JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Thursday, August 12, 2010

SELAMAT BERPUASA..


SALAM RAMADHAN..:)


selamat menyambut ramadhan Al- Mubarak

kepada semua umat islam tidak kira di mana anda berada..

sambutlah bulan ini dengan penuh rasa kesyukuran kerana diberi kesempatan/dipanjangkan umur untuk kita menunaikan kewajipan kita sebagai umat islam dalam bulan ramadhan bulan yang penuh keberkatan..


mentang-mentang la dah bulan puasa ini..

entry pun bulan puasa juga la..:)

pejam celik pejam celik dah nak raya dah pun kita nie....

rasa macam baru semalam raya..baru semalam je rase pakai baju raya tahun lepas..

masa berjalan dengan pantas tanpa kita sedari..

alhamdulillah...aku masih lagi bernafas diberi peluang untuk berpuasa di bulan yang sangat suci ini..:)


tahun ini punya puasa aku rasa sangat2x sayu la..sedih pun ade...

selepas aku kaji dan kaji ialah sebab makanan...hihi

yelah even dulu dok asrama pun pihak asrama yang sediakan makanan...

sekarang kat koleh kena la beli makan sendiri, time nie la kena nak bajet duit kannnn..

sebabnyer banyak sangat nak beli itu nak beli ini tapi makannyer idakkkk habis....

lagi satu sebab korang semua dah tahukan aku berstatus janda berhias..

jadi rase sunyilah bila sidia takde...xpernah berbuka puasa dengan dia even kami dah lama,

dasat kan kami?haha


dulu masa kicik2x kalau puasa belajar puasa setengah hari je dulu..hihi

sekarang nak wat cam gitu agak2x buleh tak?haha

takpe, sekarang ade ABC (Allah Bagi Cuti)..:)

aku hengat lagi time aku dalam umo 6,7 tahun cam gitu la..

suka main polis entry dan jugak ape nama dia yang main cop2x tue?

main kejar2x la kan?haaa..suka sangat...sampaikan bulan pose tak bulan pose...aku redah je..nanti dah agak2x penat dan sangat2x dahaga aku balik umah nangis2x kata tak tahan la, sakit perut la..time tue lak dah pukul 4 cam gitu..la..aku dulu suka kuar mian tengah hari..sebab tue muka tak penah nak putih...:)haha

sekarang, kena matahari sikit dan merungut..cewahhh..haa

balik pada citer..jadi mak aku suruh la aku yang nangis2x nie sabbar, tahan, rugi kalau berbuka sekarang, tingga bape jam lagi..tue lah antara ayat2x dia..

tapi aku lagi kuat nangis, last2x pegi la amik air tue minum..heeeee

bukan main rakus lagi aku teguk air tue sampai bergelas2x..dah habis aku baring buat2x sakit..nanti dalam 5-6 lebih kena pagi kedai beli kelapa la, beli tue la, inilah sebab xpuasa, kena la wat keje,,

tapi family aku takde lak mengamalkan..sape tak puasa makan berasingan,korang amalkan tak? baguih3x..nanti aku ada family sendiri aku akan amalkan camgitu...tapi kalau aku ngan ABC xdelah aku asingkan diri aku..:)
yang paling aku xleh lupa time bulan pose nie kan..aku dok kem tentera, surau depan umah jeee..depan umah gak la taman la dan berbagai2x la..biasa la kuaters tenterakan..macam2x ada...(tibe rindu ayah aku yang selalu kena jaga pusat komputer kat blok G kat dlm kem dulu..aku pun ikut serta la dalam tue..xdewatpe sangat pun, main2x typing je, xkenal lagi muka buku nieee...)

balik pada cerita..(suka menyimpang lah ! tapi karangan dulu tak yeee..)

kalau belah malam pasti keluar sebab ade moreh (betul ke eja?)..haaa, makan free kadang tue tapau wat balik umah..tapi nak aku ceritakan nie tentang main jula2x....nak tahu aku jual ape?hiiiii..aku jual MERCUN..:)

even aku takut pada mercun tp jual tue aku beranilah..meh aku ceghita camne cara aku jual.sangat kelaka la pada aku..bajet leh banyak duit la macam orang yang jual berkotak2x tue..

tiap2x malam kat belakang rumah mak cik mana ntah..kat situ cam gelap tau...de pokok je, dulu org kata kat situ berhantu, tapi kami tak takut...aku beli mercun tali kat kedai tue dalam 2-3 then ngan mercun naga yang comel2x je bunyik tue 1 plastik ( ade enam rase)..pastue aku cari satu meja menjual la kami kat situ, jual lagi mahal la...tp de org beli tau ! :) perkara nie bukan aku sorang buat, ngan kwn2x la...

de satu malam nie aku xleh kuar, mak aku xbg..aku pas kan keja aku kat kwn aku..untung bape nak tahu????

0.60 sen ! jadi aku bagi dia sikit aku amik sikit..kira cam upah meniaga la..hahah

agaknyer tue yang takdir aku nie amik akaun..haha

nak cerita pengalaman atau cerita2x time kecik mmg banyak....xcukup page rasenyer..takpun,jari dah longgar.


kat asrama lak berpuasa dan berbuka satu kenangan yang sangat best..:)

even tanpa keluarga tapi kawan2x ada menceriakan hari kita..

lapar tue ade lah, tapi tak terasa sanngat sebab jadual pack kan ...cam prep la, riadah la, hapelah..

tapi ade satu story time aku form 5 tau..punya la tak senonoh perangai. wieareshy (wieda,are-you, shyla)

tiga serangkai tue mana2x pegi mmg tak leh dipisahkan..satu hari tue bula pose, kat asrama kitaorg de air watercular ek nama dia?ntah hape ntah yang ade sebelah sejuk, sebelah panas kan..dorang tak tahan dorang tengok line clear dorg pun minum ! sebab apa aku cakap dorang? sebab aku walau hampir nak join aku kuatkan iman aku, aku sabar..hihihihi...selamat aku. tapi kalau time xleh puasa lak aku pegi beli ais cream malaysia ek org panggil yang ada oren, milo, jagung...haa aku beli kat warden..(sebab dia jual) satu batang 20sen, hilang lah rase dahaga tue..kadang pegi wat maggi kat kantin asrama, cikgu omar (warden lelaki dtg tau lak nak mengelabah..)bukan main la kita2xxxxx nie kannnn....

kalau sahur mesti sikit je yang turun first ramadhan semua turun la dah akhir2x sampai kitaorg kena pakse turun sebab makanan selalu tak habis coz ade yang tak turun..dibuai mimpi..


bila puasa je mesti teringat kisah kecik2x..nie aku nak tengok wirna nanti belajar puasa, cam aku ke tak..heee:)

nak belajar mendidik dia la, nanti dah ade anak sendiri senang ade pengalamn..cewahhh...wirna cepat besar akak nak ajar kamu berpuasa dan ponteng puasa..ngee~


i miss u lah wirna ! (tetibe..)




p/s : nak makan banyak2x tapi badan nak maintain....




Sunday, August 8, 2010

PERGILAH SAYANG...:)


sejak dua menjak nieee.

omak nengok ekau nieeee

sedih jeee..

layan pun lagu sedih..

apo kono eh kau nie?


"xde pape la mak.."

"kau hengat mak tak tahu kau dah tttuuuttt ngan dia?xpelah mungkin ini jalan yang terbaik..kalau kauu teruskan pun..belum tentu bahagia.."

"ermmm...yela..."


macam bese lah..PUTUS CINTA...

semua orang akan sedih even dia memang sangat benci akan pasangannyer..

tapi dalam hati sape yang tahu?

dah bertahun2x menyemai kasih..(cewahh..)

kongsi segala suka duka..(yeke?)
buruk baik kita dia dah dapat scan...

tapi jodoh, pertemuan, ajal Allah yang tentukan..

mungkin kami takde jodoh...:)


sebelum nie aku amat jarang bercerita kepada sesiapa tentang..siapa buah hati aku...:)

dengan kawan2x baru ( yang lama sangat paham dan masak ye..)..housemate, roomate, classmate..

pernah sekali aku bercerita tentang si dia kat dalam blog nie pasal g shopping ngan dia..

itu pun xdetail..xmacam orang lain yang sangat memuja dan membanggakan kekasih mereka..

aku mengaku jauh di sudut hati...aku juga ingin membuat seperti itu..

meluahkan perasaan betapa aku sayang dia..tapi dia xmacam orang lain untuk aku membuat sedemikian..

mungkin dia xpandai bermain dengan ini semua...(korang tak paham kot)

aku ingin berkongsi sedikit suka duka aku ngan dia sepanjang aku bergelar kekasih hatinya..:)


first time aku tengok dia..aku TAK SUKA dia...aku ulang..AKU TAK SUKA DIA..

nak tahu kenapa?dia buleh pandang slek kat aku..! ish ! kau mmg nak kena ~~ haha

aku pun bukan layan sangat dia pun sebabnya..

aku jumpe dia bukan LRT setiawangsa, bukan kat LRT jelatik, bukan kat KLCC. bukan kat times square, bukan kat galaxy ampang, bukan jugak kat taman tasik titiwangsa..

tapi aku jumpa dia kat asrama putera kem terendak..

macamne aku leh sesat situ?hahaa

aku anta abg aku balik asrama..secara tidak langsung..dia adlah kawan baik abang aku jugak la..

tapi selepas beberapa bulan....dia kol aku n mintak nak mesej..

aku hengat bese2x je..;)

sebulan kami kenal..aku decide nak terima dia...

sepanjang aku kenal dia di situ lah kami date..(sila lihat balik tempat yang saya senaraikan...)

tempat lain de gak tapi situuu la yang sangat selalu kami pegi...

perjalanan hubungan kami sangat la elok pada mula sebabnyer..aku xdelah sayang dia sangat..dia pun cam gitu..tapi lama2x sayang itu muncul di saat aku rase aku dah tak perlukan dia...(kejamkah aku?)

tapi aku dapat terima dia balik bila dia sangat baik dan penyabar orangnyer terhadap aku..

7bulan kami rahsiakan hubungan kami dari keluarga dan abang aku..akhirnya..terbongkar

mereka okay je....ramai cakap aku bertuah dapat dia yang sangat setia..

aku mula berasa yakin dengan dia...

tapi sikap dia yang mengongkong setipa pergerakan aku membuatkan rimas aku datang balik.

tak prlu menceritakan di sini kerana ia akan mengaibkan dia...

hampir lebih 10x aku mintak clash ngan dia...tapi dia tak pernah terima

dan yang paling sangat2x mengagumkan aku..

perhubungan kami yang hampir 4tahun..dia tak pernah sekali pun sebut nak clash..

dia benci akan perkataan itu..

aku mengaku dia sangat baik dna akan jeles sape yang dapat dia..

tapi diri aku, cara aku.....aku xleh nak ikut dia..

sebab aku bukan isteri dia untuk dia hadkan aktiviti aku...

sejak aku form 5 la aku bertekad nak clash dari dia dan baru sekarang...

baru sekarang di mana aku berada di kolej ! bukan di sekolah !

baru aku dapat lepaskan diri dari dia...

tapi itu pun bantuan dari ayah dan abang aku...sedihnyer hati aku..

aku kesiankan dia..tapi sampai bila nak kesian diri orang lain?

sedangkan hati ini telah kau sakiti....(ceih..leh bawak masuk lagu rossa plak..)

aku harap dia dapat terima takdir ini dan cuba bangun dari kegagalan..

aku tetap akan sokong dia walau dia tak tahu....

aku akan sentiasa doakan dia semoga dia sihat selalu ..

aku akan rindu semua memori kita bersama..

sangat indha dan sangat menyakitkan..

akan aku kenang keduanya dan jadiakn satu pengajaran dan pengalaman yang cukup bermakna dalam hidup aku tentang erti cinta..

i'll miss u abg...abg tolong jangan marahkan wirda..wirda nak kita same2x ade hiidup yang baik bersama orang yang buleh menbahagiskan hidup kita.

tolong jangan putus asa..andai antara kita de jodoh..pasti ia tak kemana..:)

teddy bear, baju, handphone, diary kita, gambar kita bersama, kenangan kita...wirda janji wirda takkan sekali2x buang....wirda akan simpan sampai masa yang memaksa wirda buang...

di mana mungkin wirda betul2x perlu lupakan abg..


abg selalu taye syg abg x?

wirda selalu tak nak jawab..

segan nak cakap sayang depan2x..:)

klaka kan..sampai lah kita berpraktis dan wirda dah buleh..hahaha

wirda selalu tak mamam kalau kuar mamam..wirda segan..

sampailah sekarang wirda dah buleh mamam depan abg

tapi tue pun segan2x lagi..

wirda selalu tak sabar kalau abg lambat datang..

tapi abg selalu cakap tak leh sabar ke?

dalam diam abang mengajar wirda jadi seorang yang sabar..:)

ingat tak kita pernah main lari2x+sorok2x kat suria KLCC?

haha..mcm org giler wirda cari abg...

ingat tak kita gaduh dalam hujan?

abang lari kejar wirda..heeee=)

ingat tak kita pegi genting ramai2x?

sejuk...abang bagi sweter abg kat wirda...:)

ingat tak kalau kita gado abg sanggup pegi melaka kat asrama wirda..

tapi abg mesti balik ngan hampa kan?

abg pernah tunggu depan rumah wirda sampai wirda keluar..

sebab nak betulkan keadaan..

abg ingat tak abg pernah belikan kotex untuk wirda time emergency giler2x?

haha...wirda kol abg suruh pegi belikan....

mula abg degil kan??? tak nak..segan..

tapi masalahnyer kat rumah takde sape2x..

last2x mengalah pun awak...hahahhahaa

kita selalu bergaduh dalam panggung wayangkan?haha


tapi abg ingat tak?

abg selalu marah wirda dalam hal remeh temeh..

abg selalu paksa wirda ..

abg pernah tarik wirda dalam cc..

abg pernah tarik tangan wirda kuat2x..

wirda nangis dalam hati..sakit sangat abg..

wirda penah tampar abg sebab tak tahan..merah pipi abg..nak je wirda pegang balik..

tapi tak mungkin..tapi abg lagi la kasar dengan wirda..

semua tue cukup tuk wirda nilai abg..

walau dalam hubungan kita perlu terima kelemahan dan kekurangan pasangan kita...

tapi maafkan wirda..wirda tak dapat terima bila abg kasarkan wirda..

memang wirda cakap wirda dah lupakan..

sebab wirda sangat malas nak panjangkan pergaduhan kita...

tapi dalam hati wirda....satu persatu kenangan pahit dan manis nie tersemat..

abg ingat tak semua yang abg buat kat wirda?

jadi wirda amik keputusan untuk pergi dari abg walau hati ini berat sangat..


wahhhh~!

hidup saya kembali sunyi ! :)

xdesape nak ajak bergaduh..

yuk kamu3x..jum gado ngan saya..gerenti nangis..:))

haha..kredit rm5 tahan sampai lebih dari seminggu..kamu jangan JELES !

tapi handphone sata mgok untuk membisuuuu..

xsuka2x..jadi saya saje buat dia bising ngan pasang lagu dalam phone kuat2x..

walaweeyyy..hampir rosak speaker wat masa nie..:)

dah xde ajak saya date ! hahaha

pas nie saya lak ajak u all k..haha

dah tak de yang tanya...................

rindu abg tak? syg abg tak? :(

xpeeeee.......bercinta pas kawin pun segonok gak ek?haha

yea ! anak pak cik wahid gatal......:))


KLCC..HERE I DATE !
AWAK..JANGAN MISS KITA..:(
SEBAB ITU SANGAT MENYAKITKAN....
maafkan wirda tidak endahkan rayuan dan kol abg...
tolong jage diri baik2x..
jangan sedih2x..
kamu perlu kuat..(mcm saya) :)
kamu jangan ingatkan kita lagi....nanti awak sakit..
awak jangan putus asa..
jangan membenci wanita kerana saya..sebab tidak adil untuk wanita yang lain..
awak..anggap saya satu persinggahan yang mengajar awak erti cinta dan sakit..
semoga pengalaman kita akan kita manfaatkan sebaiknya..
30 disember 2006 berakhir dengan 2 ogos 2010..

p/s : mesej terakhir dari dia.."abg akn tunggu wirda."




Friday, August 6, 2010

MANDI BERSAMA ! YEAHHH...


ape la tajuk kali nak giler la ..

haha

okay jum mandi bersama!

hahahhahahahahahaha

okay2x...tolong jangan pikir bukan2x..

aku nak citer sikit je tentang pengalaman aku kat asrama dulu2x..

(mcm la dah lame sangat tinggalkan sekolah..)


kalau pagi2x je bangun mensti nak cepat

nak cop shower la..:)

kadang klu malas sangat swuh dak bawah cop kan..nanti dorang dah habis mandi..

dorang datang la kejut ..

"kak,turn akak mandi..:

heeeeee=)

love it..

ngeh3x..


tapi bukan selalu pun wat cam gitu..

kalau dulu aku awal2x lagi dah bangun la..

sejak dah dinaik taraf jadis enior dulu......hihihi

paham2x la kan....

selalu je lambat..

kadang kalau kate kul 7 pagi kena beratur ..

aku kul 7pagi baru nak mandi...:)

gembel rrrr......

kalalu pagi time mandi selalu sunyi je shower..

yang akan kedengaran suara2x yang mcm gini..

"sape nie??last wirda..."

"last wirda..."
nie yg paling malas

"wirdaaaa....."

sambil ketuk pintu laa...


klu waktu petang macam wak lu !!

giler bising..hahaha

best2x..

pas dah habis riadah an..kitaorg berlumba la..

nak cop turn mandi...nanti lambat kang..

lambat pegi suara semayang maghrib..kang ade yang kena denda 20sen..

bayangkan la..

20sen sehari..kalau tiap2x hari dah bape?

pokai la cam gitu..dah la kitaorg semua nie selera besar..


bese waktu petang kan...geng f5 selalu mandi sesama...

ingat tak korang??

ingat tak lagu2x korang nynyi semua?

huh ! maida xleh blah..

asal langkah je dalam shower belum bukak baju lagi...mulut dia yang bukak dulu.

then nanti jiran sebelah2x sambung..

dan terhasil lah satu versi lagu yang sangat menarik yang mane composer terkenal tanah air pun bakalan

KALAH...

menangis wookkk dengar mereka menyanyi..

saya tak nyanyi..

saya senyum, je sorang2x time tueeee

hihihii

kadang laksss.

somthing yang agak mengade2x n giler time mandikan.

aku lupa ngan sape aku wat...

jeng2x.............

haha....

kitaorang mandi sebelah menyebelah...then step mandi kitaorang same.

contonh gosok gigi...kita pun gosok..

ayat lebih kurang nie laa...

"dah habis lum? jum shampooo lak.."

"jap !! aku xsiap lagi.."

"okay aku tunggu,,"

u can see?:

sangat2x mengade2x kan......

tapi yang itu la aku rindu..sebab ape aku cerita pasal nie..

sebab kat asraman nieaku mandi sorang2x tanpa suara sumbang yang menyanyi..

kadang siap berdangdut lagi..heeee:)

kantoikan korang je aku nieeee kan..hihihi


tapi perkara paling best aku suka n selalu buat ilah..

baling buih pada jiran sebelah..heee=)

aku suka mandi biar berbuih2x sabun tuee..baru rase betul2x bersih..hihi

jadi kadang kalau busan ke or saje nak kacau orang..

aku kumpul kan buih aku baling kat orang..

selalu shyla kot yang kena...tah ingat la..

yang terasa sila mengaku..:)



p/s : korang penyanyi sumbang..meh la sini..dodok2x sini same2x..nyanyikan lagu time aku mandi.....:)))

Sunday, August 1, 2010

BUAH HATI vs SUGAR DADDY

yuhuuuuuuu..:)) (sambil mata blink3x..)

salam semua..

hari nie hari minggu yang seperti biasa menghabiskan sisa-sisa weekend ku dirumah..:(

dengar cam dah nak arwah.da..heeee takut.

xam bese la kan balik rumah nak jumpe si utttuukkk

dan juga yang lain2x sambil menambahkan lagi duit poket yang mane makin hari makin berkurangan..:)

before balik rumah rajin la jugak aku ber3G ngan orang kat umah..

dan juga..dan juga..dan juga...

yang wat aku tak tahan nak balik sangat2x bila aku nengok uutttuuukkk dah pandai merangkak !

satu peningkatan yang aku dah lama sangat2x tunggu !

dia dah pandai masukkan makanan dlm mulut !

hey korang ! sumpah comel k..xtipuuuuuuu..

heeee..:)

okay..back to the story.

here...


aku nak bercerita tentang hari webcam aku tuueee..

yang mane mesti kwn2x kat fb perasan pic kat fb yang giler busan..

okay..pada hari yang same aku telah pun..

menjoinkan diri aku untuk menghantar someone special la..;)

ke tempay belajar dia..ngee~

baru nak start gak...

ke..

KOLEJ PUTRA INTELEK INTERNATIONAL..

itu lah name kolej dia kalau xsilap..haha

nampak sangat tak yakin..sebabnyer..xamik pot sangat tapi..

SAYA YAKIN BETUL !

(cam jangan lupa lirik plak..)

nak kunci xleh lakss.



he's my sugar daddy since 3 january 1992


jujur aku cakap..sampai sane aku busan..:(

sebabnyer..ntah la..xde ape yang menarik...



ini la yang someone special nieee.

hensem dan gah kan dia?

okay..dia pakwe baru i..

sesuai tak kami?

hihihi


selepas dah settlekan dia..

nyahkan dia dari rumah kami...

dah anta dia ke tempat yang sepatutnyer..

kitaorg berangkat ke tempat kediaman dia..

mak hai..kondo beb ! jeles i....



okay..nampak x?nampak x?

swimming pu'ul...(bunyik kan dia uukk dia tue..)

ini dari tingkat 13 okay..ade lagi tinggi tp nie je yang mampu kami daki..

pemandangan dia siyes xtipooooo k..

memang best

tapi xleh lawan UNIKOP..(hahahahha..sila gelak kuat2x ye ahli unikop..)



sekarang nie aku punya la baikkan..

tolong la dia tarikkkan beg dia..

seronok nak anta dia jauh2x dari rumah..hihi

nanti xdelah yang membebel kat aku lagi..ngee~

hahaha

xdelah.....saje nak action jep time nie...sebab ape..

time aku smbg study aku xsempat amik pic camginieee..

sebab aku ngah sedih+nangis dengan keadaan bilik yang aku dapat..

wuhaahahahaha..tue yang jeles tahap cipan niee.

tapi..tapi..tapi...

nasib baik la kau nie bersyukur..

mane2x pun pun jadi la..kalauu niat kita tue betul:)


malas nak rotate..:)

time nie..semua tengok aku lain...

sebab kat sane pakaian dorang agak terbuka sikit..

sampai je aku berkurung kurung..hihi

okay..lepas dah habis dah settle dah finish

aku pun dihantar oleh sugar daddy ke hostel sebab kul 4 time tue aku de kelas..:)

siap ade kuiz lagi..:)))

siap bace buku dalam kereta lagi..:))

rajin tak?

last2x..kuiz SUSAH GILER !

terus xleh jawb..

itu yang bising kat wall tuee..heee:)


okay la...

akhiri cerita yang tak berapa menarik nie dengan wasalam..:)



okay memang tak senonoh...:)


p/s : yaAllah.jauhi perasaan cinta ini buat masa nie....wirda focus on ur study..:)