JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Tuesday, November 30, 2010

TAG by...


hi! she has been tagged for me !

OH DEAR, THANK YOU SO MUCH.

http://erawr.blogspot.com/

haha, actually dear, this is my first time kena tag

oh ya sangat menggigil+mengeletarr nak menjawab tag my bestfriend nie.

oh overrrnyer aku. xdelah sebegituuu rupa okay. saje bagi propaa sikit.

dia cakap kalau tak buat dia merajuk! erawr. u should know one thing.

u look really so cute mase merajukkk tauuuuu..hehehehe



1. Apa benda yang paling penting dlam hidup anda?

yang paling penting? hurmm nak sebut satu2x ke?ohhh tak payah ekk.heeee, paling penting dalam hidup aku kewajipan aku sebagai hamba Allah, family,hencik sayang, people around me and all thing what i have ;)

2. Benda terakhir anda guna duit anda sendiri?

guna duit sendiri? hurmm xde akhirrrr kot. sebab sekarang baru start guna duit sendiri. heeeee.bye2x duit parents :(


3. Dimana tempat perkhawinan anda, dan apa tema perkhawinan anda?

kawin? waaaaa, segonok. sebenarnyerr tak bincang lagi nie.heee, tmpt perkahwinan? hurmmm actually tak expect la tempat yang high class, cukup la kat rumah. tapi kalau leh tak nak kat rumah. buat la kat pwtc ke? hamboi kauuuuuuu! . haha. tema? senang je. ala garden+fairy tale.pas tue ade banyakkk bunga ros warna merahhhhhh. warna nak kalerrr putih+gold+pink. boleh tak? ohh tak bolehh semua warna pudarr. nanti aku pegi taye pakar perkahwinan ttg warna. huahua


4. Adakah anda sedang bercinta?

for sure! sedang berpunya *__*


5. Berapa lama anda akan mencintai pasangan anda?

sehinggalah takdir memisahhkan kami. boleh ke mcm tue? haha. biar mse menentukann. kalau bolehhhh nak selama2xnya lah! muahaha


6. Novel / Buku / Majalah yang anda beli?

lama tul tak beli novel! latets punya bila rindu berlalu KOT. xingat dan malas nak pergi cek.


7. Antara mak dan ayah, mana anda lebih mesra?

both. sebab kalau masam muka pun both. huahua. dorang memang bersepakat serta sehati sejiwaaaa maaaaa.


8. Namakan orang yang betul betul anda nak jumpa dalam hidup?

nak jumpe? sape ek? alaaaaaa, kalau xde? tapi tak mungkin takde. jap jap jap haaaa, nak jumpa semua awek2x yang tudung yang berstylish. pakse dorang share dengan aku. boleh tak? hahaha. espcially kak fatin liyana. sape tak kenal? ohhh kalau tak kenal please la kenal. haha


9. Adakah anda membasuh baju anda sendiri?

oh semstinya yeeeeeeeeee di hostel. kita same rawr, kat hostel basuh sendiri im using my soft hands okayyy. wakakaka. kat rumah machine yang basuh. aku tak bagi dia nak jugaaaa. just let it ;)


10. Dimanakah tempat yang anda betul betul nak pergi?

for sure la at first mekah then paris and korea. ;)plis bring me there. huahua

11. Pilih satu, peluk atau cium?

huwaaaa. nak hugggg jugak!


12. Beritahu 3 benda orang yang tag anda :)

comel gilarr such lion. haipppp asal korang wat muka? lion comel okayyy! hehehe

i love her voice

very kind person i had okayyyyy.


13. Lapan lagu yang slalu anda dengar?

apesal banyak sangat? haha

mine -taylor swift

you belong with me -taylor swift

love story-taylor swift

you wonderful tonight

fairy tale- taylor swift

adinda kanda (monolog)

disaat aku mencintaimu

aku ingin kamu, kamu ingin dia


14. Enam blogger yang dipertanggungjawab kan mengambil tag ini?

http://fuzzwangzi.blogspot.com/2010/11/im-really-cant.html"target="_blank"

http://bellarrard.blogspot.com/

http://sepet88.blogspot.com/2010/11/boleh-explain.html

http://hotpenkek.blogspot.com/2010/11/ohh-aku-gila-aksesori.html

http://darkenroses.blogspot.com/


heyyy. gilerr suckss la bila aku wat links. haha. sorry guys.

next time i'll improve it ;)

oh tak cukup eyyy? hahaha. halal la...lalalalalaa. ;)




YEAR END SALE

25,26,27,28,29,30
oh ya!
no ape tue?
jangan laa begitu.
nie no ekor je...eh silap.
ish2x ekau nie wirda. haram tue main no2x ekor.
nie sedang mengira cuti yang bersisa.
tinggal sebulan lagi la cuti aku. huwaaaa
sebulan? cepat ke?
xxxxxx
lamaaaa tue
apa aku nak buat nieee?



year end sale?
sape tak suka???
angkat hidungg sekarang.
tengok? semua tak angkat hidunggg. semua sukaaa la kann.
waaaa, aku pun sukaaa.
haaaa, mula la tueee dok bising satu rumahhh nak poi.
dah xsedap duduk la tue.
dah terbayang itu ini lah
wallet dah tebal sangat nie.
xselesa nak bawak sana sini.
mula la sms kawan jum melaburrr. haha

kalau sale macam nie aku suka tengok kat bahagian
kasut
baju
make up
aksesori
jeans
oh yaaaa, semua org suka mcm tue kan? haha

tapi..korang perempuan khususnya yang sangat menyukaii dan kalau boleh terloncat2x hentak2x kaki bila tengok perkataan sale apetah lagi 70%..awwww
i loike. haha
koranng suka pergi awal2x dia wat sale ke last minute?
sebab! mulaaa aku pernahh la pegi awal sale an an an.
memang dah awal rambang mataaa kan.
tipuu la korang kata korangg cool.
aku yang menggigil nie konpius nak pegi mane,
kiri ke kanan dulu.
last2x aku pegi depann dulu. huahuah
(pe niee?)

then aku pegi last day sale plak. makkkkk hai.
yang sebelum nie dia sale 20% dia offer 50% macam gituuu.
pe cerrr?
barang yang cantik pun not bad la. still adeeee. tapia de gak la yang kehabisannn stock. kalau kasutt jangan mimpilahh nak beli last minute. baik esok sale esok gak korang pergi..heeeeee

jadi korang still xdapat lagikan apa aku nak cakap kan?
haaaa
meh aku straight without belok-belok
kalau sale,
pegilah awal dan akhir
waaaa, mesti xnyesalll puyoooooo

selamat melaburr kan duit u all okayyyy ;)
beli2x share2x kat blog nieee ekk.

$$$$$$$$$$$$$


putera katak

hai.. comel tak entry kali nie? huwaaaaaaa.
xcomel?
okayy fine.
mungkin yang ini korang leh cakap comel.
tak comel pun cakap comel gakkk!
pleaseeeeeee. (sangat desperate okayy)
sila scroll ke bawah
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
wah mcm hebat jee picture kau kan wirda.ngeh3x

oh ya, nama dia pada mulanya CACA tapi since ade citer PUTERA KATAK.
so aku nak letak nama dia PUTERA KATAK jugak boleh kann kannnn?
sape nak bangkang? aihhhh, sape lak nak bangkang. katak aku, suka hati hakulah kannnnn :)

pertama katak aku nie JULING!
haha, TAPI tuannyerr tidakkk okayy.

kenapa entry aku katak? sebab nak menunjuk teddy aku ke?
oh tidakk sama sekali
(sambil menyelam minum air.heee)

oh sebenarrnya aku suka tengok citer putera katak.
setiap isnin-khamis pukul 4.30 petang
oh aku tak tahu bila dia starting baru hari nie kotttttt.
sebab aku baru tengok tadi je.
aku suka tengok nora danish yang sangat sangat sangat sukaaa kan haiwan.
awwwww, sampai dia nak beli LANDAK okayy letak dalam bilik dia
wow overrrnyerrr kau nora. but. I LOIKE.

selain itu aku sukaaa la tengok puteri sarah yang cute tue
gelix dengan haiwan such iguana.
boleh lak dia panggil iguana tuee katak.
hahaha, yesss berlakon. tapi nampka sangatlah macam tak sekolahh kan?
kalau ye pun nak nampak jahil sangat dalam bab haiwan kenaaa la beragak2x.
oh takpe puteri sarah. I LOIKE.



korang mesti pikir aku sangat adore dengan katak kan?
haha, over tak persoalan aku. adore? xleh blahh
okayy sama sekali TIDAK okay.
i hate it. hate it? yeke?melampauunyerrr kau nie wirda
okay bukan benci tapi aku geli geli geli.

okay dah2x la kot citer sal putera katak khayalan tue
meh nak share la jugka putera katak hensem gantang aku niaaaa.

aku jumpe dia kat kelantan.
aku nmpk comel. terus aku rembat.
then abg tue sambil masukkan putera katak aku dalam plastik tue kata mcm nie.
"katak nie comel"
HOMAIGOD..siyesssly aku xnampak pun teddy yang comel nie macam katak! geli kotttttt .haha
aku pun terkejut. pak cik tue tengok aku muka pelik. dah nak bayar kata nak cancel? mmg tak laaa kan. kesian pak cik tue.lu
aku pun belilah dengan muka ragu2x. hahaha
dalam kete aku tengok diaaaa. haah la mmg katak.
takpe, nie katak comel+bulu kerinting. sodap! haha
so aku pun terima putera katak.
oh ya, puteri katak warna pink ade tak ekk?
leh jadikan dia pasangan.
oh so sweet.

tue je citerr dia sebenanya.
yang penting kalau boleh nak pegi dating pun nak bawak dia tau xx.
oh over kan?
nasib baikk la aku xsebegitu rupa overr nak bawak.
memang kena kaw2x kutuk ngan hencik abg tue. haha

okay sini je.
salam :)



Saturday, November 27, 2010

tak tahu nak letak tajuk ape.


update lagi blog!
sebenarnya sangat bosan+banyak benda yang aku terpikir.
firat sekali aku pikir kenapalah aku jarang la hencik abang aku tue sekarang ek?
hadoi, nie sume sebab leka depan lappy sebenarnya sampai tak terlayan dia dibuatnya.
yelahh, dia ade fb pun jarang on9 dapat awek yang memang gila fb. memang sush la.
sabar jelah hencik abang yeeee.
nanti saya cuba luangkan masa dengan awak ye sayang!
haha
ade ke manusia jenis aku nie?
pentingkan fb dari bf? ish2x...
naib baik korang yang diluar sane tue.wek! waktauuuu laaaaa.

oaky second aku pikir nak enjoyyyyyy je!
tapi aku xleh nak drive sendiri!!!
nak kuar dengan member pun harapkan abg aku hantar and amik.
eh kalau habang haku tue jenis yang memang lemah lembut nak hanta aku takpe, nieeeeeee memBEBEL 24 hours! ish benci!
nak amik lesen TAKUT.
sebab dorang kata kalau nak drive kena yakin and berani.
and aku rase aku xde la sifat tue time nak drive.
MOTO? huhuhhu, pun aku takut.
haha, mmg nanti besarrrrr (tak besar lagi ke sekarang dik non)
xdelah, nie angan2x mat jenin jeeeee,
pikir tak nak amik lesen sampai bila2x. TAPI nak ade driver sendiri. HUWAAAAAA.
gaji kau lak beribu raban kannnn wirda! haktuih la!
okayyyy, kata angan2x mat jenin. xdelahhh.
kluye pun mampu upah driver. tak nak haku. klu driver takde. sape susah? aku juga..
so doa2xkan lah semoga kekuatan aku nak amik lesen nie cepat2x ade. heeeee
boleh rayau2x sampai lebam.
xpayah nak nyusah kan ayah aku n abg aku. hahaha.
mesti seronok kan?
nengok kawan2x aku datang jumpe aku pun drive sendiri. huwaaaa.
sangat teruja. rase time tue jugak nak amik lesen.
tapi agak2x la..over lak kau eyyyy.
memang tak la kan tengah2x mall nak amik lesen.

dah yang ketiga dalam kebosanan aku tadi. aku main la lilit shawl gipsi aku tue
yeahhh! i got a new style.
TAPI tak tahu la kalau dah ade orang pakai.
tue yang secara spontan terjadi okayyy.
and aku rase cam teringin nak pakai headband la plak.
sobabnya style yg aku reka tadi nmpk cam sesuai pakai headband je. kli tak dia nampak kosong!
okay papepun i'll try la kalau2x dapat masa free.
aicehh! busy la sangat hang nie dek non.
menyampah!

okayy la tamau membebel banyak sangat. penat jari jemari menari2x atas keyboard lappy nie.
muahahha!

salam :)

Thursday, November 25, 2010

macam mana nak wat header yang cantik?


hai, sekarang aku tengah nak ubah2x sikit la blog aku. especially kat bahagian header tue.
tapi aku sekarang tak tahu dari mana sumber yang boleh aku amik tuk aku wat header.
mesti tak pahamkan maksud aku? okay. meh aku terangkan.
aku suka jugak la jadi silent reader nak stalker. haha
aku suka pegi jenguk2x blog paling terlaris masa kini la. sape lagi kalau bukan irine nadia marcello tue.
sebabnya kenapa? ntah la, duk jenguk kata semua best. aku pun torai la buka dan sampai sekarang terlekat la ni, blog dia tak penah miss baca. heeee, irine. malu laksss *blushing
eh eh, watpe nak malu. kalau malu dok dalam bilik tak payah nak berblogger, berFB segala la...
aku suka tengok header dia yang sangat comel.
penulisan dia mmg lah sangat lah mantapkan..
so kalau leh nak share jugaklah normally blogger2x nie buat header kat mana. bak kata irine, saya budak baru belajar, kalau salah tolong jolokkan. heeeee.

okay! selain irine, blog yang aku suka terjah fatin liyana asri.
semua cerita dia slumber dan cool ! muahaha
yang geramnyerr, header dia simple but NICE.
so aku tengah heran dan buntu.
di manakah mereka semua guna untuk menghasilkan header yang segorgeous mereka?
jadi sesiapa yang tahu sila2x la share disini ye..
sharing is caring. yeahhh! =)
thank you u all..
Posted by Picasa

keluar lepaskan rindu!

okay. baru je balik dari TANDAS. hehe.
buang apa yang patut untuk bagi keselesaan ketika dan saat ini
selekeh tak? selekeh tak? eleyyyyy.
pura2 xpenah pegi toilet lak. bese la tue.
dan baru je lepas tutup tv yang terbiar tak tertonton oleh manusia.
kalau bapak aku tengok tue confirm dengar dia membebel. yela, dia bayar bil segala mestilah dia bising. kalau aku bayar pun aku membebel sampai esok.

okay2x...jum ke tajuk sebenarnyerrr.
eh lupaaaa, tue la main sergahhh je. sampai xhengat nka bagi salam pada buku diari aku nie.
Assalamualakummmmmmmmm kepada semua !
semangat okayyyy...maneee tak ye, baru lepas rindu nih!
haaaa, pikir pakwe la tuh! bukanlah. aku baru lepas rindu pade meke2x yang di bawah nilah..jap aku upload....
.
.
.
.
.tadaaaa. niee haaa.
kawan BAIK aku mase form 3 until now tau tak.
walau badai datang melanda kami tetap berteduh bersama2x cewahhh.
actually campur aku ade lagi 3. kira nak orang la sume. tapi yela, since sume dah smbung belajar+ehidupan berubah. agak susah nak berkumpul sesame.
nanti kita cari mase ye bewarz. gathering !
jadi, yang dapat aku jumpe dua orang budak cute sedang senyum sengih.
lepas jugakkk la rindu aku.
sebabnyerrrr, mengikut masa-masa lampau. dah berkurun lama tak jumpe.
ceit, sedih tak dengar?
jadi rindu yang terpendam tadi akmi hamburkan di WANGSAWALK atau dalam bahasa melayu angsa berjalan eh silap jalan wangsa. iye tak?
oke2x. meh aku nak share ape yang telah aku buat dan lakukan di sana bersama dua orang
budak comel nie. zassssssss !


okay. sesampai je aku kat wangsawalk tue. terus aku jumpe dorang kat black queen. dorang tengah belek sepit kecik warna hitam tuk tudung tak bergerak tue. betul ek? ntah hape ntah name benda alah tue.
pastue teman aku pegi cocok duit. xde duit tak leh jalan maaaa.
jam nanti. hahaha
aku dah risau mesin ATM dua2x rosak. then satu lagi RHB.
aku guna CIMB. aku pk mane leh masuk RHB sebab takde tanda mcam kat mesin ATM.
wah! zaf dengan yakinnyer bercakap.
"aku rase ade tempat lain nie,bawah saty, sini satu, atas satu"
wah, lega betul hati aku. kalau tak mmg aku lari balik la sebab duit dalam wallet ade 10hengget je!
so aku ajak la naik atas sebab dekat nak pegi bawah agak jauh. cari punya cari, melilau punya melilau tetibe dia kata
"aik, knp takde?"
aku punjawab : dia dah angkut kot mesin2x tue semua" wakakaka
sebelum tue rowzy ade cakap. kaya betul wangsawalk nie kan setiap tingkat ade mesin ATM.hahahha
last2x cuba jugak kat RHB wah! nasib baik bulehhhhh.
then........ kitaorang cari tempat untuk membuncitkan perut. oke, perut dorang tak, perut aku. oit! aku tak buncit laaaa.
aku yang pilih and dorang follow jep. aku pilih tempat yang pernah aku makan dengan lecture aku before nie.LITTLE WOK KITCHEN.
















opssss, pic zaf xde. time nie u on the phone.
so kitaorg just let it je laaa. heeee

then after makan. perut dan already full n ready tok teruskan misi.
kitaorang ke gelanggang wayang. mulanya plan nak main bowling.Haku dah siap bawak stoking dah. TAPI TAPI TAPI...ramainyerr manusia even hari rabu. kebanyakkan cam student je. yelaaa, ngah cuti sem kann. so that, we decided tok tengok wayang. pegilah tengok citer apa yang best. at the first dah macam tak nakkk je tengok sebab sume cam tak best je. skyline? perhhh tak nak haku tengok.
so lame2x discuss we all setuju nak tengok citer
LET ME IN.
sementara nak tunggu citer setart kitaorang pegi kat dalam bowling tue. ingat nak main jugak. tapi kena tunggu giliran. haiiiih! macam xsanggup je.
at the last, kitaorang pegi karoeke..heee
best2x.
ini antara LIST dorang2x yang gilerr lagu english..


aku xbape layan sangat. kalau terdengar sedap baru aku search tapi kalau tak, xdelah aku cari.
lagu first aku cari love story n u belong with me la.
dah lagu tueee aku nyanyi tak jemu2x.
oh ya! tolong kasihani mereka, sebab bila dorang jumpe lagu best2x tetibe masa time out.hee
guys, next time oke.
si rowzy tue siap marah guna mic lagi.
hamboi2x jangan yang, xpasal2x kita dia tahan. haha
ape daaaaa

then pergi rayau jap. ingat nak tengok kedai kasut tapi rase cam xsempat.terus pergi ke wayang tuk beli makanan.
si rowwzy nie laaa, nak sangat beli pop corn. kitaorang pun ikut jelaaaa.
last2x dalam wayang dia dok khusyuk tengok citer. aku n zaff yang melantak.hehe
oh ya, ade pic kitaorang dalam wayang. time tue kitaorg orang first sampai. so, for sure la xde orang an an an. tapi pic tue ada kat rowzy. xhingat nak bluetooth.
okay. cerita tue agak scary la jugak.
lebih kurang macam vampire, but vampire dalam citer nie gigi cantik. hahaha .
xleh blah.
hurmmm, aku bagi 3setengah bintang la kat citerr tue.
yang aku pelik. asal citer2x hantu dorang nie, banyak yang macam vampire jep. ish, busan kot !

kemudian, mereka teman aku pergi ke tempat biasa aku bila pergi wangsawalk.
elianto.
aku beli blushes and eyeshadow je.
ade discount, samba jela...
then berhenti di roti boy, sebab aku nak beli.
dah nak balik time tue, jadi kitaorang just snap kat situu je..




Tuesday, November 23, 2010

i feel empty right now.

empty !
u know how when people feel empty?
for sure hati dia sedih.
hmmmmm.

aku akui, aku seorang yang amat sensitif.
walau ia kata-kata bukan ditujukan untuk aku MUNGKIN.
but aku terasa sebab itu yang sedang aku alami mungkin.

persoalan disini, salah ke untuk aku tingkatkan personaliti aku?
dan dalam masa yang same adakah aku telah mengabaikan kawan2x aku?
yaAllah, kalau itu yang terjadi, akulah manusia yang paling rugi dalam hidup nie.
dan aku berharap ini adalah satu andaian aku cuma.
tapi, andai benar. tegur la aku wahai kawan.
jangan kau pendam.

aku baca blog kau tadi.

aku terasa walau kau kata itu bukan untuk aku.
adakah aku yang kau cakapkan dalam blog kau?
aku jadi macam tue sekali ke?
aku tersentap. dan aku terfikir.



Monday, November 22, 2010

ada aku kisah?

kali nie mood aku agak garang sikit la dari biasa. macam dalam hot.fm lebih hangat dari biasa.
aku rase diri aku nie agak jarang tau tak nak marah2x orang nak cari pasal dengan orang. kalau orang wat baik dengan aku. insyaAllah aku balas baik. sebab sampai sekarang aku xde musuh pun. tak tahu la kalau aku tak tahu yang aku nie ada musuh. kalau buleh aku tak nak la cari musuh. tapi kalau ade yang offer diri kat aku nak jadi musuh aku. apa salahnye sebab kelemahan diri kita musuh je yang leh tengok dan lihat dengan jujur. yela, kalau dah tak suka kita, macam2x la kelemahan+keburukan kita musuh tue cari. see? setiap perkara ade baik dan buruknyerrr.

jangan kau hengat kau jadi musuh aku, aku layan kau selalu. haha
aku mne ade mase nak main benda alah nie semua. TAPI TAPI TAPI ! kalau nak mengutuk ke, nak mengkritik ke, nak sakitkan hati aku ke..just go on la dear!
i dont mind at all!
mula tue marah la, tapi aku rase orang lain lain kena teruk dari aku. so that, aku just relax coz mungkin something lagi teruk yang kita sendiri tak tahu sedang menanti. jadi aku memotivasikan diri aku,
benda2x kecik macam nie jangan nak cepat melatah la.
okayyyy

banyak betul aku membebel tapi tak tahu hujung pangkal.
nie meh sini nak ceghita,
semalam 21 nov rite?
aku balik dari k.l sesampai je ke rumah for sureeeee la lappy n facebook aku cari walau penat mcamne pun ! hehe. dasar gila FB.
takpeeeelaaaa, dah agak2x busan ke fb pagi2x buta mnae laaa ramai orang on9. dua tiga kerat je manusia yang beron9. aku pun pegila keblog2x. blog walking org kateee.
pegi la mengecek blog2x yang dah hupdate an.
pastue aku punnn tak sah laaa kan klu owner sendiri tak tengok blog sendiri.
TETIBE
tak penah2x aku dapat msg mcm tue kat shout box aku, semalam aku dapat.
hentah apa "rahsia" tue nak dari aku.
tapi klu ye pun, show off la ur name dear! baru nampak BERANI sikit dear! :)

THEN! yang aku pelik, kenapalah dia sebut nama ex aku tue dulu. kitaorg dah xdepape, sape tinggal sape tak perlu la tau, sape tak suka sape tak perlu lah tahuu.
oh aku malas la nak wat spekulasi sendiri. TAPI aku dah terbuat. yup. klu aku TERburuk sangka pada dia aku salah la. aku pikir dia nie penah syoooookkkkk kat ex aku dulu laa. haha
yela, klu xknp perlu cakap mcm tue kat aku? perlu ke hanta mcm tue kat aku? then pe yang dia dapat? dapat sakitkan hati aku? walaweeeyyyyy.
sikit punya hal jela beb

LAGI SATU! dia kenal ex aku, maksudnya disini.
dia antara kawan2x aku or kawan2x ex aku.
nampak tak manusia macamne? tak tahu la aku penah kenal dia ke tak an an an.
TAPI! kalau akau kenal dia..nampak sanagat la "rahsia" nie antara kawan2x aku yang hipokrit.
TAPI! kalau aku tak kenal kau macamne? tadaaaaa. suda!
aku tak kaco hidup kau nape kau nak kaco hidup aku pulok? hokaloh ! mu nieeee.
xserupo oghe la..hehhe. kelantan pure punye nie.

apa2x pun, if "rahsia" singgah lagi ke blog aku yang xseberapa nie.
sila2x introduce urself. mane tau kita leh jadi kawan baik.:)
share ape yang ade dalam fikiran anda itu! kan kan kan?
tak perlu bertengkar tak perlu bermasam mukaaaaaaaaaaaa.
suda!

untuk "rahsia" bukan nak kata apa la, tadi mmg sikit bengang thats why balas kat shoutbox mcm tue.
so, aku mintak maaf la sekiranya selama nie aku ada sakitkan hati, dalam tidak aku sedar.(klu aku kenal kau la)
tapi kalau aku tak kenal kau....tue urusan kau dengan yang di atas. aku xde hak nak membalas.papepunnnn , aku terima apa yang kau cakap dan anggap ia sebagai angin yang kuat berlalu. (bukan puting beliuang lagi okayyyy, sebab tak dasyat maneee pun) :)))))


p/s : memaafkan itu mmenjadiakan kehidupan kita lebih tenang. "rahsia" even kau tak mintak maaf aku dah maafkan setiap patah yang kau keluarkan untuk aku :)



Monday, November 15, 2010

MANA NAK CARI INNER SYRIA YANG CANTIK?

ASSALAMUALAIKUM.
ninoninoninoninonino.....buzzzzzzzzzz...
hai2x semua kepada semua anda yang cantik lagi melecun lagi gorgeous bertambah manis bila bertudung.
korang ade rase bosannnn tak bila asyik dok pakai tudung bawal tue? bosannn la jugakk kan? apa kata jum bergaya mengikut sama level dengan perempuan yang free hair diluar sane.

penat jugak kot bila fikir balik pakai tudung bawal tue. agak kedut sikit mustilaaaaa kena iron balik kan? klu tak hiron daaaa nampak selekeh je pmpuan tue, hakhak.
bila fikir balik, kenapalah ak dari dulu lagi aku pakai tudung2x cam gini nieee.senang lagi. just belit2x then lekat ngan brooch.
yang kat depan pun xpayah nak betulkannn sangat. angin tolakkk pun xpayah nak risauuu sangat lahh.haha
cuba laaa, tengok kat luar sane, pasar2x malam, kedai2x sebuah2x tue, butik2x tudung. korang mesti jumpe dah macam2x pesyen tudung dah. mungkin sampai terdetik kat hati. "macamne nak pakai nie?'
haha, xleh blahh tul la. mcm2x kan zaman sekarang? ade yang jenis kodut2x, pelangi2x la, ada yang anting2x la, bulu2x manyak2x la. tudung express lagi laa.. fofular dalam kalangan ibu-ibu gituuu, termasuk la hemakkk aku. haha
aku mula terdetik nak tukar gaya bertudung nie since aku ade jumpe sorang akak nie yang sangat gorgeous. fakai ape2x pun santikkk! name dia fatin liyana asri. kira dialah yang mengilhamkan aku menjadi lebih terbuka and kreatif nak gayakan..hehehe
maceh kak comel !
aku dulu cam2x korang jugakkk la, tak reti sangat nak berstyle2x tudung nie. cukup pakai je tudung bawal tue. buat style senduk. then dah. tapi sekarang! perghhh, siap ade letak reben comel lagi kat atas tue. bunga tanak? aku nengok lawa gak klu letakk.
comel jeee kan? macam time itewww semua baby2x lagi. hikhik.

tadaaaa. niee haaa muka aku time dolu2x. tudung bawal. tak gheti lagi time nie nak berfesyen2x, lagi satu. xamik pot sangat pasal tudg2x nie. sebab aku dok kebasss pun mak aku punya. hahaha
see ? kembang kembung, gelembang gelembung je ann?
haaa, jenis aku laksss. memang xkisah lah mcmne ghupe tudung aku. gemuk sini, gemuk sane aku malas nak betulkan.hehe. tappi xdelah dah agak selekeh tue, aku wat donno gaakkk. xdelah selekeh sangat aku. *tapi mmg selekeh pon pon pon.
sampai ada yang cakap. wirda time skola dulu kau selekeh , sekarang dah pandai bergaya ek? haha. xleh blahhh. dah lah lelaki yang cakap. maluuu kot.
eh, dolu aku dok asrama la, agak susah nak bergaya la. xde mase. hihihi

thenn, bila dah cuti after spm. mula lah busan la annn? so TERsampai seru laksss nak bertukaaarrrr! mcm sailormoon. bila dia bertukar jadi cantikk kan? tapi aku xde..bese je. haha.niee haaa. wirda sekarang. haha
sebenarnyerrr bukan nak tunjuk ape. tapi nak tunjuk inner je.
tadi tadi tadi aku pegi shopping kat butik edast. alaaaa, butik yang dok korang gadis2x bertudung sebut2x kannn. aku mula beli online je. tetibe laks nak balik ke kampung . so xde sape nak receive item aku. disebabkan nak nak nak sangat memiliki barang2x edast yang digambar gemburkan sodap memakainyerrr dan memang puasss hati. aku pun pergi lah ke taman sri serdang. dari ampang. jauhkan? haha

then cari2x kedai, tak silap aku dah dua kali lalu tempat tueee. tapi xjumpe2x. ghupenyerrr, aku benti betul2x depan butik edast. hehe.
butik dia shomel jeee. perghhh, rambang kot mata. nasib baik aku pegi sorang, kalau pergi berdua bertiga ber ber ber lagi lama kot aku bertapa kat dalam butik tue. MANYAK CHOICE!
tapi aku beli tak berapa pun. hehe.
aku beli enam helai inner serta selendang gipsi kalau tak silap aku. yang ada anting2x tueeee. kat luar tak jumpee pun mcm tue. so aku beli jelah. niat nak borong inner je. hakhak.

then ! gambar kat atas tueee. balik2x terus aku tukaaa pakai inner dari butik edast. hehe
jawapan aku MEMANG PUAS HATI.
so korang yang kat luar tue apa tunggu lagi? pegi la ke butik edast. kalau jauh pun, beli je online. tapi pegi sane sendiri leh shopping banyak sikit. no cost postage. hehe
save budget orang kata.

so, yang masih mencari inner cotton yang betul2x sedap terletak di kepala kita. jawapan aku memang korang kena cari kat butik tuh! memang tak nyesal dan harga pun xmahal rm 8 setiap satu.:)
inner dia betul2x cotton n macam kepala aku an, tak payah tetas kat belakang pun takpee, dah boleh muncung. hehe
terasa sayang la plak kalu kena tetas. before beli pasar malam je. main hentammm xkisah la engkauuu. hehe.
lagi satu! aku tak tahu, tapi aku dah jatuh cinta dengan tudung anting2x (gipsi rite?)
sebab ! kita leh pilih nak pakai yang kodut2x sedia ada ke, or nak iron sikit. cam aku...aku iron sikit jelahhh then just belit cam. dah terletak comel dikepala.hehehe
cubaaa la ye. mesti nampak sangat berkeyakinan dengan gaya korang semua!

so yang baru nak cuba n korang yang masih tercari2x tempat shopping korang yang tetap. aku syorkannn, ke butik edast.
baikkk punyerrrr, akak edast ( comel tak nama aku bagi)
pun baik dok layan aku+mesej2x aku.hehe
nenek dan sorang lagi gadis cantik dibutik tadi! thanks yaa;)
next time i'll going again !

BUTIK EDAST macam-macam ade serta BERKUALITI!


P/S : aku pakai inner hitam so tak nampak sangat kecottonan nyerr, next time aku pakai pepel or pink la ekk.

Sunday, November 14, 2010

active again.

ASSALAMUALAIKUM HAI to kamu semua! Awwwwww, lamenyerrr tak mengupdate blog. rindu.rindu.rindu ! but no story. actually adaaaa, tapi malassss nak update. okay, before nie aku sangat! okay ulang suara SANGAT busy pada study aku lah. beselah bila tiba musim final exam kan.haha. cara cakap dah mcm sem 5. pedahallllll, baru 5-4. baru2x agak struggle jugak tuk final nie. mane carry mark okayyy tue agaksss relax lah jugak. TAPI, xde punn mase nak update blog. sebab cerita tak best. klu ada pun musti dengan buku, tension, risau. so nak citer pun rase tak payah kot. coz everyone tau kan bila tibe final exam nie emosi seseorang tue mcmne berubah dengan drastiknyerr menjadi seorang yang sangat rajin dan berulat buku serta menjadi sangat insaf. heeee, maksud di sini ghajin la nak baca yassin ke, al-quran ke. mintak dipermudahkan. terasa malu sangat dengan yang di atas, sering lalai akan perintahNya, tapi bila datang saat mcm tue baru nak buat extra ibadah sikit. manusia akhir zaman. boleh pakai tak alasan tue? kalau xboleh sila bantah k. takut silap cakap kang. lain plak jadinya okay.. sebab bercakap soal agama nie perlu berhati2x. tak pandai cakap jangan cakap. (okay wirdaaa.heee) okay dah2x.. sekarang tengah berhoneyyyyyymo'on cuti sem. agak bosan, no planning. but insyaAllah. akan ke genting higland bersama yang mana nak ikuttt la kan. so korang sila lah ikut. kesian aku kebosanan kat rumah. raya haji makin dekat! next week akan balik ke kampung. no laptop.no online.no update. because leceh la nak bawak . just leave at home. so insyaAllah if ade story besh2x, akan dikongsi di dalam blog ini kepada sesiapa yang sudi baca and silent reader yang baru sahaja memperkenalkan diri anda. thank you bagi yang ghajin update blog entry yang besh2x mengenai shawl, tutorial tudung ke. sila la publish kat wall wirda k.... mood : tengah gilerrr shopping.

xsah la kan xde satu pic entry nieee. (: