JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Saturday, July 24, 2010

hai..
MOOD xbaik niee..
assalamualaikummmmm..

sepanjang malam nie banyak tul aku punya status kat fb..
sebenanrnyer..fikiran dan emosi aku tak stabil..
okay aku citer..skrg "dia" menghilang macm tue dengan tak khabarkan ape2x...
mmg la aku agak naik fedup ngan dia tapi xbermakna aku nie kejam.
tak nak amik tahu pasal dia.
tapi aku ego sikit..lantak lah..korang TAK TAHU tolong jangan nak cakap ape2x !
aku nak mencarut tak elok pompuan..tapi aku geram lah!
sebab tue aku kate stop asking me about my BF !
korang tak paham bahase?
bila aku jawab itu ini...
cakap aku itu ini...
dia tak rase hidup aku ape dia tahu???
walawey....
sekarang konsep yang korang semua kena paham ialah..
aku nak berkawan !
bukan bercinta !
memang aku sunyi! tapi aku bukannyer terdesak sangat main rembat je mane mamat yang rapat dengan aku !
ape ingat aku hati plastik ke?
suka2x hati nak cakap macam tue.
dah tahu aku camgitu......
TOLONG JANGAN INVOLVE APE2X DALAM HIDUP AKU !!
ntah pape la......
mian blahhh je mamat tuee..
nie yg menambahkan lagi aku BENCI LELAKI.
tp bukannyer sampai xkwn ngan laki..
aku kawin nanti pun ngan laki gak..insyaAllah de jodoh 5,6 tahun lagi...
haha..see?
aku tetap suka laki cuma xjumpe yg betul2x LELAKI..
pas tue tadi ade membe lame ckp mcm nie..."blah la..sombong gyler."
eh jap...masalah kau skrg..kau pahal?
kau jangan smpi TOMBOI kuar ! ape kau cukup bagus ke nak ckp aku cm tuh?
aku de hak la nak kwn ngan sape...bukannyer aku xbls chating kau..bukannyer aku xjwb soklan kau la sengal !
sabar2x........yang penting korang semua tak leh pakai !
dan aku xnak guna lagi!
buruk xdapat baik pun xdapat!
so korang yang masih still kawan ngan aku macam rizz,muhaimin,wan,ayie, ala....kate nak kena sebutx semua? hahaha
sape22x jela kan....korang still kawan aku..sape yg terasa padan muka...
korang le BLAH dari hidup aku...
aku xrugi pun.........

p/s : BLAH dulu.....


Saturday, July 17, 2010

melenguhkan kaki..


perhhhhh...tadi aku kena kritik..

kate blog aku xbest..

eh jap.

assalamualaikum..:)))))))

(lupa lakssss..)

terima kasih yang mengkritik to ayie n hafiz samsi..

aku payback balik nanti k....

hahaha


hari nie hari sabtu..

yang mane memang takde kelas.

tapi ade kelas..

paham tak macam ape punya bahasa?

maksud aku..pagi tadi aku ade HBU..

kira sub aku amik la..kena kawat..

pas kawad aku balik sambung tido sebab penat tak cukup tido..


bangun de sorang kakak bilik aku..(kak ayu)

ajak kuar..aku pada mula keberatan..sebab semalam dah kuar dengan classmate pegi times square..

hihihi..



sangat kelaka ..tadi ckp kat TS..

tp posing depan PAVI..haha

lalu jeee....



candid by rizz..

thankss.haha



..................................


kami pergi karoke:))

suara xsedap pun nyanyi gak..

dan sangat2x best !!!!!

dah nie intro yg ntah pape..dah lari tajuk banyak nie..

aku nak citer aku dalam perjalanan ke sogo hingga balik..:)


tp aku ikut la kakak tue pegi sogo sebab semalam shyla mesej aku..

"wir sogo sale giler vaviiii"

yekot cam tue..xg=hengat dan malas nak bace balik mesej tue..

hhahaha


huh ! giler busuk dalam basss...haha

tolong la..aku dah xnak naik bas cam gitu..

aku sesak nafas bau yang macam2x ade la..:(

(bunyik cam belagak an..)

pape je...dah aku tanak..

bas rapid okay..:))


aku sampai ngan kak ayu kat sogo about 3pm..:)

lambatkan?coz jalan agak sesak....

ahhh..peduli ape.

suasana kat sane...perh.....

sangat2x merimaskan..

ramai gila orang....

tau la sale giler vaviiii..



huh !

korang bawak la parents korang...

musti tanak balik punyer.....

nie kan tempat kita memuaskan nafsu..hihihii

cari mane aku..............

confirm xkan dapat!

coz aku yang snap pic tue..


lepas tue..aku beraround2x la di setiap tingkat di sogo..

memang rambang mata bebbbb...

dalam pikiran..(duit buku tak habis bayar lagi..)

hihihi

ahhhh..tetibe...

bia dulu..nie pun keperluan..:PPPP

ngee~~

aku telah mengambil dan memBAYARnye.....haha



agak2x korang.......bape harge yang selepas di sale kan tueee..

haa..nak tahu pegi cari sendiri kat sane..

yang tahu diam k...

haha

aku beli nie sebab aku rase aku perlu nie...

before aku masuk kolej..aku pikir nak pakai flat je la..

coz easy to move sane sini kan3x..?

tapi llect aku cakap suruh pakai yang berHEELS...

aku no problemo laa...

tp beli yang baru la..wedges lame dah lusuh..:)


kemudiannn....

kami akhirinyer sekejap dengan mencari setitik air tuk diisikan...

dahaga sangat.

(walaupun takdelah sangat..saje tipu)



sebenarnyer dah habiskan separuh..

tetibe teringat kat blog yang tak best niee.

snap la satu ...

sedap ABC sogo namenyer..:)))

mase nak beli nie ade dekat 15 minit beratur..

ramai sangat2x manusia berkejar2x menghabiskan duit di sogo !


kemudian...(baape banyak kemudian la.....)

sambung la balik penjelajahan sale 70% tue...

perh......aku tengah syiok2x belek itu..belek ini...

tibe de sorang makhluk Allah jugak la..

hanta msg kat aku ...

first psl lain..

tibe dia menyedarkan aku..

"wir jgn shoopping sakan sangat..nak dekat raye kita nak shooping la same2x.."

lahhh..baru teringat..

and..lebih best lagi kalau dengan dorang !

hahaha

aku pun "oke !"

dari situ..aku cuci mata je la..:(

alhamdulillah..buleh lagi aku melihat barang2x yang cantik ituuuuuu

then, kak ayu nak beli wedges jugakss.

nie dia....amboi2x....



bukan main dia mencocokkan duit dia..

dan memberikan duit dia kepada akak cashier tue..

xsyg duit yee kak..hahaa

nie ngah test2x la nie..aku yang melihat.....

wat la keje nie...sebab dah beli...:)


kami saje pakai baju ala sameee:)

selipar pun same..

kak ayu tiru wirda..

hahaha



walau dah beli tetap nak try yg lain..

can tik yg putih tue..

jangan tengok kaki..tengok wedges yang menawan tue..

pasan tak nape pic nie kecik dari yang lain?

haaa..lu pikir la sendiri..:)))))


kemudian ! (lagi sekali)

kak ayu ajak pegi masjid jamek !

weh...dah lame gila3x...aku xpegi sane..

pegi la..best sgtt !!:))

tp ramai orang la..aku xsuka..rimas..hari ape masjid jamek xde org??

sila bgthu..nak thu..:)

kemudian nampk la bau tue...ala blause gitu...

aku nampk simple but nice..

so amik la satu..

(aku tak tahu skrg suka pakai baju yang agak besar sikit..even makin slim..HAHAHAHA)

dulu xde la ketat..tp still ikut badan la...

ketat sssiiiiikkiiiiiitttt jeee..hihii

tp skrg dah xselesa..

aku dtg kolej pun bawak baju yg besar2x sikit..

baju muda2x aku dah lame berlalu..

(ceih wirda dah berubah ke????)

harap2x begitu dan kekal..

AMIN kan same2x yee.:)


dah la..nak out la...

abg kol nak sampai kolej dah..

nak amik aku wat balik rumah..

dia rindu aku..:))))))))))


ending dia..

dapat naik bas rapid yang selesa itu..

okay la kan dari metro..:)))

kaki hampir putus..(tak tipu je.)

sampai 7.45 :))


p/s : xbest tak payah bace...shyla je buleh.sebab dia je yg setia..hahaha


Sunday, July 11, 2010

"BUDAK SUKA SORANG2X.."


hallo~

assalamualaikum~

selamat petang~

salam satu malaysia~


tetibe lak aku rase sunyi..

rase sedih..

rase seperti dulu...

rase yang tak pernah cuba untukk berubah..

PENANTIAN SATU PENYIKSAAN !


macam mane happy pun aku korang nampak..

tetap korang3x semua takkan pernah tahu pe yang aku rase dalam hati nie..

macamne sukanyer aku ngan lawak2x korang..

korang xkan dapat faham betapa aku gelisah mase itu..

sebab korang tak kenal aku lagi..


aku tak jumpa lagi apa yang aku nak..

aku belum jumpa ape yang aku cari..

sebab aku sendiri tak tahu pe yang aku nak..

pe yang aku cari..

sedangkan aku dah lalui dunia baru...

dunia di mana aku leh cari apa yang aku nak..

tapi aku tak jumpa..


aku jumpa kawan2x ..

tapi aku tak jumpa SAHABAT...

aku sunyi...

aku rase down..

plssssss....aku sedih sangat..

aku bukan macam nie..

aku nak luahkan sesuatu tapi aku harap korang2x yang bace nie...

jangan lah terasa..sebab aku rase tue hak aku untuk bersuara..:)


..dunia baru aku...

aku hepy, tapi bukanlah macam zaman sekolah dulu..

tapi cara belajar dan semua yang berbeza aku suka..

cuma manusia disekeliling aku..:(

aku bukan tak suka kamu3x...

tapi aku rase tak cocok..

maaf jika ayat ini keterlaluan.....

at least aku jujur..sebab aku malas nak pendam.


aku suka kawan ramai2x..tapi aku nak cari orang yang betul2x sahabat..

since aku pun duk dalam bilik senior,

aku rase cam satu perbezaan berbanding korang semua..

yang mane aku dapat tengok happy dapat kawan baru..

sedangkan aku..ke satu tempat ke satu tempat..:(

si aneh dah busy dengan kelas dia..nak tengok dia pun jarang sekali.

aneh...rindu kau..:(

sumpah !!


TAPI....aku bukan xsuka duk bilik senior !

aku lagi suka..leh taye macam2x yang kita xfaham..:)

satu kelebihan...

aneh cakap aku "budak suka sorang2x.."

papepun..korang memang best la..enjoy gak la layan korang...

tapi aku perhatikan sikap aku sekarang..

aku tak suka orang yang over sangat..:)

cukup aku cakap..aku tak suka orang over sangat..:)

sekian..



p/s : aku over takpe..haha..xdelah..kalau over dah banyak kawan aku dapat..;)

hahaha...sengal ubi la kau.....


Sunday, July 4, 2010

AKU , UNIKOP , KAWAN...



KOLEJ UNIKOP !


kehidupan baru wirda disana !

sila datang jenguk bila rase rindu..hahahaa


hi u all !! siyes wirda rindu kat blog nie..:(

sedar2x follower wirda dah bertambah..

thx sape yg sudi follow k..;)

love u all..

tadi ade sorag kawan wirda cakap..

"apesal blog kaus edih sgt?terharu aku baca"..

hihihi..aku pelik nie..de citer sedih ke aku create2x??haha

papepun....bese la tue kawan..hidup kadang gumbira kadang sedih :)

okay..sekarang:) wirda baru sahaja habis minggu induksi yang sangat2x letih+penat+enjoy+happy = jwb la korang ek...:)


jgn citer panjang..sbb aku pun skrg xpunya banyak mase.jap lagi nak uruskan pinjaman mara lak..so ini aku curik2x mase..:)



baik..ini ondaway mau pegi daftar ..:)


ini baby mau pergi hawai..hahaha

okay...pas aku sampai aku tengok sgt2x ramai ye anak2x orang yg nak mendaftar..
memang segan sangat2x tapi aku wat relax je....hihi
okay agak amik mase lame gak aku kuar masuk kuar masuk kat dewan tue..
kerana semuanyer harus didaftar sendiri..ibubapa xleh masuk dalam dewan tue,,huhuu
bayangkkan aku kena wat sendiri..memang sangat2x tak reti..hanya berpandukan kertas yang diberikan sahaja..selesai mendaftar aku pergi ke asrama masuk ke blik..huwaaaaaa
terus terang aku cakap..aku nak tukar bilik..di sebab2x tertentu..xleh nak ention kat sini..:(
then aku dapat cilik baru dengan semua akak senior..aku sorang je dak junior..segan nyer..(asyik segan je hidup aku nie.....KAU XBOLEH MACAM NIE WIRDA! kau kat ipt dah bukan sekolah...!!)
baik aku akan cuba untuk berubah menjadi seorang yang malu bertempat..hihihi
bilik aku dapat okay la an...nak tengok tak?taknnak?hmmmm..xpe..nak tunjuk jugak...:P


taraaaa~~ ini dia katil aku....

even aku minat pada warna pink..:) tapi disebabkan ayh aku yang pilih nie..aku amik je..lagi pun warna hijau pun masuk gak dalam senarai feveret kaler aku..:)
okay la..tengok bunga tue..aku bukak pitu je musti dia senyum kat aku...tak tahu la dia senyum kat aku je ke atau semua orang..sebab aku tengok dia asyiks enyum je 24jam..
bunga....xpenat ke?huhuhu...jadi aku letak dia kat situ untuk hari2x aku supaya bila aku tengok dia aku akan turut serta senyum.:) mulakan hari anda dengan senyuman anda pasti akan berasa yakin..cewahh..hihihi..


ngade an? baju ni pun nak tunjuk..hihihi..ini t shirt unikop ye....
simple je tapi pakai selesa...haha
keselesaan tue penting ye..:)

okay la..pas dah habis aku kemas barang an aku diarah untuk berasa di dalam dewan tepat jam 8.45mlm..dengan berpakaian yang di atas tue,,,
beri sedikit taklimat untuk hari esok dan bagi2x group sedikit aktiviti untuk bermesra la dengan siswi dna siswa..:) antaranye seperti cari kawan yang senegeri dnegan kita..cari bulan lahir yang same ngan kita...hmm..
januari...banyak jugak..:)
kemudian di beri kad matrik sementara dan barang amanah antaranyer biskut marry..:)(cboleh pecah/rosak) folder dan termasuk lah kad tue..kena jage kalau tak kena..hihi...
aku dapat jage dalam 3 hari je biskut..then dan pecah+aku makan sikit..(hehe..tak..tipu je..)
then aku pegi depan mintak ngan abg nick barang amanah yang bari iaitu kertas A4..mak ai..bg aku sangat2x senang untuk dijaga.letak jela dlm fail...xdelah konyok2x an?:) dulu orientasi kat asrama aku kena jage kapur lagi! haaa..lagi susah..even wat aktiviti lasak pun kena bawak..tp kat kolej xpayh..best3x..baru la logik sikit an..:) malam tue aku dapat kumpulan 10 iaitu extravaganza..dan facy kami ialah kak mumu dan abg din !
okay...aku nak ceghita nie..pagi2x lagi kena berkumpul tau kul 6.45..
tapi dalam hampir 400lebih student akulah student yang terawal pegi lewat beb..:)
aku malu sangat2x.....nasib baik tak kena denda..aku sampai dalam 7.05 minit,:(
benci la..awal2x dah lewats sebabnyer aku punya enset xbunyi pun..(siyes tak bunyi bukan aku xsedar)
so xde orang kejut:( nasib baik tersedar gak even lambat...

okay tak nak citer panjang...aku teruskan dengan aktviti seterusnya dalam induksi ini..pagi beselah senaman menari poco2x then kena berpakain formal..di dalam dewan la aku habiskan mase aku seharian..:(
sangat busan+ngantuk...bese la..ceramah..sape sukan kan?hehehe..
facy2x lak sediakan gula2x..dan aku n kawan aku lagi 2 orang sangat suka mintak even tak ngantuk..tapi bila gula hacks kitaorang tanak..:)
ceramah dia pasal akademik,lect perkenalkan diri,bomba polis pun datang berceramah..:)..,kami prihatin n banyak lagi la yang datang menceramah kami..:)
walau pun de part2x mengantuk tapi xdelah busan sangat kot..:) sendiri mau ingat la an nak wtape hilangkan rase busan...hihihihinie..
ala...macam korang gak la orientasi ..hihi..
jum citer pasal kawan laks...hihi
i got my new friends !
mula2x masuk sane xdelah yakin sangat dalam mase sehari tue dapat kawn..:)
rupanyer ade..mula orang rumah/hostel aku name dia shaza dari sabah but orang kelantan..mcm saya:)
dia dok seblah bilik aku..
then dapat sorang lagi yang care dia sangat2x same dan mirip seperti kawan aku kat melaka..jiha..hihi..
tapi muka lain la..dia tegur aku dulu..:)
dia ckp..aik..yang nie diam je..hihi..
ohhh..diam ek..haaaa...mik kau pas kau kenal aku..haha
muahahaha..best sangat layan dia..:)

baik ynag tengah2x tue ek....name dia ialah diana dan sebelah dia tue diyana..

jadi korang bayangkan lah macamne aku nak bezakan mereka ini..;)
jadi aku panggil yna g tengah tue aneh yang sebelah dia diayana..
nape aku panggil dia aneh?
sebab dia suka guna..aneh aneh je kau nie....hihihihii...ayat dia la tuh..
aku selesa kawn ngan dia...dia amik diploma sains dna yang sebelah dia lak amik akaun same ngan aku..:)
yang hujung sekali tue pun okay gak..tapi beselah..macam2x ragam kita jumpa kan?so selagi mereka semua boleh terima saya seadanya..saya jugak begitu.. !
bagaimanapun thx ya u all sudi kawan dengan wirda..:)
but i still remember ayat sorang abg senior nie..
xde kawan kita leh survive!
xde kawan tak mati !
abang yang terasa tue sila mengaku ek..hahaha


ini time lawatan ke kolej ye..menjelajah kawasan asrama+jalan kaki pegi giant..

korang ! kak mumu n abg din...sumpah tamo jalan kaku dha pegi giant!!!
penat tau tak...ade sorang nie smpi tersembur air dia ke muka mereka kecuali saya sebab saya berdiri sebelah dia..hahaha..kak mumu pun kena ! yeehaaa..tue mereka tak rase penat kot time jalan nak g giant...wan dah bagi ubat kuat! hehehe

cari dimana saya..:)

macam la ramai sangat sampai tak kenal aku an..hihi..ini time sesi fotografi...cewah....
nie sume group2x aku dan yang wat peace tu la facy kitaorang ! kak mumu muah ! hihihi....

hihihi..no komen....
nape kau pandang kak mumu cam th?hahahaha

main belon kaki..:)
belon aku besar !
dan belon aku tercabut mase main..
dan belon aku kena pijak..
dan aku tersingkir di awal permainan yang baru hampir satu minit setat..
sedih tak?


teka2x..mane satu belon saya..:)
betul dapat hadiah terrbaikkkkk punya dari wirda azurainie..:)


kami pemain futsal yang hebat..
juara kami pilih !!!
aku adalah penyepak paling hebat !
sepak angin..korang boleh????hihihi


ini dia abg din kami ye..dan sebelah abg din yg pakai baju hitam tue kak mumu..
eh3x jangan salah orang..kak mumu yg free hair tu k..:)


ini kak lala~~~~ adik kepada stacy..hihi..tak tipu je..:)


ini plak abg2x senior ye....
mereka sangat baik..
xgarang..:)
hihihi


dan akhirnya..aku sangat2x penat..:)

okay la...aku huraikan...sepanjang orientasi ini aku dapat menyakinkan diri aku untuk berdepan dengan orang ramai even aku asyik duduk makan gula2x je kat belakang smbil dengar taklimat..tapi aku de gak aku cuba wat pe yg facy2x suruh an..memang kelaka tapi aku rase benda tue membuang rase malu kita yang xbertempat..jadi bagi aku...semua perlu buat ! kalau tak korang sampai bila pun akan jadi malu..)cewah..mmcm malu aku nie dah xde je..haha)
kemudian aku dapat la gak an tegur2x siswi yang lain ..kenal mereka dari seluruh pelosok malaysia la..de yang dari sabah,terengganu..p.pinang..kedah...kelantan...dari gombak pun ade..hihihihi...
aku jugak dapat berinteraksi dengan senior/facy2x...yang mane aku dapat kenal mereka yang sangat2x sporting..:) rugi la kalau orang yang sombong an?? hihihi..tapi dorang cakap muka aku nie..kalau tak kenal orang akan cakap sombong..betulkah itu? pas nie aku nak ubah mimik muka aku..ahahahahaha...
aku xsombong sama sekali ye ! aku sangat2x banyak cakap kalau orang tue kenal aku..xcaye taye shyla..hihihi...
aku rs dapat enjoy la life kat sane..:) hope dapat sesuaikan betul2x dengan segere sebab aku nak cuba yang terbaik even masih sem 1..:)
wait! korang tak boleh kuar dari blog aku lagi selagi korang tak tahu yang aku menanggung derita selama di asrama..:(
iaitu...selama aku di sana aku sudah 4x ye...anak2x..ulang suara 4x !! kena sengat dek lebah...di TAPAK KAKI..so harap korang semua hargai dengan kaki yang lebam buleh lagi pakai kasut terlompat sane sini..berjalan kehulu hilir..hihihi..xdelah cuma sedih la..dan bengkaknya masih lagi belum baik...4x korang bayang kan...seksa sangat2x kaki nie..tapi aku kuatkan diri...sedih :( XDAPAT PAKAI HEELS..jadi last2x baru leh pakai..tue pun tahan gak..hihihii..nak pakai punya pasal..
jadi aku dah pun bawak selipar dalam bilik..warna pink ye..hehe..aku akan pakai..n makesure xde seekor pun yang berani menapak dalam selipar comel aku tu !!!
siap korang ! aku pun tak tahu camne dalam bilik aku leh ade lebah..:(
sediih bukan...huhuhu..saat tue la rindu rumah..tp aku kuat jugak..dugaan kecil baru nie..:)
kau kena la pikir positive n kuat wirda..hengat ! banyak la lagi dugaab sedang menunggu..hihi..:)


p/s..aku rindu my buddy..shyla..jangan nakal2x tau..muahaha..nanti swuh suha datang kolej aku kita g lepak kedai makan..hihi..jum nyanyi uitm di hati ku dan wawasan pelajar tak silap aku..feveret song ! dah takde dah sitii nurhaliza ke..shahir ke..hahahahahhahaha..