JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, December 30, 2010

HAPPY ANNIVERSARY


Assalamualaikum

helllowwww ~!

tepat jam 12 tadi aku dengar ade bunga api sedang menari2x atas langit.
aku terpikir, apakah dan mengapakah?
lantas tengok tarikh.
oh yes, mereka sedang menyambut anniversary aku dengan si dia. HAHA
gilerrr propa
aku tak tahu apa maksud bunga api tersebut mungkin
tahun baru atau atas kemenangan MALAYSIA
alhamdulillah malaysia menang lagi :)

walau dalma keadaan hubungan yang baru je baik tadi
kira tak berapa nak stabil
aku still happy sebab hubungan kitaorang nak cecah 4 tahun untuk tahun ini.dah tak leh nak tipu dah. banyak yang dah kitaorang alami dalam tempoh masa yang panjang nie.
panjang la snagat. haha. panjang la weiii ingat senang nak sampai ke tahao nie. walau orang kawin 20 tahun leh cerai. aku xkisah la korang nak cakap apa.
jodoh pertemuan di tangan tuhan, kita sebagai
hambaNya mendoakan sahaja:D

yes aku dengan dia mula terjebak dalam cintan cintun nie mase aku hujung form 2. HAHA
agak comot dan berhingusss tersangattt la kan
pernah mase form 5 break sekejap kerana mungkin ada hikmah yang tersembunyi ;)
dan sehinggalah kini kami tetap bertahan :D

HAPPY ANNIVERSARY again mohammad sabri
wirda sayang abang walau kadang abang sangat menyakitkan hati.
HAHA
esok nak kuarrrr jugak ! wek :D

Wednesday, December 29, 2010

BERHENTI BERBLOGGING


Assalamualaikum

hello hello hello hello !
kali ini saya ingin memaparkan perasaan saya pada masa ini !
perasaan yang sedang bercampur baur bersama cuka serta ajinamoto ditambah dengan halia yang xsedap tuh!
itulahh perasaan saya. boleh anda semua gambarkan>>>>>

okay! cukuplah memgambarkan perasaan saya, biar saya nyatakan tentang satu persatu agar kalian semua tidak begitu pening lalat untuk memikirkan walau saya tahu tidak ada seorang pun peduli untuk amik tahu. tapi saya suka untuk melakukan sedemikian rupa. muahaha!

kita mula dengan perasaan

RINDU

saya sangat sangat sangat rindukan dahagakan kasih sayang. HAHA
annoyingnyerrr .. grrr *tengah dalam keadaan geli hati
saya rindukan si dia. WHAT? rinduuuu plak. adesss. mengapa ini semua harus berlaku apakah ini semua kerna diriku? lalalallalalalalalalalala~
sila teka lagu apa yang sedang saya dendangkan bersama jogetan sebentar tadi.
saya rindu dia tapi saya EGO tak nak bagitahu dia.
biarkan ! saya tak patut mulakan dulu dan saya rase saya patut teruskan sikap saya macam ni supaya dia lebih berjaga2x akan masa hadapan untuk terus menjaga hatiku. aicecece
walau sebenarnya diri sendiri yang hampir meragut kemeranaan dan juga saya ingin membuat sebagai satu pengajaran. haha
*wirda tak baik menghukum orang. .
okay itu bukan hukum itu gado2x manja2x rindu2x marah2x okayyyy. anyone nak bantah? sila jumpe saya di mid valley kul 4 jap g.
kalau saya tak datang jangan marah. HAHA
mood : sebal :D

GEMBIRA
yes, walau sisa cutiku yang tinggal hujung jari dan tidak meluangkan masa dengan berdating. :(((
saya tetap gembira ! saya gembira okayy:D
sebab saya tidak akan lagi mengalami insomnia yang mane takleh tido.
*xde kena mengena
maksud saya, saya tidak lagi dihantui hantu2x yang sering menakutkan saya pada waktu malam yang menyebabkan takut unutk menutup mata saya kerana mak saya sudahhh selamat sampai dari kampung pada jam tidak pasti tetapi pukul 3 lebih pagi tadi. saya dengan tidak tidur bersama tentera bala, eh silap bersama bibik saya a.k.a adik kandung saya yang tak berapa nak comel widya nama diberi telah tolong memungut barang dari bonet kereta untuk dicampakkan ke dalam rumah dan menghasilkan rumah yang tongkang pecah hari ini ye
okay jap lagi saya kemas |:D
selain itu saya cukup gembira tadi sebab si dia wat video call kejutkan saya bangun tido. ohh tidaklah sesweet yang anda sangkakan sebab saya tidak akan menunjukkan muka yang scary saya ketika bangun dari tidur yang nyenyak. saya marahkan dia sebab cuba unutk mencuri lihat muka baru bangun saya tetibe dia marah saya balik dan mengatakan bahawa DIA TAK NAK TENGOK SAYA . wahhhhh gua malu di situuuu. HAHA
sebab kalau tengah mamai baru bangun dari tidur angkat phone saya mmg tidak gemar oh bukan tidak gemar tapi tidak mampu untuk melihat dengan jelas siapa di talian kerana kerabunan mata yang tahap hampir maksima. dengan itu saya langsung tidak perasaan itu adalah video call. dan sidia cuba untuk mengecall sekali lagi dan saya jawab kali ini tibe, dia tunjukkkkkk BABY ! anak buah dia. ohh, aku memang tak boleh tengok baby.
wahh, tetibe mood marah berubahh. heee. suka2x. haaa, aku rase lepas nie kalau sesape nak pujuk saya bagi baby pun cukup . xpayah susah2x pegi 7E untuk membeli coklat kegemaran saya. tapi kalau nak bagi dua2x luas tapak kaki tangan saya tadah kannn. nyiahhhahaha
banyak tak happy saya? banyak lagi sebenarnya tapi saya tidak tahu yang mane satu perlu diluahkan. jadi saya mengambil sebulat pakatan suara untuk menyimpan kegembiraan saya di dalam hati moga tidak ada yang mencerci. heee *peace

SEDIH
haaaa, anda suka saya bersedih?? kalau suka taip ON JAHAT hantar kan ke 00000.
pasti akan dapat pulangan yang menarik dengan satu lempangan jarak jauh oleh saya sehingga anda berpusing2x seakan seperti puting beliung kalau dilihat pada jarak jauh.
wahh, tidak saya menyangka yang saya sekuat begitu rupa.

saya sedih kawan baik saya siapa lagi? kalau xkenal mari saya dengan baik hati memperkenalkan NOR SHYLA yang dikatakan malula itu telah STOP BERBLOGGING.
yeahhh inilah kandungan entry yang sebenar. cukup jauh ye anda2x perlu menerokai untuk mendapatkan isi kandungan atau dalam omputih cakap content.
saya sedih sedih sedih sedih dan sedih
beliau seorang yang amat jujur dalam berblogging telah meninggalkan kita semua. oh jangan pikir yang bukan2x okay. dia cume akan kembali dalam masa setahun hingga dua tahun lagi dari sekarang dengan imej dan ilham yang baru.
TUNGGU !
sungguh bangga saya mendapat kawan yang sebegitu semangat!
tiada lagi dia untuk memback up dan membuat entry untuk saya dikala saya diserang hendap oleh si anom yang tidak putus2x mengejek, mengutuk berserta mengstalker saya. HAHA
apa2x pun walau saya sedih tapi tidak kelihatan sedih saya tetap sedih. rase nak menangis dengan kepergian dia dalam dunia blogging tapi saya akur dengan takdir yang telah ditetapkan. semoga semasa dia pergi saya nak naikkan nuffnang saya banyak2x supaya dia jeles lantas mengactivekan diri dalam dunia blogging sebab dia tak boleh tengok $$$$$$$
HAHAHA
mungkin saya akan dimarahi kerana mengatakan belia sebegitu rupa. tapi saya ingin melakukannya. hehehe
kembalikan kawan saya ke dalam duniaa blogging. grrrrr. lambatnyaaaa nak tunggu 2011-2012 beb. merajuk agak2x kau nak pujuk tak? muahhaha!

UNKNOWN
setelah melampiaskan perasaan saya di sini saya rase saya cukup tiada perasaan dengan atas kemerapuan saya disini.
yang pasti saya lega dapat menjulingkan mata anda semua dengan ayat power saya . apa guna BM spm A kalau xdiaplikasikan. HAHA

sekian terima kasih.
salam sayang dan kash dari saya. HAHA

*undur setapak kebelakang konon tadi berdiri atas pentas memberi syarahan atau sedang berpidato.ngeh3x

jom kita sambung berblogwalking yang sekian lama tidak dilaksanakan. hehehee



p/s : jadi bukan saya yg berhenti berblogging. heeeee. walau sering ditindas dan diserang hendap saya tetap akan teruskan minat saya. hooyehhhh! semangat seorang diri dengan oversssnya kau!

Tuesday, December 28, 2010

TANDA BAYI MENGANTUK

Assalamualaikum

bayi mengantuk

hi! semuaaa . kali nie aku nak ceritera pasal baby, sape tak suka baby anggukkan kepala
yes, aku nampak ade sorang dua yang xsuka.
kenapa korang tak suka? sebab dia suka merengek ek? nangissssssss terussssss *gaya indon
okay, sebenarnya, kalau pikirkan balik nak jaga baby nie senang gilerrss kot kalau kita tahu taktik yang sebenar. hee
bagi ibu-ibu yang telah mempunyai ramai anak pasti tahukan
ooops, aku belum ade anak okies, kawin pun belums. tapi aku ada adik kecik. hee
so dari situ aku tahu la sikit2x an pasal baby segala nie

selalu baby nangis sebab tak lapar, sakit perut, tak pun pampers dah xselese, beraksss ke, xpun ngantuk. haaa
nie yang aku nak cakap nie, dulu aku dokong adik aku yang kecik wirna tue sampai dia tertidor tgh dukung. heee, menangis mengantuk rupanyaaa dia
jadi kalau korang nak senang kan jom kkita bongkar rahsia tanda-tanda bayi mengantuk.
so lepas nie xpayah susah nak pujuk2x la, bazirkan susu la buat tak minumkan.
bila mereka sedang membesar sikit kita leh dapat tangkap bila masa untuk dia ready tidoo
haaaa, bila dah tidoo ibu2x la yang paling horeyy horeeyyy , hehe
jangan tipuuu, i tauuu :D

pertama : baby yang boleh gerakkan kepala

okay yang ini maksudnya baby yang dalam 2,3 bulan kot yang bila kita dukung je kepala baby dah boleh angkat sikit walau pun still lemah kan. haa, yang ini selalu kita tengok bila baby dah mengantuk dorang akan alihkan pandangan dorang dari sesuatu benda atau orang. seakan2x dorang tengah tido dalam dunia dorang sendiri. dorang akan rase terkapai2x dan kadang-kadang mengerakkan anggota seperti tangan yang ingin mengapai sesuatu. kononya tengah mimpi indah makan mcd la nie. berangan, nestum pun belum tentu lepas. heee muahh!
lepas tue kalau tengah mendukung dorang ,dorang akan menekup kepalanya di dada si pendukung, mengonyoh muka dorang kat dada tue. so jangan lah korang kata dia buat tebiat k. dia mengantukss tue, silalah tidokan dorang untuk berehat seketika bersama kit kat. :)

kedua : baby yang boleh gerakkan anggota tubuh
yang ini pulak baby yang dah boleh main kapai2x, main kayuh2x basikal. haha. paham tak? bukan kayuh basikal betul. tue perumpamaan aku je . ala, babykan dia baring tak leh dok diam bergerakkk je tangan dorang kan? kaki dorang plak sibuk dok tolak2x macam kayuh basikal la. punya semangant. leh imagine kan? xleh korang carilah baby tengok macamne masuk kayuh basikal tue ke;)
dorang menunjukkan kepenatan dorang tue, mungkin gosok mata, main tarik2x telinga, xpun dia garu2x kat muka dia. haaa, tue pun tanda dia mengantuk. tak payah nak amik ubat gatal sapu2x kat muka dia. dia tak gatal dia mengantuk ye noks :D

ketiga : bila baby yang boleh mengerakkan tubuhnya
okay yang ini maksudnya baby yang boleh meniarap, bila dorang suka dan asyik dok main permainan dok pegang2x tetibe dorang akan bergeser dari tempat tidonya. korang penah nampak tak baby yang elok tido kat kepala katil tengok2x ade kat tepi tingah 30 darjah je nak jatuh. haaa, ni kategori baby-baby yang macam tuela. dalam 4,5 bulan macam tue la kan?? kan?
sambung balik, bila dorang ngah pegang mainan tetibe nampak dorang dah lali. haa mengantuk la tueeee. lagi satu bila dorang balikkan tubuh dorang ke satu sisi dari tmpt tido asalnya ke tempat yang lain dan tidak bergerakkk maksudnya dorang memang dah mengantukks tahap cipan la tue. sebab dorang dah tak mampu nak terbalikkan balik tubuh dorang. so korang jangan dok terbalikkan dia balik dan main2x lagi. kesian dia....... jadi langkah terbaik angkat hempas kan, eh jangan hempas letak baik2x dalam buaian dan nyanyila lagu adira bertajuk illusi. abru nampak korang happy yang baby tue nak tidoo dah. hehe

keempat : baby yang boleh merangkak atau berjalan
okay nie baby yang dah 8-10 bulan la kan. terlebih bulan pun ade. bila tahap nie, dorang dah boleh balancekan badan dorang walau xseratus peratus. dorang dah ade kekuatan untuk imband badan sendiri. bila dorang tengah berdiri misalnya kan. tetibe terjatuh then bangun balik, then jatuh lagikan cepat2x korang tengok kat bahagian mata dia. tengah mamai ke apa. kalau ye sila bawak masuk tido sebelum apa-apa berlaku. macam suspen je ayat mcm nie. maksud aku, baby nie dia tahap nie dah aktif tau. even dorang mengantuk pun dorang still nak bermain lagi. bila bermain dalam mengantuk, kita tak tahu an silap hari bulan akan muncul satu benjol atas dahi atau dimana . hehe. *adik aku selalu kena yang ini
penah sekali aku dok main2x dengan wirna aku tengok dia dahtersengguk2x mata tertutup tapi bila dia angkat pale dia balik dia segar balik nak main lagi. padahal time tue dah pukul 2-3 pagi cam tu. okayy dia mmg tidoo lambat. xtau napee :)
sampai adik aku tue, selagi tak nangis dasyat selagi tue tak tido. maksudnya cari penyakitlah, hehe seperti terhantuk, jatuh dan blablabla

tido bayi dan orang dewasa macam kita tak banyak beza. mereka juga akan mengalami peringkat tido yang mane ditahap nyenyak dan REM iaitu tidur yang ringan beserta mimpi dan akhirnya membawa kesedaran. macam orang dewasa kita tak berapa kelihatan peringkat tidur melainkan kita bermimpi yang mengakibatkan kita terbangun sebab kita tersedar untuk mengubah posisi tido dan kita tido balik tanpa kita sedari yang kita tersedar dari tido.
bila bayi dia akn terus sedar dan akan terus tido bila kita tidak menganggunya :)
ade jugak bayi yang keluar dari tidur REM tapi dah xboleh nak tido balik walau kita tak ganggu. ini mungkin disebabkan ibu bapa mereka yang cepat sangat tepuk2x mereka kot sampai dorang tak ade peluang untuk merasa peringkat tidur yang sebenar.
so kita biarkanlah baby tue bergerak seketika ketika tidur, sebab dia akan tidur balik punya kalau tidak diganggu.







Monday, December 27, 2010

KEMBALI KE SEKOLAH



Assalamualaikum
wewittttt
sape yang sekolah tolong be prepare yeee, cuti hanya tinggal sejengkal jari je. cukup jari nak kira cuti tinggal bape hari. hehehe
okey jangan marah la adik-adik kita same la akan start belajar semulaaaaaa

3 januari
class will be start

bila semua akan mula busy , nak sekolah beli baju sekolah baru, kasut baru, beg baru, alat tulis baru, pensel box baru, kalau boleh yang dalam2x
pun nak baru. ahaks !
so membuatkan aku teringatlah pada zaman-zaman sekolah aku dulu
bangun pagi2x sebelum subuh lagi sebelum la sangatkan mandi . sejuksejuksejuk. (menggigil2x. sila gigil2x kat bibir anda dan genggam jari seperti kesejukan! sekarang !haha)
lepas tue berlari2x anak kecil comel2x pakai baju siap2x breakfast!
yeaaaa, dulu aku xsuka breakfast pagi. xde selera
tapi since dok asramaaa woo sampai sekarang u know. cant't live without breakfast!
pastue pegi sekolah dodok dalam kelas bergeng aspuri tunggu sorang-sorang sampai.
jap aku nak tunjuk la muka aku berpakaian sekolah. walau
aku tahu nampak sangat pelajar yang berdisplin aku teap rase malu. HAHA
korang kena ade dua syarat

PERTAMA : kerutkan dahi korang , pastu angkat kening bagi berlapis2x dahi korang lepas tu angguk2x tanda ooo nie wirda rupanya

KEDUA : tutup mulut! jangan bunyi suara yang aku tahu korang nak melampiaskan gelak korang di siniii yewww

oke ;)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



okay nie muka sememeh aku mase skolah dulu. nie time form 5, cerah la sikit nampak jugak la muka aku. nak tunjuk yang form 1 memang comot habis la kann...hahaha
aku dulu form 1 suka pakai kain labuh, sampai orang ka
ta aku nie tolong mak cik yang sapu koridor kat sekolah.haha
tapi memang betul pun. pas tue balik, gasak
aku memberusssnyeeee. kotoq!
lepas tue tahan la sikittt xdelah labuh sangat dah :D

lepas dah dodok2x mengumpat yan
gmane sempat
tibe2x

kringg...kring...kring....

okay cuba dengan sedaya upaya untuk mengangkat
bontot yang hampir panas duduk tue bangun untuk ke perhimpunan pagi.
DULU gua citerr lu sekolah melaka tmpt aku tue, perhimpunan rasmi pun xleh dodok
grrr, habis bersemut nak pitam2x dan kaki kepala aku beb
sebab bese sekolah k.l confirm semuan leh duduk. apa leh
buat sabar je la. kalau cakap sikit xpe,
nie berjela2x~
ade gak la 1jam stgh xkurang tak lebih. haha

pastue dapat pengetua baru, leh laa merasa duduk perhimpunan pagi kann
aku xkisah sangat la perhimpunan hari2x biasa, tp yang
rasmi tue yang tak tahan sampai rase nak lari, nak ponteng nak pura2x sakit pun hadoooo :P

dulu mase kat k.l tudung aku dah macam muncung piranha tau tak


haaa, jangan gelak lepuk kang!
hahahahha, kalau boleh biar nak nampak betul serkup warna apa aku pakai.hahahhaa
aipp, jg gelak. aku xpe.
*maluu seyhh
tapi betul la. nie la aku mase dolu2x nie mase form2,3 lupaa sudaaa
tapi kalau aku pakai serkup itam tau lak aku nak tutup. ngeh3x.
kang kalau nampak tak pasal2x aku kena tahan dengan

suruhan-suruhan guru pengawas. tak kuasanyaaaaa !

tapi telah bertukar wajah yang lebih normal dari biasa.
nie pun mase form 5, form 4 pun lebih kurang nie je. tp comot sikit laaa. haha
tengok? pakai celakkk tau g sekolah. kau ada? haha
sesungguhnya wahai kaum yang membaca aku adalah insan yang rabun
kasihanilah aku :(
tapi selalu aku pakai lens kat sekolah, aku ingat lagi first lens aku pakai warna biru !
haha, xpayah la nak gelak sangat, mmg xsesuai pun
kulit hitam pakai biruuu. hahaha
xpe2x, then aku tukar hijau semua nie keje bapak aku lah.. sampai hijau tue aku kena kutuk kaw2x punye dari satu minah yang tak puas hati . haha
aku xkan lupaa laaa ayat dia yang lucah tue mengejek aku ! tapi xpe, aku maafkan kauu wahai minah. at last dia pun pakai gakk la wei lens warna hijau. hikhikhik
nampak disituuu mengapa dan kenapa dia mengejek aku. hahahha
tue mase form 2, okies, budus2x lagi.
:P



wirda mokk ! dulu aku gemokk
berat aku penah capai 56 kg
tue kott yg dorang dok kata aku buruk tue
tapi pas lepas habis sekolah aku diet sekejap je. then keje kuat an aicececece
kuat laaaa ! housekeeping gituuu dah berjaya menurunkan hingga 47kg okiess
jangan nak sengetkan mulut. jeless la tue. :P
haha ,dulu problem aku an malu nak jalan2x n berdepan dengan orang tersayang masa tuee la, tapi sekarang aku lebih confident nak jalan depan sesiapa walau depan fahrin ahmad. awwwww


dan sekarang after make overr katanyeeee. haha
papepun ini muka sangat plastik !
buruk tak? sape cakap buruk muncungkan mulut T__T

hati yang kau sakiti

abg tue tak payah nak malu2x la bergambar dengan aku. haha


Assalamualaikum


malam nie aku nak mengaku aku banyak makan hati
korang tengok tittle jangan la plak ingat rossa plak
tue tajuk aku, aku ciplak tajuk dia
haha
paham tak? muka aku an suka tiru2x orang. katanyaaaaaa :P
papepun, yang xputus2x jadi stalker aku then kutuk2x aku
TERIMA KASIH
banyak2x. xdapat nak balas jasa baik kau. sebab apa, sebab kau aku lebih semangat untuk jadi seperti mana yang kau tak suka.
bagi aku, nk tahu kita dah terbaikkk wok tue tengok ade tak org jeles? kalau ade confirm kita terbaik
hahaha, ntah pape. sebenarnya xdelah. aku tak rase pun aku nie terbaik. cuma beselah nak bg semangat kat diri sendiri balik. dengan apa yang dia kutuk aku tue, buat aku tersenyum dan lagi semangat. i love it !
silap orang la kalau kau kutuk aku, then aku marah, padam semua gamabr2x aku, then bataskan minat aku. silapp woooo. baik kau masuk sekolah balik. haaa apa? ngah sekolah? haa, belajar rajin2x balas jasa mak apak kau k ;)

okay tue satu, tak kisah sangat la.
main entry kali ini ialah dah tahan dengan si dia :)

memang aku leh tersenyum lagi tp mmg nie perangai aku. dengan kwn2x ke, family ke aku sedih sampai nangis2x pun aku akan senyum jugak dengann dorang. pastu masammm balik.haha
aku akan berhenti sembang2x dengan dorang bila aku betul-betul tak tahan and down sangat.

tadi aku keluar dengan si dia lagi
tapi sedih dengan apa yang dia buat kat aku
tak habis2x nak sakitkan hati aku, macamne aku nak bertahan semua tue?
at last aku rase baik aku sendiri akhiri semua nie
semoga Allah tetapkan keputusan aku dan dapat kembali kan semangat aku
aku nak lupakan dan nak ada kehidupan lain.
belajar dari kesilapan yang selama ini aku tak pernah nak fikirkan semua tue
aku tak nak jadi macam dulu yang cepat cair dengan apa yang dia katakan.
tapi di sini bukan aku nk cakap dia jahat. tak
dia baik klu aku puji dia lebih2x kat sini pun takut dia lak yg kena kutuk.hee
tak la , sebab aku lebih kenal dia. so aku tahu dia sangat baik. tp kadang ade sedikit sikap yang bercanggah dengan aku.

papepun . wirda ! kuatttt.

p/s : thanks to SHYLA sebab sentiasa support aku. terharu dengan entry kau ;)

Sunday, December 26, 2010

PHOTOtembak lagi ~





Assalamualaikum

hai rasa mcam dah lama je xupdate, padahal baru 2 hari lepas je update.
yelah before nie an aku hari2x update
semalam aku dha update satuentry nie pasal aku kat sekolah dulu
tp tetibe lak error nak savea nad publish. aku pun tak tahu wat cmne, kuar je la dari new post tue :P
so terkosonglah entry untuk tarikh semalam. heee

semalam aku keluar lagi dengan kawan aku, siapa lagi oiii kalau bukan si shyla tue
kitaorang keluar saje jejalan and main tangkap2x ayam eh silap tangkapgambar .
phototembak yang macam sebelum nie
tapi tempat kali nie kitaorang bergambar kat luar negara australia :P
heee, bestkan mmg bestpun. xsangka australia nie panas nak gilerr. hikhik
tema ala winter la dan ala summer :P

nak tengok tak gambar wirda yang diambil oleh shyla tak?
dia nie memang sesuai kotjadi photoG , cuba tengok pic yang diambil olehnya ;)

aku suka pic nie . betul tak aku cakap sejukkk kat australia nie.hahaha
*panas sungguh wei pakai baju nie




muka tak ready kalau xmusti okey an. gaya pun macma cicak melekatt je. hahaha
*aipp jangan nak gelakk sangat la korang :P



beg n baju tue wat slekkk kan? xperasan nie nak amik saje2x je tp tengok okay laks. hee

okey nak upload semua memang tak la kan.
tapi yang penting aku suka betul jalan2x k.l dengan dia.
lepas nie kita pegi tempat lain pulakk ek shyla
*oppsss kantoi, k.l je mampu. haha
kitaorang bergambar nie mostly banyak kaasan dataran merdeka ;)

okay thanks for reading my enrty ;)

Friday, December 24, 2010

NUFFNANG BERTAMBAH!


Assalamualaikum

haaaa, mesti korang sukakan kalau bab2x nuffnang segalakan?
aku dulu xpercayalah semua benda2x cmnie. bagi aku sape yang nak bagi kita duit free?
tapi aku ade bace satu blog dia kata blog tanpa nuffnang ibarat makan nasi tanpa lauk.
tue dari blogcaripasal .

so that, niat aku untuk nampak macam tak makan nasi kosongla ;)
lagi satu aku tengok blogger yang ada nuffnang macam dipandang sikit. aicecece macam dah pro gitu , lagi2x tengok blogger yang lama dok citerr pasal duit nuffnang dorang yang banyak2x tu.

TAPI
hari ini aku percaya semuaaaa tue sebab aku baru guna nuuffnang dalam satu bulan jugak la kannn , aku dah ade


RM 1
haaa, tak payah la gelakkk2x kat aku pasal naik singgit pun nak kecoh. aku ngah semangat nak berblogging nih! yelaa, sape nak bagi duit sesaje mcm tue dodok depan laptop goyang kaki minum air, makan biskut, dengar lagu. sape?
hahahaha
so, agak berbaloi kot aku berblogging. takpe sikit2x lama2x jadi bukit tau korangggsss!

TAPI
aku masih tak paham la nama kempen tue. hape kebenda tue akak2x abg2x blogger yang tahu?
lepas tue ada tulis percent la, NA la. hape ituuuu?
tak nampak klik bg besar nak tengok gmbr tuee k :)
meh terangkan meh .

sayang tabung nuffnang !


sekiannn
T__T

Thursday, December 23, 2010

macam mana nak tengok status FB korang untuk tahun 2010 punya?





Assalamualaikum
haaaa, hari ini aku agak gayat sikit. sebab aku baru tahu banyak benda .
takdelah banyak 2je, yang first tue korang tahu kan pasas facebook boleh menulis dan melukis
kali ini aku akan bawak korang untuk menjelajahi satu lagi application yang aku rase best sangat2x

korang rajin tak nak baca semua entry korang yang dari mula sampai sekarang? mahu terciritkannnn
hahaa, aku pun same cam tuh. malas nak bace jugak
TAPI
malas kat blog kat FB rajin tak? xkan malas jugak.
okay takpe, kalau malas ikut koranglah sebab aku rase ini just for fun oke ;)

nie bukan aku wat sendiri tau! xde ghajinnnyerr aku nak wat macam nie bagai ;)





haaa, best tak? lagi satu korang boleh pilih nak kaler apa n corak mcmne.heee
lawak+malu bila bace balik status aku nih
banyak lagi tau. dia akan siap letak dalam satu album korang kat fb.
tengok2x kat album dah ade.
aku punya status semua 34 keping kertas pink comel nie.
mmg aku xbace habis. xlaratttt wwoooo, lagi satu wat teringat kisah lama jee status aku tuh

haa ade rase nak wat? boleh3x. korang pegi kat link nie



okay? nanti dah wat bagi la wirda tengok. nak bace status korang plak. heee
*menyibukkkkann?

*__*

FACEBOOK BOLEH MELUKIS MENULIS


TENGOK NIIII

BESTKANN? korang bolehh lukis apa je yang korang nak.
sorry yang dah tahu sebab aku baru tahu tadi.heeee


*really short entry ;)

WANITA BERTUDUNG JAHAT?

Assalamualaikum

haa, tadi aku usha2x blog orang. then aku rase sukaa dengan enrty dia
bukan setakat entry, isi kandungan point2x dia juga aku suka
sebab before nie aku ada jugak pasal tudung nie.
dan sekarang aku jumpe jugak jawapan bagi WANITA-WANITA yang suka memperlekehkan WANITA-WANITA yang berusaha untuk tidak menambahkan dosa mereka.

korang yang suka cakap pasal perempuan bertudung banyak wat jahat, berzina, vidoe lucah segala.
lebih baik korang baca entry ini dulu sebelum korang malu sendiri.
sekiann



INIWOOTLAH

aku suka pegi blog dia, sebab ayat dia mmg cool gilaar.
korang try baca mesti korang rase nak follow ;)

bagi encik wootwoot sorry saya amik link ini. dengan niat untuk memperhebahkan,memperkecohkan,memperluaskan,memperdakwahkan heee segala jawapan encik wootwoot nie

menyebarkan benda baik tidak salah kan?

Wednesday, December 22, 2010

DITINGGALKAN

Assalamualaikum
sedih tak tittle entry nie? harap sedih sebab mood sedih sampai menangis teresak2x sampai xleh nak bercakap
sebelum tue, sila sengih gigi sikit, please, just for me.
ngeeeeee ~oke thanks !

sebenarnya aku tipuu je menangis bagai ma
cam gitu rupa
apa korang fikir mula2x bila tengok tittle aku?
sila pilih dipilihan yang aku penat2x sediaan untuk korang

A) DITINGGALKAN KEKASIH

B) DITINGGALKAN BAS

C) DITINGGALKAN KELUARGA

D) DITINGGALKAN OLEH KAWAN-KAWAN

pilih mana satu. dah pilih? okay, jawapannya
.
.
.
.
....
.
.
.
DITINGGALKAN SORANG-SORANG
korang salah, jawapan kat atas pun salah
walau ditinggal keluarga pun salah. sebab aku nak jawapannya ditinggalkan sorang-sorang
haahaha , siyes kesian gilar kat korang aku wat cmnie.hee
takpe kan? teman hati dan suasana yang sunyi nie

aku dok rumah sorang-sorang family balik kampung
macam-macam bunyi aku dengar, tapi jangan korang pikir rumah aku berhantu .
puas aku jalan-jalan mana datang bunyinyaaaa
ahahha, rupanya dari kura-kura adik aku. aku hampir terlupa kura-kura yang ada dalam rumah aku. adik aku yang keempat winie azlyn , dia gilarrrr kan haiwan.
dia sangat sukakan binatang. macam citerrr putera katak pun boleh dilabelkan macam tu. nasib baik dia tak mengada nak bela gajah ke, zirafah ke, kambing ke, ayam ke. haha
dulu ada bela kucing banyak gila kucing yang aku bela dulu. first kucing aku bela nama dia CINDAI
sedap tak nama dia? comel+besar gedabak wehh nama dia nenek aku aku la bagi.haha
pas tue macamne tah, dia perlu dipinggirkan dari rumah. aku pun tak ingat kenapa because i was cute lil girl that time. muahaha!
tapi apa yang aku ingat, cindai after kena buang. bukak pintu kat ampaian dia tengah landing atas beranda. heeee u know what ayah aku dah buang jauhhh sanggat dahh tau sampai naikk kete lagi. haha
*nk bgthu tmpt tue jauh smpi kena naik keteee oke
tp esoknya dia ada so that kitaorang terus bela dia sebab rase dia sayangkan kitaorang dan kitaorang pun sayang kan dia. sampai sudahh aku tak tahu dia pegi mana
aku penah tengok dia beranak, yg aku boleh cakap
relax giler binatang beranak.HAHAHA

kucing lain yg penah aku bela comel , putih (mati pada 1syawal kena lenyek ngan kereta kat kampung)
sedih pada 1syawal tue, sedar2x pagi tue just tinggal bulu je beb. can u imagine that?
kmpung aku, sebelah tue jalan raya , how careless we're . sorry putih :(
tompok
and the latest yang hilang aku xngat nama dia. tapi nama terikut dalam citerr indon tue pun nenek aku bersama adik aku winie tue yang kasi nama.haha
nasib baik aku lupa
paling aku sayang selain cindai comel !
dia kucing parsi , bulu dia? lebattt gilerrr haha. suka tonyoh2x muka kat bulu dua, pastue main bulu kerinting dia dekat tempat BERHAMPIRAN kemaluan dia.ahaks
tapi dia dah hilang :(((((
ayah aku sampai xlalu nak makan tauuuu, keje pun mcm nak tak nak je , dia sanggup pegi sorang2x cari kucing tuh!
at last JUMPEEE , my kawan sendiri yg amik. dia terjumpe n dia kata comel. hee
mase nak amik adik my kawan plak nangis sebab dia nak mioww tue
then pindah ampang baru duduk a few months dia dah hilanggg jugak until now
comel harap u okayy ya!
aku rinduu nak peluk kucing kucing kucing


nie comel. xnampak sangat la bulu dia. kalau depan2x baru korangg nengokk betul2x.grrr
rinduu :(
muka dia kerek an? haha
kucing nie sumpah aku cakap kroang ayu + lembut.
dia betina.
kalau kira manusia, perempuan melayu terakhir
dia kucing betina terakhir !

ni kucing berkepala dua. haaa, korang ade? xdeee an
haha, xla sebenarnya nie la kucing yang aku tak ingat nama. jantan dan betina. ikut dalam citer indon mane aku pun tak ingat, nak taye adik aku dia plak kat kmpung. malas la nak mesej2x bersungguh betul nampak.haha

nie kenapa citer pasal haiwan lak ni? haha
lagi satu! last2x aku ade hamster. dulu aku sukaaa hamster. dia comel. lagi2x hamster aku dulu tak gigit2x , satu hari kat taman tengah2x malam aku dengan sepupu aku wat gilerr la nak joget2x tengah taman tue.haha
tengah malam mane la ade orang so aku pun nak je la. kebetulan aku bawak hamsterrrrr
so aku letak dalam poket suar tido aku
u know what? afterrr joget cari2x hamster xde. tengok dia dok dalam mulut kucing!
tengah biruu perut dia. huh sedih gilerrr . rase bersalah sampai sekarang.
aku penat pukul kucing tue suruh kuar kan dia tak nakkkkk. mesti kuatt an kucing tuee gigit.
pas tue kucing tue jadi garang dia marah. last2x dia lepas jugakkkk. tp dah lemah. biruu lesu.:(
then dia mati aku tanam dia belakang umah. dan sampai sekarang aku tak penah sentuh hamster yaang baru kat rumah nie. dah dekat setahun lebih ade kat rumah . xpenah. bg makan penahh laa :)

oke2x last2x . JANJI nie last.

nie pun aku bela tapi dia dah mati. hahaa
tak tipuu sangat. nie aku amik gmbr kat zooo

adoi, sunyi balik. korang sorang2x kat rumah watpe? aku dok bukak tv astro oasis je nih.
sebab aku rase tv tue je yg selamat tak kuar apa jadah hantu segala an? haha


Tuesday, December 21, 2010

TWITTER UNTUK ORANG HOT SAHAJA

Assalamualaikum


comel tak hencik mohd farish irfan ni?

okay2x start story gambar itu hanya satu hidangan pada entry kali ini
kenyang tak? xkenyang tunggggguuuu besokkkk . haha

i need one person only to get enough 100 followers
kita tengok sape yang bertauh. aiceh! bertuahhh ke? heee
malan ini aku duduk rumah seseorang . dah lama gilaas kot aku xtinggal sorang2x kat rumah.

takut woooooo sorng2x tido jap lagi
grrr , korang doakan aku dapat jalani malam ini dengan baikye.
besok aku nak amik shyla (mcm drive je)
nak ajak shyla tido sini. dia tak nak aku pakse . haha
btw, esok kitaorang nak menggila lagi! yeehaaaa.
phototembak cara kami! so yang sukaaa sangat tengok gmbar bagai nih.
korang tunggu tau ;)

okay sila bawak bola mata korang pada tittle entry kali ini
betul ke beb twitter untuk orang HOT je?
ahaks, sebenarnya aku yang punye pendapat . sebabnya , aku ade twitter tapi aku reti nak guna dan aku tengok pun xdepeee je sehingga sampai aku biar bersawang macam tue je

tadi aku dah belajar satu benda. memang aku akui, sangat memalukan kot baru sekarang nak belajar benda alah tue. heeee
sebab aku memang tak suka banyak2x account itu dan ini.
dulu gilass myspace tapi sekarang dah ade facebook , emel+password mysapce telahhh kulupaii
macam kacang lupakan kulit atau habis madusepah dibuang? haha
waaa sedih kot bagi aku sebab dalam MYSPACE TERLALU banyak kenangan aku dengan si dia teeeetttttt. ahaks

so korang yang tahu care nak dapatkan myspace aku, meh la gtau aku tauuuu !
back to the story, nak tahu aku belajar apa? tapi janji dulu jangan gelak sebab sape gelak bontot dia besarrrr nanti! huwaaaaa
nak keee? hahahhaa

skype !
yes, besttt gilerrr lepas reti guna
akud ah lame ade account tue tapi seperti biasa aku tinggalkan sebab xtau guna .
ni pun sebab aku ajak shyla webcam YM dia tak nak, dia nak skype.
terpakse lah aku wat flashback dengan sepantas kilat apa nama skype aku.haha

nasib baik hengat !
best best best best , rase macam jumpe botol2x dapat jumpe aku an bosan dok rumah sesorang
jadi skype sesape pun leh guna annnn.
TAPI
aku still xpuas hati dengan twitter, hape orang hot je ke guna aku taye sekali lagi? sebab yang aku tengok artis2x, blogger2x hebat macam irine nadia tue kan,selalu update twitter.
untuk hape sebenarnya? just tok update status je ek? orang xleh komen? grrrrr
kalau macam tue mmg xsesuai la tok aku, haha
sebabnya mane ade peminat nak update status macam
"hari ini saya di pwtc akan mengadakan konsert malam ini. ramai2x datang ye. muah love u all"

okay nie ayat aku reka , takde perli sesape hokeyyy. haha
jadi kalau aku? nak update apeee je.ahaks
sesape yang sudi terangkan sila2x terangkan. btw aku cuma nak tahu je kot. sebab xde hati kot nak bela banyak2x account macam2x jenis nih.



p/s : minggu depan minggu bunga cinta saya.heeeeee.

Monday, December 20, 2010

FATIN LIYANA dan WIRDA



assalamualaikum

sekarang tengah waktu semua orang dok berdengkur. tapi aku?
tidakkkk, aku rock bebeh! xtidoo awal. hahaha
kebiasaanya, aku bukak FB mesti aku bukak BLOG
TAPI
malam ni tidak, sampailah jam menunjukkan pukul 3.57 pagi baru aku bukak
so tengok2x follower aku copattt je naik 90 .hehe
memanglah nilai bagi korang sangat cinonet TAPI bermakna kot buat aku. sebab baru aku tinggal bape jam. sebelum nie aku tinggal berhari2x baru sorang dua follow :)
heee, thanks ya yang baru follow
blog ini tak hebat, penulisan punnn terkucar terkacir

jadi takpelah aku terus untuk melihat sesape yang dah update blog.
sebab memang aku suka tengok blog2x yang terupdate, tidak terkhazanah begitu rupa kannnn
aku tertarik dengan satu tittle ni
beselah nama dia an dah macam jadi satu heart attack kot kat aku.haha
overr gilosss kau~
kira semua tentang dia aku nak baca la gituuuu
tetibe aku tersentap
harap korang sentap jugak la. xsentap buat2x la sentap sebab aku sekarang tengah berdarah kacukan eh silap
berdarah gemuruh !
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

sila klik kalau korang tak bape nak nampak apa yang cuba diperkecohkan oleh aku

nie la yang aku cakapkan tetibe darah gemuruh aku naik. bak kata kak atin adrelin ke adrelina. hentam jela. hahahaa
sebab! yang baju pink tue hakuuu . ngeeee*sengih gigi

korang mesti ngah pikir apa yang sebenarnya nak cuba aku sampaikan.
heee, meh aku citer secara ringkasnya tidak melebihi 60 patah perkataan, kalau lebih hengkorang buat2x tak tahu suda laaa

aku selalu mengendap blog bangku kosong tuannya bernama hasrul hassan nie, suka comment2x kat entry dia
satu hari ade pasal blogger cantik dan handsome
aku pun komen la sekaki , tetibeeee
ini yang aku dapaat! hencik hasrul botol2x buat saya terharuuu woooo

korang nak tengok sendiri korang boleh la klik link yang telah di sediakan :)
hencik hasrul wat nie kira cam promote blog la. haha tapi blog kak atin dah femes :)
sambil2x tue korang boleh la follow hencik hasrul , sebab entry dia semua best2x oke
xpercaya jugak?
fine, up to u. gua touching here "="
tapi kena klik jugak! sebab sedang banyak yang diperancangkan untuk followersnya ;)


BANGKU KOSONG


3 tahun kemudian

hey! touching saya dah habis.heee
apakah? anda plak yang touching? janganlah begituuu
life is too short to touching2x la dearest
*pesan kat orang pandaiiiiiiii. haha

btw, selepas aku tengok tue baru aku pasan, follower aku naik kerana apa :)
thank you very much hencik hasrulhassan :)

dan kak atin, kalau boleh kita berganding kat luar plak. hekhakhuk :P

*tinggi botol angan2x kauuuu

okay! mau kroohhhh krooohhh!

Saturday, December 18, 2010

style DAN window shopping!

salam
hai u all ! hape habaq?
korang pegi mana tadi? ape singgah korea pegi shopping. hamboi2x boleh main singgah2x ek korang dengan korea. jelossss i u knowww
lain kali nak shopping jangan lupa tinggalkan pesan kat chat box. mane tau aku nak hikut ke. huahua okay2x aku nak cepat nie. beselah eksaited tue nak mengupdate entry dengan style yang baru. janganlah kerutkan keningkan korang, aku tahulah penulisan aku nie dah memang tak leh ubah.
memang tak hebat pun.
TAPI!

haaaa, nak bagitahu.
aku dah berani pakai pelik2x nie.
pelik ke? hahaha, bagi aku pelik ko. okay ignore kan muka aku yang agak gedikss tu
aku cuma nak tunjukkan style tudung aku pakai tadi.
hehehe sebelum nie tengok orang lain pakai lawooo je. nak juga den torai.
sangat best! rase macam natural beauty gituuu
hahaha

haa, memang buruk pun. adik akulah nie. aku kata jangan. nak jugak. see?
aku dok membebel la tue. tue yang menghasilkan muka macam lisa surihani *tetibe
memulakan perjalanan

luas jugak dahi aku gupenyerr. ngeee
korang nampak pelik tak? sebab tadi aku pegi sogo semua pandang haku dengan jelik kot.
haha *malu den
tapi adik aku kata. cantiklah wirdaaaa. heeee
sentap disitu terus senyum tersipu sipannn ngeeeeee *sengih gigi

ades, dalam camera nampak shanntiiieekkkkk.
upload shannnntiokkkkkk
hahaha
jangan heran la nape tempat makan kitaorang berbeza sebab tadi kat secret recipe beli kek
then pegi cari ABC dekat food court . aku suka la makan abc kat situ. korang nak belanja aku makan tak payah mahal2x, belanja abc pun aku sukaa hati .hehe


sopan tak aku menyuap? janganlah nak percaya la
aku depan camera je cover , behind scene (ayat tak leh blah) , aku pelahap jugakk la.
hahha


adoi, aku kalau boleh setiap pergerakan nak bergambar. haha
gambar time aku makan je dah bape. haha. biar mata korang naik juliing tengok gambar aku.

kat sogo lip lap lip lap dengan benda alah tue semua.
nak christmas la kateee kan.
pegi sogo hingat nak shopping, tapi...xde yang berkenan .

dorang wat promosi tuk perfume, so sape yang giler perfume.
pergilah sementara masih ada
bagi yang nak kawin an, memang sesuai la beli waktu sekarang. adalah discount an. :)


so anyone, boleh bagi pendapat dan kritikan (yang beragak2x la) gua hati cepat tersentuh. cewahhhh pasal tudung pesen lagu nie plak? kalau lelaki tengok mesti geling pale an. macam2x gayapmpuan nie. hahaha

bye2x :)


Friday, December 17, 2010

brother love




salam
habis citer pasal tudung aku nak bwak cerita pasal cinta lak?
boleh tak? layak ke? haha
lantak la. sebab nie sangat spontan je
macam beselah entry aku mesti dia hiaskan dengan gambar aku,hikhik

tadi aku dengar radio, yes, aku tak ingat. eh bukan tak ingat.
xtau pun apa nama radio tue sebab adik aku yang bukak.
pasal cintalah, call abg brother love ni untuk menyelesaikan masalah cinta masing2x la an

sorang pmpuan call brother love mintak selesaikan masalah hubungan dia dengan BF dia
brother love pun call la, menyamar jadi kawan baik perempuan tue
laki tue dah suara marah tau x, mengamuk dia kanggg haha
cuak plak aku yang mendengar. ngeh3x

pas tue laki tue kata mane ade masalah, pmpuan tue je tetibe ntah macamne xpaham sangat la aku sebab BF dia cakap laju sangat
brother love nie bagitahu la hal yang sebenarnya awek hang kol kat radio ni nak settlekan masalah
then dia bagi perempuan tue cakap dengan laki tu
ayat dia

"awak! awak jangan lambat lagi tau" (perempuan)

"lambat apa awak nie? yang sampai kol radio satu malaysia leh dengar nie kenapa?" (BF)
"yela nak settle masalah kita, takdelah tergantung macam tue " (perempuan)

"dah la blablabla. tupppppppppteeeetttt" (BF)

see? korang faham tak?
laki tue MARAH!

betul gak an. nak settle masalah tak semestinya nak kena kol bagi satu malaysia mak bapak semua tahu masalah hubungan kita dalam perhubungan
biasanya, bagi pendapat aku an, lelaki nie always nak nampak cool.
even depan kawan2x dia pun walau dia ada problems dengan awek dia.
lelaki akan menluahkan sendiri apa yang dia rasa bila dia rasa nak meluahkan, dan dia akan cari kawan dia tuk luahkan.
kalau aku pun, mane suka bagi satu malaysia tahu masalah kita
kalau aku jadi perempuan tue dah malu dah kot sebab laki tue terus letak phone.

lebih baik dicintai dari mencintai
*__*

Thursday, December 16, 2010

TERHARU DENGAR CITER CATRIONA ROSS

salam
aku nak bagitahu, yang aku akan ke korea tak lama lagi
aku tak kan bukak fb ataupun blog
aku akan berada kat sana selama sebulan , tue semua untuk habiskan sisa hidup aku, eh silap sisa cuti aku.
jadi aku nak, balik nie aku nak tengok followers aku dah mencecah 7000 okay?

hahaha
dah2x, jangan nak teruskan penipuan disini

xdelah aku nak bagitahu, apesal malam nie sejuk dia lain macam hajaaaaa
aku berpakaian dah macam dok korea dah nie
wahhh, korea? haaa abg edy suka melancong. bila nak bawak saya g korea? haha

tadi an aku dok tengok tb. saluran astro oasis bersama fadzilah kamsah-selami jiwa
walaweyyyy, aku nie bukan jenis yang suka melekat2x kat tb, lagi2x kalau dah ceramah2x segala walau aku tahu penceramah dia hevatt, tapi tadi aku terlekat sebab satu je
seorang tetamu dia cakap pasal attitude+gadis bertudung
aku jadi tertarik. sebab apa, sekarangkan dah banyak+dah selalu+dah ramai
perempuan bertudung dilabelkan sebagai seorang perempuan yang lagi lebih teruk dari yang freehair .
yes, aku sebagai kategori wanita bertudung nie agak terasa la gak an, sebab bagi aku attitude nie tak perlu dinilai dari segi penampilan je.
memang aku akui tak semua wanita bertudung tue baik budi pekerti, ada yang ramai wat benda tak elok kat luar sane , tapi sekurang2xnya dia dah menjalankan satu kewajipan dia sebagai seorang wanita muslim dari dia dah la wat dosa dah tue tak tutup aurat kan lagi bertambah dosa tue . maksud aku nie bukan menggalakkan atau back up perempuan bertudung yang perangai hampesss tue , tapi cuma nak menegaskan. jangan dilabelkan perempuan bertudung lagi teruk dari perempuan tak bertudung. cuba korang pikir, xkan dia perlu bukak tudung untuk nampak baik macam pompuan yang dok dedah aurat dia tue?
tue semua atas diri masing2x.

xpayahlah nak salahkan wanita bertudung macam tue, tue attitude dia . nak suruh dia jaga imej wanita bertudung memang tak la kan zaman sekarang, mane ade pikir perasaan orang lain.

cat kan dah mula bertudung/berhijab
aku dengarlah cerita first dia dapat petunjuk atau orang kata dah sampai seru nak pakai tudung
aku menangis dan terharu kot
bukan apa, cerita dia .
dia pegi teman kawan2x dia beli tudung kat satu butik. lama sangat an, dia pun dok la tengok2x dan amik satu torai pakai
masa dia pakai tu an, dia dapat rasakan sesuatu.
dia terus bukak sebab dia rasa takut. kawan2x dia taye kenapa. dia bagitahulah dia nak pakai tudung. mak hai,,kawan2x dia ada yang gelak nyah, siap da yang cakap pakai tahun depan la azam 2011. pastu balik rumah dia nangis, husband dia outstation. dia cari tudung2x kat rumah tapi xde, yang ade selendang. dia call kawan dia ajak pegi beli tudung.
balik tue, husband dia dah ade kat rumah, husband dia terkejutt sangat n mampu peluk n cium je catriona ross
*__*
sweet

waaa , bagi aku beruntung kot bagi mereka yang merasakan macam tue. tue tanda Allah tue maha pengasih dan penyayang
dia tak pikir langsung pasal job dia lepas tu.sebab dia pikir
dia wat sesuatu yag baik kerana Allah, soal rezeki semua tue Allah yang akan aturkan untuk hamba2xnya
suka betul kata2x dia yang itu!
dan minggu depan dia akan start new job :)
Alhamdulillah


dia start bertudung pada 16 julai. birthday dato' fazdilah kamzah and my hubby jugak tau!
*nak jugak kecoh satu blog
hahaha

semuanya atas diri masing2x nak pilih hitam ke putih
bertudung atau tak , bukan isunya. walau dia memalukan wanita bertudung .
biar seorang jangan semua orang kena tempias tue.
kasihanilah kami *muka grrr


DAMN CHANGING by FIFYAMINORDIN

salam
hai sume2x, selamat petang.. korang sihat tak hari ini?
ohh batuk2x? jangan lupa yee makan obat cap ayam.. bagus tuk kesihatan.
*tipuuu je, jangan kau dok cari kalau jumpe memudaratkan mati aku

hari ni, kepala aku fening2x dari pagi lagi. xtau nape. perubahan apakah?
wah! mentang2x la tittle DAMN CHANGING.
btw, aku nak wat entry pasal sorang kawan aku.

fify nama diberi
dia kawan sekolah aku mase form 4, yup bak kata dia aku ada geng aku sendiri.
geng aspuri gituuuuhaha, kitaorang same kelas tapi mase form 4 tak rapat sangat sebab dia suka pandang rendah kat aku . hahahaha *kidding
aku an budak baru+comot+kerek
dia mungkin alaaaaa kauuu, aku pandang sebelahh mata je
aicehh!

kita sejak kawan2x mase form 5 la kan fi? ade gak sejarah hitam putih tapi bak kata dia tue mematangkan kami :Ptak payah dok hengat kot apa yg lepas, budak hingusann lagi time tue. walaupun sekarang pun berhingus lagi. hahaha

semalam dia berbaik hatii nak way entry pasal aku kat blog dia. den hengatkan nak promote den kat mane2x abg photographer, haha. ghupenya dia nak citer perubahab dasat yang berlaku pada aku., cik fify sebenarnya takde apa yg berubah cik.
same je, kalau kau tengok depan2x tetap comot macam dulu, selekeh macam dulu.
dulu aku kat sekolah selekeh dorang kata! BHAHAHA
tapi time tue aku dah rase paling HOT + COOL +SUAM dah kottt.
hahahah, mengong
oh ya, kalau korang nak baca apa yang si fify citerr pasal aku yang sebenar dari A-Z korang boleh la singgah ke

aku pun nak jugak la menyelit. mane boleh tuan punya blog takde gambar. hahaha

DAMN CHANGING

make sure korang right click tau, almaklumlah belajar target blank tak pas2x lagi

ini dia cik fify, dia nie pun leh tahan gak.
bakal2x model je dia nie. tunggu masa je nie :))


nie pun dia gak, dia memang suka pakai gincu merah Sebab dia an putih boleh la nampak macam opera cina gituuu, kalau aku? dah la gelap. harammmmmmm

fi, bila kau ungkit balik pasal aku kat sekolah dulu, tetibe lak aku ghindu laa dengan tudung bawal lamee aku yang batu2x kat tepi tue, konon dah ikut peredaran fesyen la. bahahahahahha

aku manalah ade susuk kejadah semua tue.
nauzubillah, haram tue pipi. tapi an pipi, pipi kau tegang lain macam je? hahahaha
ade pakai cap apa lak nie? kambing? ngeh3x.

aku pun nak la citerr jugak, dulu si fifi nie mane laa hot macam sekarang. sejak dua menjak nie
haihh! ramai pulak peminatt dia, orang gorgeous an an an.
nasib aku xde gambar sekolah kau ye fify, ciss, baru perasan ye kita xbanyak bergambar kat sekolahh, haa, tue la kau dulu tak nak amik gambar banyak2x dengan aku. buruk pun buruk la leh wat satu transformasi hahahaha
dulu fifi mane reti posing2x macam tue. haha kan fi?
sejak dah bergelar gorgeous nih, ramai peminat.
ala ala model dah dia nie.

semuanya sebab peredaran masa, sekolah dulu kita an naif fi, dah la xtau ape.
xde mase nak ikut fesyen2x ni. biasalah pelajar target! hahaha
*penipuaannnn
kita berfesyen dengan buku je , buku mane paling latest tapi dah khatam sekolah apa yang dicari paling latest? shawl,wedges,dress bagai2x lagi lah .
itu sebab nampak damn la sangat changing tue.
dah la fi, kau tahu an aku xsihat nk demam. kau tue dah r pegi pasar malam tak ajak , mengjeleskan lagi adalah, jangan lupa jagung bakar aku.

bye2x




STYLE YOUR HIJAB




salam
hoyehh! contest dan contest, sampai kawan yang tag aku nie cakap aku suka masuk contest2x bagai nie, hehehe
kali nie aku di tag oleh cik
NADIA KHAN

banyak2x contest , contest nie menarik gilerr kot sampai tak sabar nak create entry!
sesuai untuk style aku dan wanita berhijab yang lain. ngeh3x
contest ini telah dianjurkan oleh

INIWOOTLAH

macam bese lah! join mane2x contest pun ade syarat. silalah baca jangan nak malas2x hokeyy!
BACA ! take note yang fenting2x tuh!
jangan taya kenapalah kalau ekau kena reject. hikhik


1) gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY ..wuwu

2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer ! )

3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !
4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..tehee

selepas dua syarat di atas dipenuhi,buat ini :

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^
2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )
3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan gambar korang kene ade ! ^^

9)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )

HADIAH LUMAYAN ! (rm 100 ! lagi banyak pen yertaan lagi lumayan ! )

cepat -cepat..gua suka hijab ! >_< style="text-align: center;">
yeahh, nie pic pilihan aku.
kenapa aku pilih pic nie? hurmmm, aku pun tak tahu sebenarnya.
mungkin nampak cool kot sebab aku sanggup redah nak bergambor bawah pokok tarzan nie.
walaupun xdapek nak flying fox mcm tarzan di tengah2x taman klcc, posing pun jadik lah!
aku dah mintak izin dah nak bergambar kat sini sebab nampak pokok nie macam scary je haha, jadi hencik contest jangan risauu la.
comment baik punyerrr tau! haha

aku akan tag :


AIN SOFEA DEAN
LYAASURIANY
FIFYAMINORDIN

okay yang lain ! good luck :)



Wednesday, December 15, 2010

MAKE OVER !

salam
korang semua sihat2x cantik2x tak hari ini? aku tak mandi lagi nie. hahaha
TAK! tipuu je.
hari ie ingat nak kuar pegi ts tapi tak jadi la pulokkk jadi kita teruskan aktiviti harian, apa lagi kalau bukan facebook dan blog
rinduuu la kat ma, wirna adik tecik yang nakal+tak leh dok diam+suka cubit+gigit jari orang tak hengat dunia, bila gigit jari sendiri perlahan je! pandaiii kan dia..hee
tadi kol ma nak cakap dengan wirna, tp dia tak cakap, ma cakap dia senyum jee
memang la, sebab adik aku xleh bercakap lagi la weii, umur dia dah setahun tapi xleh bercakap lagi. lambat kah itu wei? grrrrr

tadaaa, nie wirna..dulu tecik muka lain, besar dah lainnnn kan:)
muah! rinduu nak geget lengan n pipi dia. *my port okayy
tapi sebelum aku cakap dengan ma tadi, abg aku yg jawab. aku cakap la kat dia nak cakap dengan wirna, punya lama aku tunggu pas tue wirna cakap la bahasa baby
aku pun dok la main2x dengan dia, tegur
"wirnaaaaa,haaipppp wirnaaaaaa, watpe tue? akak rinduuuuu"
tetibe bunyik lain macam lak suara.
dah tue adik aku widya dia cakap. tue zafiq la ngek!
hahahahwawawawa , mcmne la aku xleh nak cam suara dia tue.
okay2x, panjang lak aku melalut. back to the story
hey!
aku masuk make over contest
yes i know, aku xlawaaa macam dorang2x yang lain. but at least aku try.hee
mula cam xyakin kot, tapi si hadikk aku tue la bukan main lagi dia nak join. aku pun join.
tiga orang yang join, aku, widya n k.ila ade sorang member aku.
..
.
.
.
.
.
..

wirda the bajet hot
widya, model dari indon bertuka afrika mari.hikhik
shhhh, jangan bagitahu dia.
*dia dah la stalker aku
yeahh! k.ila my kawan okayy
salam kenal yee.hee

oyehh, korang...tak kan tengokkk je? *muka sedih.
jom la like pic nie kalau nak nengoks antara kami nie menang! heee
sape tak menang dalam bertanding beb? betul x? betul x?
xbetul saya sepak awak
nampak sangat awak terlalu hipokrit.
ngehhhh3x

kat mane nak like? haaaaaaaaa. aku pun tak tahu. jap aku skkodeng2x link nie

WIRDA AZURAINIE
WIDYA AMEIRA
KAK ILA

TAPI!
before tue korang kena la klik
NUR HAMIZAH ZAHRA

add beliau kat facebook dulu.
ala, jangan risau dia approve kejap je coz she's always on the line ;)
heee, jadi kalau korang rase baik hati
luangkan 2minit mase anda untuk kami bertigaa ye!
jasa anda amat kakmi hargai
*haiishhh dah macam hape daaa nie.
haa, facebook aku sape yang xada lagi silalah dapat dipasaran sekarang
sedang hangat! harga promosi sekarang
hekhukhak
buat lawak bodo sekejap
jangan segann +siluuu nak add gua la ek? haha !
kehadiran anda kehappyaan saya! tauuu


korang nampak tak macam aku namapk?
aku nampak macam cerminnn. hee
we're twin tak sama!


nampak aku ke kak ila yang macam artis? ngeh3x. hahaha


jadi apa tenung2x? jangan lupa likee tau! muaxoxoxo

p/s : pakai lengan pendek ingat an nak amik gambar muka je, xsangka dorang PAKSA (penipuan berlaku ) i posing