JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Wednesday, December 22, 2010

DITINGGALKAN

Assalamualaikum
sedih tak tittle entry nie? harap sedih sebab mood sedih sampai menangis teresak2x sampai xleh nak bercakap
sebelum tue, sila sengih gigi sikit, please, just for me.
ngeeeeee ~oke thanks !

sebenarnya aku tipuu je menangis bagai ma
cam gitu rupa
apa korang fikir mula2x bila tengok tittle aku?
sila pilih dipilihan yang aku penat2x sediaan untuk korang

A) DITINGGALKAN KEKASIH

B) DITINGGALKAN BAS

C) DITINGGALKAN KELUARGA

D) DITINGGALKAN OLEH KAWAN-KAWAN

pilih mana satu. dah pilih? okay, jawapannya
.
.
.
.
....
.
.
.
DITINGGALKAN SORANG-SORANG
korang salah, jawapan kat atas pun salah
walau ditinggal keluarga pun salah. sebab aku nak jawapannya ditinggalkan sorang-sorang
haahaha , siyes kesian gilar kat korang aku wat cmnie.hee
takpe kan? teman hati dan suasana yang sunyi nie

aku dok rumah sorang-sorang family balik kampung
macam-macam bunyi aku dengar, tapi jangan korang pikir rumah aku berhantu .
puas aku jalan-jalan mana datang bunyinyaaaa
ahahha, rupanya dari kura-kura adik aku. aku hampir terlupa kura-kura yang ada dalam rumah aku. adik aku yang keempat winie azlyn , dia gilarrrr kan haiwan.
dia sangat sukakan binatang. macam citerrr putera katak pun boleh dilabelkan macam tu. nasib baik dia tak mengada nak bela gajah ke, zirafah ke, kambing ke, ayam ke. haha
dulu ada bela kucing banyak gila kucing yang aku bela dulu. first kucing aku bela nama dia CINDAI
sedap tak nama dia? comel+besar gedabak wehh nama dia nenek aku aku la bagi.haha
pas tue macamne tah, dia perlu dipinggirkan dari rumah. aku pun tak ingat kenapa because i was cute lil girl that time. muahaha!
tapi apa yang aku ingat, cindai after kena buang. bukak pintu kat ampaian dia tengah landing atas beranda. heeee u know what ayah aku dah buang jauhhh sanggat dahh tau sampai naikk kete lagi. haha
*nk bgthu tmpt tue jauh smpi kena naik keteee oke
tp esoknya dia ada so that kitaorang terus bela dia sebab rase dia sayangkan kitaorang dan kitaorang pun sayang kan dia. sampai sudahh aku tak tahu dia pegi mana
aku penah tengok dia beranak, yg aku boleh cakap
relax giler binatang beranak.HAHAHA

kucing lain yg penah aku bela comel , putih (mati pada 1syawal kena lenyek ngan kereta kat kampung)
sedih pada 1syawal tue, sedar2x pagi tue just tinggal bulu je beb. can u imagine that?
kmpung aku, sebelah tue jalan raya , how careless we're . sorry putih :(
tompok
and the latest yang hilang aku xngat nama dia. tapi nama terikut dalam citerr indon tue pun nenek aku bersama adik aku winie tue yang kasi nama.haha
nasib baik aku lupa
paling aku sayang selain cindai comel !
dia kucing parsi , bulu dia? lebattt gilerrr haha. suka tonyoh2x muka kat bulu dua, pastue main bulu kerinting dia dekat tempat BERHAMPIRAN kemaluan dia.ahaks
tapi dia dah hilang :(((((
ayah aku sampai xlalu nak makan tauuuu, keje pun mcm nak tak nak je , dia sanggup pegi sorang2x cari kucing tuh!
at last JUMPEEE , my kawan sendiri yg amik. dia terjumpe n dia kata comel. hee
mase nak amik adik my kawan plak nangis sebab dia nak mioww tue
then pindah ampang baru duduk a few months dia dah hilanggg jugak until now
comel harap u okayy ya!
aku rinduu nak peluk kucing kucing kucing


nie comel. xnampak sangat la bulu dia. kalau depan2x baru korangg nengokk betul2x.grrr
rinduu :(
muka dia kerek an? haha
kucing nie sumpah aku cakap kroang ayu + lembut.
dia betina.
kalau kira manusia, perempuan melayu terakhir
dia kucing betina terakhir !

ni kucing berkepala dua. haaa, korang ade? xdeee an
haha, xla sebenarnya nie la kucing yang aku tak ingat nama. jantan dan betina. ikut dalam citer indon mane aku pun tak ingat, nak taye adik aku dia plak kat kmpung. malas la nak mesej2x bersungguh betul nampak.haha

nie kenapa citer pasal haiwan lak ni? haha
lagi satu! last2x aku ade hamster. dulu aku sukaaa hamster. dia comel. lagi2x hamster aku dulu tak gigit2x , satu hari kat taman tengah2x malam aku dengan sepupu aku wat gilerr la nak joget2x tengah taman tue.haha
tengah malam mane la ade orang so aku pun nak je la. kebetulan aku bawak hamsterrrrr
so aku letak dalam poket suar tido aku
u know what? afterrr joget cari2x hamster xde. tengok dia dok dalam mulut kucing!
tengah biruu perut dia. huh sedih gilerrr . rase bersalah sampai sekarang.
aku penat pukul kucing tue suruh kuar kan dia tak nakkkkk. mesti kuatt an kucing tuee gigit.
pas tue kucing tue jadi garang dia marah. last2x dia lepas jugakkkk. tp dah lemah. biruu lesu.:(
then dia mati aku tanam dia belakang umah. dan sampai sekarang aku tak penah sentuh hamster yaang baru kat rumah nie. dah dekat setahun lebih ade kat rumah . xpenah. bg makan penahh laa :)

oke2x last2x . JANJI nie last.

nie pun aku bela tapi dia dah mati. hahaa
tak tipuu sangat. nie aku amik gmbr kat zooo

adoi, sunyi balik. korang sorang2x kat rumah watpe? aku dok bukak tv astro oasis je nih.
sebab aku rase tv tue je yg selamat tak kuar apa jadah hantu segala an? haha


4 comments:

Bunga said...

kucing parsi mmg comay!!

wirdawahid said...

kannn. tapi kesian kucing tak parsi orang tak puji dia.heeee
kucing semuaa omeyyy la klu mcm tue.heee
thanks darl !

Aimi Bahari said...

haha tetibe bela sang harimau pulak.. =D

wirdawahid said...

hahaha. tipuuu je tuh.
nak dekat pun takutt nie nak bela. buat dia terkamm. nayaaaa. haha