JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, December 9, 2010

MY 15


yes, akhirnya aku join dan dapat jugak aku starting buat entry "MY 15" nie.
btw, contest nie aku jumpe dari empunya blog dari
CARLSAMSUDIN

nampak macam interesting je. so aku pun join la.
task dia yang menarik sebenarnya !
sebab tue aku join.aku perlu listkan 15 tentang diri aku. :


1 . PINK COLOUR :
yes, pink colour. sebab apa pun i'll start dengan pink. nak bagitahu satu dunia yang aku suka pink. walau aku tahu ramai gilasss obses dengan pink.
aku suka pink secara jujurnya aku rase sangat COMEL.
comel okayy, disebabkan mukaa aku xcomel. apesalahnya aku menumpang kecomelan pink nie. then aku rase dia sangat2x sesuai dengan semua perempuan, warna yang lembut dan nampak kita nie sangat girlishhh gituu .awww *gedik datang

2. PUTERA KATAK
okayy, xpayah la nak cakap mata dia juling. kesian dia okayyy ?
nie aku penah citer dalam blog aku pasal dia. betapa specialnya dia sampai aku masukkan dlam blog aku. huahua.sangat kelaka kenangan membelinya sebab lepas beli baru aku perasan yang dia seekor katak! katak weii! geliiiiii. haha, tapi katak nie comel. dulu bagi name dia caca disebabkan aku eksaited suka suka sangat dengan putera katak yang sedang disiarkan n nak jadi gorgeous macam nora danish. aku bagi nama dia putera katak, boleh aku berangan jadi nora danish yang sayangkan binatang.heee

3. BABY
okay tang baby nie. aku sure ramai gegirls pun sukaa kan? aku suka suka suka sangat ngan baby. nie picture adik aku bernama wirna allyscha. actually malas nak google gambar baby lain, so why not aku guna kecomelan adik aku nih. haha
korang bagilah baby apa pun kat aku , xsampai lepas 5 minit mesti dia menangis. sebab aku nie ganas. mak aku sendiri takut nak bagi wirna kat aku.hehe.
sebab aku geram.geram.geram.
aku selalu gigit utuuukkk ni *nama panggilan waktu kecik
tapi jgn risau, anak orang lain xdenyerr aku geget.wat malu saje.hee

4. MAKE UPsape orang perempuan yang tak suka make up?
oh okayyy, kamu mungkin dah natural beauty
aku suggestkan sape yang natural beauty tue xpayahlah nak gila make up.
biar aku yang tak natural je yang gila.
haha, bukan hape aku memang dari kecik lagi suka make up. dulu kecik2x barang mak akulah selalu aku godam. sampai ade satu hari aku conteng dinding guna lipstik merah menyala mak haku tue. heee, hevat tak?
best tauu, kena marah lagi.
since dah besar nie dah pandai dah itu ini. mak aku pun dah pening nak beli tue la, nie lah. oh xpe, duit sendiri. pedehal *__*

5. PHOTOSHOOT
photoshoot? oh jangan ingat saya model. saya cume model. haha. tapi tak bertauliah.
aku suka benda2x cam gini. suka sangat sampai terpakselah jalankan photoshoot sendiri. haha.
tapi best wei, korang try la syok sendiri. sape yang nak marah ke hape, korang block je dia tue..

6.HIGH WEDGESmeh habaq kat aku perempuan mana xsuka pakai wedges hott cam gini?
aku rase semua semua semua suka. cume dorang mungkin takut or sakit kaki bila pakai lame.
okayy, siyesly aku jalan lah jauh mane dengan wedges kaki aku tak sakit.heee
tadi banyak gilerrr pic wedges yang lagi hot dari nie. rase nak letak semua je, tapi takut orang kata aku over plak. so satu gmbr banyak pic nie lagi oke n sesuai kot aku rase. aku suka sebab aku nie xdelah tinggi mane. so, kalau aku pakai menatang nie. aku akan nampak tinggi kelihatan. awwww, ketinggian palsu namanya *__*

7. NOVELkorang bagilahh novel apa pun kat aku. aku musti baca puye. just lately nie xde mood sikit. sebab novel2x yang adelaaa sornag makhluk nie pinjam sampai sekarang tak pulangkan balik! hate it. bila mesej tak reply. geram geram geram.
ok dah. tapi terutama novel nielaaa yang paling wat aku xleh lupa. sedih.
sebab apa aku suka novel? sebab aku suka menangis.heeee,
novel sedih je aku layan okayy :)
orang kata yang layan novel jiwang. benarkah?

8. BUTIK EDASTokay, nie kira butik feveret aku la nie, tapi memandangkann ghumah aku jauh jugaklah dari butik nie, so kalau aku pegi butik nie mesti pegi sane kena beli banyak2x. stok untuk masa depan. haha, aku xsuka beli on9. sebab aku pikir aku boleh lagi pegi cari kedai dia. lainlah ornag duduk luar dari k.l or selangor.
dan rasenyerr duit postage tue aku boleh beli lagi satu inner tambah dua hingget. heee
butik nie aku suka sebab owner dia sangat baik hati. layan pun berhemahh .xjenuh melayan setiap pertanyaan aku, sebab aku banyak taye2x ni. then kualiti setiap item kat butik tue memang puas hati la wa cakap lu :)

9.BUDAK KACA MATAhaa, sebenarnya. aku rase ramai yang tak tahu kot yang aku nie seorang yang rabun :)
hehe, mempunyai hempat mata. korang ada? xde kann.
nie penat aku godam2x kat file lappy aku. cari gambar berkaca mata. sebab aku baru sedar yang bahawanya aku banyak gambar yang pakai lens dari yang pakai spek.heee

10. COKLAT

ohhh ! perempuan memang tak leh lepas dari coklat kan? sape tak suka coklat? waaaa rugi wowowowo
sodap tau x.yes, love me :)kalau dalam fikiran anda terbaca love u mean u love me :)
thank you
hee

11. BFFmemanglah orang kata tue pun nak kecoh.
tapi takpe, aku nak gembar gemburkan juga.
aku dari sekolah lagi kawan dengan dorang n still contact until now.
aku banyak luahkan happy aku, sedih aku pada dorang.
zasss je masalah datang ke berita gembira datang je.
aku mesti terfikirkan dorang n share dengan dorang :)
i love my BFF

12.GADUH COMELnak tahu kenapa aku letak gambar kucing? sebab kucing=kucing gadoh comel. kalau kucing dengan anjing kan nampak ganass dan seperti tidak boleh berbaik.
but nothing is imposibble.hee
aku selalu gadoh comel dengan adik aku widya, aku tak tahu nape aku panggil comel walau hakikatnya, kekadang menyakitkankan hati.
tapi siyes, kadang gadoh benda yang kelaka. baju kau merata la, barang kau kat tempat akulah.
sebab aku nie fussy sikit derr ;)

13. MIX

ramai yang tak tahu bahawasanya saya ialahhh. jeng2x.
haha, xdelah aku ade mix pakistan+chinese.
tapi dont get confused. bukan parents aku. tapi atok sebelah mak (pakistan ), ayah (chinese)
tapi kesian aku xpenah jumpa atok belah mak aku :(
gambar pun orang dolu2x takde.
yess, aku tahu aku xde ghupa pakistan. hee, tapi hidung aku sedikit mancung orang kata. wek !
ramai cakap aku nampak lebih ke arah chinese sikit. sikit jeeee. oke. aku tak perasan pun sebab aku tengok muka aku betul2x malay look *__*
lawa kan gambar orang kat atas nie. sorry empuye gambar. aku xde gambar nak letak. :(

14. JARI MANIS
yea im getting married! tapi lambat lagi lahh.
aku cuma nak cerita yang aku dah lame xusik jari manis aku nie.
sku simpan untuk hari kawin nanti.
mengada2x ke? tapi aku rase ade jugak yang wat camnie, mungkin.heee
sekarang nie tengah sabar la, suka tak suka, jari hantu berhantu bermomok tue aku sarung.ngeeee

15. RATAH MILOhehe, still macam budak2x ke aku nie? tapi betul laaa, nie la tebiat aku yang aku xleh nak buang dari kicik sampai la niee. haiiihhh pening mak haku, beli milo sekejapan je habis. lari target.hikhik. aku suka amik sikit letak dalam mangkuk ke cawan ke. haaa, makanlah kau. tapi sekarang nie jadi macam pengganti coklat. kalau coklat xde, n terasa nak makan coklat aku cari milo. tapi ade orang kata tak elok? betul ke? aku kata sedap.heee
tapi kalau ade tetamu yang tumpang umah aku berhari2x ke, berbulan2x ke aku xmakan. aku malu. *__*

okayy, siap suda task aku. wow, penat hemaknyaa.
aku buat kejap stop kejap wat sebabnya, adik aku wirna tue suka betul geget mouse lappy aku nih.

aku akan tag tiga orang seperti yang disyaratkan. jeng2x :
THE BEAUTY IN UGLY
FIFYAMINORDIN
FASHA

yes, settle sudah yang ini.:)
sekian terima kasih
*__*

1 comment:

Qarl said...

thanks for joining

all d best