JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Saturday, October 2, 2010

BELAJAR dalam BELAJAR

ASSALAMUALAIKUM all blogerssss ~

disaat ni, aku dalam kedinginan angin malam yang baru je habis berangin..huhuhu

sejuknyerrrrr, tadi angin bukan main kuat lagi..nasib baik hari sabtu..huhuhu

huhuhu, penat dah huhuhuhu je.


entry kali nie bukanlah nak belajar ABC mahu pun 123 tapi nak explain apa yang telah aku terfikir tadi dalam perjalanan balik ke rumah dari kolej..

perjalanan yang hampir 15-20 minit tue wat kan aku banyak fikir pasal kesibukan aku lately nie.

tadi baru je habis menjawab test math..perhhhhhh, soklan dia bukan main susah lagi..^__^

tension jugak lah kan, tapi alhamdulillah lah, de gak dapat jawab soklan bukan xleh lansung, kalau xleh hal ini bermakna aku kena keja keras lebih la untuk final nie...haha.klu leh pun mmg kena keja keras tul final.


sekarang kan umum dah tahu musim nak final bagi semua siswa dan siswi.

jadi bagi aku yang penghuni baru siswi nie mcm satu pengalaman yang amat dasssaaat kot.

sebabnyer, masih terbawak2x perangai kat skolah yg suka tangguhkan time belajar,HAMIK kauuuu sekalai exam dah dekat baru kau bersengkang mata dan RUPANYA! ia mudah..dan aku xleh postpone ape2x dha lepas nie ! kena terus wat. jadi lah mata panda pegi kelas.comel kan? bangun lambat, terkocoh2x, terlari anak2x kecil, tersalah pakai kasut, terlupa pakai kad marik dulu * biasa lah perempuan bertudung..;)

semuanya takut lewat ke kelas. pssstttt : saya mmg kaki lewat KECUALI , mase kelas math..heeee..


mase tidur aku yang sedang menghitung hari tuk final nie adalah 5jam je kot.huhuhu

sedih tue..dari 8-9 jam tolak 3@4 jam....final curik mase tidooo aku waaaaaaa..

okay takpe.tuk aku jugakkan.

cuma aku terfikir sesuatuuu...belajar memang penat lah kan..

ape nie wirda! baru sem 1 dah kecoh kata penat,. tengok dorang yang dah sem 5,6..masih tak give up2xlagi.

sedihnyerrr, sem 1 aku dah ungkapkan kata give up.

NIE SEMUA SEBAB KEASYIKAN KAU DENGAN DUNIA SOSIAL KAU WIRDA!

hahahaha..marah dia, marah dia!


aku bukan penggemar main game2x segala nie. tapi baru2x nie aku ada join adik2x aku main satu game.

mula main tak siyes sangat lah.try2x je ngah busan.tp tengok score doorang bukan main tinggi.

aku pun bersemangatlah! kateenyeeee, nak kalahkan adik2x..AKUKAN KAKAK..haha

yes, bersungguh2x aku main tau x.punye nak kalahkan dorang sampai tak tido satu hari tahu tak..last2x aku paling jauhhhhh,,juahhhh..juahhhh dari sorang..say goodbye lah!


jadi kat sini bukanlah nak riak bercerita aku main game.huahua.

tapi berbalik pada cerita dlm perjalanan balik ke rumah dari kolej buat aku belajar sesuatu dan terfikir.

BELAJAR IBARAT MAIN GAME..

boleh tak aku cakap mcmnie? yelah, sejak tension nie..tue yg pikir tuk motivaikan diri ini.:)

main betul2x menang, main main2x kita dipihak paling bawah! get it?

samelah belajar..belajar betul2x berjaya, belajar main2x duduk tmpt paling bawah!

dan satu kepuasankan..kalau dah menang@high score tinggi.

sampai kecoh satu fb suruh sape2x yg berani kalahkan dia.hahaha.oke tak lah smpi mcmtue.

walau bagaimanapun. jangan sampai wujud sikap riak ye....wujudnyer sikap itu.xkemana anda dan kita semua.:)

sekarang SEMUA FAIL2X ASSGMENT2X aku HILANG. hal ini kerana pendrive aku xjumpe cari.sama ada aku salah letak atau aku lupa letak..hahahaha..mcmne tue? semoga aku jumpe..so tak payah aku nak wat BALIK ASSIGMENT aku tuh,,sebab before final nak kena hantar soft copy semua assgment before nie.


ice creammm~







1 comment:

wirdawahid said...

ceih..correction = XMUDAH.KAD MATRIK. xbape nampak celoteh yg bawak.TERbuat kaler hitam.=)