JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, September 19, 2010

it was my sweet memory !



Assalamualaikum to ALL BLOGGERS=)

hi ! i was happy yesterday..

so that, i was thinking to update my blog ! for those yang jadi silent reader..thank you..=)




tarikh : 17 September 2010

tempat : melaka



semalam aku, shyla n suha follow abang aku konvoi pergi melaka tuk beraya, yaaa perjalanan kami sangat penat dan lebih kuang 4jam okay ! 4jam pergi melaka?damn ! lama giler la....sebab ade la benda abg aku anta laptop pegi format umah kawan dia.....so take a long time! habis make up cair..haha


first rumah kitaorang pergi ialah ke rumah ieda...okay, aku xdelah beb gambar2x rumah ieda coz shyla tak upload lagi..okay, credit to shyla coz lambat..haha

wah ! bila sampai je rase rindu datang menyerbu2x rase mcm tak nak balik pun aderr, semua nak bercakap..haha satu hari mana la nak cukup kan nak habiskan cerita masing2x...so bahagi la sorang sikit bercerita-bercerita beserta lawak..oh goshhh...i miss her back...

ieda makin comel n berisi sikitt..heee=) jangan mara u....xpe, happy la tue kan sejak menjanda a few months ago..hehe, thanks to mom's ieda sediakan kitaorang makanan ...lagi2x my favourite! laksa penang..wow! sangat sedap okayyyyyy..xtipuuuu=)

rasa nak tambah, tapi biasalah hari raya banyak rumah kita pegi..kang masuk banyak awal2x kang tak merasa la masakan cikgu rashidah dan mak hamzah..hehe


second house is our favourite teacher for student account form 5 2009...cikgu rashidah..

seriously rase nak sekolah balikkkkkk je..tapi tak nak..hehe....rindu mendengar cikgu mengajar, berlawak, bersembang, dan pakaian cikgu setiap masuk kelas ! hehe

i love u la cikgu ! cikgu kami sayang sangat2x cikgu..nanti kami dah ready nak wat nasi minyak nasi minyak, cikgu tidak kami lupakan..insyaAllah..hehe, dan xlupa juga terima kasih kerana menyediakan laksa penang jugaaaa! kepada kami semua=)

sedap sangatttttt.........haiihhh, dah terliur balik la cikgu...kuah dia tue rase nak hirup2x je bagi habis...hehe..nasib rumah orang...hahaha


okay, ini diaaaa..dirumah cikgu..:)

baru teringat kita tak bergambar bersama cikgu ! tue la...beraya tak ingat diri ( bak kata shyla)

sorry cikgu, but we always remember u...thanks a lot..next year i'll be come again..hehehe


then, kitaorang terus dihantar oleh driver kami..opss silap, kawan kami iaitu fyfy kerumah hamzah...dia wat open house, kat situ....semua kenyang..tp xbaik lak kan datang rumah orang tak makan ape, so kitaorang jamah la sikit....makanan mak dia wat memang sedap ! tapi sayang perut nie dah penuh sangat..thanks ya hamzah..lagipun kitaorang segan banyak sangat sedara kau..hehe..


some picture at hamzah's house..


okay shyla, ur wedges is to muchhh ! haha...menyorokkan my wedges,,,huwaaaa..(mengada2x plak kau wirda..)


ape? yang mane satu hamzah? okay that one yang pakai baju melayu! haha..hey! of course la...the only man there! haha


okay, cukup kan?masuk banyak2x kang de yang busan tengok gambar yang same jee...kat fb ade, blog pun ade..huhuhu. tanpa membuang masa yang banyak.......kami meneruskan perjalanan lagi ke rumah haziq.okay actually aku tak pernah kenal dia...dia kwn2x dorang..(ntah xtau..)..just follow je lah...sampai2x..mak hai, ramainyer lelaki..segan la plak...hihi...buat donno sudah...salam2x ngan mak dia, minum air dan makan kuih raya dirumahnyerr..;)



lastly n finally...we reached! haha
kami akhirnya sampai ke rumah photographer kami di homestay air limau, melaka ! seriously, sangat classic but really nice...dari luar dah nampak suasana dia naik...naik atas rumah dia...aku macam kena sentap..dalam hati berkata ( laki aku nanti xde banglo pun xpe..janji rumah camgini..hihi..serius klu u all tengok, jeles dengan ayiee..hehe)
mata aku tak habis2x tengok segenap rumah dia..IT'S PERFECT HOUSE u know !
tapi, kita sebagai tetamukan kena menjaga pandangan..hehehe.....cover la jugak..xdelah jakun sangat aku nih ! these some picture by ayiee...

duyung?eh silap..dayang?wife?or maid?
which one ?



ICT in malacca..hehe







okay....that's all, bye2x u all..
i miss u again=)
thanks ya you all.....




































3 comments:

SHYLA said...

hahaha mmg bestlah g melaka tp ada jugak yg kita tak jumpe kalau jumpa lagi best kot..tp ada juga yg kita tak nk jumpa tp terjumpa pula.... samdol tol
ape2 pn umah ayi bessssssssssst~

wirdawahid said...

haha,,botol2x...yg kita xnak jumpe lak dia ade kankankanakan...
takpe..ade rezeki kita pegi lagi k..:)
yess, ayie, can us come again into ur house?hahahahha

mrs.unxpected said...

huhu