JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Saturday, October 16, 2010

UNTUK DIRI SENDIRI

wirda !
(ini untuk diri sendiri)

kau tahu tak apa maksud final exam?
nak kata kau tak sekolah, spm kau lulus de
ngan cemerlang (hahahaha)
jadi? perlu ke aku bagithu kau balik macamne nak wat persediaan menjelang musim final nie?
tak perlu kot.
kau kena tahu sendiri.
tue tanggungjawab kau yang kau sanggup pikul mase kau bersetuju pada abah kau untuk teruskan pengajian kau ke peringkat diploma..
so now? kenapa kau sedang bergoyang kaki sambil ta
ngan kau menari2x di atas laptop ini dan kerja mengacau orang sedang honeymonn? (sape plak nie?) haha

semalam kau pegang buku, dalam hati aku..alhamdulillah, wirda dah temu jalan yang benar..haha
sedar2x dia hanya memeluk dan terus mengelamun berada atas kapal bersama orang tersayang dengan angin yang sepoi2x la
nguage tue..
cissss, bedebah tul lemak mengelamun+malas dalam badan aku niee.
ape niee? kau bukan budak2x lagi disuruh study,,
makan orang tak suruh pandai plak kau pegi cari kan...
tadi aku jumpa sorang mamat nie tulis kat status dia,
"no study no future"
pssst, saya sukakan statement awak tue..
dengan zasssss nyerrrr, s
aya nak study.
jadi please3x lappy n berukband..jangan melambai2x dan memanggil2x nama saya untuk saya belai korang ! its so pathetic!

aku dah wat kajian dan aku tahu kenapa jadi macam nie..
kenapa aku asyik terlekat pada lappy.
sebenarnyaaaa aku geram PI WIMA
X aku nie terlalu laju..
jadi aku berasa tersangat2x rugi jikalau aku menutup lappy dan disconnected kan dia..siannnn dia
jadi please, for this moment.
boleh tak PI WIMAX menjadi selembab-lembab yang boleh? boleh tak?boleh tak?

jadi. dengan ini....kita bersurai..dengan harapan keinsapan aku terpancar dimuka wirda..
study wirda s
tudy wirdaa
jangan malas2x.
kau tak nak tengok ma ngan abah kau senyum gumbira ke dengan kau?
buatkan mereka bangga ada anak yang menyakitkan hati dengan satu kejayaan.
abah, ma...i'll prove it.
jangan halang saya untuk saya buat anda menangis melihat kejayaan saya..
aiceeewah ! hehehe
propa je nie.
tapi jauh disudut hati aku..itulah yang aku inginkan.semoga aku kuat menepis godaan syaitan yang sering kali menyuruh aku terus tido
dan relax sepanjang hari..amin.

BERCINTA dengan orang lain BAHAGIA dengan orang lain

bercinta dan bahagia.

kehidupan ini memang satu permainan yang sangat jelas lagi nyata.
aku sendiri sepatutnya tak boleh mengeluh dengan apa yang telah aku lalui
tapi ,
hati nie makin lama makin terasa bagai ikan kering.
dah sampai tak terasa nak sakit hati.
tapi bila tersedar ada insan lain yang lebih memahami kita.
hati ini kembali terasa dan tersentuh.

memang aku tak nak jiwang2x.
tapi inilah ayat dan mood aku kala ini.
aku harap, bila aku bace lain kali.
aku akan gelak sepuas2xnya betapa feelingnyer aku kala ini.

aku ada kawan-kawan
kawan yang menceriakan, yang menyakitkan, yang membosankan..
aku juga ada kekasih
kekasih yang tak dianggap kekasih.opps
okayy, bukan.

aku ada dia, tapi kenapa aku rase tak bahagia dengan dia?
hati aku tawar dengan dia.
aku rase betul2x plastik bila dengan dia!
semua aku buat memang ada sebab, tapi betul kata orang yang telah membuang aku dalam hidup dia.
"buat untuk diri sendiri"
aku tak menyesal dengan keputusan aku, tapi aku sedih sebab aku sampai sekarang tak pandai buat keputusan.

sekarang tempat orang yang membuang aku seperti diganti dengan orang lain yang hari-hari menceriakan hari aku, ade je bahan nak mengusik, wat aku ketawa.
kenapa dia xmcm tuh?
adakah aku xikhlas terima dia? biar aku dan yang di atas sahaja yang tahu,
keikhlasan kita hanya tuhan sahaja yang tahu.

aku tak nak digelar perempuan yang tak setia.
aku bercinta dengan dia.
tapi aku layan orang lain.
dia xde mase untuk layan aku, tak kan aku terhegeh2x nak pegi mintak dia layan aku?
please la! aku ada maruah diri la...

sampai bila drama hidup aku yang serupa nie akan berakhir? audience pun bosan la kalau cerita jenis sameeee je.
apetah lagi pelakonnya.
saat nie la aku tak sabar nak besar.
nak tengok apa akan jadi nasib hidup aku akan datang.
perasaan takut?
mestilah ada..tapi aku sendiri dah tak tahan nak macam nie.
aku tak sesuai dengan jiwa dia.
aku perasan, aku nie jenis yang sedikit manja, mengada,nak mesej comel2x je keje.
jadi, dia?
asyik serius. no topic.

sorry bukan nak menceritakan kekurangan dia.
tapi sekdar meluahkan apa yang aku rase.
dia tak pernah tahu.
dia tak pernah amik tahu
dan dia tak pernah ingin tahu.

aku rase cukup tersentuh bila ada orang lain yang take care mase aku demam,orang lain yang sentiasa taye aku sihat,
orang lain yang suruh aku rehat,
orang lain yang sentiasa risaukan aku.

oh, mungkin dia risaukan aku jugak dan aku tak tahu..fine,
tapi sampai bila tak nak tunjuk kerisauan tue?
aku rase mcm dia dah xde perasaan kat aku, tapi bila gaduh nak baik balik, baru aku rase dia sayang aku.
jadi kesimpulannya, salah aku sebab gagal untuk memahami dia.

nak aku nyatakan disini, kenyataan hidup aku buat masa ini memang macam nie.
bercinta dengan orang lain dan bahagia dengan orang lain.
please, people dont said me unfaithful

salam.

Friday, October 15, 2010

DINNER ACCOUNT.


ASSALAMUALAIKUM

hai2x tue all blogger yang sangat rajin menghupdate blog.

blog aku yang sememeh nie lagi tambah sememeh sebab terbiarrr kan je begitu dimakan dek anai2x..

nasib baik tak reput lagi.

last time aku de update satu entry yang dah diupdate dan nak publish tau..

last2x camne tah aku TERPADAM! disitu aku geram dan terus menyepi dari blog.

" blog makan tuan ! "

semalam malam aku ade makan malamdengan student2x course account.

jadi aku nak cerita lah sikit kan annananana......

tempat kitaorang dari club K K something la an..lupa suda terus tukar ke tempat yang lebih standard! muahaha..love it okayyyy!

kitaorang lancarkan majlis kitaorang di padang unikop. pada mulanyerrrr, nak bayaq tue rase terketaq2x juga la kan coz tempat kat padang je..seghupe je aku beli makanan kat gerai yeop tue then bawak makan kat situ.

TAPI ! korang percaya ke aku nak buat macam tue>>>>> haha

semestinyerrr tidak. aku pun kenalah join jugaaaa, sebab saya cukup bangga menjadi budak AC nie.hahaha

overall aku rase tak payah nak over sangat pun pakai2x nie..haha

bukan hape, sekankang kera je pun dengan asrama. rase mcm membazir je make up dok tepek tebal2x, beli itu ini, kan, kan, kan,kan..hehe

"lain orang lain gayanyerrrr"

aku pun sarung je lah yang mane adee, baju yang pakai tue pun baju raya lama last 2 years kot.hahaha

jujur sangat nih! kuang2x..xpe2x.

okay, sangat best la an mase tengah bersolek bersiap. rase excited la plak kannn, dan macam nak pegi hotel 5star jep, satu ghumah aku kuar masuk, kuar masuk dalam bilik aku. de yang suwuh aku pakaikan tudung untuk dia. pssst.."aku sememannyerr tak pandai pakaikan orang.nie.."

sampai2x je ke destination, wah! not bad la..even tak setanding hotel 5star,restoren 5bintang haha, kopitiam ke, hape ke, tapi dapat jugak kalahkan gerai abg yeop tuee..oppp, jgn dimarahi..hehe

dengan dikelilingi pelita , nampak dan wujud suasana hari raya yang semakin pudarrrr..pandai diorang ek.

lagipun. kena hargailah usaha-usaha presiden n AJK yang buat kerja.

makanan dari catering ape hentah pun not bad.

acara pun even ade busan, tapi still enjoy.

thanks to lect yang sudi turun padang.

*dah macam sukaneka..hahaha

macam bese la ada aku adalah si yuyu nie..:)

yuyu pakai baju warna hijau. cantik sangat, handbag dia sangat awesome..haha

dia tamau make up, katanyerr natural beauty adalah piliha

nnyer.bestkan jadinyerr? hehehehe.

ini antara jelitawan yang berjaya menjdai jelita pada malam itu..

heee

=)

yuyu dan wiwi lagiii..kena beratur hamik makanan..so kesian, beselah kannn..sebab tue diajar dari kecik disiplin2x nie..kuang2x..

okay, im decide sampai sini jelah blog aku deh, tetibe hati nie tersentap dengan perilaku sidia !

yang penting dinner nie we all enjoy.

rambang mata tengok baju anda yang cantik2x belaka..:)

yes ! aku memang tak leh tinggal pose nie..i like.

shy2x cat gituuu..

^___^

Saturday, October 2, 2010

BELAJAR dalam BELAJAR

ASSALAMUALAIKUM all blogerssss ~

disaat ni, aku dalam kedinginan angin malam yang baru je habis berangin..huhuhu

sejuknyerrrrr, tadi angin bukan main kuat lagi..nasib baik hari sabtu..huhuhu

huhuhu, penat dah huhuhuhu je.


entry kali nie bukanlah nak belajar ABC mahu pun 123 tapi nak explain apa yang telah aku terfikir tadi dalam perjalanan balik ke rumah dari kolej..

perjalanan yang hampir 15-20 minit tue wat kan aku banyak fikir pasal kesibukan aku lately nie.

tadi baru je habis menjawab test math..perhhhhhh, soklan dia bukan main susah lagi..^__^

tension jugak lah kan, tapi alhamdulillah lah, de gak dapat jawab soklan bukan xleh lansung, kalau xleh hal ini bermakna aku kena keja keras lebih la untuk final nie...haha.klu leh pun mmg kena keja keras tul final.


sekarang kan umum dah tahu musim nak final bagi semua siswa dan siswi.

jadi bagi aku yang penghuni baru siswi nie mcm satu pengalaman yang amat dasssaaat kot.

sebabnyer, masih terbawak2x perangai kat skolah yg suka tangguhkan time belajar,HAMIK kauuuu sekalai exam dah dekat baru kau bersengkang mata dan RUPANYA! ia mudah..dan aku xleh postpone ape2x dha lepas nie ! kena terus wat. jadi lah mata panda pegi kelas.comel kan? bangun lambat, terkocoh2x, terlari anak2x kecil, tersalah pakai kasut, terlupa pakai kad marik dulu * biasa lah perempuan bertudung..;)

semuanya takut lewat ke kelas. pssstttt : saya mmg kaki lewat KECUALI , mase kelas math..heeee..


mase tidur aku yang sedang menghitung hari tuk final nie adalah 5jam je kot.huhuhu

sedih tue..dari 8-9 jam tolak 3@4 jam....final curik mase tidooo aku waaaaaaa..

okay takpe.tuk aku jugakkan.

cuma aku terfikir sesuatuuu...belajar memang penat lah kan..

ape nie wirda! baru sem 1 dah kecoh kata penat,. tengok dorang yang dah sem 5,6..masih tak give up2xlagi.

sedihnyerrr, sem 1 aku dah ungkapkan kata give up.

NIE SEMUA SEBAB KEASYIKAN KAU DENGAN DUNIA SOSIAL KAU WIRDA!

hahahaha..marah dia, marah dia!


aku bukan penggemar main game2x segala nie. tapi baru2x nie aku ada join adik2x aku main satu game.

mula main tak siyes sangat lah.try2x je ngah busan.tp tengok score doorang bukan main tinggi.

aku pun bersemangatlah! kateenyeeee, nak kalahkan adik2x..AKUKAN KAKAK..haha

yes, bersungguh2x aku main tau x.punye nak kalahkan dorang sampai tak tido satu hari tahu tak..last2x aku paling jauhhhhh,,juahhhh..juahhhh dari sorang..say goodbye lah!


jadi kat sini bukanlah nak riak bercerita aku main game.huahua.

tapi berbalik pada cerita dlm perjalanan balik ke rumah dari kolej buat aku belajar sesuatu dan terfikir.

BELAJAR IBARAT MAIN GAME..

boleh tak aku cakap mcmnie? yelah, sejak tension nie..tue yg pikir tuk motivaikan diri ini.:)

main betul2x menang, main main2x kita dipihak paling bawah! get it?

samelah belajar..belajar betul2x berjaya, belajar main2x duduk tmpt paling bawah!

dan satu kepuasankan..kalau dah menang@high score tinggi.

sampai kecoh satu fb suruh sape2x yg berani kalahkan dia.hahaha.oke tak lah smpi mcmtue.

walau bagaimanapun. jangan sampai wujud sikap riak ye....wujudnyer sikap itu.xkemana anda dan kita semua.:)

sekarang SEMUA FAIL2X ASSGMENT2X aku HILANG. hal ini kerana pendrive aku xjumpe cari.sama ada aku salah letak atau aku lupa letak..hahahaha..mcmne tue? semoga aku jumpe..so tak payah aku nak wat BALIK ASSIGMENT aku tuh,,sebab before final nak kena hantar soft copy semua assgment before nie.


ice creammm~