JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Friday, September 17, 2010

oh ! kampung ku..


ASSALAMUALAIKUM

" mak cik.....oooo...mak cik...saya datang nak duit raya.....ade ke takde?? klu xde saya balikkk ~!"


ish2x, bukan main terjerit2x, terpekik2x di pagi raya tapi sebenarnya, terus terang habis la ! nak duit raya ghupenyerrrr....

aihhhh, sejak dah dewasa katanyerr niee, suka lak koma nak memesannyer kepada adik2x diluar sana xusah lah hang nak pi ghumah orang pi habaq laguuu nieee..aihhh, malu mok pok hang sat gi....(mane dtg kedah nie?)

testing 1,2,3..

okay !

sebabnyer ye adik2x kita beraya jangan sebab duit, jgn mengharap orang bagi kat kita duit raya, de plak kalau ade yang bagi sikit, huiiii siap komen depan mak cik tue..hehe...tue ceghita aku jugak la mase kicik2x dulu..

kaki ngutip duit raya jugak la, sampai balik2x gelang tangan emas hilang..mau tak bising mok pok aku plak?

dah tue? aku pilah cari balik kat setiap tempat aku pegi raya..mase tue darjah 2 kott..hehe...comel betul anak pak cik wahid! sebenarnyer, bukan kali pertama benda2x mcm tue hilang, mak aku kata, aku nie dah cukup one set hilangkan barang kemas,cincin,ranatai,gelang,subang ! complete org kata,,,,padanlah..aku pun bukan suka pakai emas2x segalak nie...eee, cam orang tua..hehe..tapi dia la yang menolong time betul2x susah tau..bak kata ayah aku lah..katenyerr la, aku nie gemar benor ngan emas tapi emas putihhh.....heee, siap ye yang nak masuk pinang, jgn dok bawak emaih kuning tue, xluluih !

okay, sini bukan nak ceghita pasal emas.jap2x.tengok blog aku pun dah lainnn kan?almaklumlahh..nak nampak matured sikit..hak3x....boleh la kan......:)


okay, back to the story...

sedang anda semua di luar sana meraikan aidilfitri dengan indah dan bahagia, saya sekeluarga yang tidka pulang kemana2x hanya mampu tersenyum..hik3x...dok k.l hari raya? ape sangat la boleh wat ye dok? sedara semua balik kampung, ntah ape lak kali nie family aku tak balik....jadi memang bangun pun dah tak dengar takbir..heee=) lagi lah tak rase suasananyer, tapi bangun gak.mandi, pakai baju yang bg aku sweet hehe, pastue bersalam ngan abah ! n ma ! yea! aku walau dah besau pun dapat duit raya jugakkkk tauuuu....hehehe..suka2x..pas tue penat memerah otak na pegi mana, kalmi sekeluarga bersetuju ke tasik. kononnyer nak bergambar! nak habaq satu malaysia tue kampung kami..hehehe..(tak,sangat tipu...)

tapi hujan jadi tukar plan B ke jaya jusco setiawangsa, mula2x tuh ! sumpah kitaorg semua s egan nak keluar kereta sebab tengok xde orang kedai banyak tutup, hehe....tapi dah sampaikan, turun jelah.....

okay, dorang semua shopping..aku je tak....anddd mmg ramai orang jugak la. de yang pegi pakai t-shirt je pun, dorang tak raya ke?dalam hati aku lahhhh....


wirna comel gilerr kamu sambar bola yee ! haha..sekecik nieeee

k la u all, cakap banyak pun xguna la derr, sampai sini je ! :)



p/s : tak sabar nak snap pic mcm nie ngan anak senndiri..huahauhuahuahua..:)

No comments: