JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Wednesday, September 22, 2010

GO TO HELL WITH UR LIFE

YES! thats the title..
which is i take from his own words.
and now, everything is CLEAR!
u and me never..ever..ever..n everrrr be A FRIEND!

i dont want know u a second time.
so here, I made the right decision!

aku dah nampak yang mana lebih sabar..
rupanya, nie la hikmahnya yang tersembunyi selama setahun lebih aku berkawan dengan dia..
alhamdulillah..

not me who decided not to be a friend anymore but you!
u're still not mature in facing problems.
i'll throw away ur stuff where u gave for me.
so, i can forget that u ever appeared in my life.
thanks a lot .

Sunday, September 19, 2010

MALAS !


SALAM...
see? betapa pemalasnyerrrrrrrrrrr aku kali nie....salam pun taip pendek je tak cmm before ni...heee=)
okay, skrg aku ade keje tak siap..yes! yes! i know............its my fault!
u can put the blame on me..aicecece, dah ,mcm lagu akon .
memang slah aku sebab banyak tangguhkan keje selama cuti nie..skrg jam menunjukkan pukul 6.35pm dan pukul 8pm jap lagi aku akan berangkat balik ke negara ku di batu caves..hehe...kolej unikop, hidupku..ceih!
tapiiiiii....masalah
yang aku ingin bentang ini ialah berat kemalasanku ...dah mencapai tahap kritikal..tolong! tolong! tolong!
kenapa kau mcm nie wirda? cuba semangat sikitttt nak balik kolej nak jumpe kwn2x n kak senior bilik aku tueee...yes! semangat! semnagat! .


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tak leh gak............;(
malas lagi la....
malas tue bertamabh bila tengok keje yang tak siap dan nampak aku nie terlebih relax padahal aku de mase SEBULAN untuk....untuk...untuk.......preparation for final exam !
cis kau wirda memang xsedar diri lagi..siap kau! jap lagii aku wash brain kau!

kau nie lemak dah banyak sangat! dan berketul2x lemak tue....nak berkulat dah sebab dah lama sangat terbiar!
esok plak aku de kuiz math....yang paling menarik..aku xwat latihan pape pun..wah ! cukup terer ye kau wirda! jangan kau menangis di kemudian hari suda yee....
kalau malas nie tak wujud mesti aku dah balik lama dah kolej..nie pun ngah pikir nak postpone lagi balik besok pagi...tapi akal aku kata." JANGAN !" ...hehe
okay akal ! malam nie jugak aku balik.......

okay! semoga aku jumpe kerajinan....kalau jumpa, aku terus nak kawin dengan kau rajin..nak kawin dengan kau. nak kawin dengan kau nak kawin dengan kau! aku xkan ceraikan kau rajin..TAKKAN..tapi kau kena setia kat aku..kau kena sentiasa mengingatkan aku perkra2x penting tau rajin! love u sayang.
..come to me bebebebbbbbeeeehhhh~!

see? muka wirna pun mcm mlas jee kan..hehehe....in bad badmood tuee...=)

it was my sweet memory !



Assalamualaikum to ALL BLOGGERS=)

hi ! i was happy yesterday..

so that, i was thinking to update my blog ! for those yang jadi silent reader..thank you..=)




tarikh : 17 September 2010

tempat : melaka



semalam aku, shyla n suha follow abang aku konvoi pergi melaka tuk beraya, yaaa perjalanan kami sangat penat dan lebih kuang 4jam okay ! 4jam pergi melaka?damn ! lama giler la....sebab ade la benda abg aku anta laptop pegi format umah kawan dia.....so take a long time! habis make up cair..haha


first rumah kitaorang pergi ialah ke rumah ieda...okay, aku xdelah beb gambar2x rumah ieda coz shyla tak upload lagi..okay, credit to shyla coz lambat..haha

wah ! bila sampai je rase rindu datang menyerbu2x rase mcm tak nak balik pun aderr, semua nak bercakap..haha satu hari mana la nak cukup kan nak habiskan cerita masing2x...so bahagi la sorang sikit bercerita-bercerita beserta lawak..oh goshhh...i miss her back...

ieda makin comel n berisi sikitt..heee=) jangan mara u....xpe, happy la tue kan sejak menjanda a few months ago..hehe, thanks to mom's ieda sediakan kitaorang makanan ...lagi2x my favourite! laksa penang..wow! sangat sedap okayyyyyy..xtipuuuu=)

rasa nak tambah, tapi biasalah hari raya banyak rumah kita pegi..kang masuk banyak awal2x kang tak merasa la masakan cikgu rashidah dan mak hamzah..hehe


second house is our favourite teacher for student account form 5 2009...cikgu rashidah..

seriously rase nak sekolah balikkkkkk je..tapi tak nak..hehe....rindu mendengar cikgu mengajar, berlawak, bersembang, dan pakaian cikgu setiap masuk kelas ! hehe

i love u la cikgu ! cikgu kami sayang sangat2x cikgu..nanti kami dah ready nak wat nasi minyak nasi minyak, cikgu tidak kami lupakan..insyaAllah..hehe, dan xlupa juga terima kasih kerana menyediakan laksa penang jugaaaa! kepada kami semua=)

sedap sangatttttt.........haiihhh, dah terliur balik la cikgu...kuah dia tue rase nak hirup2x je bagi habis...hehe..nasib rumah orang...hahaha


okay, ini diaaaa..dirumah cikgu..:)

baru teringat kita tak bergambar bersama cikgu ! tue la...beraya tak ingat diri ( bak kata shyla)

sorry cikgu, but we always remember u...thanks a lot..next year i'll be come again..hehehe


then, kitaorang terus dihantar oleh driver kami..opss silap, kawan kami iaitu fyfy kerumah hamzah...dia wat open house, kat situ....semua kenyang..tp xbaik lak kan datang rumah orang tak makan ape, so kitaorang jamah la sikit....makanan mak dia wat memang sedap ! tapi sayang perut nie dah penuh sangat..thanks ya hamzah..lagipun kitaorang segan banyak sangat sedara kau..hehe..


some picture at hamzah's house..


okay shyla, ur wedges is to muchhh ! haha...menyorokkan my wedges,,,huwaaaa..(mengada2x plak kau wirda..)


ape? yang mane satu hamzah? okay that one yang pakai baju melayu! haha..hey! of course la...the only man there! haha


okay, cukup kan?masuk banyak2x kang de yang busan tengok gambar yang same jee...kat fb ade, blog pun ade..huhuhu. tanpa membuang masa yang banyak.......kami meneruskan perjalanan lagi ke rumah haziq.okay actually aku tak pernah kenal dia...dia kwn2x dorang..(ntah xtau..)..just follow je lah...sampai2x..mak hai, ramainyer lelaki..segan la plak...hihi...buat donno sudah...salam2x ngan mak dia, minum air dan makan kuih raya dirumahnyerr..;)



lastly n finally...we reached! haha
kami akhirnya sampai ke rumah photographer kami di homestay air limau, melaka ! seriously, sangat classic but really nice...dari luar dah nampak suasana dia naik...naik atas rumah dia...aku macam kena sentap..dalam hati berkata ( laki aku nanti xde banglo pun xpe..janji rumah camgini..hihi..serius klu u all tengok, jeles dengan ayiee..hehe)
mata aku tak habis2x tengok segenap rumah dia..IT'S PERFECT HOUSE u know !
tapi, kita sebagai tetamukan kena menjaga pandangan..hehehe.....cover la jugak..xdelah jakun sangat aku nih ! these some picture by ayiee...

duyung?eh silap..dayang?wife?or maid?
which one ?



ICT in malacca..hehe







okay....that's all, bye2x u all..
i miss u again=)
thanks ya you all.....




































Friday, September 17, 2010

oh ! kampung ku..


ASSALAMUALAIKUM

" mak cik.....oooo...mak cik...saya datang nak duit raya.....ade ke takde?? klu xde saya balikkk ~!"


ish2x, bukan main terjerit2x, terpekik2x di pagi raya tapi sebenarnya, terus terang habis la ! nak duit raya ghupenyerrrr....

aihhhh, sejak dah dewasa katanyerr niee, suka lak koma nak memesannyer kepada adik2x diluar sana xusah lah hang nak pi ghumah orang pi habaq laguuu nieee..aihhh, malu mok pok hang sat gi....(mane dtg kedah nie?)

testing 1,2,3..

okay !

sebabnyer ye adik2x kita beraya jangan sebab duit, jgn mengharap orang bagi kat kita duit raya, de plak kalau ade yang bagi sikit, huiiii siap komen depan mak cik tue..hehe...tue ceghita aku jugak la mase kicik2x dulu..

kaki ngutip duit raya jugak la, sampai balik2x gelang tangan emas hilang..mau tak bising mok pok aku plak?

dah tue? aku pilah cari balik kat setiap tempat aku pegi raya..mase tue darjah 2 kott..hehe...comel betul anak pak cik wahid! sebenarnyer, bukan kali pertama benda2x mcm tue hilang, mak aku kata, aku nie dah cukup one set hilangkan barang kemas,cincin,ranatai,gelang,subang ! complete org kata,,,,padanlah..aku pun bukan suka pakai emas2x segalak nie...eee, cam orang tua..hehe..tapi dia la yang menolong time betul2x susah tau..bak kata ayah aku lah..katenyerr la, aku nie gemar benor ngan emas tapi emas putihhh.....heee, siap ye yang nak masuk pinang, jgn dok bawak emaih kuning tue, xluluih !

okay, sini bukan nak ceghita pasal emas.jap2x.tengok blog aku pun dah lainnn kan?almaklumlahh..nak nampak matured sikit..hak3x....boleh la kan......:)


okay, back to the story...

sedang anda semua di luar sana meraikan aidilfitri dengan indah dan bahagia, saya sekeluarga yang tidka pulang kemana2x hanya mampu tersenyum..hik3x...dok k.l hari raya? ape sangat la boleh wat ye dok? sedara semua balik kampung, ntah ape lak kali nie family aku tak balik....jadi memang bangun pun dah tak dengar takbir..heee=) lagi lah tak rase suasananyer, tapi bangun gak.mandi, pakai baju yang bg aku sweet hehe, pastue bersalam ngan abah ! n ma ! yea! aku walau dah besau pun dapat duit raya jugakkkk tauuuu....hehehe..suka2x..pas tue penat memerah otak na pegi mana, kalmi sekeluarga bersetuju ke tasik. kononnyer nak bergambar! nak habaq satu malaysia tue kampung kami..hehehe..(tak,sangat tipu...)

tapi hujan jadi tukar plan B ke jaya jusco setiawangsa, mula2x tuh ! sumpah kitaorg semua s egan nak keluar kereta sebab tengok xde orang kedai banyak tutup, hehe....tapi dah sampaikan, turun jelah.....

okay, dorang semua shopping..aku je tak....anddd mmg ramai orang jugak la. de yang pegi pakai t-shirt je pun, dorang tak raya ke?dalam hati aku lahhhh....


wirna comel gilerr kamu sambar bola yee ! haha..sekecik nieeee

k la u all, cakap banyak pun xguna la derr, sampai sini je ! :)



p/s : tak sabar nak snap pic mcm nie ngan anak senndiri..huahauhuahuahua..:)