JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, December 2, 2010

apa perasaan berblogging?


salam.
rajin tul kau menghupdate blog ek
mata tak nak tido lagi. sekarang pun dah subuh.
dulu aku tak kenal la blog segala nie.
ada jugaklah kawan dok sebut blog blog blog
tapi aku nie jenis xhamik pot. aku jenis setia pada yang satu. :P
*percayalah sangat
dulu2xkan facebook dalam kalangan kita kurang mendapat sambutan dan tidak tahu sangat atau lebih dikenali sebagai pe menatang tuh? haha
dulu dok puja myspace la.
kononnya tempat berchating paling terbaikk wokkkk.

sekarang? myspace aku dah dekat sepuluh bulan kot tak bukak.
emel+password segala aku lupa dahh.
lepas aku kenal facebook baru aku kenal blog.
dulu ingat nak creat blog nie payah.
biasalah buta IT jugakk la dulu. hahaha.
tue lah orang kata tak kenal maka tak cinta. *betul ke?
atau belum cuba belum tahu *mungkin nie lebih tepat.

then aku start berblogging.
rase rendah diri sampai sekarang masih ada dengan kawan2x lain,blogger2x hebat di luar sana.
say hi jap ..hi~~
*macam la dia bace blog kau wirda
(cisss suara nie. menyibukk jep)
haaaa, tue suara2x orang yang dengki okay.
apa lagi, perangai syaitan la tue yang bercakap sebegituuu. :P

tauu x, xpayah face to face.
dalam alam fantasi macam nie pun kita leh kenal kawan atau lawan.kan?
contoh baru semalam gesel2x dengan dia, besok dah jadi mmusuh pun ade
manusia semua hipokrit.
jangan nak tipuu la. nie hakikat yang kita semua tak nak terima.
dalam alam nie aku banyak belajar erti COOL.
aku tengok orang tue kena hacker, faker,hina, keji, perli..
apakah?
come on beb.
nie tempat mengeratkan lagi hubungan saudara serta tambahkan kenalan. bukan tempat bergado.
kan best kalau semuaaa berbaik2x.hati semua bersih.share apa yang ada dengan ikhlas.
kita kena relax and cool bila ade benda2x mcm ni berlaku.
yang pasti tue semua akan menunjukkan kematangan kita dalam menghadapi apa yang diperkatakan orang.
yang korang nie, xcari pasal dengan orang tak boleh ke? hadoi, nape tak suka orang senang sikit?sampai aku sendiri jadi takut nak kenal or tambah kenalan.
takut baik hari ni, esok ? lu pikir la sendiri.
so berhati2x memilih kawan zaman sekarang.

aku nie blogger yang sangat sangat sangat baru.
xtau banyak dalam dunia nie.
tapi xsampai lima bulan aku jadi blogger.
macam2x cerita keluar sana sini kann.
hurmmm. xpayah la sebut.kang korang tahu aku menyibuk hal korang.
psst ..im stalker.dont u? haha


aku sukaaa dan sangat ketagih dalam blog2x segala ni tau x.
tapi tak sedap la kan bila ade gado2x annn.
kang tertulis entry pedass sikit.
orang lain terasa.
hurmm. mcmne ekk nak buat?
jadi kesimpulannya,
blogger mesti hati kering! wah. bolehh ke?
hehehe.
selmaat mencuba la yekk..

aku suka bace blog orang.
cerita tentang pengalaman dia, apa yang dikongsi bersama
best kan?
lagi2x kalau penulisan dia hidup.
buat kita leh membayangkan dan terbuat apa yang dipertuliskan.
macam best je blog macam tue.
tapi aku xsuka bace blog cerita dia n copule dia KECUALI my lion! (erawr)
sebab cerita dia pendek n ringkas+sweet.
so xdelah berjela2x aku nk bace .
senangkan?

blog nie plak leh wat aku berperasaan sorang.
yelaaa, nak tulis2x kat buku segala mane leh letak gambar. nak lukis?aku bukan orang seni.
nak kerat gambar artis tepek kat diari?aku bukan rajin nak mengunting.
jadi bagi aku nie memang tempat yang sesuai.
boleh letak gambar kita banyak2x sampai readers muntah+geli2x tengok gambar aku yang mengada2x.hahaha *suke2x
terpulang kat kita same ada nak publish or tak post kita.
janji kita leh lepaskannya dengan cepat+pantas+kilat.
hehe.

nie copy2x entry plak.
kadang kita punya idea tue TERsama.
xkisahlah tentang apa sekali pun.
tahap pemikiran kita terbatas.
jadi pegi mana pun xmungkin kita akan terfikirkan tentang hal yang same.
penah tak korang dengan kawan korang pikir benda yang same?
so kenapa xleh nak pikir macam tue?
satu kebetulan.
xpayah sampai nak heboh satu dunia yang "dia copy entry aku! "
hadoi. aku tak tuju kat sape2x walau aku tahu waktu sekarang tengah hot pasal nie. tapi sikit pun aku tak terniat nak sentuh pasal kes sekarang. aku cuma terfikir nak buat entry nie tentang apa yang aku rase dan telah alami menjadi seorang blogger.
bagi akulah kan.
aku xkisahh tau kalau jadi macam tue
selagi dia tak jejaskan kehidupan aku.
thats all.
sebab nie semua permainan.dok layan lagi permainan.kita sendiri yang lalai.

bila semua jadi macam tue. penulisan kita atau cara kita nak meluahkan jadi terbatas.
sebab apa?
sebab adanya aksi2x macam nie.eh xsesuai.
sebab adanya kes2x yang sebegini rupa.
so leh pikirkan? apa kata kita bebass kan segala2xnya!
supaya nak menulis pun dengan bebas. tapi pikir lah jugak. jangan melampau2x.
apa yang kiita buat ada undang2x tersendiri.
dunia internet ingat takde undang2x ke?
hadoi..hey adik? tarak sekolahh ka? haha

fullstop



p/s : tak payah nak cakap aku comel !

*tengok, jangan wat muka. cuba amik positive kalau benda2x macam nie berlaku. mungkin dia nak bergurau lebih dengan pembaca! sebab aku xdelah perasaan sangat.






3 comments:

SHYLA said...

nak BErBlog hati kena kering la Ter.....an...kalau tak kering g la jemur hahah...

ak lak an dok terpengaruh dengan blog azwan ali,die kalau cakap tak ada na cover-cover...main BOH~! je.....segonok tol ad org cm tu berani beb...

wirdawahid said...

haha. baik punyerr kan. betul tue. mulai sekarang. bila aku bukak je blog. aku pastikan first hati bersih.aicece. dan kering. heee ;)

bella dela rosa said...

comel gamba awak dalam post nih.omel omel