JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, August 8, 2010

PERGILAH SAYANG...:)


sejak dua menjak nieee.

omak nengok ekau nieeee

sedih jeee..

layan pun lagu sedih..

apo kono eh kau nie?


"xde pape la mak.."

"kau hengat mak tak tahu kau dah tttuuuttt ngan dia?xpelah mungkin ini jalan yang terbaik..kalau kauu teruskan pun..belum tentu bahagia.."

"ermmm...yela..."


macam bese lah..PUTUS CINTA...

semua orang akan sedih even dia memang sangat benci akan pasangannyer..

tapi dalam hati sape yang tahu?

dah bertahun2x menyemai kasih..(cewahh..)

kongsi segala suka duka..(yeke?)
buruk baik kita dia dah dapat scan...

tapi jodoh, pertemuan, ajal Allah yang tentukan..

mungkin kami takde jodoh...:)


sebelum nie aku amat jarang bercerita kepada sesiapa tentang..siapa buah hati aku...:)

dengan kawan2x baru ( yang lama sangat paham dan masak ye..)..housemate, roomate, classmate..

pernah sekali aku bercerita tentang si dia kat dalam blog nie pasal g shopping ngan dia..

itu pun xdetail..xmacam orang lain yang sangat memuja dan membanggakan kekasih mereka..

aku mengaku jauh di sudut hati...aku juga ingin membuat seperti itu..

meluahkan perasaan betapa aku sayang dia..tapi dia xmacam orang lain untuk aku membuat sedemikian..

mungkin dia xpandai bermain dengan ini semua...(korang tak paham kot)

aku ingin berkongsi sedikit suka duka aku ngan dia sepanjang aku bergelar kekasih hatinya..:)


first time aku tengok dia..aku TAK SUKA dia...aku ulang..AKU TAK SUKA DIA..

nak tahu kenapa?dia buleh pandang slek kat aku..! ish ! kau mmg nak kena ~~ haha

aku pun bukan layan sangat dia pun sebabnya..

aku jumpe dia bukan LRT setiawangsa, bukan kat LRT jelatik, bukan kat KLCC. bukan kat times square, bukan kat galaxy ampang, bukan jugak kat taman tasik titiwangsa..

tapi aku jumpa dia kat asrama putera kem terendak..

macamne aku leh sesat situ?hahaa

aku anta abg aku balik asrama..secara tidak langsung..dia adlah kawan baik abang aku jugak la..

tapi selepas beberapa bulan....dia kol aku n mintak nak mesej..

aku hengat bese2x je..;)

sebulan kami kenal..aku decide nak terima dia...

sepanjang aku kenal dia di situ lah kami date..(sila lihat balik tempat yang saya senaraikan...)

tempat lain de gak tapi situuu la yang sangat selalu kami pegi...

perjalanan hubungan kami sangat la elok pada mula sebabnyer..aku xdelah sayang dia sangat..dia pun cam gitu..tapi lama2x sayang itu muncul di saat aku rase aku dah tak perlukan dia...(kejamkah aku?)

tapi aku dapat terima dia balik bila dia sangat baik dan penyabar orangnyer terhadap aku..

7bulan kami rahsiakan hubungan kami dari keluarga dan abang aku..akhirnya..terbongkar

mereka okay je....ramai cakap aku bertuah dapat dia yang sangat setia..

aku mula berasa yakin dengan dia...

tapi sikap dia yang mengongkong setipa pergerakan aku membuatkan rimas aku datang balik.

tak prlu menceritakan di sini kerana ia akan mengaibkan dia...

hampir lebih 10x aku mintak clash ngan dia...tapi dia tak pernah terima

dan yang paling sangat2x mengagumkan aku..

perhubungan kami yang hampir 4tahun..dia tak pernah sekali pun sebut nak clash..

dia benci akan perkataan itu..

aku mengaku dia sangat baik dna akan jeles sape yang dapat dia..

tapi diri aku, cara aku.....aku xleh nak ikut dia..

sebab aku bukan isteri dia untuk dia hadkan aktiviti aku...

sejak aku form 5 la aku bertekad nak clash dari dia dan baru sekarang...

baru sekarang di mana aku berada di kolej ! bukan di sekolah !

baru aku dapat lepaskan diri dari dia...

tapi itu pun bantuan dari ayah dan abang aku...sedihnyer hati aku..

aku kesiankan dia..tapi sampai bila nak kesian diri orang lain?

sedangkan hati ini telah kau sakiti....(ceih..leh bawak masuk lagu rossa plak..)

aku harap dia dapat terima takdir ini dan cuba bangun dari kegagalan..

aku tetap akan sokong dia walau dia tak tahu....

aku akan sentiasa doakan dia semoga dia sihat selalu ..

aku akan rindu semua memori kita bersama..

sangat indha dan sangat menyakitkan..

akan aku kenang keduanya dan jadiakn satu pengajaran dan pengalaman yang cukup bermakna dalam hidup aku tentang erti cinta..

i'll miss u abg...abg tolong jangan marahkan wirda..wirda nak kita same2x ade hiidup yang baik bersama orang yang buleh menbahagiskan hidup kita.

tolong jangan putus asa..andai antara kita de jodoh..pasti ia tak kemana..:)

teddy bear, baju, handphone, diary kita, gambar kita bersama, kenangan kita...wirda janji wirda takkan sekali2x buang....wirda akan simpan sampai masa yang memaksa wirda buang...

di mana mungkin wirda betul2x perlu lupakan abg..


abg selalu taye syg abg x?

wirda selalu tak nak jawab..

segan nak cakap sayang depan2x..:)

klaka kan..sampai lah kita berpraktis dan wirda dah buleh..hahaha

wirda selalu tak mamam kalau kuar mamam..wirda segan..

sampailah sekarang wirda dah buleh mamam depan abg

tapi tue pun segan2x lagi..

wirda selalu tak sabar kalau abg lambat datang..

tapi abg selalu cakap tak leh sabar ke?

dalam diam abang mengajar wirda jadi seorang yang sabar..:)

ingat tak kita pernah main lari2x+sorok2x kat suria KLCC?

haha..mcm org giler wirda cari abg...

ingat tak kita gaduh dalam hujan?

abang lari kejar wirda..heeee=)

ingat tak kita pegi genting ramai2x?

sejuk...abang bagi sweter abg kat wirda...:)

ingat tak kalau kita gado abg sanggup pegi melaka kat asrama wirda..

tapi abg mesti balik ngan hampa kan?

abg pernah tunggu depan rumah wirda sampai wirda keluar..

sebab nak betulkan keadaan..

abg ingat tak abg pernah belikan kotex untuk wirda time emergency giler2x?

haha...wirda kol abg suruh pegi belikan....

mula abg degil kan??? tak nak..segan..

tapi masalahnyer kat rumah takde sape2x..

last2x mengalah pun awak...hahahhahaa

kita selalu bergaduh dalam panggung wayangkan?haha


tapi abg ingat tak?

abg selalu marah wirda dalam hal remeh temeh..

abg selalu paksa wirda ..

abg pernah tarik wirda dalam cc..

abg pernah tarik tangan wirda kuat2x..

wirda nangis dalam hati..sakit sangat abg..

wirda penah tampar abg sebab tak tahan..merah pipi abg..nak je wirda pegang balik..

tapi tak mungkin..tapi abg lagi la kasar dengan wirda..

semua tue cukup tuk wirda nilai abg..

walau dalam hubungan kita perlu terima kelemahan dan kekurangan pasangan kita...

tapi maafkan wirda..wirda tak dapat terima bila abg kasarkan wirda..

memang wirda cakap wirda dah lupakan..

sebab wirda sangat malas nak panjangkan pergaduhan kita...

tapi dalam hati wirda....satu persatu kenangan pahit dan manis nie tersemat..

abg ingat tak semua yang abg buat kat wirda?

jadi wirda amik keputusan untuk pergi dari abg walau hati ini berat sangat..


wahhhh~!

hidup saya kembali sunyi ! :)

xdesape nak ajak bergaduh..

yuk kamu3x..jum gado ngan saya..gerenti nangis..:))

haha..kredit rm5 tahan sampai lebih dari seminggu..kamu jangan JELES !

tapi handphone sata mgok untuk membisuuuu..

xsuka2x..jadi saya saje buat dia bising ngan pasang lagu dalam phone kuat2x..

walaweeyyy..hampir rosak speaker wat masa nie..:)

dah xde ajak saya date ! hahaha

pas nie saya lak ajak u all k..haha

dah tak de yang tanya...................

rindu abg tak? syg abg tak? :(

xpeeeee.......bercinta pas kawin pun segonok gak ek?haha

yea ! anak pak cik wahid gatal......:))


KLCC..HERE I DATE !
AWAK..JANGAN MISS KITA..:(
SEBAB ITU SANGAT MENYAKITKAN....
maafkan wirda tidak endahkan rayuan dan kol abg...
tolong jage diri baik2x..
jangan sedih2x..
kamu perlu kuat..(mcm saya) :)
kamu jangan ingatkan kita lagi....nanti awak sakit..
awak jangan putus asa..
jangan membenci wanita kerana saya..sebab tidak adil untuk wanita yang lain..
awak..anggap saya satu persinggahan yang mengajar awak erti cinta dan sakit..
semoga pengalaman kita akan kita manfaatkan sebaiknya..
30 disember 2006 berakhir dengan 2 ogos 2010..

p/s : mesej terakhir dari dia.."abg akn tunggu wirda."




1 comment:

SHYLA said...

amat tersentuh+tersentap=emo after baca entry nie waaaaa~walaupon sedih tp kena tahan conform terseksa nk menahan kesedihan tue :(

ari ni hari ko esk lusa ak pulak..tue ak dapat rasa kesedihannya waaaaa~

ayah ngn abg ko halau die ke?
mana dtg idea nk tulis benda ni?
tetiba je?