JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Monday, June 21, 2010

kosong +kosong = berapa?


HI EVERYBODY~~!
semua2x yang mari sayang saya yang ader nie...sihat ka?
even tak ramai but im still take care of my mari sayang saya...hihi
lagipun wirda tak kisah ade yang sudi follow atau pun tak...kalau sudi tue thx a lot k..
sebab kat blog wirda nie bese-bese je..bukannyer power2x macam yang ado tue....(muuncungkan bibir anda ya..)
sebabnya blog nie wirda anggap pengganti my old pendrive..haha
agak kelako bunyiknyer..ceghita dia pun kelako gak..
meh sikit nak ceghita..
dulu-dulu zaman tok-tok kita ado..ceih..haha
kalau wirda de rase sakit..happy..wirda masuk kat microsoft word...hihi
kat situ wirda tulis la pe yang wirda rae kat situ..then wirda copy n paste kan pendrive tueeee..
tapi sekarang takdelah...but papepun pendrive tue wirda simpan lagi walaupun dia agak dah mengong sikit k ye anak-anak...
sebabnyer nape wirda wat cam gitu..sbb malas pakai pen/pensel..
sebab nape wirda wat cam gitu..sbb tangan wirda dah penat sbb nape ye anak-anak wirda adalah antara yang terajin salin nota sejarah..ye anak-anak..hahaha(cikgu betul x?)
nanti kat jari manis wirda belah kanan nie jadi bengkak tau..tue yang malas tue...
tapi kat asrama dulu an jarang dapat guna komputer..kallau dpt pun maleh..(padahal biro multimedia)
de gak la tulis buku...tapi buku leceh la..kena simpan betul2x..kebetulan wirda nie seorang yang agak careless...(yeke shyla?)haha
asal name dia lak aku sebut......xpelah...sebut je la...lagipun wirda dah anggap dia as my buddy..kan sygss??hahaa
lari topik2x...shelalu camgini kalau de name shyla...haha
udah2x....sambung tadi....jadi dengan itu wirda pun terbuka la hati nak wat blog...actually dari f4 lagi teringin nak ade menda alah nie..tapi yelah..dok asrama bagi wirda not enough time untuk berchating or bloging segalak..haha
dengan itu wirda cipta satu blog pink yang agak2x comel..yang mana mungkin membuat si my buddy jelesh..coz we're love giler ngan pink...:)
di sini tempat saya meluahkan n share something with all my mari sayang saya..:)
jum ke topik yang sebenarnye..nampaknyer anda terleka kan...
haha

kosong+kosong= haaa..jawab2x..
sebenarnye kosong nie adalah perasaan aku tika ini..:(
kalau lebih sastera dipanggil kesepian..
tadi de sorg bro nie...dia cakap pegi la cari teman hidup..
haha
aku gelak lah..adakah kekosongan aku ini disebabkan tiada teman hidup?
siapa kata..hahaha..biarkan rahsia tentang teman tadi..
cuma aku rase timbul kekeliruan bila dia cakap macam tue..adakah kita semua rase kosong atau sunyi disebabkan tiada teman hidup?plss3x...kamu tolong jawab..
tapi macamne pun aku cakap kat bro tuh..xsemestinya..ceih..membangkang,padahal sudah timbul kekeliruan..hihihi
takpe dorang tak tahu..
dah tue aku beralih la ke blog untuk mempersoalkan..mari sayang saya yang betul sayang jawabkan ek...walaupun buleh kira ngan jari mari sayang saya..segalanyer dari bawah..;)
sebenarnya aku tanak bercerita tentang soal cinta atau pasangan hidup di sini...
tapi aku rase terlalu berat dengan masalah yang aku pikul bertahun yang mane takde orang akan faham even dia cakap dia faham..
berkata-kata memang senang..tp nak lakukan tue yang susah..dan orang yang bercakap tue pun bukan tau ape yang kita rase..
i hate me life...boleh ke cakap macam tuh?
entah la..kadang2x rase macam tue..
sebab rase hak atas diri aku dah xde...:(
sedihkan kalau dengar..kalau tanggung lagi++++++ sedih..dah la muda lagi...;)
hihihi
papepun..nie dah jadi satu kebiasaan pada diri aku sebenanyer...
kalau dulukan..aku rase happy..de orang tiap2x pagi wish me morning...night..:)
tapi sekarang dah takde..nak bangun pun rase nak tidooooo jeeee sampai petang..
abih tue bangun macam bukan manusia dah..
aiiihhhh..kalau ader orang datang minang confirm reject shop..ngaa~~kedai baju..
haha
tapi sekarang lain la...aku tanak citer too detail..because personal is too personal to me..
can't to share even here i said want to share but "something.."haha
paham2x sendiri la...
korang pernah rase tak macamne perasaan bila kita tak dapat nak protect diri kita dalam sesuatu keadaan?
atau pun nak bela diri la yang something bukan kita buat..
pernah kan?cam tuh la aku rase..sakit hati sangat an..rase nak tonyoh2x je muka orang tuh! hihihi..
dulu aku pernah bercouple..(ceih mcm sekarang tak jeee..)
hehe
tau x alasan lelaki tue nak clash ngan aku sbb ape?hahaha
dia kate aku dah macam tak sayang dia..padahal dia nak cari pompuan lain la tue..an3x?
aku pun terima jelah...takdelah sayang mane kat dia..
tapi an semalam dia mesej aku..mintak cple..siap plzzz2x lagi..
permainan ape la yang dia sedang gunakan..haha
ader gak ek laki cam gitu..
normally an pompuan..pas tinggalkan dah ngandung baru nak rujuk balik.kan3?
pape jela..but lamaran dia tue aku anggap macam angin yang lalu je..
actually dari 2tahun lepas lagi dia mintak balik...tapi hati ini tanak pun...(muka bongkak)
beristighfar wirda..ish3x..tabaik kamu..
maaf..cuma geram lelaki yang mudah permainkan perempuan..
berbalik pada perasaan tadi...aku jadi buntu.
macam mana nak gembirakan hati ini tanpa insan yang bernama lelaki?
aku bukan tak leh hidup takde dorang tapi maksud aku..xsemestinya hidup kita nie kosong sebab dia..
selain menunaikan solat untuk mendekatkan diri dengan yang Maha Pencipta..
apakah lagi yang perlu aku lakukan untuk dapat sebuah ehidupan yang bagi aku adil untuk diri aku?
adakah apa yang aku jalani ini satu dugaan?
tapi mengapa terlalu panjang waktu yang diuji?
aku tahu aku xboleh mempersoalkan..tapi orang tengah stress macam nie la..
apalah hikmah disebalik kejadian nie...aku masih tercari2x..
segallanyer macam satu misteri..
sebab tue saat ini aku nak cepat2x study..nak busykan diri agar masalah nie aku lupa..
sebabnyer..hiidup aku kat umah nie asyik makan+tido+on9...
jadi i have lot of time can think about my prob...memang setiap masalah ade jalan penyelesiaannyer..tapi aku belum jumpa..jadi korang3x...jangan sok tau ya...!
emo plak minah nieeee...haha
aku kalau la buleh nak single je..bia la jeles nengok orang itu sweet je ngan cple dia..xpe..janji hati aku tak disakiti..korang nampak tak lagu SELALU BEGITU kat tepi blog aku tu?
haa..aku rase sesuai sgt ngan hidup aku tuh..
sabarku ada batasannya..:)
kosong maksud aku di atas ialah..aku kesunyian..xde orang yang menceriakan hari aku..
ngde2x kan nak kena de orang ceriakan hari-hari aku..haha
biar lah..nie kan sifat semulajadi wanita..
aku dah cuba luangkan mase dengan novel..hati tambah parah maaa.
mesti la..novel an jiwang..ngalir2x nie pasti lah..
tapi aku terpikir adakah hanya seorang lelaki yang perlu menceriakan hari kita wahai kaum hawa?
tapi kalau asyik ngan pompuan lak cmne?
konffius aku..xkan nak semua balance koot..haha
itu la jawapan yang mengarut aku tue kot..
BOSAN!
i need some joke from u!
sape la "u" tuee.....
ceih.....bunyik awal cam berat je masalah..rupanyer bosan..
haha..aku dah xbetul nie..kalau leh de laut nie...nak je aku menjerit sekuat hati...
biar hilang sikit nie tak asyik pendam je kan..
jadi korang..macamne nak isi kosong nie?

p/s: aku teringin nak bercinta macam dalam cinta im not single ke...starting lagenda budak setan ke....dan bercinta pas kawin..hehe..asyik~~~~~;)









3 comments:

wirdawahid said...

i hate me= i hate my..;)

bell said...

amboi amboi ! kemain panjang nak kena aku baca ? siapakah mat tu ? adakah s bukan nama sebenar ?

wirdawahid said...

amboi2x.. haha
bukan s lorh..
xleh gtau sini...
keep my secret nicely..:)
HAHAHAHA