar
wirda azurainie :D


Wednesday, January 19, 2011

LUNCH WITH MY NENEK :D




Assalamualaikum


hari ini kelas aku start pukul 11. tapi aku bangun awal jugak kul 8.30 xsilap
*AWAL LA TUUUUU
sebabnya satu je, nak basuh baju2x yang belum dibasuh
*pssst, i tak anta dobi okayyyy :P

then, tengok bilik dah semua pegi kelas, xde orang. alam
akkk takut lak nak mandi
sebab tetibe teringat citer khurafat tue
grrrr, sampai sekarang menghantu
i aku okayy
jangan memain2x. ..
so aku xmandi la pegi kelas kul 11
HAHAHA
percayaaaaa sangattt an, xkan la aku
xmandi.
aku mandi laaa tapi berlagak relaxxx la , padahal dalam hati nak cepat2x je
aku xnak wat kelam kabut sebab aku pikir, klu "BENDA " tue ada and nampak kita kelam kabut lagi dia suka kacau kita sebab dia tahu
kita takut. kihkih.
macam budak2x tapi tulah realitinya kita kan.

then ngah siap2x, nenek aku mesej
wahh nenek aku pakai handphoneee okayyy :D
siap ajak lunch lagi. jangan memainnn. haha

*perkenalan nenek dan wirda*

"hi, sis nak taye sikit boleh? (nie aku)
"hi, jap ek nak amik air" (N.K)
"okay :) " (nie aku)

*sesambil tunggu tengoklah sape la minahhh nie vogue gilaaaa la.
dok belek2x gambar tengok la info, berapa umoo minahh nie. hikhik
grrrr, malu noks.
okay dia dah amik air aku anta ch
at kat dia.

"ehhh, kita sebaya laaa, hik
hikhik "
"ohh ye errr? okay2x anggap takde pe berlaku tadi." hahaha

aku anta chat kat dia pun sebab nak taye pasal cara beli online butik edast tue. sebab aku tengok kat dia punye blog xsilap yang dia sukaa shoppping kat situu.
haha, sesambil tue leh la kenal kenalll kan. :)
so dia pun bagitahu la camgini camgini. biasalah tak pe
nahh beli2x onlinee enie dik oiiii.

then agak lama jugak tak mengontact, time tue cuti belum
masuk belajar lagi. koje dok on9 duapulohhempatjam la kannn
tengok dia punya info tempat study
KOLEJ UNIKOP
mak haiiii, malu gua noks nak jumpa dia. satu kolej lak tueee.
grrrr, banyak betul lah kebetulan dalam pertemuan kitaorang tue
first kawan aku si imran tue satu sekolahhh, tengok rupanyaa kawan dia jugak. dushh
pastue kawan aku si fify tue tetibe
tegur
2x dia kat wall
okay cam bese la, biasalah tego2x nie, aku pun taye la
h dah lame ke kenal. oh dia cakap baru sebab fify nie GF kawan diaaa. :)

so bukan nenek aku yang kat kampung tue yang ajak luchh okay. haha

so lepas habis kelas kitaorang pergi lunch sesama. ala bukannya dekat kennyr rogers ke, nando's ke, mcd ke, ala kedai makan biasa je belak
ang unikop tuee
tahu tak?? haaa, kalau tak tahu sila2x lah datang memeriahkan suasana unikop yang humphhhh nie :P
okay ini after lunch. memasing nak cepatt nak pegi kelas. N.K je xde kelas. eh ade tapi pukul 4. aku and dyea kul 2.
yes, i tinggi lagi dari N.K hahaha
hari tue tengok dia tinggi dari i. okayy i wear wedges, u wear flat shoes rite?

oh ya lupa, nenek ada bawak kawan dia tahu. namanya saidatul, but nenek panggil dyea.
seriously sorry dyea
mase edit picture dyea and i, i xttau nak ejaa name u ;(
then tadi nampak u online.
heeee, baru tahu :D
dyeaa pun besttt . dia sporting amik gambar kitaorang.
N.K ada dyea
i ada shyla. hehehe


itulah mereka, next time kita pegi makan mcd sesamaa plak ekk
yang bestnyaa bila i jumpe nenek nie, dia suka bergambar
haaa, i memang sukaaa lah pada orang yang suka bergmabar. hikhik
see, dah lame xjumpe shyla, i have no new photo ;(

alaaaa rindu shylaaa plakkkkkk
dia busy tuk stpm this year. wish her luck okay :D



oh ya, baru teringat. time lunch tadi, kitaorang dah habis makan.
sebelah meja kitaorang lelaki tau, xhabis2x pandang kat kitaorang.
perempuan ade kat depan dia, i thought dia puye gf but n.k and dyea cakap tak
whatever la.
yang menjadi masalahnya, tetibe mak cik kedai tue datang dari belakang and pegang bahu i.
dia cakap makanan i xpayah bayar, dah ada orang bayarkan.
hehehe
*best

i dengar "jangan lupa bayar"
dalam hati, penah ke aku makan tak bayar. hahahaha
rupaaanya abg tadi tue belanjan i.
ohhhhh, cmne nak ucapkan terima kasih nie? pelik, tetibe je bayarkan. hurmm
papepun rezeki la kan.
lunch dengan n.k dapat makan free.
N.K next time lunch dengan i lagi k. mane tahu ade orang nak bayarkan lagi. haha

papepun thanks ya yang bayarkan, i xsempat nak cakap thanks sebab dia dah pergi :)


okaylah sampai sini je.
byeeeeeee :D

Tuesday, January 18, 2011

MAKIN HARI BUKAN MAKIN RAJIN TAPI MAKIN MALAS





Assalamualaikum

aku baru je habis kelas dalam pukul 3 something la kan
pe lagi dengan laju dan pecut aku teruslah bukak fb yang gayanya macam dah setahun tak bukak.
yelaaa, aku an kaki fb :D

tetibe hancusss gila hati aku bila tengok......
profile aku berubahhhhhhh
yela, cukup baik aku menjaga tatasusila aku mase berfb supaya tangan tak gatal2x nak klik kat new profile
alih2x berubah wajah dengan sendiri
"dia boleh berubah, boleh berubahh suaraaaa "
haaa, lagu nie, lagu senario
sila nyanyi ikut tone asal ekk. jangan nak memandai ubah. geget kang :P

so aku sekarang ngah trauma atas perubahan yang drastik dan mungkin akan demam seminggu
eh tak tak tak
tipuu je. habislaaaa aku klu demam seminggu.
mesti banyak kelas akan aku ponteng dan bagi MC . hikhik
jangan doaaaa kan aku demamm! xbaik :P

adesss, tak puas hatilahh kenapa berubah sesuka hati ingat aku bberbbesar hati ke? padahal aku sakit hati, perut kenyang dok makan hati ;(

eh pegi kelas tadi aku pakai hijab style ala natural beauty yang aku cakapkan tue. hikhik
cool
rase tak serabut pun and rase sempoi gilaaaa kot! ahaha
lepas nie malas dah la pa
kai mcm bese.:P
lagi satu style cam tue aku leh pakai spek.
so tak payah la nak susah2x aku kalau aku rase malas nak pakai lens.
tapi mungkin nampak cam nenek sikit la . HAHA



kitaorang memang bajet.
dari kiri fatihah but orang panggil dia mummy , t
engah hajaaaa (anak mummy) , kanan sekali tue wirda panggil ma
ma. hehehe
kantoiii, dorang nie meman
g suka bagi2
x nama macam tue.
kitaorang ada sampai abah, at
ok nenek segala la. hehehe
atok i xsure. tapi nenek i sure sape. nak kenal tak sape nenek i? hehe
okay nama dia sedap. tapi i lagi sukaaa panggil dia nenek. hehehe


she's my nenek:D
bukan nenek dorang. hahaah
*tamak tak i N.K?
dah lamee tak jumpe dia kat kolej. tadi baru baru baru nak terserempak.
makin comel budak kecik nie.
nama nenek nie pun tak tahu cmne leh dapat. xhengat. tapi yang pasti dia panggil i mak cikkkkkkk
hahaha, sampai laaa nie lekatt :D

*macam erra fazira and umie aida kan?
tapi kitaorang tak tiruu depaaaa ;P

so aku ade dua nama la kira
mama dan mak cik.
memang aku hanya sesuai dengan huruf M je kot ;(
isk, aku xready lagi time nihhhhh !
sebab aku tengok ada orang lalu. so aku maluuula. so dapat la candid tak senonoh nie. HAHA
tajuk entry aku kali nie nak cakap yang aku makin hari makin malassss nak update blog. hehehe
apa? kau xkisah? adessss, kau xkisah tapi aku kisahh derrr ;D
sebab first aku xde story la nak share2x tapi rinduu nak update.
second keje aku lebih banyak dari biasa
third aku banyak habiskan masa aku dekat blog orang lain. haahaha
haaa, thaipusammm nanti aku update story. kihkih.
tapi xjannnjiii punn.
tunggu mase free la sekarang nie ngah berlambak2x keje walau kalau korang leh tengok aku ngah sodappp landing atas katil ber FB :P
hakikatnya aku seorang yang sangat busy.

^__^

okay got to go ;D


babai ^___^
p/s : nek curik gambar tak gtahu. jap lagi i mesej u gtau ;))

Sunday, January 16, 2011

KHURAFAT itu memakan diri sendiri


Assalamualaikum.

selamat petang semua
anda sihat? oh saya tidak dari semalam hingga kini pening kepala berleluasa dan tidak baik2x.
sudah telan beberapa panadol jugak tidak baik ;(

esok ada kuiz eco tapi xstudy
lagi.
huhuhu
camneeee nie itewww nak jawan sokkk, pale pening nak study lol.

okay, title or entry kali ini bukanlah untuk berceramah agama ye, saya tak cukup ilmu lagi nak berdakwah nie.
tapi cuma ingin berkonsi ceritera yang sudah saya tonton .
KHURAFAT

kan sedang hangat, ade yang kata cerita melayu yg paling srram, suspen, banyak pengajaran dan mesej yang sangat dekat cara pencapaiannya.
yess saya akui saya sukakan cerita seram malaysia kali ini

nasib baik saya tengok khuraf dari tengok hantu kak limah ;P
hehehe

petang semalam tetibe abang ajak tengok wayang, dengan lantas bersiap untuk pergi nengok.
dah lamaa woo tak tengok wayang.

apa yg boleh diperciterrkan,
pengajaran yang dapat dalam citer tue, kita sebgaai perempuan jangan terlalu sombong dan suka menyakitkan hati lelaki sebab mereka boleh wat apa sahaja untuk dapatkan kita sama ada kita suka ke tak. sebab tue dalam islam perlu mengamalkan dan menjaga hubungan sesama manusia.
dan bagi lelaki pula, jangan guna jalan singkat untuk dapatkan sesuatu ;D
walau benda nie xkira lelaki dan perempuan leh wat, tp saya bercakap berlandaskan cerita khurafat okayy :D

benda2x mcmnie adalah haram dan akan memakan diri kita sendiri seperti dalam cerita tersebut.
kalau korang nak tahu kenapa dan mengapa aku saya cakap macam nie silalah lihat di pawagam sekarang. memang tak akan menyesal punyaaa.
best best best okayy ;D
aku ade gak lah terjerit kecil. hehe
takut dan banyak suspenn
sedihhh pun ada, rase kita lak yang xpuas hati kenapalah dia wat mcm tue
sape la punca sebenarnya.hehehe
yang pasti amik cerita itu dari segi positive untuk beri nasihat kepada kita.
amaran serta pengajaran ;D
so apa tunggu lagi, pegilahhh cari TGV berhampiran anda ;D


selamat menonton ;))


Friday, January 14, 2011

senyum tak perlu bayar apa2x pun :D

Assalamualaikum
memandangkan ditengah hari buta cam gini agak mengantukkan
so apa kata kita senyummmm lebar2x sampai rse lenguhh tulang pipi nie. hikhik
aku rase mesti hilang ngantuk. exercise sikit.
tue exercise paling pemalas la orang kata.

SENYUM

aku sukaa benorrrr la kalau korang masuk blog aku nie, korang senyummm je.
walaupun korang xsuka, senyum sinis ke,senyum kambing ke, senyum ala siti ke, senyum jaclyn ke, senyum angelina jolieee ke.
xkisahh la asal nama je SENYUM aku suka :D

hari ini aku tak tahu nak citer camne, tapi yangvpenting aku happy.
even ade sorang tue dah mula berubah dengan aku , dan aku tak tahu nape, yang pasti aku rase sedih dan rase nak nangis.
tapi papepun sorang yang tinggalkan kita, masih ramai yang menunggu kita
insyaAllah
macamne pun aku xmengharap pun korang semua senang dengan aku.
biasalah dulu aku selekeh ramai suka, bila aku dah cam lain sikit semua nak lain dengan aku
apa niat korang hanya korang dan yang di atas sahaja yang tahu :)
papepun cam ayat kat facebook aku
"saya tak faham niat kamu sebenarnya, apa2x pun saya tetap macam dulu, mase pertama kali saya kenal awak "

so cmne pun pandangan kau terhadap aku, aku tetap kenal kau yg dulu. dan bukan yang sekarang :)

okay dah jangan sedey2x kesedihan yang berterusan akan mengstresskan diri kita
wirda! kehidupan ini sangat pendek untuk kau menikmati kesedihan seperti ini.
so that, please hargai setiap nafas yang kau ada untuk penuhinya dengan bunga-bungaan.

"kita tahu apa yang kita nak buat "
by my pretty senior = kak yana <3

aku gembira+happy (same je)
sebab ade la seseba yang aku rase belum boleh publish lagi kat sini.
nanti dah tiba masanyaaa akan aku share dekat sini sampai korang muntah2x. hikhik
yang penting , aku dah tak nak hiraukan mata2x yang menjengkelkan bila memandang aku.
aku nak jadi lebih bekeyakinan, mereka yang memandang dengan gaya yang menjengkelkan itu klu aku layan akan wat aku down atau lebih senang citer hilang keyakinan diri.
lelagi aku an student perlu la perform lebih sikitt nak markah lebih sikit. hikhik
*padehal aku nie mmg asalnya blur_stuckk je lebeyy ;)

jom la senyumm hari2x, tak banyak pakai tenaga,, xkeluar peluh, poket still kembung (bg yg kembung la)
orang sekeliling senang, tambahkan ceria+seri diwajah, rase paling vogue la kat memana pun. hahahahahahahha.

camne aku hadapi bagi mereka yang tak senyum bila aku senyum kat dorang?
hikhik
dah bese sangat dah nie kena
bila jadi macam tue, first aku akan pejam mata and senyum sambil kepit bibir *hahaha???
dan lebarkan senyuman, ala muka cam redha je.
kekadang dah malu dia xsenyum kat aku, aku akan alihkan kepala aku pelan2x g senyum kat ornag yg berdekatan. tp klu xde ornag kat situ
aku akan pura2x senyum sendiri konon ngah syiokk teringat kenangan ngan pakweee semalam la. alaa sweetnyerrr. gituu *kononyaaaa.
tapi klu orang senyum kat aku, then aku xsempat nak senyum then dia dah pandang tempat lain.
aku dah rase lain,
mesti pikir, "mesti dia pikir aku sombongkan?"
hikhik, so aku akan pandang dia balik dan SENYUM BALIK even dia dah tak pandang aku, dengan nama lain dia dah tak perasan, so jumpe next time aku pastikan aku yang akan start senyumm dulu.
lately nie aku agak murammm, ramai yang perasan.
so aku harap aku tak nak ajdi macam tue
tak payah pikir sangat benda remeh temeh nie.
yang penting hargai kehidupan kita
okay kawan2x? tamau nakal2x dan manja2x.
iteww manja bolehhh . hikhihk.


babababaiiii semuaaa :D



ngeeeeeeee :D *sengih

Thursday, January 13, 2011

BLOGGER GEGARKAN "U"



ehem2x..
Assalamualaikum

mesti korang tengok header cool nie pun dah tahu kan siapakahhh beliau.
aicecece ala, blogger otai malaysia nie laaa.
sekarang hencik ben nie nak ada sesi temu murahh eh silap temu ramah dengan den
eh pun silap. HAHA
sesi suai kenal dengan para blogger dari golongan student2x nie la.
kan, majoritilah dikira ramai gak student IPTA/IPTS yang ade blog dan dengan autonyer bergelar blogger
macam best je kalau orang kata," oh kamu blogger ek?"
angkat kening sikit tanda bangga. bhahaha :D

so hencik ben nak tahu la beberapa detail yang janganlah terlalu detail pasal sesiapa je yang mahu menyertai kalau kamu/anda rase student dari IPTA/IPTS dan seangkatan dengannya. namapun
BLOGGER GEGARKAN "U" . :)

okay seperti tercatat di header tue nama full saya lah :P

belajar mana? jurusan? tahun?

okay wirda belajar kat kolej unikop, gombak dekat dan sangat dekatd engan batu caves :P
kolej unikop nie separa IPTS separa IPTA.
sebab asalnya IPTS tapi pengajian kerajaan tanggung dengan hebatnya bergelar separa IPTA.
kolej ni under uitm, so apa yang student uitm buat, itulah yang kami buat. yang bezanya adalah tempat belajar sahaja.
masih lagi jagung, maksudnya mdua dan baru dalam jurusan diploma in accountancy di tahun 2 :D

asal mana? umur?

okay asal dari tanah merah kelantan, bukan pasir mas ;( hehe
tapi since dari kecik atau nama comel dipanggil baby lagi dodok k.l sebab ayah posting sini. dulu ayah kita acekarrr :P
umur sekarang 19 tahun 10 hari sudaaaa,
birthday kita baru lepas 3 jan lepas. nak kasi hadiah belum terlambat lagi kot. HAHA

kenapa amik jurusan tue?

okay accountant adalah BUKAN cita2x wirda.
tapi sebab dah sebati dengan account nie *bajet pandai mengira
dari sekolah amik course nie dan rase ia agak menarik untuk diambil.
*jawapan mcm org xde wawasan
jap nak tukar jawapan.
amik jurusan perakaunan nie sebab , akaun nie satu bidang yang mencabar jugak bagi wirda.
sebab dia sentiasa dan senantiasa bermain dengan nombor. walau orang kata jurusan nie pemikiran tak terbuka sebab alih2x buat benda yang same, tapi bagi wirda jurusan ini lebih cool dari yang lain.lagi satu sebab wirda nie xsuka membaca dan menghafal . jadi kira amik jalan senang la kira2x nie *tapi xhebat jugak kira2x.haha
tambahan pula bidang nie ade skop kerja yang luas, dengan kemahiran yang kita ada kita boleh wat bisness sendiri klu kita tak jadi accountant.
orang kata boleh cari makan walau persaingannya agak sengit jugak laaaa dalam pekerjaan nie.

cita-cita?

okay wirda sebelum2x nie bercita2x nak jadi guru. aicece
tapi attitude yang garang cam xsesuai jadi guru dan mengambil keputusan untuk jadi accountant , dok dalam bilik wat kunci kira2x, penyata pendapatan sorang2x. hehehe
sebab tue la wirda katakan accountant BUKAN cita2x wirda tapi atas sebab dan dasar2x yang telah diberikan di atas bersetuju untuk menjadikan bidang ini sebagai cita2x wirda:)

okay done.
abg ben pesan jangan terlalu detail kang ade peminat follow plak. hikhik

thank you :D

Wednesday, January 12, 2011

selekeh pakai tudung tak ber-IRON ?


Assalamualaikum
mood pepetang cam gini memang mengantukkk gilasss,
tapi disebabkan malas betullah nak bukak lens so aku amik keputusan nak on9 sampai lebam
cakap pasal lens, tauu dak semalam aku tengah syiokk2x bersiap nak g dating. aicece, blog aku nie dah banyak kot perkataan dating. weks :P
tamau tamau tamau.
grrrrrrr

lepas tue pakai lens jenis yang non-colour. hikhik.
so memang bestt gilerrr la kan bila lens jatuh dengan power sehebat 500++ untuk mencari lens secomel itu ann.
gerammm gilasss, pepagi lagi wat xde mood
so at last confirm2x la tak jumpe, terpakselah bersiap tanpa lens dan memakai spek je yang mampu. aku bukan xnak pakai spek. tapi aku dah selese dengan lens, aku nak gonyoh2x mata ke ape ke an, senang klu x, dengan spek2x aku gonyoh2x.
*alasan tak kukuh :P
then beli lens baru dimelaka.

pastu tetibe cari2x selongkar2x godam CELAK/EYE LINER plak yang tertinggal kek umahhhh
adoiiyaiii tau x, eye linerr tue bagi aku nyawa tuk pmpuan kot.
nyawa? overrnya. haha
tapi betul la, eyelinerr tue penting kot klu xnak make up sangat an, calit je eye liner dah nampak lain sikit muka an dari tak calit papeeee pucatt je muka.
lelagi muka aku, mmg akan pucatt confirm ngonfirm la.
so sekali lagi aku redha dan pasrahhh
*psstt semalam pegi melaka dengan si dia

dah balik balik k.l , dia nak anta aku balik rumah. bukan kolej. memula rase malas tapi memikirkan celak. aku turuti. huhuhu

lately nie aku tak berapa nak active blog okayy
apetah lagi nak menjengah blog korang.

okay dah banyak kot melalut.
jom zasss ke topik yang sebenar dan mutakhir.

pasal tudung A.K.A hijab/shawl
dah macam2x jenis trend fashion style dah kann. ape lagi perkataan yang seumpama dengannya la kann, ade yg crumple2x lah, anting2x la,pelangi2x la, bling2x tak nak kalah.
warna nak mengancam dan menarikk je. kan kan kan?
so memang sakit mata lelaki nak menengoknyaaa, yela klu x, takdenya blog lensarosak tue nak buat entry pasal tudung wanita zaman sekarang. mak orang pun pakai warna yang auummmm gituuu tau :P

so aku wat mase nie lebih suka shawl yang plain n simple lagi laaa.
ade gak adik aku punya bercrumple2x warna2x dah memacam warna dah sampai klu org kata dari jauh tue dah macam alien. sape cakapp tuee?????? lepukk kang!

ade satu shawl aku suka dan dari aku beli sampai la nie tak penah nak mengiron. haha
selekeh kan bunyinya, akak2x bilik aku ckp.
kedut la wirda, xiron ke. hikhik
aku tak tahuu nak bgthu mcmne.
sebab dari awal aku beli mcm tue dan aku rase aku nak kekal kan.
shawl itu ialah shawl anting2x a.k.a GIPSI klu nama scientificnyerrr.

sebab apa aku xsuka iron sebab nanti dah tak nampak ala arabb gituu :P
aku tengok shawl yang macam tue dorang ironn bila pakai kurengg la beb
betul ke apa aku ckp nie? tp tue pada pandangan mata aku la.
bukan sebab aku malas ke apa, tapi ade advantge jugakk klu dah lambat gilerrr an rembat je shawl tu pakai xdelah nak iron2x bagai. leceh kot. dan klu kat rumah nak tengok aku pegang ironn memang jaranglahhh. baju pun kekadang aku x iron. HAHA
haippp aku tipuuu je, hingat aku nie selekeh sangatt ke? grrrrr
baju tue iron la yang mane perlu iron . lagi2x nak g kelas. kena la kemasss baru semangat nak belajar. aiceeee :P




nie salah satu pic mengadaaaa aku konon cantik la tueee.
nie bukan tudung gipsi nie tudung manik2x maniculerrr tue. hekhek
haa, ala kodut2x berlapis cmnie la aku sukaa :P
ala, senang citerr shawl yang pakai kat blog/fb nie kecuali yang licin2x la kann memang xberiron :P
so nak basuh , basuh la shawl dengan berhemahh supaya tidak kodut, lagipun buat apa nak berus sampai tercabut bulu berus tue, korang pakai shawl kat kepala bukannya dekat kaki :P
rendam gonyoh2x dengan tangan sudaaa, yang masuk mesin? hurmm, perlu diironn la kot. agaknya dah teruk benorr kodut klu mcm tue.

okay tue je content sebenar. korang tak nak cuba? haha
cubaa la ;)
tapi pastikan hanya shawl gipsi and manik2x tue je.
yang lain gua tak jamin. nampak mcm apa jgn marah den pulokk :P
ke ade shawl lain yang korang pernah buat? share la tikitt ;)

okay nak layan fb balik. ;)


thanks for reading ;)


Monday, January 10, 2011

SABTU DAN AHAD



Assalamualaikum
hellooo semuaa !
im back again


korang semua pe cer? sihattt tak? ke ade yang ngah mengantuk dok bace blog aku? klu cm tue g basuh muka pi, cepatttt. HAHA

entry kali nie simple sangat KOT , kalau bagi tajuk sabtu ahad apa korang pikir?
kalau aku, mestilah pikir hang out,datinggg. HAHA

memangg pun, my cousin datang rumah sabtu hari tue, then kitaorang keluarlah bersama2x. best gilasss okay
lagi satu apa yang best my hubby *
aicecececwahhhh
pun ikut sekali kitaorang g mane. aku naik kete dengan dia with adik aku, and yang lain naik dengan abg aku.
2hari beb jenjalannn memanjang dengan dorang. best
walaupun g lepak2x kat tempat2x reksreasi nih ;)

okay ini time malam kat dataran merdeka.
kitaorang lepak sini.
dari kiri widya,winie,wirda and izzati (cousin)

actually aku xbese lepak dataran memalam nie sebab mindaku set tue tempat merempitla, pasangan couple dok dating2x la
tapi bila aku sampai TIDAK jugakk la. hehe
coz aku nampak ramai dorang bawak anak tecik dorang main bola la, mian lampu yang dorang beli la. ramai berkelah terus kat sane satu family. cam best la kan dok lepak sane. takdelah rase bersalah sangat kot kalau mcm tue. haha
bersalah? kenapakah?
mcm tue?


aku suka gambar nie tapi aku xsuka muka aku cm nie. x
readyyy tapi dia dah tangkap ! grrrr
*miss u balik ;'(

haaaa, nie tetot saya. hehe
yang pimpin dia tue driver saya.
eh silap. abg saya :D

abg kandung hokeyy bukan abg mengandung. hikhik


ni time kat taman titiwangsa plak, nie
hari ahad punyerrrr


hadoi, malu la nak bergambar abg sayang ade kat situuu. dok pandang dia la nie.
ajak bergambar sekali dia tak nak ;(
sedihh woooo, merajuk dengan dia, bajet tak nak bercakap laa semalam kuar nie, tapi xlehhh HAHA
lagipun dia mmg xsuka bergambar wokk. klu dia bergambar mesti dia wat muak xsenonoh dia tue. HAHA


comelnyaa adik aku sorang nih !
baka aku nih

orang suruh pandang kamera, sekali susa sangat.
"pandang atas wirna "
pandai lak dia pandang. grrr

di puncak ampang ;D
ipan ringan leh la wat, sampai wirna tak dpaat jepp. terkentut kat situu kang! hahaa
*selekehhhh.
lagipun wirna GAYAT :D


okay ini plak cousin aku tadi la bersama kawan dia. dia bawak kawan dia dari tanjung malim nie.
akak nie comel sangat. ilyia name. betul ke aku eja? hehe, tpai cm tue la sebutnya ;)

ehem2x, cik abg pandang sape? mengoratt ek? grrr
annoying seihh muka :P

memujuk untuk bergambar tapi tidak dilayan. kasihani beliauu. hehe

hoyehhh! ipannn yang ensem bersama akak yang comel bersama widya yang tuuttt. heheh

oh aku jatuh cinta dengan gambar nie.
background dia lawaaaaa
nie baru nak bergambar mase kat puncak ampang. aku wat muka kesian. see> muka dia ikhlas tak nak bergambar dengan aku tue? grrrr

sedihh kan, desperate gilass aku nk bergambar dengan dia. nasib badan la dpt awek yang suka bergambar nie. layannnn :D
nanti kawin tak nak bergamabr gak ke? HAHA
lepukk kang klu xnak :P *gataiii kau ekk wirda :D

see? dia dah start segan kot , time nie abg aku yg amikkan gambar. dia mmg penyakit mcm nie.
org tangapkam dia segan wat la muka xsenonoh tue. geeeee :D

Thursday, January 6, 2011

SEPETANG BERSAMA



Assalamualaikum
yuhuuuuuu ~!

im back

pepetang camgini aku sedang mendengar lagu jiwang lelama punye.
bourgenvilla by spring
heee, jiwang tak? jiwang tak?

its random song dari my laptop. oh yeee, aku mmg layan gak la lagu jiwang nie.
so xleh watpe la kann, dengar lagu tue mesti nak pikir sedih2x nak feeling la kononnnnnya
haktuih ! :D

sepetang bersama aku sekejap nie aku nak showw off my timetable :P
mengadaa tak? HAHA
like i care ;)


alaaaa, xbape nampak. malas nak zoom. haha :D

yesss, yang bestnyer sem nie aku xde balik kul 6 :)
paling lambat pun kul 5. cool gilasss la timetable semester nie
love u la!
TAPI
jumaat aku full gak la, bese cam sem lepas kul 11 pagi aku dah cabut balik rumah sebab ada satu kelas je punnn. papepun xpeee. aku tetap sukaaa

tambah2x dengan lect yang best2x semuaaa beb.
dorang tak strict dan tak kedekut nak bagi carry mark.
katanyaaaa la
paling best aku rase lect aku subjek MGT iaitu management dalam bussiness
biasalah budak account kena la belajar bussiness2x segala nie. lainlah yag art designnn ke.
heee. xde kan?

okay nak citer nie, lect tue dah laaaa hensem. hikhik
shhhhhh, jgn bising2x kang malu aku
lepas tue lawak la tue. kelaka gilerr bahasa dia
dia guna gua,derr, broo
kira cam org2x muda yang leh masuk otakk la kan.
hahaha, cool gilerr semangat tol nak g kelas dia
hukhek
TAPI
kena punctual la kelas dia. aku nie dah la jenis punctualliiilliiityyyyyy aku baguss benorrr. HAHA

nasib baik kelas dia takde pagi and bukan kelas first2x la, klu x , confirm gua selalu muka lambat. hari ini aku lambat lagi sampai kelas. hujan :(
15 minit lambat. kuyup baju kurung aku. *tipuuu je

lepas tue aku suka lect kelas BEL ( british english languange) .
cara dia bercakap english tue aku sukaaaaa. hehehe
pekat dan lajuuu je. leh hari2x wat test listening :P
take it as my advantage
aku nak improve englishhh aku la. ada cara lainn tak? please help me :)

main subject aku FAR mestilah account an,
lect kali nie better than yang lepas. aicecece.
suka suki aku je menjudge . hehe
kenapa aku ckp mcm tue, satu sebab dia perempuan, aku nie jenis banyak mulut and banyak tanye, so xdelah rase segan2x nak taye lebih2x kat lect tue. klu lelaki kang dak kelas kata aku menggedik lak. tul arkk? ala think positive punnn, fikiran org . sape leh tahuu :)
lagi satu suara dia kuat sikit. hehe. xdelah mengantuk n senang nak paham kot . (xsure)
haha
papepun, sem nie aku nak rajin sikit , sikit???? haha. tak nak, belajar nie kita kena tamak setamak tamaknya. anggap xcukup xcukup xcukup nak lagi nak lagi nak lagi.
haha, rase nak rembatt tak aku laju2x ? haha
sebab sem nie agak berat jugak la subject dia
beratt la sangat.. bape kiloo ek?
good luck la wirda
uitm tak nak ke bagi hint tuk kolej unikop final exam nanti? :'(
sedih betulllll laaaa ~!

okay la, nak siapkan task yang diberi oleh lect MGT tuwwwww. hehehe


rindu utuukkk ! pandai wat muka annoying kan? geget akng baru tau!
rindu
rindu
rindu
rindu
rindu

BESOK NAK BALIK RUMAH!
yehaaaaa :D

Wednesday, January 5, 2011

KAU INGAT ORANG SUKA KE?

Assalamualaikum

hello ~!
malam nie aku xde benda nak wat even aku tahu aku dah start kelas dan paling tidak , dah boleh start baca buku yang aku dah beli. dah boleh review balik apa yang aku belajar dalam kelas tadi.

tapi semua tue aku akan buat sekejap lagi, beri ruang untuk aku meluahhhhkan perasaan yang semakin mengelodakk. *mengadaaa sangat .

kenapa ye, kita manusia perlu ada sikap
"aku tak suka dia, xleh nak tengok muka dia .." blablabla

hadooyaiiii, habis tue. orang suka ke tengok kau?
kalau kau xsuka orang tue , ntah2x lagi banyak kot yang xsukaa dengan kau.
kenapa sampai xleh nak tengok muka? keji sangat ke muka dia?
aku pun xdelah perfect sangat. memang pun dah nama pun nobody's perfect tul tak. tapi at least try to become perfect even tak perfect. boleh paham tak apa yang kau nak sampaikan?

papepun, nak judge ke, nak kutuk ke, nak menyampah ke, nak benci2x ke, nak api2xkan ke
let say if kenal dulu dia tue macamne.
adil ke kalau kau yang suka nyampah2x orng tindas2x tak tentu pasal tanpa dia perkenalkan diri dia, apetah lagi kau nak berkenalan.
Allah tu Maha Adil
koau wat kat orang macam tue, macam tue jugaklah kau akan rasekan nanti.
yang beza cuma masa dan waktu

punca sifat dengki atau tidak matang ?
aku confuse dua tu tapi aku rase dua2x tue ada kena mengena. betul tak?
kalau kau xdengki-dengki segala memang takkan timbul la benci2x,nyampah2x,api2x segala nie
dan kalau kau matang xdenyerr kau nak pegi cari masalah dengan orang tue.
dah tahu tue keje budak2x umur lima tahun je main benci2x segala nie nie.
so umur dah banyak tapi main permainan budak umur lima tahun?
apa kau rase ? malu tak? ishhh, nampak sangat childish tu :D
aku rasekan, kalau korang hilangkan sifat-sifat tak baik tue dengan senyummm je dengan orang tue, puji la dia sikit walau kau tahu kau tak nak puji dia.
tapi ia akan membantu menghakis sikap buruk tue.
okay memang tue dipanggil hipokrit tapi aku rase itu satu permulaan bagi kau merasai feedback dari orang berbanding kau dok mengutuk, mengeji dan bagai2x lagi laaa.

papepun semua atas niat sameada nak berubah atau tidak.
bumi pun aku rase makin sihat kot kalau wabak seperti ini dapat dikurangkan :)
*mood : life style yang sihat sambil menghirupp udara segar dengan semua mata tertancap dan senyum ke arah kita dan kita menghadiahkan mereka dengan senyuman yang paling terbaik dari ladang sehingga pipi merasakan sangat lenguh.

kau tak nak ke rasa semua orang sayang kau?

GIVEAWAY EDY : AWAK BUSUK


Assalamualaikum

yeahhh semua kali nie aku rasakan dalam banyak-banyak contest, contest nie lah yang paling tersentap nama contest . haha
cool kan nama contest ni , nie mesti pengaruh noh hujan nie. hehe
yelaaaa, main gurau2x busuk2x ekkk? fine! *muka berang
kali nie aku nak mintak perfume kasi wangi sikit supaya nanti nak jumpe artis2x xterkena pujian kesat seperti itu
nak mintak? perghh sape nak bagi yg kau nak mintak2x nie? xmaluu ke mintak2x ? xleh beli sendiri ke? hehehe
agak maluu la jugak kan. HAHA

tapi! xpayah malumalumalu maaaa, aku masuk contest lagi oleh abg edy nie.
nie contest kedua yg dianjurkan olehnya aku join. hehe

okay cakap banyak pun xgunakan, jom ikut instruction this contest.

FIRST

macam beselah wat entry pasal contest nie la
bertajuk


sekaligus kena letak banner contest nie yeee link pun jangan lupaaa. nnti cacat penyertaan anda
T__T


jangan takuttt walau gambar tue agak garang yeee. heee



SECOND
for sure korang kena follow blog tersebut

THIRD
korang kena tag sekurang-kurangnya seorang lelaki dan seorang wanita AND makesure dorang tahu yang dorang telah ditag okay. kau jangan nak mainn diamm je. lepuk kang ! :D

FOURTH
nie paling senang , haha .
memang dari awal lagi semua senang.
"TAPI JANGAN AMIK SENANG"
hehe
korang tinggalkan link korang pada komen entry tersebut.

so that korang aku terlist as perempuan wangi dan lelaki wangi
cepat2x penyertaan ini bermula 5 januari sehingga 12 januari.
sekejap je kan? soo hurry up guys!
sesama kita rebut perfumeeeeee abg edy !
walaupun terhad. hehe

aku nak tag :




okay! SETTLE ..
good luck wirda and others!


Tuesday, January 4, 2011

TRAGEDI 3 JANUARI



Assalamualaikum ..
aku rase lama betul la tak menghupdate. padahal baru 2-3 hari
lagi kesian aku akan tidak dapat nak update selalu sebab aku kena terima kenyataan bahawa kolej aku xberapa suka+benci+dengki dekat berukband aku. haha
kesian kolej lak kena. bukan bukan line area sini la xkuat lah.
aku guna p1 wimax. tue coverage kurang kottt. kott? haha
tittle mcm sedih tapi korang janganlah dah ready nak sedih baca entry nie
propaa je lebih nie. hahaa
tragedi la sangat :D

aku niat dihati nak update on 3 JANUARI
tapi apakan daya , i was sooo busy *busy la sangat.

okay, aku nak share kegembiraan aku pada hari jadi aku yang tak seberapa nie
malam before hari jadi aku lagi aku dah dapat hadiah
ayah aku yang bagi. yang tak suprise tuu aku tengah onlineee . tetibe aku rase rumahh jadi senyap. aku pandang la belakang nak tengok kenapa
an, tetibe aku tengok si widya dok pegang beg kertas yang untuk hadiah leh bukak tutup tuee. tahutak? tahu xpelahhhh xpenting pun.
spontan aku tertanya
"apa tue? "
semua diam . xbagitahu pun. aku pandang screen laptop balik.
mula aku confuse kenapa an. sebab tue satu suasana yang aku tak dapat nak digambbar melainkan korang yang pernah rase. for sure ramai yang pernah rase kan :)
lepas tue tetibe aku tersenyum sorang depan lappy T__T
sebab aku rase tue hadiah aku. aku yakin sangat . sebab aku kenal taktik ayah aku nak bagi present kat orang nih. hehehe
then, lameee sikit, aku dok pack barang aku nak balik kolej esok tue.
ayah aku panggil and bagi beg kertas tue =)
see, tak berapa nak suprise kan. heee . xpe
but then, aku terkejut sebab aku dapat kotak warna hitam. guess what?? apa yang ada dalam kotak tue?


perasaan time tue malu2x kucing nak terima hadiah ingat an rantai emas putih yang baru sebab yang lame terlalu halus dan akan cepat putus rasenya.
hahaha
tapi berangan je lebeyyyy


xdelah sebenarnya ayah aku bagi pendrive je :)))
memang kena la, sebabnya aku nie mmg seorang kedekut kalau nak beli barang2x mcmnie.
kalau bab shawl, inner, aksesori, kasut, baju, make up aku MEMANG tak kedekut except kalau aku memang dah tengah pokai . time tue aku akan kedekut akan tentang barang2x yang aku bermurah hati nak beli nie. eh faham tak nie? hehe
senang citer aku xsuka guna duit aku beli barang2x mcm pendrive segala nie.
since pendrive lame pun ade orang yang bagi, but now sedang tersimpn rapi bersama coretan lampau sebab tak boleh nak guna dah. everything is over ;)
so that, better i keep silent. eh tetibe.
ahaha
simpan je leklok kan. nak buang sayang. kalau diberi kesempatan nak bagi balik la. sebab benda tue boleh guna balik kan. kita bukan anak orang kaya nak pakai buang melainkan memang dah rosak. kalau dah rosak korang memnag patutu campakkkkk kan je kat dalam laut china selatan. LAUT tue je k :D
lain tak boleh.

lepas tue, ayah aku selitkan duit dalam kotak pendrive tue. tuk beli novel BAHASA INGGERIS.
aku yang mintak sebenarnya. hehehe
tapi sampai sekarang tak beli. hmmm, thats y aku xsuka bagi duit suruh pegi beli sendiri sebab mesti takkan terbeli. aku kedekut la bab nie wei.
and at last duit tue lesapp. shhhhhh :D
papepun hadiah tue aku suka sangat sebab cantik kot pendrive leh klip macam handbag aku gituuu walaupun bukan kaler pink . xpelah. tapi kalau dpat pink lagi best best kan ;)

then esok pagi aku gerak balik kolej. sabri datang amik dia nak hantar aku,
aku suruh dia yang hangkut beg-beg aku. hehe
konon nak bermanja la. dia gelakkan aku sebab aku bawak bantak busuk pink comel aku dengan putera katak tue. hampessss.
dia nak pegang aku xkasi. hehehe
*malu nyahh ~!

then lepas dah hantar aku, teman dia minum. mula nak makan dia lak wat hal tak nak mamam.
grrrr, dah tue aku bergegas pecut 1000km/sejam naik ke kelas. yes first kelas im late :D
bad attitude in my first classes :(
sepatutnya kelas 11-1 , aku pun lupa first day sesi temu meramah meramas je
11.15 kelas dah habis. then aku contact balik sabri niat hati mmg nak dia datang balik kat aku. hehe, then dia taye nak jumpe syakir tak? (anak buah dia) waaaa
gua nakkk la weiiii, anak buah dia comel gilarsss :)))

pas dah sampai umah kakak dia. main2x dengan syakir beramah mesra dengan kakak dia.
akak dia ajak makan kfc. pegiiiii laaaa. walauuu punnn maluuuu :P :P :P :P
TETIBE !
tetibe part nie aku eksaited nak citerrr nie.

aku nampak BUTIK EDAST la weyyyy.
haaa, jeles la tueeee. haha
aku baru tahu umah kakak dia dekat dengan butik edast. mmg sukaaa la aku nak pegi sane selalu. hehe. nnti bawak wirda lagi ek abang ;)))
before masuk kfc aku pergi menghabiskan duit di sana dulu.
aku beli inner je. dan bunga besarrr warna pink.
cantik sangat sangat sangat
aku gilaaaa sekejap kat dalam tue. yg bestnyerr owner dia ingat aku lagi. hehehe
malu i'ssssss :D
tue la rase bertuah sangat birthday aku :))
dapat pegi edast. klu edast tahu time tue birthday aku dia bg free tak wei shawl , aksesori segala?
hahaha
dan keismpulannya, aku mengguna duit novel beli benda alah tueeee kat edast. hehehe
kannn aku dah ckp. novel tak nampak benda lain lak yg dapat :))
takpe, still sukaaa sangat.

then pegi puchong plak umah abg dia jumpe wife abg dia. dia sorg je tak kawin-kawin lagi. ntah la dia, dengar citer 2013 :D
HAHA
then pegi pasar malam kat serdang dan akhirnya BALIK :)
hampir kul 11 malam kot aku balik. best sangat.
TERIMA KASIH
abg n kakak n abang dia n kak su (kak ipar sabri)

*semasa dirumah abg dia aku dipakse mandiiiii oleh sabri.
mengada2x la dia tueeeeeeeeeeeeeee!
so aku cuba test and try la biasakan diri dengan adik beradik dia.
kakak dia mmg supporting gilasss la. hampir satu hari aku xbukak tudung. hehe
at last mase dia dengan abg dia main takro baru aku bukak tudung. perghhh time tue rase
LEGA
hahahahahahahahaha

dan aku juga rase birthday nie la aku dapat banyak wish :)
hadiah aku xkisah sangat sebab aku nie bukan jenis yang suka mneyambut2x semua nie termasuk TEPUNG AND TELUR .
aku anti dua tue melainkan wat kuih muih je :))))

ni antara nama top 10 yang wish kat phone aku :))
  1. family
  2. sabri
  3. rowzy
  4. bell
  5. nadia khan
  6. ammar
  7. kak fatty
  8. unit 5-1
  9. najihaha
  10. kak ira (fruit story) hehe
yesss

dan terawal dia facebook

  1. nur farah adibah
  2. widya ameira
  3. adlam go green
thank you yang lain2x jugaa, semalam balik cuba nak habiskan balas korang punya post tp apakan daya line yang lembab dan lembap tue membuat aku semakin ngantukss
yg paling penting mulut aku pun senyum2x balas post korang ala korang kat depan aku. HAHA
mengadaaaa kan.
then tadi aku usaha gak pegi cc. at lasttt habisss jugak.
yang best sekali wanita-wanita cantik dan gorgeous dan top sudi wish tau
seperti :
  1. fatin suhana
  2. ida mansor
  3. cik epal
lelaki plak :
  1. bangku kosong hasrulhassan
  2. mel romeo
  3. firdaus hafiz (ahmad nur) --> ex +BFF kak atin :)
klik sini untuk membaca post yang dibuat oleh hencik hasrulhassan sesambil tengok older post dia . hehhee


besarr kan? hehehehe
bak tengok full lawa-lawa singgah la blog dia ;)

bangku kosong siap wat entry lagi pasal birthday aku. tp aku xsempat nak komen sebab semalam nak try komen tak dpaat :((
but i really appreciate it
SERIOUSLY yela cuba korang pikir aku sapeee je nak ada blogger lain wat entry psl birthday aku. kannnn? bertuah betul aku on 3 januari walau umur kawan2x yang lain banru meningkat 18 aku suka melalu usia 19 .
*ayat nak sedih. hehehhe
takpe, jiwaaa muda bak kata sisi lyaaa rite?
yang penting aku ada banyak azam sempena tahun baru dan umur baru :)

nak jadi lebih matang dan tidak cepat touching!
HIDUP HATI MESTI KENA KERING
T__T

banyak lagi azam aku nih. biar aku sorang je tahu. korang yang sudi cuma mendoakan je k:)
thanks again
*__*


p/s : akhirnya dpt juga akuuuu update blog :)
next entry? hmmm hentah la. btw , aku suka kelas baru aku. hehehe
lagi semangat nak belajar ;))))





Sunday, January 2, 2011

bayi pagi-pagi bersolek.


Assalamualaikum

hello hello and hello to bloggers, silent reader, stalker malker aku
whats up whats up?
sihat tak? ghajin tol korang dok blogwalking sini kannn. aku?
adoi xsempat la lately nie since sem sudah bermula walau kelas xbermula. sibuk dok pegi daftar beratur panjang giler dalam bahagian kewangan nak bayar yuran belajar, dok kehulur kehilir ke HEP nak amik kunci asrama. and at last, salah kunci bertukar dengan akak senior yg sememnagnya tengah takde dalam bilik. aku pulak bukan tido asrama umah dokatt je sebab kelas belum start lagi. malas nak dok asrama lagi. konon nak kemas barang2x dulu la. so ingat nak bawak balik beg gedabak tue, tp tidak kesampai lantas meninggalkan beg sebegitu rupa di dalam bilik. perghhhhh, balik bilik mesti penat aku nk kemas-kemas segala. grrrrr
pastue balik tue nak online. kononnnyaaaaa nak wat entry untuk tahun baru.
TAPI
hampesssss, berukband nie terlupa nak bayar dan mengakibatkan kecacatan dengan P1 WIMAX memotong kasi potongggg untuk seketika. dan pada 1.11.2011 baru berkesempatan nak pegi bayar. dan kononnyaaa tak dapat wat entry pasal tahun
baru nak la wat pasal entry tarikh cantik tuee.

1.11.2011
tapi, hampess jugak sebab ade orang yang sedang mengodamm lappy aku sampai aku tak berkesempatan.
so aku nak jugak menganggap ni entry 1.11.2011
haha, bape kali nak ulang daaa
okay! jom ke cerita sebenarnya.

1.11.2011
macam bese , xdeapa yg berubah. nak dating si pak cik tue plak pegi holiday dengan family. dia ajak aku bersama tapi idaakk la kawe nak pegi. belum ada ikatan yang sahh lagi. kata bapak aku. haha

so dok rumah. pagi2x lagi kena jerit kena bangun sebab apa?
meh sini aku nk tunjuk
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaaa, mak aku cakap
"yaAllah anak aku, anak aku. *gaya agak gedik. haha. tengok wida pakaikan dia gincu !~"
aku dengar dahhh, tp aku malas nak bangun tapi mak aku pakse jugakkkkkkkk bangun tengok. HAHAHA
habis lantaii merah mnyala da godam gincu merah menyala mak aku tueeee. haha
xpasal2x aku yg sedang ENAK dilamun mimpi nak pakaikan dia gincu.
memang sangat penuduhan yang tak berasas. ceit, marah la konon. haha
tapi aku kuar tengok, "maaaaa, mane ade kak pakaikann. SUMPAH xde. orang tido tadi."
pas tue dengan muka yang baru bangun sempat amik kamera and amik gambar dia.
kira cantik terletak la gincu nie kat bibir dia. comot sikit je, mmg la bese tapi umur dia baru
satu tahun tiga bulan.
adakah aku yang jakun? tapi aku sangat2xxx la sukaaa tengok.
mak aku kata ni semua sebab aku sebab dok tengok aku makeup. ahaha
xleh blah.. gua jugak yang kena.
pastue suruh senyum siap senget2xkan badan lagi nak bergambar. konon posing laaa tue
pandai gilerrr wat mimik muka yang sekarang orang dok buat konon2x comel. ntah ape yang masuk dalam badan dia tetibe berperangai sebegitu rupa. haha
grrrr, wirna, akak tak tahu nk ckp apa.
speechless
pagi2x buta wat perangai xsenonoh tue. wat aku terussss xleh tidoo.
jadi nnti besar aku nk citer

"wirna, wirna nie dri kecik lagi dah gedik semacam lagi. tarikh akak ingat lagi. siap bukti lagi. HAHA"

tue la bayi ajaib yang kononyaaaa.