JellyPages.com

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

"kehidupan ini penuh dengan kejutan"

Sunday, June 27, 2010

KOLEJ UNIKOP ..here i come !



okay...nie harta aku yang akan aku tinggalkan untuk besok..

ala semua oarang memiliki ini...

xdelah sedih sangat nak tinggal ini....

sebab dia degil tamo mandi..

hahaha


hye2x double bye2x ! !


okay..kalau dihitung selama aku tamat sijil pelajaran malaysia/sijil pegi mati (ayat aku dulu ye..)

memang manyak sangat benda yang aku buat..termasuk la seperti..

kerja di 3 tiga buah tempat yang mane aku berhenti kerje berhenti kerja...hahaha

dan aku jega pernah merasa kesusahan emak aku selama hampir 13 tahun bekerja..

memang sedih la kalau aku yang lalui selama 13 tahun tue..

mak aku memang kuat !hihi

sebab tue dapat dik uutuukk lagi..;)

hahahahahaha

selain tue aku dapat tengok akaun aku masuk gaji...walawey..memang giler hepi la !

gaji lak masyuk~~~~

kadang aku juga rase kesunyian selama aku habis spm..

hati aku asyik terluka ngan kata2x family aku..

xperlu aku hebahkan..memang nasib anak kedua kot..

tapi sini aku nak cakap..

aku memang sensitive..jadi mungkin silap aku..:( tapi parents aku memang adil..walhal aku sendiri yang dapat lebih barang berbanding mereka2x..mujur takde adik beradik yang dengki mengdengki..hahaha

selama cuti gak la..aku banyak tanggung problem yang berat2x..soal hati dan perasaan:(

aku udah capek dong...plsss..semoga dunia baru aku nie lebih bersinar dari sebelum ini..

kalau nak diungkapkan semua memang manyak la kan aktiviti aku yang mane aku suka ikut abang aku lepak ..hihihi..pegi genting ngan kawan2x dia waktu mallam..korang leh bayangkanlah betapa sejuknyer...:)

dalam waktu cuti nie gak aku dapat banggakan mak ayah aku bila aku dapat anugerah the best student for prinsip perakaunan spm 2009..:)

dalam cuti gak la family aku dapat dugaan besar yang mane kami tak pernah jangka..:)

segalanyer tellah tersurat dan tersirat...kami redha..

dalam cuti jugak aku kehilangan dia..


jadi mulai saat ini,

detik ini

minit ini

jam ini...

aku wirda azurainie binti wahid berazammahu memulakan sesuatu yang baru yang mana sentiasa berfikiran

positive walau ape jua keadaan..sentiasa sabar dengan dugaan sebagai pelajar IPT,sentiasa tabah dan kuat hadapi dugaan dan cabaran dalam berjaya..sentiasa senyum..sentiasa mesra..sentiasa cool dalam situasi yang kelam kabut..dan tidak mahu balas kalau d eorang buat jahat kat aku..(selama nie penah ke balass?haha)

itu dia..aku benar2x ingin berubah..ingin lebih berfikiran positive dan berkeyakinan apabila berhadapan dengan orang ramai..aku akan cuba perlahan2x insyaAllah..:)


tadaaa~~ ini dia wajah yang agak dramatic...


wirda..kau kena tunaikan dan laksanakan azam kau ! jangan pikir soal cinta..

pikir parents kau yang dha bannyak kuar duit tuk study kau nie..

wirda kau jangan asyik nak melayan fb je..benda tue xbawak ke mana...relax la..semua tue xde hal lah !

hahaha

alu dha packing semua barang2x kau then tadi mak aku cakap yang aku nie tak nak balik umah dah ke?manyak bawak kain baju..haha

aku baru pasan padahal umah sekankang kera..

tapi bia la..dah masuk dalam beg malas lak nak kuar kan..

anty bawak jugak an..

hari ini aku pegi ampang park beli kasut yang flat punya..so senang nak bergerak dan senang nak berlari kalau lec kejar..haha..pulak dah???hahaa

jangan ponteng2x kelas dah wirda..kau bukan budak sekolah macam dulu yang ponteng kelas addmath pegi makan buah manggis ngan shyla..jangan lakukan itu suda....kamu perlu lebih dewasa..

wahaaaa..manyaknyer motivate tuk aku..:)



oh my god..nampak kelusuhanmu..


haaa..ini xde function tapi just nak bagitahu..kat mane aku pegi..aku sentiasa bawak dia..even aku xguna..nie aku beli kat mph dengan bell...bell u still remember that?haha

aku sayang dia sangat2x...jadi aku nak bawak la..:)



hihi..nanti katil aku akan jadi macam nie lagi...this one time exam physic (spm)


jadi kalau sem 1 nie dengar cer xdelah gempak mane an..so aku xdelah sampai bz kot2x...huhuhu..xtau lagi.

tapi kalau aku bz itu yang aku suka..

first xde mase nak pikir benda remeh temeh..

second save money beb...sebab xterpikir nak shooping..haha

teeheee..tue je kot.;)



baik..sangat kelaka ini pic..


actually ade gambar lain yang boleh aku tunjukkan kat u all..but aku lebih suka yang ini..

sangat chumil shyla...hehehehe..alolo..muahahaha

ini gambar kenangan weareshy bekerja..:)

i miss this moment where im there working as houskeeping ! really adventure moment!

haahahahahahhahahahha....




lepas ni....aku akan menjalani dunia baru !

yeah ! semangat!

thanks to kak nur fatin liyana asri for ur support n some advice !

really adore u!

jadi aku nak jadi mcm dia..wahai future doctor!

hihi..:)


UNIKOP...waiting for me tommorow.make sure carper merah tersadai before i melangkah masuk..

hahahahha.... betapa gediknyer aku..haha

jadi besok aku akan tersingkir dari rumah ini !

bersedia nak tarik beg nie...hihihi




5 comments:

bell said...

mesti lah ingat.
iloveyoutoowirdaazurainiewahid!
aku pun still simpan file ni

wirdawahid said...

hahaha..bagus dear!
muah10x..
missusomuchnurulnabilaahmadazmi !!

Bali - Indonesia Handicraft said...

Salam kenal dari indonesia



http://www.bestmodifikasimotor.co.cc

Luqman PakmantellO said...

so, masih belajar kat kolej ke?baru masuk ke dah senior?

wirda azurainie said...

yup masih. sem 5. bulan 3 tahun depan baru hbs belajar :) insyaAllah...